USA ZŘEJMĚ POVEDE PEKERMAN

17.11.2006, 23:06
Aktuality
Jose Pekerman se s největší pravděpodobností brzy vrátí k trénování. Muž, který v létě dovedl Argentinu do čtvrtfinále světového šampionátu, podle všeho stojí před podpisem smlouvy se Spojenými státy...

Zámořský celek hledá nového kouče od poloviny července, kdy z této funkce po osmi letech odstoupil Bruce Arena. Nejžhavějším kandidátem byl dlouhou dobu bývalý kouč Německa Jürgen Klinsmann, který v Americe žije se svojí rodinou. Tato vyjednávání však ztroskotala na výši roční gáže, jež podle představ německého trenéra měla činit 2,5 milionu eur.

Americký svaz ale nezahálel a brzy po ukončení kontaktů s Klinsmannem chytil na udičku další velkou rybu, tým by měl převzít Argentinec Jose Pekerman. "Ještě jsme nepodepsali kontrakt, ale už zbývá doladit pouze poslední detaily," prozradil prezident svazu Sunil Gulati v rozhovoru pro mexický list La Opinion.

O tom, že podpis smlouvy je skutečně na spadnutí, svědčí i fakt, že si Pekerman již vybral svého tlumočníka a asistenta. Tím by měl být bývalý trenér národního týmu Haiti Fernando Clavijo, který má zkušenosti i z americké Major League Soccer.

"Clavijo už podepsal smlouvu, ale učiní tak i Pekerman?" ptají se žurnalisté z listu La Opinion. "Ano, uvidíte při finále ženského Copa de Oro (26. listopadu)," odpovídá jim jasně Gulati.

Pokud opravdu dojde k uzavření kontraktu, mohl by se Pekerman již brzy postavit proti své vlasti. Právě na něm totiž bude záležet, zda Spojené státy přijmou pozvánku na Copa America 2007, jehož hostitelem bude Venezuela a kde by se USA mohly střetnout s Argentinou.

Vedle Pekermana a již zmíněného Klinsmanna zvažoval Americký svaz ještě dvě možná jména na volný post reprezentačního trenéra. Mluvilo se i asistentovi Sira Alexe Fergusona v Manchesteru United Carlosi Queirozovi a ve hře byl i kormidelník klubu Chivas USA Bob Bradley.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele