UEFA zpřísní kontroly podivných sázek

21.02.2008, 19:33
Aktuality
Sázení fotbalových zápasů bylo hlavním tématem na dnešním zasedání členů UEFA a klíčových představitelů evropského sázkové průmyslu v Nyonu. Evropská fotbalová asociace chce tímto způsobem bojovat proti korupci a podivným sázkám, které mohou ovlivnit výsledky fotbalových utkání.

Na společné schůzce předsedal prezident UEFA Michel Platini, který diskutoval s představiteli Betfair, Evropské sportovní bezpečnostní asociace (ESSA), Evropských loterií a společností Verband Europäischer Wettunternehmer (VeWu).

Jednání se soustředilo především na sázení fotbalových zápasů a na to, jak nynější procedury v boji proti korupci zlepšit. "Se současným varovným systémem je UEFA schopna požadovat informace od různých sázkových společností, které identifikují osoby, jenž mohou být zapojeni v korupci,” stojí v prohlášení výkonného orgánu UEFA.

Představitelé Evropské fotbalové asociace před třemi lety podepsali Memorandum o porozumění s bookmakery a sázkovými společnostmi, díky čemuž monitorují aktivity fotbalových sázek, které mohou včas zarazit. "Náš systém pracuje velmi dobře, což je zřejmá zpráva pro osoby zapojené v těchto ilegálních praktikách,” uvedl prezident UEFA Michel Platini.

Dnešní schůzka, která prý probíhala v pozitivním duchu, obsahovala výměnu názorů a informací ohledně evropského sázkového průmyslu. "Společně jsme nalezli několik způsobů, jak náš příšný systém ještě zlepšit. Zároveň jsme se shodli na tom, že v úzké spolupráci chceme i nadále pokračovat,” dodal Platini.

Autor: Pavel Janega / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co fotbal ten je jeste co se tyce reprezentace,ligy,evropskych poharu relativne v pohode.Horsi uz je to v ligovych poharech.Ovsem to co se deje v tenise a v hokeji po cele evrope tim myslim jeji zakladni cast je fakt hnus.Maly priklad treba z rakouske hokejove.Domaci favorit kurz 1.8 vsadim uz pouze za 1.7 domaci tym prohrava.U tohoto doma velice silneho tymu se to stalo ne jednou a na nahody neverim.O nasi lize nebudu plytvat pismeny zapas Plzen-Zlin kde domaci za poslednich 10min srovnali 4brankove manko mi toho svedkem.Vubec vsem tem sazkovkam bych zakazal jakykoliv sponzoring sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tebou někdy je to opravdu až k nevíře že se takový věci dějou taky jsem měl tu možnost to poznat dal jsem Norskou ligu první z posledním favorité vyhrávaly po druhé třetině 4:1 nakonec prohrály 5:4 a to je sakra mazec.Tenis a hokej a poháry ve fotbale jsou zbytečné sázky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele