Ukázali jsme mentalitu velkých šampionů, radoval se Vitória

10.03.2016, 18:51
Aktuality
Lisabonská Benfica v posledních třech sezonách vypadla už v základní skupině Ligy mistrů a po včerejšku má jistotu, že letos dá vzpomenout minimálně na čtvrtfinálovou účast ze sezony 2011/2012. Portugalský celek si v osmifinále poradil se Zenitem Petrohrad, ruského soupeře navíc dokázal porazit v obou duelech...

Benfica před třemi týdny na vlastní půdě zvítězila 1:0 a po středeční brance Hulka spěl dvojzápas do prodloužení. Tomu zabránila až 85. minuta a v ní klíčový gól Nicoláse Gaitána. Zenit v té chvíli potřeboval k postupu vstřelit dvě branky, nedal ovšem ani jednu a nakonec odcházel znovu poražen, v šesté minutě nastavení se o to postaral střídající Talisca.

"Všichni hráči měli fantastický přístup. Věděli jsme, co nás tady čeká a hráli organizovaně v defenzívě. Přijeli jsme s cílem dobře bránit a dát góly, což se povedlo. Máme zde úžasnou partu kluků, kteří si něco takového zaslouží. Toto vítězství patří jim a platí to i pro ty, kteří kvůli zraněním zůstali doma. Jedná se o zaslouženou výhru pro tým, který udržel koncentraci i po inkasované brance. Nadále jsme věřili a ukázali mentalitu velkých šampionů," radoval se po utkání trenér Rui Vitória.

Zenit Petrohrad měl vynikající první měsíce sezony a účast mezi šestnácti nejlepšími celky milionářské soutěže si v konkurenci Gentu, Lyonu a Valencie zajistil s předstihem. Závěr podzimu mu ale už příliš nevyšel a ideální není ani úvod jara, v jehož průběhu bude bojovat o domácí double. V poháru je v semifinále, náročný úkol na něj ovšem čeká v lize, ze čtvrtého místa ztrácí na vedoucí CSKA Moskva devět bodů.

"Mohli jsme zvýšit na 2:0, bohužel se nám to nepovedlo a nakonec nás srazila dolů chvíle Raúla Jiméneze. Nedokázali jsme držet míč na zemi a hrát tak, jak jsme měli. I tak jsme měli několik dobrých možností a výsledek je z tohoto pohledu trochu nespravedlivý. Benfica po našem gólu častěji držela míč, ale my měli šance," posteskl si trenér Zenitu André Villas-Boas.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ManUnited

Hm a posrali ste mi tiket 1:1 vám mohlo stačit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele