UEFA VYNÁŠELA TRESTY

22.03.2007, 20:08
Aktuality
Disciplinární komise UEFA se dnes zabývala spornými situacemi z osmifinálových duelů letošního ročníku Ligy mistrů. Dodatečné tresty dostali Oliver Kahn a Fred, finanční pokuta postihla Lille a Manchester United...

Bayern Mnichov sice dokázal postoupit přes Real Madrid a ve čtvrtfinále ho čeká AC Milán, úvodní zápas se ale nebude týkat hned dvojice fotbalistů. Záložník Mark van Bommel ho vynechá vinou červené karty a může být rád, že si UEFA rozmyslela svou podmínku. V utkání na Santiago Bernabeu totiž nizozemský fotbalista oslavil svou branku ze závěru zápasu nevhodnými gesty na fanoušky Realu a s přihlédnutím k tomuto prohřešku mu byla činnost pozastavena na dvě utkání, hráč se však úspěšně odvolal a vynechá jenom první zápas. K tomu nenastoupí ani Oliver Kahn. Zkušený brankář byl společně s obráncem Luciem vyšetřován za své neslušné chování při dopingové kontrole po postupu mezi nejlepších osm, za což mu byla udělena pokuta 20 tisíc švýcarských franků a stop na jeden zápas. Lucio dopadl mnohem lépe a musí zaplatit jenom 10 tisíc švýcarských franků.

Finanční tresty postihly také Lille a Manchester United. V jejich úvodním střetnutí došlo k výtržnostem fanoušků, které z velké části způsobili pořadatelé na stadionu v Lensu. Ti do plného sektoru hostujících příznivců vpustili další fanoušky, vznikla tlačenice a někteří fanoušci museli vylézt na plot dělící tribunu od hřiště, aby nebyli umačkáni. To nepochopila pořádková policie a použila proti nim slzný plyn. Manchesteru byla udělena pokuta 6 300 liber, Lille bude chudší dokonce o 42 tisíc liber.

Trestu se nevyhnul ani útočník Lyonu Fred, který v odvetě proti AS Řím úderem loktem zlomil nos obránci AS Řím Christianu Chivuovi. Brazilský reprezentant nebude muset sáhnout do kapsy, ale vynechá úvodní tři zápasy příštího ročníku evropských pohárů.

Již dříve UEFA rozdělila tresty za potyčku po závěrečném hvizdu utkání mezi Valencií a Interem Milán, kdy David Navarro zlomil nos Nicolasi Burdissovi. Obránce Valencie musí na fotbal na jakékoliv úrovni zapomenout na sedm měsíců, jeho spoluhráč Carlos Marchena dostal stop na čtyři zápasy a v letošním ročníku Ligy mistrů si zahraje pouze v případě postupu Valencie do finále. Potrestáni byli i fotbalisté Interu. Nicolas Burdisso a Maicon si nezahrají v nejbližších šesti zápasech a pravděpodobně tak přijdou o celou základní skupinu pro ročník 2007/2008, jejich spoluhráčům Ivanu Cordobovi a Juliu Cruzovi byla činnost pozastavena na tři, respektive dvě utkání. Oba kluby navíc dostaly pokuty 250 tisíc švýcarských franků.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Marv

Reagovat
Marv

po treti za posledni dva dny

Reagovat
Marv

Reagovat
Marv

nechtel bych nehrat

Reagovat
smazaný uživatel

jsem rád, že ten Fred dostal alespoň tři zápasy, ikdyž mu měli napařit minimálně pět zápasů. Ale Fredovi to stejně nedojde, v hlavě nemá lautr nic!

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to zkrat, i tebou tolik zbožňovaný Totti se tak párkrát zachoval.

Reagovat
HOST*

to jo, dostal červenou a odešel nasranej, při odchodu zkolil pár reklam a lidí a bylo po. Ale Fred nic, tak alespoň nějaké zadostiučinění.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem psal já

Reagovat
smazaný uživatel

byl to zkrat, ale stejně se musím smát, když jsem si nedávno v Pro Fotbalu přečetl, že je to nejslušnější brazilský reprezentant a já vůl si myslel, že jsem se z toho časáku po dlouhé době konečně něco dozvěděl a zase nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pan Totti má taky v hlavě vymleto. O jeho fotbalových kvalitách není pochyb, ale měl by krotit temperament.

Reagovat
smazaný uživatel

já ale nepsal nic o Tottim!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale JÁ píšu něco o Tottim.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jiná

Reagovat
Slejdy

jn celkem mi Fred nevadil ale timto si to u me posral..mel dostat aspon 5 zapasu jak rikas ...

Reagovat
smazaný uživatel

Sterdo a ostatní Slavisti. Nechci se vás dotknout. Ale při vší úctě - co dělá Vlček v reprezentaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, klasická "Brucknerovina", kdy staršího hráče, který když má formu, tak ho přehlíží, pak se mu najednou hodí, tak ho veme. Je to podle mě zbytečný, šanci měl dostat asi někdo jiný, já bych to viděl nejspíš na Heinze.

Reagovat
smazaný uživatel

hráče z naší ligy bych tam teď skoro nedával, nejsou rozehraní - viz seřvanej Bláža od Řepy na Marile

Reagovat
HOST*1860

sem se taky pousmal, jak mu vycinil..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele