Ujfaluši: Musíme se rychle oklepat

03.05.2008, 11:53
Aktuality
Dva dny po nešťastném vyřazení v semifinále UEFA promluvil zadák Fiorentiny Tomáš Ujfaluši do médií. Podle jeho slov se musí tým, co nejrychleji oklepat a soustředit se na udržení čtvrtého místa v Serii A, které zajišťuje účast v Lize mistrů.

Ve čtvrtek v noci se Florencie ponořila do smutku. Místní Fialky nezvládli penaltový rozstřel v semifinále Poháru UEFA s glasgowskými Rangers a zopakování téměř dvacet let staré finálové účasti zůstalo jen snem. "Tak to ve fotbale chodí, neměli jsme štěstí. Ne vždy lepší tým vyhraje," říká s odstupem času Tomáš Ujfaluši, český obránce Fiorentiny.

Fiorentina i přes velký tlak nedokázala vstřelit Rangers za 210 minut jedinou branku a tak došlo až na penalty. "Zahodili jsme několik šancí a když nedáte gól potřebujete k postupu i štěstí. My ho neměli, samozřejmě jsem zklamaný, stejně jako ostatní spoluhráči," prohlásil Ujfaluši.

Fiorentina ovšem nemá čas na lítost a slzy. Už v neděli ji čeká duel s Cagliari v italské lize. Klub z Florencie zuby nehty drží čtvrtou pozici, která by v konečném účtování znamenala účast v prestižní Lize mistrů. Zle ovšem na Fireninu dorážejí AC Milán, či Sampdoria Janov.

"Musíme co nejrychleji zapomenout a soustředit se na nedělní zápas s Cagliari," myslí si český obránce."V Cagliari nás nečeká nic lehkého, ostatně jako celou dobu. Žádný zápas není lehký," řekl Ujfaluši.

Cagliari bojuje v italské lize o záchranu a jedním z faktorů, který pomůže k bodovému zisku má být také únava a zklamání ze čtvrteční pohárové bitvy.

Autor: Jiří Fišara / football365.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
rufus

Fiorentina má ve zbytku sezony lehčí los než AC, měli by to udržet. Snad je moc neovlivní to vyřazení z poháru UEFA. Je to sympatický tým, zaslouží si skončit v první čtyřce.

Reagovat
smazaný uživatel

oklepejte se až po remíze v Cagliari, co ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele