V Lille nehodlají Hazarda prodávat, Arsenal má smůlu

25.08.2011, 13:54
Aktuality
Arsenal hledá záplaty, které by zacelily vzniklé díry po odchodech Cesca Fabregase a Samira Nasriho, a manažer Gunners Arsene Wenger se dívá především do Francie. Pokukuje po Yannu M'Vilovi, ale také belgické hvězdě Edenu Hazardovi. V Lille ho ovšem prodávat nehodlají.

Právě Hazarda si Wenger vyhlédl jako ideální náhradu za Samira Nasriho, jenž přestoupil do Manchesteru City, ale narazil u vedení francouzského mistra. Prezident Lille Michel Seydoux uvedl, že Hazarda prodávat nemíní a že má podle něj oproti Nasrimu dvojnásobnou cenu.

"Když vidím, že hráč jako Nasri odchází za 28 milionů eur, ačkoliv mu zbývá jen jeden rok na smlouvě, pak si říkám, že Eden stojí alespoň dvakrát tolik," prohlásil Seydoux pro RMC. Nasri Emirates Stadium opustil ve čtvrtek, za zmíněných 28 milionů eur ho vykoupil Manchester City, a Arsenal po Fabregasovi ztratil další oporu záložní řady.

V Lille jsou nicméně přesvědčeni, že Hazard Arsenalu trn z paty nevytrhne, protože nikam nepřestoupí. "Nikoho neprodáváme. Tým je postaven kolem Edena a my s ním počítáme. Nikdo mě ohledně jeho ani nekontaktoval, takže není důvod si myslel, že by tu 1. září s námi neměl být," dodal Seydoux.

Hazardovi navíc současná smlouva v Lille vyprší až v roce 2015, takže by si skutečně mohli ve Francii říci o slušné peníze. V podobném duchu se vyjadřoval také ředitel Lille Frederic Paquet. "Eden letos neodejde. Víme o zájmu několika evropských klubů, ale nejsme připraveni na jeho odchod. Je tu velice šťastný, rozumí našemu projektu a chce ještě minimálně rok zůstat," uvedl Paquet.

Autor: Ondřej Holzman / sports.yahoo.com, football365.co.za

Komentáře (348)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele