V kvalifikaci o MS si to rozdá Japonsko s Austrálií

09.03.2012, 09:57
Aktuality
Na dnešním svátečním ceremoniálu v ústředí Asijské fotbalové konfederace v Malajsii se deset vyvolených reprezentací dozvědělo podobu dvou závěrečných kvalifikačních skupin o MS 2014 v Brazílii. Austrálie se v repríze finále minulého Asijského poháru střetne s Japonskem...

Právě japonsko-australská grupa se na první pohled jeví jako nejnabitější. Nechybí tu totiž ani suverénní tým třetí fáze z Iráku a tradiční černý kůň z Jordánska. Jeden z těchto celků přitom stoprocentně ostrouhá.

Přímo na šampionát totiž postupují jen dva nejlepší týmy z každé pětičlenné skupiny, přičemž ansámbly ze třetích pozic se pak ve dvou zápasech pátého kola utkají o možnost zahrát si interkontinentální play-off. Tam případně může Asie přijít k pátému želízku v ohni na závěrečném turnaji v Brazílii.

Druhá skupina se na pohled jeví jako méně zajímavá, což asi bude vyhovovat dosud tápající Jižní Koreji. Ta se nicméně střetne s nebezpečným Uzbekistánem, jehož sílu okusila již v duelu o bronz na loňském Asijském poháru, ale i s účastníkem MS 2006 z Íránu. Tuto společnost by pak v boji alespoň o třetí příčku měl doplnit výběr Kataru, hostitele světového šampionátu v roce 2022.

Rozhodující fáze asijské části kvalifikace vypukne již na začátku tohoto června. Všechny týmy se pak střetnou v duchu systému doma-venku, aby se celý cyklus uzavřel téměř přesně po roce, 12. června 2013.

Skupina A: Korejská republika, Írán, Uzbekistán, Katar, Libanon

Skupina B: Austrálie, Irák, Jordánsko, Omán, Japonsko

Autor: Tomáš Daníček / footballaustralia.com.au

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Japonsko

Reagovat
Darren Fletcher

Austrália

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsko je vyrazne kvalitnejsie..

Reagovat
Darren Fletcher

"vyrazne" rozhodne nie

Reagovat
fantomas

V současnosti určitě ne.

Reagovat
fantomas

To béčko si vůbec netroufám odhadovat, kdo z tý čtveřice nepůjde nikam. Ale černýho Petra bych asi dal přece jen Iráku, Japonsko bych pak klidně viděl až třetí - resp. nedivil bych se tomu. Korejci maj jinak kurevský štěstí, stejně je ale taky vidim až na tom bronzovym fleku. Uzbeci na první místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsko az tretie? Tak to myslim, ze ne, Australia bude druha, neviem, co co tak neveris Japonsku.

Reagovat
fantomas

Protože sem ho viděl ve třetí fázi a bylo povětšinou mizerný. Jordánci sou vyspělej, vitální, talentovanej tým, kterej už v tomhle rozpoložení může překvapit kohokoliv - a zrovna Japonci s tim svym zkostnatělym středem (no bůhví jak to rozhejbe Honda) můžou mít solidní problémy.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkostnatělím? Vždyt starej je tam jenom Endo (33) a Nakamura (32) a ten stejně zas tak nehraje. Jiinak hrají většinou mladí, tak teda nevím jak to myslíš.

Reagovat
fantomas

Hasebe nic? Abe nic? Bez Hondy to tam prostě skřípalo (a předpokládal bych, že ačkoliv seš zaslepenej až na půdu, tak s tim svym přehledem aspoň tohle zapírat nebudeš)..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak pokud považuješ 28 letého chlapa za zkostnatělýho dědka tak ano a pokud vím tak Abe pod Zaccheronim tak často nehraje, proti Uzbekum nebyl ani nominovaný. A o zaslepenosti si měj na mě názor jaký chceš. Jinak nepopírám, že Honda chybí to je jasné.

Reagovat
domingo

Jordansko

Reagovat
fantomas

Reagovat
johan14

Nebude náhoda, že do slabšej skupiny bol vylosovaný Quatar, veď vieme ako to chodí

Reagovat
fantomas

Ale prosim tebe...i kdyby snad měli nějakou šanci na MS postoupit, seš směšnej.

Reagovat
jv

Reagovat
sosna

Reagovat
Woods

dufam, ze AUSTRALIA vyhraaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Libanon na MS!

Reagovat
Alons0

Korea, Uzbekistán a Japonsko, Jordánsko Austrálie ať si uhraje postup v baráži, když se musí cpát do Asie.

Reagovat
jv

Ta půjde přímo.

Reagovat
REPLIKATOR

Irák, Uzbekistán

Reagovat
smazaný uživatel

tak pojdme chlapi skzi na trh-souhlasim s fantomasem japonsko momentalne nic moc nebudou to mit vubec lehke.takze v becku postup primo klokani a prekvapko z jordanska.japonci treti.v acku pak cerny kun uzbekistan a iran.korea do baraze s japonci.a jeden z nich pak dostane v mezikontinentalnim play off na frak od jihoamericanu(paraguay nebo peru).ptz primo pujde argentina uruguay chile a ekvador.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si že momentálne má pred Jordánskom navrch Irak a Japonci s Kóreou zas také dlhotrvajúce problémy mať nebudú, to si myslíme len my, ktorí by sme chceli na MS nové tváre (môj názor)

Reagovat
fantomas

Ne, myslim, že to vyvažování misek je docela zjevný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale až tak ? Vážne si nemyslím, že Japonci by mali odrazu seriózny problém postúpiť...

Reagovat
fantomas

Já jo. Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

To sme viděli jak dostali Japonci na frak od paraguaye na MS jihoameričani to vydřeli až na pencle a jinak Peru Japonci porazili už mnohokrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Libanon a Omán

Reagovat
smazaný uživatel

Z první půjde Korejská rep. a Uzbekistán z dvojky favorité

Reagovat
smazaný uživatel

Írán

Reagovat
smazaný uživatel

Korea, Uzbekistán, Japonsko a Austrálie postoupí přímo. Írán porazí v interkontinentální baráži Irák a přes Nový Zéland projde na MS (pohled fanouška, který dění v asijském fotbale sleduje jen na Mistrovství Asie, popřípadě v rámci zápasů asijských reprezntací/klubů na Mistrovství světa/Mistrovství světa klubů). P.S. Moc bych přál postup Kataru.

Reagovat
smazaný uživatel

Abych byl úplně přesný, Írán nejdříve porazí Irák a až pak půjde do interkontinentální baráže.

Reagovat
smazaný uživatel

5.tým z asie jde na 5.tym z jizni ameriky.vitez z oceanie jde na 4.tym z concacafu

Reagovat
Liquid

To se losuje ne ? Naposled se to tenkrát losovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

ano uz je to vylosovano...

Reagovat
travis joe

Škoda, že není Japonsko ve FIFě

Jinak věřím Japonsku, Honda, Kagawa, Nagatomo a spol.

Reagovat
Liquid

tipuji že bude mít Asie na MS jen 4 týmy, a taky dost možná poprvé si zahrají Uzbeci na MS, ale postup bych přál těm papírově nejslabším, či-li Libanonu, Kataru, Ománu a Jordánsku

Reagovat
Hai

Japonsko!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý predovšetkým na to, či si formu z 3.fázy udržia Irak a Uzbekistan, pretože boli fakt výborní a Jordánsko tiež good job Japonsko a predovšetkým Kórea ma trochu sklamali, ale myslím si, že v správnej chvíli zaberú.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé jak najednou nikdo nevěří Japonsku. Japonci si nemůžou dovolit zakolísat to by je doma sežrali zaživa. Já osobně sleduji každý jejich zápas co se týče posledních tří zápasu tak pravda žádná sláva, ale nezapomněl bych dodat že Nippon už měl dávno splněno, takže postup. Proti KLDR nehráli v nejsilnější sestavě a ještě na umělce neomlouvám je to je fakt. Proti Islandu přáteláček výběr jenom z ligy bez legionářů vítězství pohoda 3:1 a ted zápas s Uzbekama první poločas velice slušný druhý už špatný, ale pozor Uzbeci vystřelili pomalu jednou a hráli totální beton je pravda, že také nenastoupili v nejsilnější sestavě tak hráli na co měli. Ve druhém poločase skoro všem legionářům v Japonsku došli síly např Kagawa přijel v úterý a ve středu už hrál a víme že do Nipponu trvá cesta i 19 hodin samo, že Uzbeci na tom s cestováním byli podobně, jenže polovina hráču není tak výtížená ve svých klubech tak jako Japonci. To jsou fakta. Ted když půjde o postup uvidíte jak Japonci zapnou, kdyby jste sledovali nějaký japonský tv tak tam je fotbal na dením pořádku lidi to tam žerou neskutečně a jejich reprezentace si prostě nemůže dovolit na MS nepostoupit kor, když oni jsou v Asii pořád nejlepší. Takže 1.Japonsko 2. Austrálie. 3 Jordánsko (toho se bojím nejvíc výborný tým) 4. Iráq 5. Omán, ale bude to boj.

Reagovat
fantomas

Vsadim svý boty, že Japonsko nebude první.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to aby si začal shánět pytle na nohy. Né klidně se můžem vsadit i když nevím jak by se to případně řešilo dál. Kvality soupeřů uznávám, ale Japonsku prostě věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodom, ako je na tom momentálne Jordánsko ? V prvej polovici tretej časti šlapali ako hodinky a na konci im došiel dych - prehry s Irakom a Čínou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele