V indické lize bude hrát také Alessandro Del Piero

28.08.2014, 20:23
Aktuality
Indická Super League dokázala přilákat další velké jméno. V nově tvořené soutěži bude působit také bývalý italský reprezentant Alessandro Del Piero, zkušený útočník a někdejší tahoun Juventusu se dohodl s celkem Dillí Dynamos a vše dnes potvrdil na svém Twitteru...

Devětatřicetiletý fotbalista strávil drtivou většinu své kariéry v turínském klubu, před dvěma lety pak zamířil do Sydney FC a nyní si vyzkouší další exotické angažmá.

"S potěšením oznamuji, že se dneškem stávám hráčem Dillí Dynamos a ambasadorem nové Indické Super League," uvedl Del Piero.

Mistr světa z roku 2006 měl od dubna, kdy mu vypršela smlouva v Austrálii, hned několik otevřených dveří. Do týmu ho údajně chtěly čínské Guangzhou Evergrande, zámořské D. C. United či maďarský Honvéd.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (40)

Přidat komentář
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

At se dari Pinturicio!!

Reagovat
monty25

No ale ve Fifě 10 mi bude góly dávat pořád...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz v te dobe mel skoncit dobrych 7 roku za zenitem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi vyvojáři ted přidaj indickou ligu do Fifa

Reagovat
Talker

Mohl by mi někdo z italských fanoušků popsat Destra? Připadá mi jako typický doklepávač, hráč čistě do vápna.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, do kombinace nepoužitelnej, pohyb nic moc, zpracovani na nahodu. Ma jen čich na goly, ale i to mi přijde stršně náhodne a šťastné, něco jako po odrazu od tyčky do kolena a gol.

Reagovat
TheMally11

takže něco jako Lafata

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata je solidni utočnik

Reagovat
smazaný uživatel

drevo

Reagovat
Murtago

Vynikající výběr místa, čich na góly, schopnost zachovat chladnou hlavu, technika přijatelná na hroťáka, neschopnost hrát na jakémkoliv jiném postu

Reagovat
kubys

Škoda, že nevyšel ten Honvéd...

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou Honvéd je slavný klub, ale je něco jako Dukla, takže tam chodí 1300 lidí a takhle to zní fakt jako vtip, že by tam šel Del Piero, ale když tam válel Puskás tak to byl kurva klub.

Reagovat
kubys

Tohle já všechno vím, ale v současné chvíli mi to zní fakt vtipně.

Reagovat
smazaný uživatel

Když tam válel Puskas, tak to byl klub ministerstva obrany (Honvéd znamená obránce vlasti, tuším) a tedy defacto největší režimní tlačenka, kam si Sebes natahal koho chtěl, samozřejmě s velkou výjimkou Nandora Hidegkutiho. (A Lantose a Zakariase.) Ano, je to téměř přesně srovnatelné s Duklou. A stejně to na MTK dvakrát nestačilo.

(Ano, vím, že tam byl Puskas s Boszikem ještě v Guttmanově éře, kdy se klub jmenoval Kispest.)

Přes všechen talent a slávu Sebese, Puskase, Koscise, Czibora a Bozsika se maďarská fotbalová revoluce odehrála v Bukoviho MTK. A obdivovat Honvéd přelomu 50. let je jako obdivovat Madrid následujícího desetiletí.

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku prehľad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak nebylo daleko od toho, aby hrál del piero před 2-3 lety za Sion. To byla ta sezona, jak je "vyřadil" celtic, který spráskali ještě víc než Legia. Sion měl velké plány, chtěl do LM, ale to nešlo pod nos Basileji resp. švýcarskému svazu, proto jej de facto klepli přes prsty s UEFA i CAS v Lausanne. Nestranný ciilní soud dal za pravdu Sionu, ale na základě "netahání politiky do fotbalu" byl Sion vyřazen. Smutná kapitola evropského fotbalu no, přestože prezident Sionu CC je kokot jak víno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo nesvypráskal Celtic, i Petržalka jim doma naložila, když jsem to tenkrát viděl na txt tak jsem si nebyl jist jestli je to Celtic z Glasgow, jestli to není něco jako Inter Turku, Arsenal Kyjev nebo Rabat Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo solidní play-off ta petržalka, na to si vzpomínám, potom doma celtic myslim už nějak v 70. minutě vedl 4:0, ale nedali to, dobrý zážitek

Reagovat
The Krupy

najgeniálnejší hráč, akého som mohol sledovať. Kráľ, legenda, ikona. Tak a po konci kariéry späť do Juve

Reagovat
božský John

Ty vole a s nim si zahraje Elias, kterej loni "valel" v Jablonci

Reagovat
Atlético de Madrid

ty češi v Indii jsou nejvíc vtipný.. za Atlético si třeba zahraje Kuba Podaný, svýho času lídr Sparty B

Reagovat
martin1

tymy z Indicke ligy ale i americke, .... budou do pár let moct hrat ligu mistru a svetovou(drive evropskou) ligu - UEFA to zaridi

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že sis uvědomil, co si právě napsal za pičovinu

Reagovat
smazaný uživatel

Tych picovin tam napisal v jednej vete niekolko

Reagovat
smazaný uživatel

Nó, abychom se jednou nedivili.

Reagovat
smazaný uživatel

Saša z Petra

Reagovat
smazaný uživatel

ten už neví kam se vrtnul. Hráč to byl super,ale teď? Kaj to hraje?

Reagovat
adalbertus

Bary těž tam půjde tak co, jim nestačí mít stamiliony..

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že nepůjde, na druhou stranu by nebylo špatné kdyby si vždycky na podzim vydělal na kafe a jaro by válel v Baníku, aspoň by se nám tam rozehrál a snad by se nezranil, ale ikdyby tak stačí dát hnátu do Gangy a když mu neuhnije tak do týdne zas běhá jak ve 20

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemel zase pi.oviny

Reagovat
Atlético de Madrid

Chápu, když se někdo směje týpkům v nejlepších letech, který maj na lepší kluby a jdou do horšího za penězma. Sice se jim většinou nesměju protože chápu, že pro někoho jsou peníze víc, ale budiž. Ale u těch starejch hráčů? Kde by měl asi čtyřicetiletej Del Piero hrát profi fotbal? On může skončit, jít hrát do nějakýho průměrnýho klubu v top lize za málo peněz...a nebo si vydělat slušný peníze za pár měsíců v Indii.

Celkově se mi ten projekt indickký superligy líbí. Je to krátkodobá věc, týmy se sejdnou v půlce září a finále bude 20. prosince. Tim pádem odpadaj takový ty problémy s rizikem nechodící výplaty, který bejvaj u rychlokvašek s dlouhodobější koncepcí. Pro hráče paráda, protože si vydělaj velký peníze. I kdyby třeba nakrásně nějak neseděli do koncepce toho týmu nebo neměli dost prostoru na hřišti (nebude případ Del Piera), tak to prostě můžou vydržet těch pár tejdnů.

Je to výborný i pro místní fotbal, protože takhle kvalitní hráči tam ještě nehráli - může to nakopnout jeho popularitu a přilákat nějaký sponzory. Dál na sebe klidně můžou upozornit nějaký domácí talenti, což jejich fotbalu rovněž pomůže, neboť Indie, na rozdíl od spousty menších rozvojovejch zemí, ještě nemá ani nějakou jednu ikonu, která by aspoň patřila do stabilního kádr evropskejch profesionálních klubů.

No a nakonec, Indie má samozřejmě hromadu ekonomickejch, sociálních, náboženskejch a dalších problémů, to ale tihle fotbalisti nebudou msuet řešit. Budou bydlet v luxusních centrech těch největších měst a tam to může bejt fajn život. Na tři měsíce je to naprostá paráda a když už nic jinýho, tak minimálně zajímavá zkušenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím. Indie mě nezajímá tady je řeč o Del Pierovi a že šel do Austrálie beru,ale měl tam zůstat a ne dělat ze sebe kočovníka!!!!

Reagovat
Atlético de Madrid

To je hodně špatný i jako trolling On může buď skončit nebo si zahrát fotbal v zajímavý zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tos mě dostal. ...... zahrát fotbal v zajímavý zemi. Nechme toho radši

Reagovat
Atlético de Madrid

já totiž vůbec nerozumět co ty chtít říct

Reagovat
smazaný uživatel

o.k.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele