UDINESE ODVOLALO TRENÉRA COSMIHO

10.02.2006, 23:57
Aktuality
Sedmačtyřicetiletý Serse Cosmi od pátku již není trenérem italského Udinese Calcio a stal se už devátým trenérem italské nejvyšší soutěže, který v této sezóně přišel o práci. Nahradí ho Loris Dominissini, bývalý reprezentant Argentiny a zkušený trenér.

Představitelé Udinese se ho rozhodli odvolat na základě špatného herního projevu týmu a výsledků dosažených v posledních týdnech. Ve středu prohrálo Udinese s Regginou a s 26 body z 24 zápasů se tak propadlo na dvanácté místo tabulky, těsně od sestupových vod. Z posledních jedenácti utkání vyhrálo jediné, v dalších třech uhrálo bod.

Udinese se v minulém ročníku Serie A umístilo na čtvrtém místě a přes předkolo se dostalo do Ligy mistrů, což byl historický úspěch klubu. Ve skupině tým skončil třetí a na jaře si zahraje Pohár UEFA, už příští týden jej čeká první zápas třetího kola proti Lens.

Cosmi byl u týmu od začátku sezóny, kdy nahradil Luciana Spallettiho, který odešel do AS Řím. Smlouvu měl do roku 2007. Loris Dominissini si jméno udělal hlavně jako kouč Como Calcio, které ze třetí ligy vytáhl v roce 2002 až do Serie A. Pak byl však po třech měsících propuštěn.

Dominissini však na to nebude sám, po boku by mu měl stát 39letý argentinský fotbalista Nestor Sensini. "Plánoval jsem začít s trénováním, takže jsem velmi rád, že ve mě klub vložil svou důvěru. Teď si musíme vyhrnout rukávy a pustit se do tvrdé práce," reagoval na své jmenování Sensini. Dosud hrál právě v Udinese, nabídka stát se koučem však jeho kariéru pravděpodobně ukončí. Řekl totiž, že se chce plně soustředit na svou novou roli a na hřišti se tak již neobjeví.

Autor: Tomáš Hodboď

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Andy

docela sympaťák, ale dobře udělali, chtělo to změnu!

Reagovat
HOST*Paulino

Koledoval jsi dlouho.Ale hlady neumře je dost inteligentní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele