V MLS chci působit na vrcholu sil, plánuje Jóhannsson

29.06.2015, 11:25
Aktuality
Odchod do severoamerické Major League Soccer se v těchto letech stává oblíbenou aktivitou různých stálic evropské kopané, které již dávno dosáhly vrcholu a odcházejí do zámoří pouze v klidu dohrát kariéru. To útočník Alkmaaru Aron Jóhannsson má jiné plány...

"Zcela určitě," odpověděl stále teprve 24letý střelec nizozemského Alkmaaru na otázku, zdali se někdy plánuje coby profesionální fotbalista uchýlit do své rodné krajiny.

"Řekl jsem to už několikrát. Teď jen doufám, že se mi naskytne taková příležitost," dodal syn islandských rodičů, který se do Evropy přestěhoval již ve třech letech, aby později zpátky ve Spojených státech vystudoval soukromou střední školu na Floridě.

Klíčovou otázkou tedy je, kdy přesně si Aron Jóhannsson hodlá Major League Soccer vyzkoušet. A právě v tomto bodě alabamský rodák zaujímá odlišný přístup.

"V MLS chci hrát, jakmile budu na vrcholu kariéry," tvrdí bývalý islandský mládežnický reprezentant a ihned vysvětluje: "Protože tam nechci jít příliš starý, když jsou očekávání moc vysoká a já jim už nebudu schopen dostát."

"Takže ve chvíli, kdy budu na té nejlepší úrovni, chci odejít do Spojených států a ukázat tamějším fanouškům, jak dobrý jsem," pokračuje 12násobný americký internacionál ve výčtu svých plánů.

V tuhle chvíli je každopádně Aron Jóhannsson hráčem Alkmaaru, jemuž také letos výraznou měrou pomohl do Evropské ligy. Ačkoliv dříve v sezoně trpěl na zranění, v posledních pěti zápasech ročníku se prosadil hned čtyřikrát a přípravy na nadcházející Gold Cup tím pádem načíná v dobré náladě.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
j_mrazik

Jóhannsson > Demba.

Reagovat
Spalovač šancí

čili tvrdíš, že 0 > 0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Odpověděl "zcela určitě", nebo "tak určitě"?

Reagovat
fantomas

Most definitely

Reagovat
Spalovač šancí

takže článek si v přímé řeči vymýšlí a přesně necituje

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

výborný plán

Reagovat
Murtago

Reagovat
Bayernista18

Včera 2 parádní zápasy v MLS, ale zklamali mě oba komentáři, 1 řekne, že že do NY přichází Iraola z Atletica Madrid a opraví se, že přichází z Athletica Madrid ... další zas udělá z Kanaďana Američana a Z Argentince Itala.

Reagovat
Gorky

takže fotbal koukatejnej? jen komentář jako Čapek s Karochem?

Reagovat
Bayernista18

Fotbal parádní, nejdřív NY derby, 4 góly, 2 tyče a hromada dalších šancí a v dalšim zápase 5 gólů. Ten komentátor druhýho zápasu mi přišel lepší, člověk by nejdřív řek, že tomu bude rozumět, ale pak splete národnosti hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

V mém FM ho asi po třech sezónách koupila/podespala Sparta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele