USA versus Japonsko aneb tři důvody proč si naladit finále MS žen

05.07.2015, 11:14
Názory a komentáře
Ačkoliv se to při relativním nezájmu českých médií nemusí zdát, právě končící mistrovství světa žen je velkou celosvětovou událostí. V severní Americe se těší větší sledovanosti než finále hokejového Stanley Cupu, a tak vám EuroFotbal přináší tři důvody, proč si vrchol ženského MS naladit i zde, v odlehlé České republice...

Letošní světový šampionát je v mnoha ohledech průlomový. Poprvé se hraje výhradně na umělé trávě a po dříve známých formátech s 12 i 16 účastníky se nám tentokrát na kanadských kolbištích představilo rovnou 24 ženských výběrů.

Následkem toho šlo před výkopem turnaje docela hravě prohlásit, že tenhle ročník poněkud výjimečně nemá favorita; respektive jich bylo zřejmě víc než normálně.

K obvyklým podezřelým, Američankám a Němkám, se logicky přidávaly obhájkyně titulu z Japonska, ale i čím dál lepší Francouzky, z domácího prostředí těžící Kanaďanky, stále ještě silné Brazilky nebo záludné Švédky.

Jako zajímavé přírůstky mezi širší elitu se potom až v průběhu samotného šampionátu zařadily rovněž Australanky s Angličankami, které nyní britská média hromadně oslavují jakožto nejzdatnější reprezentaci Albionu za pěkně dlouhou dobu. Co by jejich krajané dali za takovou mentální sílu.

Ženská kopaná tedy na každý pád kráčí kupředu: světová špička se rozšiřuje, konkurenceschopných celků přibývá a všechny čtyři semifinálové družiny významně těžily z chodu vlastních profesionálních ženských lig.

Zároveň si kanadský svátek zachovával jistý punc čistoty a osvěžující nefalšovanosti. Obešel se bez veškerých vzdušných vývrtek, na které jsme si už tak zvykli v podání všech těch statných chlapů.

Abyste potom nabyli určité představy, jaký kus ženské mistrovství světa samo o sobě urazilo, stačí si vzít k ruce podobu jeho inauguračního ročníku. Pod dlouhým oficiálním názvem ‘mistrovství pro ženský fotbal’, který dosti bizarně obnášel i reklamu na známou čokoládovou pochutinu M&Ms, se tehdy hrálo pouze v jedné čínské provincii - bez cestování, zato na prostoru pouhých 13 dnů.

Nikdo se s takovou akcí nechtěl příliš babrat. Jedno utkání proto také trvalo jen 80 minut a před začátkem turnaje se dokonce vynořovaly seriózní, urážlivě blahosklonné návrhy, aby hráčky po zemi raději proháněly pouze čtyřkové balony, nikoliv ty o standardní velikosti číslo 5. A bodejť by ne - jen blázen by přece pokoušel riziko, že jemné slečny budou mít problém regulérně těžký míč vůbec ukopnout.

Dnes už je situace diametrálně odlišná. S nutností vzdát se přírodní trávy se sice hráčky nesmiřovaly snadno, jinak se už ale ženské kopané dostává zasloužené porce respektu. Toto mistrovství světa se již konalo na prostoru celého jednoho měsíce a také celé širé Kanady; ve skromném východním Monctonu stejně jako v metropoli Vancouveru na úplně opačném konci obří federace.

Právě v krásné aréně zvané BC Place, na západním břehu Kanady, se v noci z neděle na pondělí odehraje repríza posledního finále mezi Spojenými státy americkými a Japonskem. Finále, které se vyplatí sledovat mimo jiné z následujících důvodů...



1) Můžeme přihlížet zrodu největší dynastie v dějinách kopané

Úvodem zvažte následující fakta: Američanky doposud ani jednou ze sedmi pokusů nechyběly v semifinále, o zlaté medaile si dohromady zahrají již počtvrté v historii, a konečně se mohou stát také prvním ženským národním týmem se třemi vavříny na kontě.

Ženská reprezentace USA se jednoduše rovná fenoménu, proti kterému se jen horko těžko protestuje i navzdory tomu, že na další titul čeká až nezdravě dlouho - od roku 1999. Ostatně, existují i další ukazatele než jen ty nejcennější kovy.

Pokud třeba vezmeme uplynulých 24 let (čili celou historii ženských MS), vymezíme si tenhle časový interval jako jednu dynastii a plody amerického snažení postavíme proti těm v podání dominantních mužských výběrů, přijdeme na to, že před Američankami nyní opravdu leží jedinečná příležitost stát se tou konzistentně nejúspěšnější reprezentací z nejúspěšnějších.

Samozřejmě, v tomto bodě již hodně záleží na nastavení pravidel. Pakliže nicméně přistoupíme na rozumně vypadající systém bodování z dílny serveru FiveThirtyEight, nálezy hovoří celkem jasnou řečí.

Dejme tomu, že tedy triumf na mistrovství světa odpovídá čtyřem bodům, stříbrný stupínek bodům dvěma a semifinálová účast pouze jednomu. Zápasům o bronz tradičně není přikládána žádná závratná váha, takže se na ně neberou ohledy ani zde.

Jak si potom v horizontu sedmi ročníků MS a při srovnání s vlastními mužskými ekvivalenty stojí ženská americká reprezentace? Inu... výborně. Nachází se totiž přesně na téže úrovni jako Brazílie let 1938-1970, respektive 1950-74, a Německo let 1966-1990; konkrétně na 15 bodech.

Jistě, aktuální šňůra Die Mannschaftu o čtyřech semifinálových účastech v řadě budí pořádný respekt a vykazuje značný potenciál smést ze stolu veškeré zde předkládané argumenty. Jenže to je debata rezervovaná pro rok 2026.

V danou chvíli zkrátka platí, že Američanky mohou proměnit hypotetický mečbol a dostat se do čela historických tabulek fotbalových ‘panovnických rodů’ - což by se nemělo obejít bez uznání.

Zároveň bychom ale neměli zapomínat ani na Japonky. Ty mohou pro změnu napodobit doposud jedinou úspěšnou jízdu za obhajobou mistrovského titulu, kterou roku 2007 vystřihly Němky. I to by samozřejmě zasluhovalo patřičný respekt, speciálně když Asiatky za posledních pár let odvedly takový kus práce...



2) Japonky se dnes řadí ke světové smetánce, aniž by tomu cokoliv nasvědčovalo

Vzestup japonského fotbalu je bezpochyby jedním z nejpozoruhodnějších příběhů v historii (nejen) tohohle sportu.

Tři po sobě jdoucí exity ve skupinové fázi teď zčistajasna mohou následovat dva úplné protipóly, slepené triumfy, vrchem proložené stříbrem z olympiády - čili jinými slovy něco, co by vskutku nemělo obdoby na žádné myslitelné úrovni.

Nejzajímavější na tom všem je, že Japonky před čtyřmi lety překonávaly lecjaké strukturální překážky a uspěly daleko spíše navzdory stavu domácí scény, než že by nějak těžily z její dramatické evoluce v letech předcházejících MS 2011.

Japonské ženy tehdy své vlasti přinesly vůbec první dobré zprávy po fukušimské katastrofě, jejímž následkem řada ženských týmů ze dne na den z finančních důvodů přestala fungovat, a z Německa se tím pádem vesměs všechny vracely primárně do všedních pracovních pozic namísto klubů.

Vpředvečer onoho zlomového šampionátu byste v registru Japonské fotbalové asociace (JFA) našli všehovšudy 37 tisíc fotbalistek. To ve Spojených státech amerických, kde mají k fotbalovému univerzitnímu stipendiu dívky stejný přístup jako kluci, byste narazili na 45krát větší množství aktivně zapojených žen.

I v samotném Japonsku přitom třeba basketbalu s volejbalem holdovalo sedmkrát víc žen, zatímco jedna ze tří příslušnic něžného pohlaví kopané zanechávala ještě před nástupem do druhého stupně základní školy (převedeno na český školský systém).

Takové tristní situaci odpovídalo i značně nerovné financování kopané v Zemi vycházejícího slunce. V olympijském roce 2008 JFA vydala ve srovnání se ženskou reprezentací hned 13krát více peněz na mužský výběr do 23 let, přestože v prostředí japonského volejbalu i basketbalu panují naprosto vyrovnané podmínky. Ženy se tam těší ze srovnatelného rozpočtu jako jejich mužské protějšky.

Při zvážení těchto faktů i do té doby výrazně negativní bilance Japonek s Američankami - před oním finále je Asiatky neporazily v žádném z 25 vzájemných střetnutí - se posléze čtyři roky starý triumf reprezentace přezdívané Nadeshiko (růžová květina) jeví jako obyčejný zázrak. Ovšem nikoliv nevysvětlitelný zázrak.

Jako jeden z hlavních důvodů, proč se tehdy Japonkám podařilo senzačně uspět, bývá uváděna skutečnost, že vzhledem k nedostatku čistě ženských oddílů, které nemají povinnost zakládat ani kluby elitní mužské J-League (to se naštěstí mění a liga žen neustále expanduje), prostě většina japonských fotbalistek strávila své tvárné roky mezi silnějšími, technicky zdatnými hochy.

V jejich konkurenci byly potom dívky obzvláště motivovány brousit své dovednosti, a hle, takový zdánlivý handicap nyní nese překvapivé ovoce. Dnes 36letá Homare Sawa, která za reprezentaci debutovala již v 15 letech, takto zažívá atmosféru rekordního šestého MS a je hotovým symbolem japonské kopané, která dnes tu mužskou skutečně v lecčems připomíná.

Herní projev Japonek je postaven na neúnavném pohybu s míčem i bez něho, dokonale zautomatizovaných vzorcích přihrávek, proslulých trianglech... zkrátka na kdejakém atributu, který si obyčejně spojujeme čistě s mužským fotbalem, a konkrétně známou tiki-takou.

Japonské fotbalistky řadu svých soupeřek zkrátka upřihrávkují k smrti: na tomto turnaji zkompletovaly suverénně nejvíce přihrávek (80 %, o šest procent víc než Američanky), po ojedinělé ztrátě si hledí vyhrávat balony okamžitě zpátky a ze všech ženských družin se tím pádem rozhodně nejvíce blíží úspěšnému španělskému modelu Vicenteho del Bosqueho...



3) Ve finále se utkávají týmy se zdravou rivalitou a odlišnými filozofiemi

Již třetí velké ženské finále v řadě má naprosto totožné složení. Před čtyřmi lety byly herně o něco lepší Američanky, aby nakonec neustály pokutové kopy; o rok později na Olympijských hrách v Londýně naopak Japonky nedotáhly do vítězného konce utkání, v němž vypadaly lépe ony. Kdo si tedy práva na vychloubání vypůjčí dnes?

Popravdě těžko říct; velice převelice. Oba týmy si na šampionátu vytvořily identický počet šancí (59), vstřelily stejný počet branek (devět) a disponují obdobně nepropustnými obranami - ačkoliv zde konkrétně mají o chlup navrch Spojené státy, které neinkasovaly od prvního vystoupení na turnaji, již neskutečných 513 minut.

Obecně jsou mírně favorizovány Američanky, což patrně nikoho nebude šokovat... a což tady vlastně už jednou bylo.

Jestliže by toto vzájemné klání měly rozhodovat zkušenosti, navrch by docela určitě měla Nadeshiko. Hned osm startérek v letošním semifinále zasáhlo i do toho minulého, což je vpravdě nevídaný počet, a čistě teoreticky bychom si pak mohli čtyři roky staré vyvrcholení připomenout prostřednictvím dohromady 13 pamětnic na obou stranách.

V tomto směru bude obzvláště zajímavé sledovat, jaké funkce si v dnešním finále osvojí jmenovaná veteránka Homare Sawa a její velezkušená rivalka z americké základny, 35letá Abby Wambach. Obě dozajista kroutí své poslední MS, obě jsou hlavními ambasadorkami sportu ve svých státech, a obě se dosud v Kanadě musely smířit s nezvykle podružnými rolemi v týmu.

Dalším zajímavým aspektem bude střet kompletně odlišných herních stylů, které by na papíře neměly vyhovovat ani jedné straně.

Američanky praktikují přímočarý, fyzický fotbal, jehož ‘miniverzi‘ Asiatkám předvedly v semifinále Angličanky - a svěřenkyně Noria Sasakiho tehdy ošklivě tápaly. Nevyhrály snad jediný hlavičkový souboj, soupeřkám v jednom kuse připouštěly šance ze standardek, a nakonec se radovaly jedině díky kurióznímu vlastenci z poslední minuty.

Naproti tomu Japonky se ženou do kombinací a rychlých narážeček, což je v ženském prostředí takřka neviděné preferované schéma. USA se zatím letos s nějakou věrnou kopií japonského stylu nesetkaly (protože ani technicky nemohou), ovšem nejvíce se mu blížily Kolumbijky, proti nimž si Američanky příliš nevěděly rady zejména ve středu pole, kde se jim zoufale nedařilo vyhrávat balony.

Z individualit bude nasnadě zaměřit se na Hope Solo; americkou brankářku, která často působí jako dospělák mezi dětskými konkurentkami. Její styl je nejvybroušenější, ihned v prvním startu zde klíčovými zákroky razantně odmítala zvěsti, že by ji mohly rozhodit různé předturnajové aféry, a jejích 10 nul na světových šampionátech aktuálně značí dělený rekord.

Co se dále týče Američanek, velká pozornost bude zaměřena rovněž na onen strategický střed pole, který se trenérce Jill Ellis nesmírně citlivým způsobem podařilo překopat teprve s ohledem na čtvrtfinálovou bitvu s Čínou.

Do základní sestavy byla tehdy coby třetí záložnice vpasována nejmladší členka výpravy Morgan Brian a zrovna jí umožněný přechod z formace 4-4-2 na 4-5-1 jedním tahem odpoutal hvězdnou Carli Lloyd. Již 32leté číslo deset si dříve během turnaje stěžovalo na nedostatek volnosti, kterou ovšem rázem disponuje, a celá reprezentace Spojených států spolu s ním rozkvetla.

Carli Lloyd dosud zavěsila ve všech třech vyřazovacích soubojích, dvakrát šlo rovnou o vítěznou trefu, a zdá se tak být ideálně nastartována k zopakování svých vlastních kousků z finálových klání olympiád v Pekingu a Londýně - také tam totiž zásadními brankami rozhodovala o zlatých medailích.

Pro Carli Lloyd přitom dnes půjde o zvláště pikantní měření sil, neboť před čtyřmi lety jako jedna ze tří Američanek selhala ve finálovém penaltovém rozstřelu. To Japonky na puntíku osvědčily mnohem chladnější hlavy a jednou z úspěšných exekutorek byla i Aya Miyama, patrně nejkreativnější hráčka na šampionátu. O tom tedy alespoň vypovídá její suverénně největší počet vytvořených šancí (22), který z ní automaticky činí nejobávanější japonskou individualitu.

V tomto směru může tahounce Okayamy konkurovat snad akorát agilní pravá křídelnice Nahomi Kawasumi, na levém beku zářící Aya Sameshima, potažmo schopná driblérka s úžasným tahem na bránu, teprve 23letá legionářka z mnichovského Bayernu Mana Iwabuchi. Posledně jmenovaná by v pohodě měla na to být učiněnou hvězdou šampionátu, do Kanady však dorazila zraněná a prozatím se uchytila jen v roli perfektního žolíka (gólem mimochodem rozhodla čtvrtfinále).

Soustředit se nicméně na jednotlivé Japonky, to by bylo z pohledu USA při vzorově kolektivním fungování Nadeshiko krajně pošetilé. I pokud nebudeme počítat anglickou nešťastnici Lauru Bassett, prosadilo se na tomto turnaji již sedm různých Japonek, které zatím pokaždé otevíraly skóre, a zatím každý duel dovedly k nejtěsnějšímu možnému vítězství.

Zvládnou se teď Japonky po unaveném semifinálovém výkonu adekvátně zregenerovat, a podaří se jim Američanky zaskočit i na druhém mistrovství světa v řadě? Račte se v noci přesvědčit sami, na vlastní oči, protože bez zajímavosti tohle finále rozhodně není...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (589)

Přidat komentář
smazaný uživatel

naladil bych Alex Morgan mozna aj Carli Lloyd

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jeden důvod: Kvůli Hope Solo

Reagovat
CHONG

To má dost otřesný podvozek.

Reagovat
CHONG

Ta

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, kazdy ma rad vyschlou prdel na ktere visi dziny velikost 34 sorry.

Reagovat
CHONG

Tak jsem to nemyslel, já mám naopak rád kypřejší pozadí, mluvím spíš o jejím děsivě vypadajícím pekáči a chlupaté řiti.

Reagovat
veikko

Jak víš, že má chlupatou řiť? To jde tak vidět? Já ji viděl snad jednou.

Reagovat
smazaný uživatel

dyt sou na netu jeji nude fotky ne ?

Reagovat
veikko

No tak jako nemám potřebu hledat nahé fotky každé trochu hezké ženské, že? To že jsem ji viděl jednou jsem myslel čistě fotbalově.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak odpovedel jsem na tvoji otazku.. tot vse

Reagovat
CHONG
Reagovat
smazaný uživatel

A ty si fakt myslíš že tělo je její?

Reagovat
CHONG

Reagovat
diskoschlampe

the fappening, gůgluj...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, tady někdo u toho i jí.

Reagovat
veikko

Už ne ...

Reagovat
el Principito

no fuj vyjímečně s tebou souhlasim

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

je moc nakynutá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

já čekal neaké TOP 3 sexy ženy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pejsek5

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
veikko

Další důvod by mohlo být pobavení se z výroků rozhodčích.

Reagovat
Alberto Aquilani

Nechce sa mi to čítať, o koľkej sa to hrá?

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes v noci v 1:00 na ČT4

Reagovat
veikko

Jo takhle, tak to ale ruší všechny důvody, proč se na to dívat.

Reagovat
Kenneth

Jsou to hlavne zensky, uz jen to je duvod se na to nedivat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já se na ženskou třeba rád kouknu, ale proti gustu..

Reagovat
Zark

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
vladis271

Reagovat
kiciN

Reagovat
Mada

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

To ses nám jako rozhodl oznámit svůj coming out?

Reagovat
eliskafan

smutné

Reagovat
smazaný uživatel

k plotně

Reagovat
smazaný uživatel

šovinisto

Reagovat
veikko

Ty by tě sežraly zaživa. (beztak neumí vařit, samý trénink ...)

Reagovat
smazaný uživatel

vo nicem..

Reagovat
smazaný uživatel

Důvod: Alex Morgan

Reagovat
Kenneth

Danicek pls...

Reagovat
monty25

fantomasovi za článek

Nezbývá než dodat: Let's go USWNT!

Reagovat
smazaný uživatel

zensky futbal to je ako morske prasa - ano morske, ano prasa.....

Reagovat
delfin

ale zase tam uvidis opravdove zpracovani na prsa...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Pls

Reagovat
smazaný uživatel

skoda že nehrajou s Chile tam by byla šance na nákej lesbickej akt

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita herních činností mizerná, fyzické dispozice na úrovni MČR starších žáků. Nedívatelné. Opravdu strašné. Nechápu, jak něco takového může mít mediální publicitu. Většina z těch týmů by měla problémy v divizi. Doufám, že na tribunách budou dodržovány kvóty a musí tam být minimálně 40% žen.

Reagovat
smazaný uživatel

vubec nechapu proc je tady o tom vubec clanek.. dobra ztrata casu se s tim srat

Reagovat
smazaný uživatel

To bych zas nehrotil, EF na téhle vlně nejede, je to první a podle mě i jediný článek. Jinak jako neupírám ženám právo sportovat, ale zrovna ve fotbale to je fakt tragikomedie. Nechápu, jak se to může vysílat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel to neni ani prvni, ani posledni clanek.

Reagovat
smazaný uživatel

no na druhou stranu sportujou zensky jeste v horsich sportech nez je fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsou sporty, kde to tak nevadi - tenis, volejbal, zimni sporty.. Ale fotbal to je vylozene parodie na ten sport.

Reagovat
smazaný uživatel

+ atletika <3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

<3

Reagovat
smazaný uživatel

To samé třeba ženský hokej, to je tragikomedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Viděl jsi někdy ženský vzpíraní?

Reagovat
smazaný uživatel

jj prave ze videl a na to nema nic

Reagovat
smazaný uživatel

Já jo, akorát jsem váhal, co je to za pohlaví. Asi jako u "atraktivních" čínských koulařek, protože v Číně si asi myslí, že koulařka musí mít koule.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysílá se to, protože je to nejpopulárnější ženský sport. A ve světě to zajím rozhodně víc lidí než mužskej hokej, volejbal, házená atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Ženský jsou pomalejší a slabší než chlapi. No je teda šok.

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam je rozdíl i v technické vyspělosti a taktice, což není o síle. A navíc, já jim neupírám právo zahrát si, jenom nechápu, proč se to vysílá na tak velkých komerčních stanicích a má to takovou mediální publicitu. Třeba na atletiku se dívám i na ženské, protože tam je to čistě jenom o tom, že mají menší výdrž a jsou pomalejší, což je pochopitelné, ale ve fotbale ony jsou i mnohem horší fotbalově, což je těžká nuda. Protože ty zápasy, alespoň co jsem měl v minulosti možnost vidět, jsou opravdu na úrovni ČFL a to jim ještě fandím.

Reagovat
veikko

Hlavně "brankářky". Jednou jsem viděl zápas na ČT Sparta - Barcelona? (nejsem si zcela jistý), a tam dala Sparťanka gól snad z osmimetrového ofsajdu, aniž by si toho asistentka rozhodčí všimla. Nicméně ten gól byl krásně od břevna.

Reagovat
fantomas

Rozdily v technicky vyspelosti se precenujou.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ne a hlavně těch rozdílů, které nejsou ovlivněny fyzickou silou je tam mnohem, mnohem více. Tady ty sporty typu fotbal, hokej, nedejbože nějaké vzpírání prostě vypadají v ženském podání komicky. To není žádný útok na ženy, vždyť mám kamarádek hromadu a i některé z nich (kterým to není úplně jedno) si z toho dělají srandu.

Reagovat
veikko

Tak je pravda, že zpracování mívají precizní (samozřejmě ty nejlepší, jak to je vždycky), ale ty střely jsou většinou takové "žblabuňky", mi přijde. A brankářky netřeba komentovat, ty ze slabších týmů se toho míče vyloženě bojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem pár zápasů z tohohle MS a podlě mě se to nedá srovnat s chlapským fotbalem skoro v žádným ohledu. Akorát penalty kopou lepší (taky asi protože ty brankářky jsou dost jalový) jinak je to dost kostrbatý to jak hrajou a technicky nevyspělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se to vysílá, protože je ženský fotbal populární. Já už to tady jednou psal: Ženský fotbal je olympijský sport s nejrychleji se rozrůstající základnou ze všech sportů. Takovou sledovanost v tv jako ženský fotbal nemá žádný jiný sport a hodně mužských kolektivních sportů by jim mohlo závidět (hokej, volejbal). Třeba v Nizozemesku se dívalo na zápasy jzákladní skupiny jejich hráček přes 1 mil lidí. A to ty zápasy byly klidně po půlnoci. V Jap, Fra, Ang, Něm, USA, Kan sledovaly jejich zápasy několik mil diváků. To není žádné umělé nucení publicity, ty lidi to prostě zajímá.

Reagovat
veikko

Tak hokeji jednoznačně škodí led, když ho půlka světa pomalu ani nezná. A to si myslím, že ženský hokej má mnohem větší úroveň než ženská kopaná.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to můžem zahrnout klidně jen na Evropu. Třeba UEFA dokázala udělat ženskou Ligu Mistrů, která se každým rokem rozrůstá. To hokej pořád nedokázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nedokazal ani v muzskym vydani. Nebot to nema zadnou tradici a nikoho to nezajima.

Reagovat
smazaný uživatel

No já právě celou dobu srovnávám ženský fotbal a mužský hokej. Se divím, že takovýmu bystroňovi jako jseš ty, to pořád nedoklaplo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja cetl jen tvuj posledni prispevek.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ve fotbale nejlepší kluby a hráči hrajou v Evropě...v hokeji ne. Možná to bude ten největší rozdíl a to proč na to každej háže bobek.

Reagovat
veikko

Tak IIHF, co chceš. Už si tu LM musí udělat kluby, což je až trapné.

Reagovat
smazaný uživatel

az tam budou takovy prachy jako v LM ve fotbale, tak se muzem vo necem bavit..

Reagovat
smazaný uživatel

V žádným kolektivním sportu v Evropě nejsou takový prachy jako v LM. A v poho, já se s tebou bavit nepotřebuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že jsou země, kde to lidi zajímá, ale jsou to jen takové nárazy, není to tam sledované komplexně po delší období a taky se to týká jen některých zemí, rozhodně ne Česka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je u mnoha sportů jako i u nás. Většinu lidí tady taky nezajímá střelba, kanoistika, veslování, moderní pětiboj. A pak příjde Olympiáda a najednou to jsou naše nejpopulárnější sporty.

Reagovat
veikko

Kdyby naše ženy hrály na OH kopanou, taky bych jim fandil ... a ještě k tomu bych se královsky pobavil.

Reagovat
monty25

OH jsou dost nereálné, ale Euro by se snad mohlo povést...

Reagovat
smazaný uživatel

No to se ještě dlouho nestane, protože naše jsou pořád amatérky a od většiny týmu z tohodle MS by dostaly pořádnou nálož.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to nezajímá ani teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď taky není Olypmpiáda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani před třemi lety, ani před sedmi.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo je rýpnutí. No tak patříš k tý menšině. Všichni nemůžou být stejný a bavit je to samé. Jen ten tvůj postoj, mně se to nelíbí a nebaví, tak nechápu, proč to má mediální publicitu, je zvláštní. Prostě hodně lidí to zajímá, proto to dávaj v tv a píše se o tom. To není žádná politika, právě naopak. Od Fify to je využítí potenciálu k dalším penězům. FOtbal je nejpopulárnější sport na světě a jako ho ještě víc zpopularizovat. No přece podporovat dívky a ženy. Prostě sportovní marketing. A rostoucí oblíbenost ženského fotbalu ukazuje, že se jim to daří.

Reagovat
smazaný uživatel

Však mi je jasné, že pro FIFA je to jen další zdroj peněz a byznys. Já jenom říkám svůj postoj, že tuhle frašku nehodlám podporovat tím, že bych se na ní snad měl dívat. Evidentně nejsem sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Fraška zase ne. Je to zajímavý pokoukání jednou za čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Většina zápasů je fraška, a když máš fakt haluz, tak je to, jak ty píšeš, takové zpestření, občas ti ucuknou koutky, ale dá se to.

Reagovat
smazaný uživatel

No a evidentně to zase spousta lidí podporuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je jich výrazně méně. Většině lidí je to úplně u pr..., hromada nestačí žasnout v tom negativním slova smyslu, hromada se na to dívá čistě kvůli holkám a pak jsou i tací, kteří na to mrknou. Ale třeba konkrétně MS žen určitě není turnaj, který by si zasloužil vysílat všechny zápasy, to je prostě těžký přestřel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano u nás jich je méně. A zase tam, kde je to populární, by tvůj názor byl těžký přestel a nestačila by žasnout nad tvými argumenty.

A ČT rozhodně všechny zápasy nevysílala.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak všechny ne, ale vysílala jich hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevysílala jich ani polovinu, ale pro tebe i jeden zápas by byl hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Když porovnám množství zápasů s kvalitou, vysílala jich sakra hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

V 1 ráno to muselo bejt hodně nepříjemný že nedali šanci něčemu lepšímu

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde o princip, není to první ženský fotbalový turnaj, co se vysílá. A to MS žen by si zasloužilo vysílat tak možná a to ještě jenom proto, že to jde teďka v noci, jinak ze záznamu.

Reagovat
smazaný uživatel

*tak možná finále

Reagovat
smazaný uživatel

Pro upřesnění je to třetí turnaj vsílaný v ČT. Před čtyří roky začla ČT vysílat playoff MS v Německu a pak pár zápasů z OH v Londýně. Neskutečný co. Tolik hodin si mohl mít vypnutou TV a ty ses místo toho musel dívat na ženský fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem z toho taky viděl jenom málo a to jenom proto, že jsem náhodou přepnul. Stačilo mi.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jako. Zatím jste tu asi jenom dva týpci, kterým vadí, že jedna z momentálně nejsledovanějších sportovních akcí je v TV i u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Škoda, že není průzkum mezi fanoušky fotbalu, kde se ptají, jestli je zajímá ženský fotbal. Myslím, že bys čuměl, jak velké procento lidí to má úplně v paži.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikoz to vysila verejnopravni televize, tak do toho mame vsichni co mluvit, nebot je to akce za nase penize.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ti to vadí? Je přece na tobě, co tě zajímá a co ne. Když mě nezajímají koncerty vážné hudby, tak půjdu před halu nadávat, že tam lidi chodí a že to má publicitu?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude clanek o vazne hudbe na eurofotbalu, tak ani, bude mi to vadit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se tu chodíš jen předvádět prosím tě, diskutuj s někým jiným.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo te nenuti na me reagovat a ja si budu reagovat na co chci, polozil jsi debilni otazky, i tak jsem ti odpovedel.

Reagovat
smazaný uživatel

Vrána k vráně sedá no.

Reagovat
CHONG

To bych ti dal po tlamě

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto sa zhodneme Tomino

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale když je budou pořád cpát do televize a nejsledovanějších médií, tak mi to začne vadit. Což se ale neděje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je pořád jen tvůj problém. Znovu opakuju, že je jen o tobě samém, co si vybereš ke sledování a co budeš ignorovat. Média ti nic nevnucují. Je spousta lidí, které ženský sport zajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se bavíme o fotbale, v Česku evidentně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Evidentně jako podle těch zdejších kritiků jo? Ti jsou vždycky slyšet nejvíc...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo podle té mizivé sledovanosti na ČT sport.

Reagovat
smazaný uživatel

A konkrétně to je kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně konkrétně nevím, ale co jsem viděl, tak to bylo několik málo desítek tisíc, což když srovnáš se statisíci, někdy i milionem, co sleduje nejpopulárnější sporty...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč to srovnáváš s nejpopulárnějšími sporty? Je jasné, že sledovanost ženského fotbalu nebude taková, jako u finále mužské Ligy mistrů... Myslel jsem, že víš konkrétně, takhle to nemá smysl moc rozebírat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak finále MS žen bychom museli srovnávat s finále MS mužů, což ani nemá smysl, stejně jako mužskou a ženskou LM. A jenom právě o to mi šlo, že podle mě ženský fotbal dostává v médiích víc prostoru, než by si ve skutečnosti zasloužil. Podobně jako v Česku třeba florbal. Je to prostě nahypovaný sport vzhledem k tomu, jaký produkt je schopen představit. Můj názor a evidentně nejen můj.

Reagovat
smazaný uživatel

úplně každá věta v tomhle příspěvku je naprostá sračka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. Srovnávat jakýkoli sport mužů a žen nejde (viz Swarley)

2. Já bych řekl, že nedostává v českých médiích skoro žádný prostor, tohle je snad jediný turnaj, který nějak soustavně vysílají( ato jen proto, že je to večer), když to srovnáš třeba se tenisem, biatlonem, volejbalem, házenou, lyžováním, atletikou, basketbalem atd. tak musíš vidět ten rozdíl...

3. Florbal je 2. nejpopulárnější sport v ČR podle počtu registrovaných hráčů, na to kolik lidí ho tu hraje má velmi omezený prostor

4. no comment

5. S tím se vlastně dá souhlasit, spolu s tebou má tento názor ještě dolar, ten spartan amožná asi 4 další lidi tady

Reagovat
smazaný uživatel

2) To není pravda, třeba ženský basket se vysílá, ženský florbal občas taky. To nemluvím o ateltice, tenise atd.

5) Jestli si myslíš, že jsme s tímto názorem obecně v Česku v menšině, můžeš toho nechat.

Reagovat
smazaný uživatel

5) nevim kde zijou

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nevím, kudy chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

V buranově, ale těch lidí, co nejsou zaprdění a daj šanci i ženským sportům je víc a víc

Reagovat
smazaný uživatel

2. mluvil si konkrétně o fotbale, né obecně o ženských sportech

5. pokud je tvůj názor, že ženský fotbal dostává v médiích přílišný prostor, tak si myslím, že jsi ve výrazné menšině ty, protože ten sport tady skoro nikoho nezajímá a většina neví, že se nějaké MS hraje

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak ženský fotbal si ani žádný další prostor vzhledem k tomu, jakou (ne)má momentálně úroveň, nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik si těch zápasů viděl?

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho letošního MS několik úryvků, když byl poločas Copy a je to taková nuda, že jsem radši přepnul za chvíli zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to kdybych takhle narazil třeba o přestávkách na Juve - Monaco v LM, tak si můžu udělat obrázek že LM je o hovnně.

Reagovat
smazaný uživatel

I když se v LM ne vždycky hraje nahoru dolů, i úplný idiot na první pohled pozná, že ti hráči jsou takticky, technicky i fyzicky v úplně jiné dimenzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ani nevis jak a ses zpatky na tom kolotoci

Reagovat
smazaný uživatel

Debilním srovnáváním chlapů s ženskejma

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nikdo neporovnává muže a ženy, ale mužský a ženský fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

5)

Reagovat
smazaný uživatel

viz 5. pokud je tvůj názor, že ženský fotbal dostává v médiích přílišný prostor, tak si myslím, že jsi ve výrazné menšině ty, protože ten sport tady skoro nikoho nezajímá a většina neví, že se nějaké MS hraje

Reagovat
Kokesh

Proc by se proboha nemohl dat srovnat stejny sport, akorat v jednom provedeni od muzu a v druhem od zen? Porad je to ten stejny sport, samozrejme ze jde srovnavat.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Hele, když vás to nezajímá, tak proč ten článek prostě nepřeskočíte?

Reagovat
smazaný uživatel

odpoved myslim znas

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, mel jsi uz nekdy zasun?

Reagovat
monty25

Hele, nechtěl bys jít do prdele?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to jasny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Fakt nevím, jak tvoje otázka souvisí s ženským fotbalem a finále MS. Pokud nemáš něco k tématu (jakože nemáš, protože sleduješ jenom chlapy), tak to tady nezasírej.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvetluje to tvoji fascinaci zenskym telem.

Reagovat
monty25

A to mě má jako fascinovat mužské tělo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ma te fascinovat ten sport. A zensky fotbal nema se sportem nic spolecneho. Tebe akorat zajimaji ty zeny. Stejne jako Cuhelova, stejne jako zenskej basketbalovej tym, zenskej tenis apod. Koukas na to z jedinyho duvodu a to z toho, ze ses nadrzenej panic.

Reagovat
monty25

Mě ten sport fascinuje, jinak bych ho nesledoval. Sleduju mužský fotbal i mužský hokej. Mužský tenis a mužský basket mě z určitých důvodů moc nebaví (např. v tenise zápasy na 3 vítězné sety), ale taky se občas podívám. Není to tak dávno, co jsem celkem pravidelně chodil na NBL v Plzni.

Reagovat
Kang & Kodos

Protože nadrženej panic by si ze všech možností na rozptýlení vybral ženskej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, hledat v kazdym fotbalovym poradu Cuhelku, to jen pro jeji fotbalove znalosti.

Reagovat
monty25

A to mi nemůže být sympatický její projev? Musím ale teda říct, že když celá zadejchaná dělala rozhovor na Švanciho rozlučce, tak to jaksi nebylo ono (cca 26:00)...

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11217991911-dejme-luzankam-s-v-anci/315297371129101/

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle zajima nekoho, kdo to sleduje kvuli fotbalu. Ok.

Reagovat
monty25

Fotbal mě baví, Dohráno mě baví, Monča mě baví. Ještě něco?

Reagovat
monty25

Přesně. Mě třeba nebaví volejbal (šestkový) nebo házená, přestože nepochybuju o tom, že některé volejbalistky a házenkářky jsou dost pěkné. Uznávám, že se na ženský sport dívám i kvůli kráse jeho protagonistek, ale v první řadě mě ten sport musí bavit. Ta ženská krása je už jenom takový příjemný bonus navíc.

Reagovat
fantomas

A vis co fascinuje me? Drzost jednoho blbecka, co ostatnim nuti duvody, proc je neco zajima.

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Ten duvod, proc to montyho zajima, je jasnej kazdymu. Teda krome tebe a jeho nejspis.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Každý, kdo se trochu orientuje v jednání lidí ti řekne, že většinou ten, kdo nejvíc ukazuje na druhé, tím zakrývá vlastní nedostatky.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

klasickej nic neresici "argument"..

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, a je aj o tom stare cinske prislovie, kt.som zabudol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív Kenneth a teď ty. Tady to je nějaký gay seznamka?

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyz jo, tak kam bys ho chtel?

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, jsem na ženský. Zkus to u někoho jiného. Držím ti palce, ať uspěješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ty jsi na zensky.. A co potom delas na tomhle webu?

Reagovat
smazaný uživatel

No diskutuju o ženském fotbale.

Reagovat
vladis271

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se náhodou ženský fotbal líbí, je takovej neinvazivní, neagresivní a má svoje specifika

Reagovat
smazaný uživatel

Neagresivní? To si moc zápasů neviděl,viz. včerejší zápas, kdy z toho rozhodčí svojí benevolencí udělala zápas ve volným stylu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neagresivni Vzdyt jsou daleko zakernejsi, nez chlapi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy ma bavi, jak tu chodis cielene provokovat urcitych ludi a oni sa Ti na to v 100 pripapadoch, 100x chytia

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

frustrovany kravy..

Reagovat
veikko

Ty vole, Roye Keaneho na tu mrchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Keaneho?

Reagovat
veikko

Tak jak to chceš napsat skloněné? Jmenuje se Keane, vyslovoval bych (bez) Kína, ale psané mi připadá lepší Keaneho.

Reagovat
smazaný uživatel

Keanea, pripadne Keana. Urcite ne Keaneho.

Reagovat
veikko

Jo, Keana je lepší, máš recht.

Reagovat
veikko

*ale stejně bych ho na ni v zápase poslal.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

To je to tady fakt samý puberťák? Nebo proč tu proboha všichni probírají vzhled fotbalistek, jejich intimní partie a další nechutnosti?! Je to snad článek o fotbale a ne o sexu.

Reagovat
CHONG

Když je najebeš do mobilu, tak slovo intimní partie poněkud ztrácí význam.

Reagovat
Azazelo RD

O "fotbale."

Reagovat
veikko

"Tak tohle je fotbal, to není žádná prachsprostá kopaná." Nechápu, jak tuhle Bosákovu hlášku mohli z FIFy odstranit.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ten fotbal má tak mizernou úroveň, že se každý soustředí na hromadu věcí kolem.

Reagovat
smazaný uživatel

S fotbalem to nema nic spolecnyho.

Reagovat
fantomas

Nechutna diskuze. Ale taky prima pruzkum "verejnyho mineni", ze kteryho mi je teda dost smutno.

Reagovat
smazaný uživatel

az si sundas ty ruzovy brejle, tak to mozna uvidis lip..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechutny jsou akorat ty fotky nahy Hope Solo, z toho by se clovek zeblil..

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Posledni Kovboj

nahata zenska, brr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

Ženský fotbal jsem sledoval na dvou OH. Upřímně, byla to sranda, nic víc, nic míň. Ale hrajou líp než já, to uznávám.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jste si tady za ty roky udělali z dolara legendu, tak máte, co jste zřejmě chtěli.

Reagovat
fantomas

Nedavno dostal ban na tri dny. Sam sem se divil proc tak malo.

Reagovat
smazaný uživatel

za co ?

Reagovat
smazaný uživatel

Za to, ze jsem pod jeden clanek vlozil fotku s forem o cobolacich. Neco jako - Slováci použitím ovčího střeva, vynalezli kondom. O pár století později, se Britům povedlo tento objev zdokonalit tím, že střevo z ovce nejdříve vyndali.

A za tohle jsem dostal BAN na tri dny.

Reagovat
smazaný uživatel

jj tehle dzouk znam, velice povedene

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipny je, ze pod PL je takovych fotek milion a nikdo z nich BAN nedostane, ale ja jo. A jeste jako duvod je napsano : Nazdar.

Reagovat
smazaný uživatel

bud rad, ze si aspon nakej duvod dostal

Reagovat
Zark

je slušné pozdravit

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bys mohl napsat duvod: Nazdar.

Evidentne ferove.

Reagovat
veikko

Za co všechno vlastně můžeš dostat ban? Si říkám, že to už musí být ale pořádná prasečina.

Reagovat
smazaný uživatel

nevim no.. ja dostal na starym uctu do roku 2025

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Viz vys.

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne, stačí když seš masopust

Reagovat
Kang & Kodos

Nebo jedna z jeho 5679232798223459 verzí.

Reagovat
CHONG

Ty jsi hrozná citlivka

Reagovat
fantomas

Nene, ja si to vubec neberu osobne. To zkonstatovani je ciste obecny.

Reagovat
Mada

Co taky čekat od idiota jako je dolar.

Reagovat
Lojd

Je tam někde napsaný, jestli to na něčem dávají? Nechce se mi to číst a tak. Dík

Reagovat
veikko

Dávají to na ČT Sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Jéžiš to je zase keců nechutná diskuze atd. Tak jsou tu chlapi, co jako no? Akorát ty nahý fotky tu fakt nemusely bejt teda. Jinak se budu koukat na finále, pokud neusnu jako u semi USA - GER. A doufám, že to bude 1-1 a penalty

Reagovat
Swarley

nechápu moc to pozdvižení proti ženskému fotbalu, když pak většině lidí absolutně nevadí sledovat jiné ženské sporty, přát Kvitové a holkám od biatlonu...vždyť ta místní logika je u toho naprosto stejná, i v těchto jiných sportech ženy absolutně nedosahují výkonosti mužů, což je opravdu vzhledem k jasně zřetelným důvodům naprosto šokující...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ženský sporty jsou jiný. Čas od času je i ten fotbal jejich zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to podle mě hodně i o zvyku, na ženský tenis jsou lidi zvyklí od pradávna, kdežto ženský fotbal je relativně novinka, a když je každý zvyklý na ty top kluby a hráče a pak vidí to srovnání, tak z toho bolí oči. Navíc třeba v tenisu ty holky technicky zahrajou totéž co muži, ve fotbale ani v nejmenším, to je mnohdy po všech stránkách fakt taková parodie. V některých sportech prostě holky mají způsoby, jak zakrýt nedostatky a v něčem muže třeba i předčí, třeba konkrétně v tenisu ty jejich výměny jsou často delší, protože nedávají takové rány, a když mají stejnou techniku, kolikrát se na to lépe dívá atd. Ve sportech jako je fotbal, hokej apod. to prostě nejde a vypadá to, jak když si jdou chlapi, co to celkem umí, začutat po práci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste to doplnim, obcas muzes mezi zenami videt uzasne vymeny, ktere ani muzi nezvladnou. Ve fotbale o necem podobnem nemuze byt ani rec.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si najdi videa nebo gify od Louisy Necib, Tobin Heath, Marty nebo Amy Miyamy.

Vy tady říkáte, že vás to nebaví a nesledujete to, a pak tady píšete nějaká tvrzení jako kdybyste sledovali ženský fotbal 10 měsíců v roce. Nějak se v tom motáte.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si nic hledat nemusim, sleduju zensky tenis a videl jsem nekolik fotbalovych zapasu na top akcich zen, jako prave letosni MS a akorat me to nasralo, protoze to naprosto degraduje sport, ktery tak miluju.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

A jo, já zapomněl, že si vlastně píšu s masopustem.

Reagovat
smazaný uživatel

To, co umí tyhle hráčky, ti předvede průměrný fotbalista druhé španělské ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš. Před hodinou si napsal, že mají fyzické dispozice starších žáků a teď už podle tebe předváděj úroveň druhý španělský ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Fyzické dispozice na úrovni starších žáků, fotbalově jsou na tom lépe, ale oproti mužským kolegům pořád katastrofálně. Jak jsem napsal, ty nejlepší ženy jsou technicky tak na úrovni druhých lig mužů. To ti řeknou mimochodem i lidi, co se motají okolo ženského fotbalu přímo. S několika se znám. Ty ženské týmy z MS by měly problémy u nás v ČFL, možná i v divizi.

Reagovat
smazaný uživatel

To zas neprehanej, na druhou ligu by nemela technikou ani jedna z tech holek.

Reagovat
smazaný uživatel

to není pravda, nevím proč by to muži neměli zvládnout, když jsou v každé tenisové herní činnosti lepší než ženy

Reagovat
Swarley

tak já chápu, co se snažíš říct, ale o tomhle se můžeme bavit u každého sportu...technika hodu oštěpem je v podstatě u obou pohlaví naprosto stejná, stejně propracovaná a stejně dokonalá...přitom ten rozdíl ve výkonech je naprosto diametrální a jestli takhle na tebe působí rozdíl mezi ženským a mužským fotbalem, tak rozdíl ve světových rekordech třeba právě v oštěpu je nějakých skoro 30 metrů, což se v podstatě bavíme už o úplně jiném sportu...že to na nás ve fotbale nějak působí jinak a nebo že ženský tenis je určitým způsobem nějak jinak zajímavý, to už je spíš o nějakých preferencích...výsledek je pořád stejný, pokud postavíš proti ženě muže, tak ten rozdíl bude ve všech sportech naprosto obrovský...

pokud se ženy postaví proti sobě, tak ve všech ohledech všude sledujeme mnohem slabší výkony než u mužů...nevidím důvod to nějak dělit a nevidím důvod, proč by ženský fotbal měl být v něčem tak výrazně jiný a tak výrazně horší...česká fotbalová liga taky někdy působí jako odlišný sport od těch nejlepších fotbalových lig a taky to má velkou sledovanost...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže v oštěpu je stejná technika a ženy mají jen menší sílu. Kdežto ve fotbale není stejná ani ta technika. Ta hra je horší o několik levelů naprosto ve všem.

Reagovat
Swarley

tak to i v basketu, házené nebo volejbale

Reagovat
smazaný uživatel

V basketu určitě, házenou neumím posoudit, ženský volejbal je ok. Určitě má k mužskému mnohem blíž než ženský fotbal k mužskému.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ty to fakt nechapes.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jako jedinej to chápe. Nepřijde ti divný, že se vám zdají na úrovni jen netýmové ženské sporty. Oni i tam jsou podstatně slabší jen to prostě není tolik vidět. A asi bych kvůli dvoum týpkům nepřestal vysílat ženský volejbal, basket, fotbal atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě fascinuje ta vaše růžová idea, že jsme jediní dva lidi na planetě, kteří si myslí, že ženský fotbal je tragikomedie, přičemž to okolo sebe slýchávám skoro pokaždé, když na to kdekoliv příjde řeč, ať už někde na akci, na fotbale, kdekoliv...

Reagovat
smazaný uživatel

obdivuju tvoji silu a odhodlani to s nima resit

Reagovat
Swarley

ale takhle můžeš nazvat i ženský basket...jak tě může něco takového v ženském podání bavit, když ti třeba absolutně nenabídne smečování, jakožto jeden z nejlákavějšího aspektů téhle hry v nejlepší kvalitě...

a přitom je ženský basketbal podle mého i v našich končinách hodně sledovaný, máme kvalitní reprezentační tým a podpory se jim dostává hodně...jsou mnohem jinak populární a nemluví se o tom jako o tragikomedii, i když ty rozdíly jsou mezi ženským a mužským podáním naprosto obrovitánské, stejně jako třeba právě ve fotbale..

Reagovat
smazaný uživatel

Však s tím ptvním odstavcem souhlasím, jediný ženský basket, který se dá sledovat, je ženská basketbalová reprezentace USA na vrcholných akcích, jinak je to něco strašného. Sledovaný je u nás asi tak, že když ženská repre jde za medailí, tak si to zapne několik set tisíc lidí. Kolik lidí si zapne ligový zápas USK? Když hrálo USK finále Euroligy, ani to myslím nešlo v TV. Kolik lidí chodí pravidelně na Folimanku? 500? To je jako sledovaný sport?!

Reagovat
smazaný uživatel

I ženská repre a celý WNBA je zoufalý.

Reagovat
Swarley

však ti tady nikdo necpe českou fotbalovou ženskou ligu, je to MS ve fotbale reprezentací, stejně jako u toho basketu, který si už zapne hromada lidí...jediný rozdíl je, že tam máme v basketu daleko větší kvalitu...a nikdo ti tam neřeší, že o kolik úrovní je to horší, než muský basketbal...a že tam ten rozdíl je možná ještě větší než u toho fotbalu...

Reagovat
Kily

no, no, jako já dlouhodobě říkal, že ženská bastetbalová reprezentace + Kvitová (+ dneska Karolína Plíšková) je ideální na parádní rapl a ukroucení hlavy na základě toho, co tam dovedou zahodit, pak jsem to trochu poupravil na základě toho, jak hráli basketbalisté posledně na tom ME, to bylo taky kroucení hlavou a divení se jako kdybych zrovna koukal na tenis

Reagovat
Swarley

tak někdy se ta hranice trošku mění, to uznávám

Reagovat
smazaný uživatel

Většina řeší, ale protože jsou to naše a je to MS, tak si to zapne a je mu to jedno. Ženský basket ale není MS, ženský basket je komplexní sport a ten sledovaný není. Stejně jako ženský fotbal, kde se prostě jenom FIFA sanží ho vnutit a vytřískat prachy, když je MS, jinak ženské ligy atd. mají úplně mizernou sledovanost.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jo a tím, že v USA příjde na stadion 15 tisíc lidí na ženskou ligu se z ženského fotbalu stává sport, který jde označit za celosvětově sleovaný, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Já tomu nerozumím. Já myslel, že jedeš argument, že se to nemá vysílat v ČR protože to nikoho nezajímá, což bych chápal. Ale jestli chceš jet argument že ženský fotbal není celosvětově sledovaný, tak se nemám o čem bavit, protože on je celosvětově sledovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho, co si přestavueš pod pojmem celosvětově sledovaný, jestli to, že v jednom konkrétním městě na to příjde 15 tisíc lidí, tak to je smutné. Celkem by mě zajímala průměrná návštěvnost v sezóně třeba 10ti nejlepších ženských fotbalových lig. A porovnat to s mužským fotbalem, basketem, hokejem apod. Pak třeba s ženskými tenisovými turnaji, atletikou atd. atd. Ženský fotbal je pořád jenom taková pomalu se rozvíjející kuriozitka s občasnými záblesky.

Reagovat
Swarley

ale klidně můžeme řešit nejpopulárnější biatlon a boom našeho ženského reprezentačního týmu...rozdíl mezi kvalitou ženského a mužského biatlonu je také obrovský...

já se prostě jen snažím říct, že u ženského sportu budeme vždy počítat s nižší kvalitou a je to naprosto logické...je mi proti srsti to, že se z ženského fotbalu dělá cosi jiného, cosi horšího...v konečném důsledku je to jen stejný rozdíl, jako v jiných sportech...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže ty pořád mícháš dokupy 2 věcí - fyzičku a umění. Je jasné, že Soukalová poběží pomaleji než Moravec, ale střílí na stejně úrovni. Stejně tak tenistky mají méně sil, ale technicky hrajou stejně jako chlapi. Jenomže fotbalisty běhají pomaleji a ještě k tomu s jsou špatně s míčem a v takticke, což už není otázka fyzičky, ale čistě toho, že to prostě neumí.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to ani ted nepochopi, tak uz nevim..

Reagovat
Swarley

ženy jsou na střelnici stejně kvalitní jako muží? to si rád poslechnu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, mají větší sklony k labilitě, ale jsou na úrovni, která se mužům velmi blíží. Když se podívám, jak kope rohy Modrić a jak nějaká ženská, jak vede míč Messi, Ronaldo nebo Robben a porovnám to s nějakou fotbalistkou, tak nevím, jestli se mám smát nebo mám brečet, že na to v nějaké zemi příjde 15 tisíc lidí. I když je pravda, že v Americe 15 tisíc lidí z 321 milionů, je nic.

Reagovat
fantomas

Jo no tak ty to srovnavas s Messim, proti kterymu vypadaj jak amateri i kdejaky chlapy. Tak to sme doma :))

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, porovnávám fotbalové dovednosti nejlepších fotbalistů s nejlepšími fotbalistkami, což je neporovnatelné. Přičemž třeba v biatlonu se střelecké dovednosti srovnávat dají nebo v tenisu technika je taky stejná, krasobruslařky taky zabruslí technicky stejně, akorát prostě nemají tolik síly. Zatímco fotbalistky kromě toho, že jsou limitovány fyzicky, ještě k tomu neumí s míčem, jsou na tom špatně takticky a brankářky vypadají, jak by chlastaly.

Reagovat
fantomas

To, ze neumi s micem, je picovina. To, ze takova Hope Solo vypada jako by chlastala, je taky picovina. To, ze sou na tom spatne takticky, je vlastne hrozne sokujici, kdyz ten sport jako takovej je v plenkach a sotva se profesionalizoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky vybereš jeden konkrétní případ, kde to neplatíš a použiješ to jako "argument". Ano, zrovna Hope Solo, když chytá, tak chytá dobře, podívej se na 80% brankářek na MS. Ty bych nechtěl v bráně ani na A třídu. To přece musíš sám vidět, že je to bída. Oproti nejlepším mužům, nejlepší ženy s míčem opravdu neumí. A to není nic ohledně síly, to je čistě dovednost.

Reagovat
smazaný uživatel

*neplatí

Reagovat
fantomas

A kdo sou ty nejlepsi zeny co s micem neumi? A proc nemuzu vzit Hope Solo, kdyz se tu ohanis tema nej?

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem říkal, že nejlepší ženy, pokud se teda bavíme o hráčkách do pole, vycházejí směšně. Když srovnáš Martu s Messim nebo Ronaldem, co tam chceš porovnávat. Přitom to, že Messi vede míč levačkou tak skvělě, to, že Ronaldo umí oběma nohama stejně a k tomu má skvělou hlavu, to, jak Robben vede míč levou, to není o síle, to je dovednost. Žena má úplně stejný potenciál naučit se technický obstřel levačkou jako Robben. Jenomže to neumí. Netvrdím, že neumí s míčem jako obecně, ale prostě v porovnání s nejlepšími muži, je to tristní. Přitom třeba ženy v tenise, jsou technicky na stejné úrovni. Je jasné, že budou o něco pomalejší a fyzicky slabší, ale ta dovednost, je stejná. Ve fotbale ani omylem. Takže nechápu, proč má ten ženský takovou mediální publicitu, když si ji zatím prostě nezaslouží.

Reagovat
fantomas

Zatim... a bez ty publicity by se na tu uroven, kdy by to *uz* stalo za to, dostaly presne jak?

Reagovat
smazaný uživatel

No, většinou platí, že nejdřív bys měl něco předvést a až pak budeš slavný. Ne že tě bude někdo vnucovat, aby ses proslavil.

Reagovat
fantomas

To fakt neodpovida realite, nicemu. V podstate to ani nedava smysl, kdyz si vezmes, jaky drobny se do zensky kopany vrazeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by do toho taky investoval...

Reagovat
fantomas

No minimalne ta domaci FA by mohla

Reagovat
fantomas

Ona ani ta technika fotbalistek ale neni nijak zla. Kdybych vam tady cpal nejakou ceskou ligu, tak prosim, ale tohle je proboha finale nejvetsi akce konany jednou za ctyri roky, kde se potkavaji dva opravdu kvalitni tymy, se kteryma kdyby si sel tady dolar kopnout, tak se bude jenom cervenat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dolar možná jo, ale taková Karviná, Pardubice nebo Opava by s nimi vymetly.

Reagovat
Kily

s rok starými Pardubicemi trénovanými Haškem by uhrály plichtu 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vám na jednom konci hřiště ukradli branku a neměnily by se strany, ne?

Reagovat
Kily

ee, Hašek zakazoval hráčům útočit s tím, že se bude neustále hrát se zavřenou obranou a na brejky. Kdyby holky netlačily na pilu a nikam se nehnaly, byla by z toho remíza 0:0. Ta taktika nakonec vedla k tomu, že si hráči nedali ani tři přihrávky, takže výsledek remíza a po technické stránce jasná prohra

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
fantomas

O tom, kdo by vyhral, se tu nikdo nebavi. Ja tu mluvim o individualni technice.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by bylo uz hoooodne smutny, kdyby se tam nenaslo par hracek, ktere by byly technicky na tom lepe, nez clovek, kterej nikde fotbal nehraje

Reagovat
monty25

To není pravda. Celou Final Four Euroligy vysílala Prima Cool.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, proto jsem psal "myslím". Sledovanost radši nehledej, ať nevezmeš vítr z plachet těm dvěma.

Reagovat
monty25

Já jsem ale na jejich straně. Na Final Four Euroligy jsem byl osobně, protože jsem velký fanoušek USK.

BTW: USK už nehraje na Folimance, ale na Královce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, princip je ten, že označovat ženský basket za nějaký sledovaný sport, by mohl jenom hodně velký snílek.

Reagovat
monty25

Já ve svém okolí neznám ani moc lidí, co sledujou mužský basket. V Čechách prostě jede hlavně fotbal a hokej, z individuálních sportů tenis a biatlon... Ale když se u nás koná nějaká velká akce v basketu, tak to ty lidi dokáže strhnout (viz MS žen 2010). Při té Final Four byla taky skvělá atmosféra v hale (přijelo i hodně fanoušků z Ruska) a bylo celkem rychle vyprodáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako s mužským fotbalem a hokejem se u nás nemůže srovnávat nic. Kdyby většina ženských si měla vybrat mezi MS ve fotbale nebo v hokeji mužů a žen, tak jdou na chlapy, protože je to prostě na pohled atraktivnější a kvalitnější. O tom nemusíme diskutovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pravej basket se totiž hraje v noci a mimo Evropu To co se hraje tady v Evropě se nedá srovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda.

Reagovat
monty25

Tak ale ženskou Euroligu hraje taky dost Američanek, protože WNBA má v té době volno.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ono i WNBA je parodie..

Reagovat
smazaný uživatel

A co ja s tim? Mam tleskat tomu, ze dokazala jen tak tak doskocit k obroucce?

Reagovat
monty25

Se zavázanýma očima dobrý, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No uzasny, ale proc mi to posilas?

Reagovat
monty25

Protože jsem chtěl zareagovat. WNBA podle mě nabízí famózní způsob, jak se dá hrát ženský basket.

Reagovat
smazaný uživatel

V Americe ženský basket dělají dobře, snad jediný dívatelný.

Reagovat
monty25

Přiznám se, že pivotky se mi herně líbí skoro jenom Američanky. Evropské holky (s výjimkami jako je např. Sandrine Gruda) jsou oproti nim trochu nemotorné...

Reagovat
smazaný uživatel

Však Američanky jsou taky snad jediné, v jejichž podání se dá na ženský basket dívat. Jediný zápas ženského basketu na OH, co si zapnu, jsou ony. U ostatních to vypadá jak hodina tělocviku na střední.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono i mužský podání evropskýho basketu tak vypadá oproti US. (Možná až na 2 - 3 týmy)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ještě večer na YT bude živě U 19 basket USA s Chorvatskem. Minulej zápas byl dost koukatelnej

Reagovat
monty25

S tím nesouhlasím, ale ten kvalitativní rozdíl oproti ostatním týmům je bezesporu obrovský. Stejně tak ale USA dominujou v mužském basketu... S oblibou říkám, že být v basketu na MS nebo OH druhý za Amerikou je jako být první.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ale nema se samotnou hrou nic spolecnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale fakt ne...absolutně se to nechytá.

Reagovat
smazaný uživatel

No a co. Tohle je prostě idea debilní. Zase v Kanadě se ti každej vysměje MS v hokeji na který tu čučí každej. Vysílalo se pár zápasů, ještě k tomu v noci ničemu to nebralo čas. Někteří lidi se na to chtějí podívat.

Reagovat
smazaný uživatel

Však nekteří jo a ať se na to dívají. Já netvrdím, že kdo sleduje ženský fotbal je vůl, jenom jsem vyjádřil své přesvědčení, že ten sport prostě dostává výrazně více prostoru, než by si zasloužil.

Reagovat
Swarley

opravdu nechápu, protože jediný důvod k tomu hanění ženského fotbalu je to, že se to bere jako čistě chlapský sport a proto to působí divně...podobně jako hokej...omlouvat to nižší kvalitou mi fakt přijde divné, protože nižší kvalita u žen je naprosto v každém sportu, ve kterém by se měly obě pohlaví měřit...je to jen nezvyk, působí to zvláštně, nově a většina ostatních sportů v ženském podání má delší historii i sledovanost...

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu druhému odstavci, nechápu ale, proč třeba v šipkách nebo snookeru ženy vůbec nedosahují úrovně mužů. Tam Nevidím žádné fyzické přednosti, které by mužům dávaly nějakou výhodu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta technicka hracek tenisu, je nekdy i mnohem vyssi, nez u muzu, jde jen o silu uderu. Kdezto ve fotbale je to jako by sis pustil parodii na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta technika je u mužů na mnohem vyšší úrovni, už jen proto, že dokážou vrátit ty rychlé údery, tak musí mít lepší techniku a koordinaci pohybů.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meles? Cim rychleji ti to nekdo zahraje, tim je pro tebe jednodussi to vratit, protoze staci jenom nastavit raketu (kdyz to hodne prezenu). Sam tenis hraju. Podivej se nekdy jak ciste technicky hrajou nektery zeny svoje udery, zamer se ciste na forhend treba. A pak se podivej jak ho hraje treba Nadal. Nebo Stepanek, to je parodie na spravne zahranej forhend.

Reagovat
smazaný uživatel

čistě ho zahrajou, protože mají čas se k tomu úderu dostat a nejsou pod takovým tlakem. Nadal má specifický forehand, vždyt ho hraje s nataženou rukou, zatímco ostatní ji mají pokrčenou v lokti, to nejde s nikým moc porovnávat. To s tim Stepankem je pravda, ale zase zadna zena nema takovou techniku voleji a cit rukou napr. pro zkraceni hry atd...

Reagovat
smazaný uživatel

Cistej forhend se hraje s natazenou rukou v lokti, ty profiku. Vsechny udery, at FH nebo BH vychazi z kolen a z toho, ze tocis trup a ne ruku, samozrejme, ze profi hraci k tomu prinasi spiny a ty vychazi zase ze zapesti. Spravnej FH bys mel zahrat tak, ze bys mel stat k micku bokem a castecne zady k mistu, kam bys ho chtel zahrat. Nadal ho hraje technicky tak silene, nebo stoji ke vsem uderum celem, ale on to ma zachraneny tim, ze ten micek neskutecnym zpusobem roztoci v zapesti.

Reagovat
smazaný uživatel

aha ok, nikde jsem nepsal, ze jsem profik. Ale to, že má specifický forehand jsem trefil Nicméně věřím, že kdyby měl tolik času na údery jako ženy, tak by ho v pohodě zahrál sorávně

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, on to prave ani nedokaze, proste se to takhle naucil. Ale tak on je jakoze hodne viditelnej priklad. Ale hezky technicky udery ma treba Timea Baczinsky, tak se na ni muzes nekdy kouknout. Nebo treba Belinda Bencic.

Reagovat
smazaný uživatel

Z chlapu hraje hodne ciste forhend treba Gilles Simon.

Reagovat
Ángel di María 22

Ten rozdil je samozrejme daleko mensi nez u fotbalu treba, ale je tam. A neni to o rychlosti, ktera je dana silou, ale o rotaci, kterou pradukujou daleko lepsi muzi. Tim je dana i lepsi technika uderu, nekdo to sice przni, ale celkove vzato, nejen na profesionalni urovni, hrajou chlapi lepsi tenis. Sam jsem ho na relativni urovni jeste 2-3 roky zpatky hral, znam to z tech vsech turnaju, to proste vidis.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, dokud neuvidim zenskou, co ma techniku jako ronaldinho, nebo aspon vyskok jako stam, tak zenskej fotbal proste nemuzu zacit uznavat jako legitimni sport, ktery muze jednou za par let bezet v televizi

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by se ženská nemohla naučit kopat s míčem jako chlap? Vždyť to není síle, to je čistě dovednost. Nikdo neche, aby měli výskok jak Ronaldo, ale kopat s míčem, můžou umět úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

*měly

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by se ženská nemohla naučit kopat s míčem jako chlap?....Viděls ty penalty ženský

Reagovat
monty25
Reagovat
smazaný uživatel

wow Mě přijde že právě kopací techniku maj docela dost dobrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, umí je uklidit k tyči. Ale techniku jako celek mají dost zoualou.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodně sem se eště mrknul na jeden záznam z YT (protože sem viděl dost málo zápasů žen) a tohle je hodně koukatelný...Ikdyž zase ty brankářky jsou hodně jalový https://www.youtube.com/watch?v=x4dRt3Xvmig

Reagovat
smazaný uživatel

to souvisi treba s kvalitou treninku, praci s mladezi a dalsimi naprosto zasadnimi faktory, ne ze jsou zensky na hovno po fotbalove strance, argumentujete tady tenisem, kde maji ale profesionalky uplne jine podminky pro vyvoj

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky neříkám, "ženský jsou na hovno", ale "ženský fotbal je bída". Neutočím na ženy, ale na tento konkrétní sport a některé další, které mi v tomto připadají podobné. Nejsem šovinista, jen mi příjde směšné, jak se některé ženské sporty hypují pod záštitou pseudorovnoprávnosti, to je celé.

Reagovat
smazaný uživatel

muzsky svetovy pohar mel premieru 1930, zensky 1991, dejte jim aspon sanci, aby se ta "bida" nadale zlepsovala a popularizovala, coz bez podpory medii samozrejme nepujde

Reagovat
smazaný uživatel

Však šanci já jim neberu, jenom to prostě dostává mnohem více prostoru, než by si to zasloužilo a tomu sportu to paradoxně škodí. Protože si hromada lidí udělá negativní úsudek hned na začátku a za 20 let, když už to bude mít úroveň mnohem vyšší, už to bude hromada lidí odsuzovat z principu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale jak jim pomuze, kdyz by to vsechny medialni kanaly ignorovaly, coz byste evidentne vsichni odpurci chteli? s fantomasem ti tady rikame, ze je momentalne zasadni problem v nedostatku penez v zenskem fotbalu, proc by to treba nekdo chtel sponzorovat, kdyz by to nikdo nemel sanci sledovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdím úplně ignorovat, ale ta mediální publicita je obrovská. A nechce to sponzorovat, protože na to chodí málo lidí a má to malou sledovanost. I když se to vysílá, tak v porovnání s mužským fotbalem si to prostě nikdo nezapne. To, že to v televizi běží, ještě samo o sobě nic moc nezmůže.

Reagovat
smazaný uživatel

definuj obrovska, tady na specializovanem fotbalovem portalu se tomu venoval jeden "subjektivni" komentar fantomase a par aktualit z mistrovstvi: neumim si predstavit, ze by to nekoho urazilo, az na vas par odpurcu (tuplem, kdyz je jinak okurkova sezona); jinde sem nenarazil na ani zbla, popravde si neumim predstavit, v jake forme jsi pocitil tu obrovskou medialni publicitu, kdyz ja jsem nenarazil na vubec nic, na zaklade toho bych spis rekl, ze je to podporovany dost blbe

televizni podpora samozrejme popularizaci zenskeho fotbalu pomuze, stejne jako pomohla tomu muzskemu pred x lety, to ani nevim, proc by nemelo... pokud teda nechces udrzovat status quo, pak tvuj postoj chapu

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem taky hned v jednom ze svých prvních příspěvků napsal, že ef na téhle vlně nejede.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem cetl, odpovis mi teda kdo, kdyz ne ef?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba nechápu, proč vysílá ČT tolik zápasů, když to v Česku zajímá tak málo lidí. Konkrétně.

Reagovat
smazaný uživatel

To netusim, na druhou stranu krylo se to ted s necim? 21 i Copa byly na jinych stanicich, o to nikdo ochuzeny nebyl, tam si kazdej mohl vybrat

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já jenom nechápu, proč na to někdo kupuje práva. Teďka to jde v noci, tak je to jedno. Párkrát jsem přepnul, když jsem čučel na Copa América a docela sranda, no.

Reagovat
fantomas

Ty vole, dyt to sledovalo vic lidi nez finale SC v Britanii to taky sleduje strasne moc lidi. Ligy sou jina vec, MS se mozna nesleduje v CR, protoze tam ani nemame repre, celosvetove se to sleduje azaz.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže ty tady jednorázovou akci prezentuješ stylem, že tolik lidí to sleduje i normálně.

Reagovat
fantomas

Ne, celou dobu se bavim jen o MS

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, ale já mluvil obecně o ženském fotbale jako sportu.

Reagovat
fantomas

Nemyslim si, protoze mluvis o prehnany publicite a ty se zenskymu fotbalu jako celku rozhodne nedostava

Reagovat
smazaný uživatel

Přehnané publicity se dostává třeba i ženské LM, to je soutěž celkovou kvalitou na úrovni divize a dost často o ni vycházejí články na některých fotbalových nebo sportovních serverech (netvrdím, že na ef), stejně tak třeba vyhlášení nejlepší fotbalistky společně s fotbalistou, to je čiré parazitování, protože vědí, že samostatně by to prostě nikdo nesledoval. O české lize žen jdou občas reportáže v BBV, což je výsměch a takhle by se dalo pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ja myslim, ze tady bude fakt problem jen a pouze s tvou nesmyslnou teorii, ze publicita by mela bejt az "za odmenu".

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mužský fotbal taky musel odkroutit více než půlstoletí, než z MS šlo alespoň několik celých přenosů. Vlastně až na 5. MS. A to ty zápasy měly mnohem vyšší úroveň.

Reagovat
monty25

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

ja jim ale nijak pomahat nechci, at klidne zensky fotbal jako profiakce zanikne..

Reagovat
fantomas

A koho zajima dolar?

Reagovat
smazaný uživatel

"tak ale jak jim pomuze, kdyz by to vsechny medialni kanaly ignorovaly, coz byste evidentne vsichni odpurci chteli?"

Tak se nauc cist

Reagovat
fantomas

Tak ty ses jeden clovek v oceanu dalsich, ktery se ty kanaly snazi oslovit. Takze znova: koho zajima (jeden) dolar?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim mezi jakejma lidma se pohybujes, ale neznam nikoho, koho by zenskej fotbal zajimal a nebo ho sledoval..

Reagovat
fantomas

V Cesku, ktery na MS nikdy nebylo.......

Reagovat
Mada

Právě že nikoho, a toho nejvíc sere.

Reagovat
fantomas

Skodi??? Sorry, ale to je fakt absolutni kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

Není.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Presne tak. Financovani zenskyho fotbalu je uplne tragicky, zatimco basketbal / volejbal tam ani omylem takovy rozdily nema. Navic ten zenskej fotbal se na jakyz taky urovni hraje nejakych 20 let, spis ani to ne, a my tady srovnavame se sportem, co se vyviji uz pres 100 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Basketbal nemá takový rozdíly jako kvalitativně jo ? To ani náhodou, tam je asi ještě větší rozdíl než ve fotbale.

Reagovat
fantomas

Co? Ne, bavim se o budgetu. Minimalne v JPN to tak je

Reagovat
smazaný uživatel

Aha...to nevím to nesleduju. Já myslel že kvalitou.

Reagovat
Mada

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mistrovstv%C3%AD_sv%C4%9Bta_ve_fotbale_%C5%BEen_2015 Že se na to prý nikdo nedívá... Vždyť jen do osmifinále bylo na stadionech něco kolem miliónu diváků...

Reagovat
smazaný uživatel

MS je jednorázová akce.

Reagovat
fantomas

A taky se tady o tom jednorazove informuje. Super

Reagovat
smazaný uživatel

To sice ano, ale tady je na tom vidět, že to ty lidi zajímá, protože kdyby nezajímalo, tak na ten stadion nejdou a v televizi to občas přepnou na "nějaký ženský fotbal"...

Reagovat
smazaný uživatel

A Americe tenhle konkrétní turnaj. Ale mluvit o celosvětovém sledování ženského fotbalu je přinejmenším hodně nadnesené.

Reagovat
smazaný uživatel

*V Americe

Reagovat
Mada

Reagovat
Bayernista18

Ženskej fotbal je uplně jinej než mužskej, nechápu, jak to někdo může srovnávat ...

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Reagovat
fantomas

Reagovat
Spasitel

V ženskom sa menej simuluje no :)

Reagovat
monty25

Reagovat
Spalovač šancí

Tak to tedy není pravda

Reagovat
Spalovač šancí

Úplně jinej bych neřekl. Už i ženský pořádně simulují a navíc každá druhá má pokérované ruce.

Reagovat
smazaný uživatel

Cavendish je fakt pica

Reagovat
smazaný uživatel

kolik si vytek?

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, na tohle bych fakt nesazel Ale mrzi me to kvuli Tonymu Martinovi, navic je to jeho tymovej kolega a on to vypusti a pusti do zlutyho Cancellaru..

Reagovat
smazaný uživatel

ja fandim Saxu a hlavne Contadorovi no..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja asi nikomu, mam rad Nibaliho, ale nijak zvlast. Ale preju hlavne Martinovi a pral jsem mu aspon na chvili zlutaka. Jinak Stybarovi nejvic.

Reagovat
smazaný uživatel

na Stybara sem hodne zvedavej co predvede na kostkach.. Jestli je fakt schopnej to shipnout

Reagovat
božský John

Na to jsem moc zvedavej. On a Vanmarcke budou dost tahat za nitky. Jinak ja to preju taky Contakovi a ve spurtech Greipelovi, kdyz tam neni Kittel

Reagovat
božský John

Myslis, ze v ten moment ho napadlo, ze nekde pobliz jede Fabian a muze bejt treti, takze by to mel o to vic hrotit? Ten byl rad, ze je rad stopro

Jinak Andre

Reagovat
Kily

mají vysílačky, přijde mi celkem nepravděpodobné, že by je sportovní ředitel neupozornil na to, že Martin jede o žlutý dres a vyfouknout mu ho může jen Cancellara

Reagovat
božský John

Ja si myslim, ze v tenhle moment opravdu ten cyklista kouka jenom na jedno a nekouka kolem sebe, kdo tam kolem je. Jako treba v nejakym jinacim dojezdu ok, ale v takovymhle spurtu podle me na tohle vubec nemysli dejme tomu ten posledni pul kilak. Ale tak treba se mylim, zadnyho profi cyklistu neznam

Reagovat
Kily

jo, klidně to tak mohlo být, jak píšu níž, podle mě mu prostě vypnula hlava

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by platilo v okamziku, kdyby ten dojezd nevypustil. Takhle poslednich par metru uz jenom odpocival.. A to nemel, mel to dospurtovat, protoze jiste vedel, ze jedou o zlutej trikot.

Reagovat
Kily

to je na tom to pro Cavendishe nejhorší, stačilo nepustit Cancellaru do trojky pro vteřiny a ta trojka měla být jasně daná vzhledem k tomu, že se tam udrželi jen tři spurteři

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pro nej nejhorsi, ale rozhodne ho nebudu nijak omlouvat tim, ze ho to mozna ted sere. Byla to jeho giganticka skolacka chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

slušně mu vypnula hlava a teď ho stihne docela krutý trest vzhledem k tomu, že zrovna on je typem cyklisty, kterého to bude štvát ještě víc než Martina

Reagovat
Mimalu

Reagovat
fantomas

Tak s kym to tady dneska zaspamujem? Filda s dolarem sou jasný, někdo další...?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli myslíš v době konání zápasu, tak to se mnou nepočítej. Svůj názor jsem napsal, sledovat to nebudu, ale pokud se na to chce někdo dívat, já mu to kazit neplánuju. Proč bych taky kvůli zápasu na úrovni divize, měl být vzhůru do tří do rána. To si budeš muset sehnat někoho jiného.

Reagovat
fantomas

(Byl to nejapnej vtípek.)

Reagovat
smazaný uživatel

Já se na to rád mrknu. Jinak ještě jednou https://www.youtube.com/watch?v=x4dRt3Xvmig tohle moc jako divize nevypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu roztáčet tentýž kolotoč podruhé.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak v Brazilii hraje fotbal odmala kazdej, to je asi trosku vo necem jinym..

Reagovat
smazaný uživatel

Ta z toho Skotska jak dala ten obstřel ? "jak Robben vede míč levou, to není o síle, to je dovednost. Žena má úplně stejný potenciál naučit se technický obstřel levačkou jako Robben. Jenomže to neumí." Ale tak každý vidí jen to co chce vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak takhle vystrelit umim taky.. nicmene souhlas s posledni vetou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co je tady k smichu

Reagovat
smazaný uživatel

Takový tři troubové.

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. uz sem myslel, ze zpochybnujes moji kopaci techniku

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bylo na úrovni Robbena, jo?! Aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nebylo, ale bylo to hezký. Ženský nemůžou bejt na úrovni chlapů proboha už. Jestli se ti nelíbí ženskej fotbal nikdo tě nenutí se na něj koukat a nemusíš tu dávat pořád návrhy aby to zrušili a upálily je Když v jednu ráno budeš spát tak si spi a nemusí tě trápit že pár milionů zoufalců se na to bude koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

Však technicky to provedla hezky, já netvrdím, že ne. A nikdy jsem neřekl, že to mají zrušit, ať si holky zahrajou, když je to baví, to jsem tady napsal už několikrát, akorát nechápu, jak na to může koupit nějaká velká stanice u nás práva, když to tady skoro nikoho nezajímá a v opravdu masovém počtuse to sleduje se to jen v několika konkrétních zemích.

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

ACS tohle dává jak nic sim tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Technicky pěkně provedené, ale tohle ti v barcelonské akademii předvede kdejaký dorostenec a to i v mnohem větší rychlosti.

Reagovat
fantomas

A já přitom myslel, že o rychlosti sme se nebavili, jen o technice - a že ona předvedla super cit pro balon.

Reagovat
smazaný uživatel

To předvedla. Ale že by to bylo jako něco, kvůli čemu bych si radši koupil vstupenku na ženský zápas, tak to teda fakt ne.

Reagovat
fantomas

Tak o to se ani nikdo nesnaží. Já jen nemůžu přestat kroutit hlavou nad tim, že to "ženy neumí s balonem"...

Reagovat
smazaný uživatel

Když porovnám nejlepší fotbalistky s nejlepšími fotbalisty, neumí. Tohle je sice pěkné, ale předvede ti to kdejaký průměrný fotbalista.

Reagovat
veikko

Techniku mají dobrou, ale ta skotská brankářka mi nápadně připomínala Káju z Okresního přeboru, a to se Kohák musel hodně snažit aby to pouštěl. Já bych se na to i podíval, kdyby to nebylo v 1:00 a ještě navíc zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

Kohák

Reagovat
smazaný uživatel

minuly leto sem byl na festivalu RfCH a asi o pulnoci tam prisel Kohak s nakou jeho bandou a byl totalne nastrelenej nakym fetem... a jeste ty lidi, s kterejma tam byl.. od pohledu samej curak

Reagovat
smazaný uživatel

tim nechci rict, ze mam neco proti drogam, ale on si neuvedomuje, ze ho tam treba nekdo mohl natocit a znicit mu karieru..

Reagovat
veikko

Dobrý režisér, má rád fotbal, akorát by nemusel fandit Barceloně.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jeho reklamy nemůžu( většinu) vystát a vadí mi, jak ho ted pořád někde vidím, přitom dohromady nedokázal nic

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim no, ja na telku nekoukam, super.cz mam na seznamu zablokovany a nikde Kohaka nevidam.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

no a ja na se tv dívám, tak ho vídám no

Reagovat
veikko

Tak to na něho musíš být hodně vysazený, protože v TV zdaleka není tak často, jak tvrdíš. Co vím, tak max. ta přiblblá reklama na nějakou banku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je fakt, koukam porad na DVTV a tam je porad

Reagovat
smazaný uživatel

+ radio, moderovani ruznejch akci v TV a mimo tv.. kazdopadne ten chlap se umi otacet a vydelat prachy, to se mu musi nechat.. ale nechapu, jak muze bejt tak oblibenej..

Reagovat
veikko

Před chvílí jsi psal, že ho nikde nevídáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pripomnel jsi mi tu banku no.

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho bohuzel vidam vsude.. naposledy se vesral do VIP na finale U21

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je děs....ty brankářky jsou hodně zoufalý

Reagovat
smazaný uživatel

zvrácená společnost dneska, jak může být povolenej ženskej fotbal , žesnký by měli poslouchat a poskytovat sexuální služby a nedovolovat si taký tyjárt a vylomeniny,

chudáci jejich frajeři, to musí bejt fakt pochutina lízat jejich zpocený píči a poslouchat kecy o vofsajdech

Reagovat
smazaný uživatel

To spíš ty jsi příkladem zvrácené části dnešní společnosti. Protože když někdo vyjádří svůj názor, že ho ženský fotbal nebaví a dostává se mu přehnané publicity, vidíš za tím hned pokud ženy diskriminovat, přitom je to jenom normální názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehledě na to, že taková práva, jaká mají ženy v dnešní době v euroamerickém světě, neměly nikdy nikde jinde na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

9 článků o momentálně nejsledovanější události sportovní. To je masáž mediální tfuj

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí nejsledovanější, před tím je ještě zasedání světové rady feministek a jednání europarlamentu a kvótách.

Reagovat
fantomas

Muhaha

Reagovat
smazaný uživatel

To bohužel není moc vtipné. Ty údaje jsou samozřejmě hloupost, ale ten směr zas až tak ne. Chválabohu, že Češi jsou od přírody konzervativní, v Evropě je takových národů pořád hodně a s těmito nesmysly se většinově vymete.

Reagovat
Kily

tady články o Tour de France nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Mlč, Tour de France, Wimbledon, Copa América atd. neexistujou, dneska v noci se pokouší hrát něco vzáleně podobné fotbalu na nejvyšší úrovni Japonky s USA.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej pokus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

Koukam na Viktorku se Stuttgartem a nic horsiho jsem od nas za poslednich nekolik let jeste nevidel

Reagovat
Posledni Kovboj

skodi to fotbalu, ja bych Plzen v TV vubec nevysilal

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me za me..

Reagovat
smazaný uživatel

A do druhyho polocasu nastoupil Kliment.

Reagovat
smazaný uživatel

na levym kridle/zaloze

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dominik Mašek - Rozhovor + "Můj den"

https://www.youtube.com/watch?v=85oKxX70srg

Reagovat
ZB 07

Vyplatí se to sledovat? Viděl jsem čtvrtfinále mezi Němkami a Francouzkami a musím říct, že mě holky celkem překvapily

Reagovat
fantomas

Potom si přečti aspon třetí bod článku

Reagovat
ZB 07

Díky, příště si dřív přečtu celej článek než napíšu komentář

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Stačila expreska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Tak, jde se na to USA do toho!

Reagovat
fantomas

Reagovat
ZB 07

Copak?

Reagovat
fantomas

Nadeshiko!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak idem dať aspoň polčas. Inak neni prekvapko že neni v základe ta skúsená Homare Sawa?

Reagovat
smazaný uživatel

Wambachová tiež sedí hm

Reagovat
fantomas

"V tomto směru bude obzvláště zajímavé sledovat, jaké funkce si v dnešním finále osvojí jmenovaná veteránka Homare Sawa a její velezkušená rivalka z americké základny, 35letá Abby Wambach. Obě dozajista kroutí své poslední MS, obě jsou hlavními ambasadorkami sportu ve svých státech, a obě se dosud v Kanadě musely smířit s nezvykle podružnými rolemi v týmu. "

Reagovat
ZB 07

Pěkný

Reagovat
fantomas

Standardky, klasika Lloyd gól ve všech vyřazovacích zápasech, neskutečný.

Reagovat
ZB 07

Víc zajímavejch akcí než v Brně za celej zápas Lloyd

Reagovat
fantomas

Tak dobrou

Reagovat
smazaný uživatel

Ideš spať?

Reagovat
fantomas

Né, ale nasraly mě.

Reagovat
Trand

3:0, paráda.

Reagovat
Trand

Lloyd neskutečný.

Reagovat
Trand

Hattrick v 15. minutě finále MS, zakončený ještě takovým gólem. Klobouk dolů.

Reagovat
ZB 07

deset

Reagovat
smazaný uživatel

nádherně

Reagovat
fantomas

Ok, tak tohle už je moc.

Reagovat
ZB 07

To neeee

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

Běžte radši dělat sushi

Reagovat
ZB 07

Končím s mužským fotbalem, na holky budu chodit

Reagovat
fantomas

To si snad dělá píču...

Reagovat
WienArsch

Jezis

Reagovat
smazaný uživatel

Dejte jim bůůra,,Usa dejte jim bůůůra!!! Usa dejte jim bůůůra

Reagovat
monty25

Reagovat
WienArsch

Jak to mohlo byt krasne. Pata strela a malem paty gol.

Reagovat
monty25

Sním či bdím?

Reagovat
Switchback

Fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Američankám to přeji, nádhera...

Reagovat
Switchback
Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

To je už tak ohraný

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

To je koteeeeeeeeeeeeeeeel

Reagovat
Spasitel

Japonky by potrebovali hráčku typu Tsubasa Ozora ten vedel otáčať duely.

Reagovat
Trand

Wow, nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Gol útěchy

Reagovat
fantomas

Hezky pěkně.

Reagovat
fantomas

Messi jen čučí jak to udělala.

Reagovat
smazaný uživatel

Divizní úroveň. Tohle ti udělá každej nudáá fotbal

Reagovat
monty25

Nebylo by dobré přestat hrát. Ještě zbývá 60 minut...

Reagovat
fantomas

Homare

Reagovat
smazaný uživatel

Ani vhazovat neumí. Dejte jim bůra

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Takže ono padne pět gólů, k tomu dvě střídání a rozhodčí stejně nastaví jednu minutu? To už je fakt nemoc.

Reagovat
fantomas

Reagovat
ZB 07

Reagovat
ZB 07

Ať Japonky sníží na rozdíl jednoho gólu, finále musí mít nějaký drama

Reagovat
ZB 07

Hmm...

Reagovat
monty25

Zbytečný gól z ničeho... Jak hrála Julie Johnston celý turnaj výborně, tak dneska už zavinila dva góly.

Reagovat
monty25

Dobrý, 5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Neblbněte

Reagovat
fantomas

A POĎME! (Miyama je senzační exekutorka standardek prostě)

Reagovat
smazaný uživatel

jooooooooooooooooooooo Bůůůůůůůůr

Reagovat
WienArsch

A mně se to líbí....

Reagovat
ZB 07

Vydrželo jim to fakt dlouho

Reagovat
monty25

No uznejte sami, že tolik gólů ve finále mužského MS asi neuvidíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to daleko větší sranda než finále MS chlapů

Reagovat
monty25

Ale na semifinále Německo - Brazílie to teda ještě nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

To byl jinej level no

Reagovat
fantomas

ME "21" 0:0, Copa 0:0... docela balzám, i když proUSA.

Reagovat
fantomas

To sou fakt srandistky na těch standardkách

Reagovat
fantomas

Mana to ještě provětrá

Reagovat
monty25

Alex si toho góla nedá a nedá...

Reagovat
Switchback

USA v tréninkovém tempu a stejně jim daj bůra, skvělý

Reagovat
fantomas

Při tom tréninkovym tempu taky klidně mohly dostat čtyři, ani by nemrkly.

Reagovat
Switchback

Mohly nemohly ... za 15 minut bylo vymalováno

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rampone ve 40 letech taky končí kariéru. Diváci vítali ji a ne Morgan.

Reagovat
fantomas

308 repre startů, šílenost

Reagovat
monty25

CHAMPIONS

Reagovat
smazaný uživatel

Válec Hezkej fotbal a zasloužený vítěz. Je mi líto Fildy že spí a neviděl to

Reagovat
Switchback

ízy

Reagovat
fantomas

Přeju to tam pořádně jen Morgan Brian a Carli Lloyd, no... ale co už.

Miyama je klasa každopádně, snad dá ještě jedno WC.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč zrovna jim dvoum?

Reagovat
fantomas

Protože mě nejvíc oslovily jako fotbalistky.

Reagovat
monty25

Neskutečný. Od finále MS 2011 jsem čekal na tenhle moment. Přeju to všem holkám a nejvíc Hope Solo, protože jsem četl její autobiografii a vím, jak po tom toužila. Zároveň ale věřím, že to nebylo její poslední MS. Potom samozřejmě Abby Wambach, která se na poslední pokus dočkala titulu a další a další...

https://www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY

Reagovat
fantomas

Tos čekal dlouho teda

Reagovat
monty25

Já jsem právě před 4 lety začal sledovat ženský fotbal a tenkrát mi to bylo strašně líto, že holky nevyhrály. Tak jsem rád, že jsem vytrval a teď sleduju ženský fotbal pravidelně. Mezitím samozřejmě byla ještě olympiáda, která byla taky super, ale tu vyhrává USWNT celkem pravidelně. Na titul z MS čekaly dlouhých 16 let...

Reagovat
fantomas

No právě, kdybys čekal těch 16 let... ale čekat jedno MS

Reagovat
smazaný uživatel

Předávání cen na hřišti. Tak to má být.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolestivé finále, po prvních 15 minutách bylo rozhodnuto, nevím proč to holky američankám tak ulehčily. Alespoň se pak úplně nesložily a nějak to dohrály. Na tuhle generaci Nadeshiko nikdy nezapomenu udělaly japonskému ženskému fotbalu opravdu obrovskou službu. Doufám, že nadějné mistrině světa z roku 2014 do 17 let budou dostávat větší šanci, protože generační výměna je nezbytná.

Nebudu moc rejt do amíku nebo mě zase monty25 osočí:-) tentokrát vyhrály absolutně zaslouženě. Ale stejně jsem čekal jestli příjde Solo za smutnou Ayou a role se prohodí jako na MS 2011 kdy jí Aya dlouho utěšovala no a nic, takže žádné překvapení nepřišla a nebo jsem to nepostřehl. No to je jedno.

Taková prohra bolí, ale co už se to nedá vzít zpět, gratulace US. Pro mě , ale zustanou hrdinky navždy holky z Japonska.

Reagovat
Bayernista18

Paráda Američanky, naprosto zaslouženě, celym turnajem procházely suverénně, v každym zápase byly lepší snad až na zápas s Austrálií, s Japonskem jsem čekal, že se budou dost trápit, ale opak byl pravdou.

Reagovat
fantomas

Suverénně? Dyt byly příšerný ve skupině, před ČF byla Ellis všude kritizovaná. Suverénní byly leda až po dosazení Brian a přesunu Lloyd vejš.

Reagovat
Bayernista18

Na začátku to bylo horší, pak už se začly holky rozehrávat a i když třeba vyhrály 1 : 0, herně byly jinde než soupeřky.

Reagovat
fantomas

To byl přesně ten případ Číny no do tý doby fakt hoodně nic moc.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele