USA porazilo Mexiko a potřetí v řadě ovládlo Ligu národů CONCACAF

25.03., 11:12
Aktuality
Oslavy reprezentantů USA (© AFP)

Reprezentanti USA získali potřetí za sebou titul v Lize národů CONCACAF. V nedělním finále porazili Mexiko 2:0, zápas v Dallasu ale poznamenaly výtržnosti fanoušků. Kvůli opakovanému skandování homofobních urážek ze strany příznivců Mexika rozhodčí v závěru duel přerušil, odehrály se i potyčky v hledišti.

"CONCACAF odsuzuje diskriminační chorály v závěrečných minutách finále Ligy národů. Jsme nesmírně zklamaní, že se něco takového na některých zápasech stále děje - zvláště vzhledem k tomu, že příští dva roky nabízejí tak skvělou příležitost změnit sport v našem regionu," uvedli zástupci fotbalové konfederace Severní a Střední Ameriky a Karibiku v oficiálním prohlášení s odkazem na mistrovství světa, které v roce 2026 uspořádají společně USA, Mexiko a Kanada.

Američany poslal do vedení těsně před přestávkou Tyler Adams, v druhém poločase zpečetil skóre Giovanni Reyna. Záložník Nottinghamu byl poté vyhlášen i nejlepším hráčem turnaje.

Výsledek finále Ligy národů CONCACAF: USA - Mexiko 2:0 (45. Adams, 63. Reyna).

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Jason_

ach liga národov je už aj tam..

Reagovat
Pharrell

No už tam odehráli 3 ročníky dokonce .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele