Upamecano se stal obětí rasismu: Všichni stojíme za tebou, Upo, podpořil Bayern obránce

15.02., 13:42
Aktuality
Dayot Upamecano (© AFP)

Obránce Bayernu Mnichov Dayot Upamecano čelil po vyloučení v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Laziu na sociálních sítích rasistickým urážkám. Německý tým ve středu v Římě prohrál 0:1. Vedení Bayernu rasistické komentáře odsoudilo.

"Kdo používá takováhle nenávistná slova, není fanouškem našeho klubu. Všichni stojíme za tebou, Upo!" uvedl klub na sociální síti X.

Hned po zápase se proti rasistickým urážkám francouzského vicemistra světa vymezil výkonný ředitel Bayernu Jan-Christian Dreesen ve své řeči k týmu na hotelu. "Co mě obzvláště znepokojilo, jsou nechutné komentáře na sociálních sítích. K tomu se dát říci jen to, že je to odporné," citovala Dreesena agentura DPA. "Tohle není náš svět. Tohle není Bayern. Tohle snášet nebudeme," prohlásil.

Upamecano se stal terčem rasistických komentářů na sociálních sítích už loni poté, co Bayern prohrál na hřišti Manchesteru City ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Ve středu dostal pětadvacetiletý hráč červenou kartu v 67. minutě po faulu na Gustava Isaksena. Z následné penalty dal Ciro Immobile jediný gól zápasu. Odveta se bude hrát 5. března.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
JacoBee

Snad to přežije. Pray4Upo

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
DidusIneptus

Mají vztek a neumí ho vhodně projevit. Intelligence na nule.

Reagovat
kovi610

Už to začíná být převarený téma, a nemá to potrebný grády tenhle "rasismus".. Vlastně už ti na to sere každej že seš nějaká obět nějakych komentu na netu.. Hrál si strašne negře

Reagovat
zelda

Reagovat
kovi610

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Přéma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

proc se tady takovyhle vyblitky tolerujou ?

Reagovat
kovi610

Reagovat
Vinci

No a co?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ubrečenej negr Může bejt rád, že ho bilý nechají vydělávat miliony a ne v okovech dřít na poli

Reagovat
Přéma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Jardman

Reagovat
kovi610

Reagovat
ACSeRw!n

klasicky Nazio

Reagovat
Mass

Prohráli zápas, dostali červenou kartu. A po zápase vytáhli rasismus, aby se mluvilo o něčem jiném. Kde sem to už jen viděl?

Ani bych se nedivil, kdyby podobný opičárny rozesílal nějakej člen BLM.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

Z ef trolla si se změnil na kritika internetového hejtování? Co to, že si se rozhodl pro změnu pózy a teď si budeš hrát na normíka?

Reagovat
kovi610

Reagovat
Gerd 13

Mně je jedno, jestli je Upa černej, bílej, nebo žlutej, ale těch zápasů který nám jeho chyby prosraly není úplně málo! V základu bych rozhodně viděl místo něho DeLigta.

Reagovat
dantetomas

Nebo rudej… Laska je kurva, kazdyho sunda, je to boj, ale krasnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele