Uchida se nebrání Anglii, preferuje ale setrvání v Schalke

12.04.2013, 19:58
Aktuality
Třetí sezónou hraje Atsuto Uchida za Schalke 04 a moc rád by si působení v německém klubu prodloužil. Pokud by měl ale náhodou z Gelsenkirchenu odejít, tak má jasno, kam by jeho kroky měly mířit - podle svých slov by se nebránil angažmá v Premier League...

Pětadvacetiletý pravý bek přišel do Veltis Arény v létě 2010 z Kashimy Antlers a za Königsblauen nastupuje poměrně pravidelně. Na začátku této sezóny prodloužil smlouvu do června 2015 a rád by zůstal i déle.

"Pokud mě Schalke bude chtít udržet i po červnu 2015, tak s radostí zůstanu," řekl Uchida v rozhovoru pro Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

"Pokud se ale klub rozhodne, že už mě nepotřebuje, tak bych rád šel do Anglie. Tam se hraje fyzicky náročný fotbal, což by pro mě byla výzva, abych zlepšil svojí hru," dodal japonský reprezentant.

Autor: Petr Vaněček / skysports.com

Komentáře (126)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jinými slovy..."chci do Anglie"

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ho nebudou chtit prodlouzit, tak urcite

Reagovat
eibe

jak si to poznal?

Reagovat
smazaný uživatel

Z prednich anglickych klubu by o pravyho beka mohl mit zajem snad jen Arsenal a Everton

Reagovat
Rarášek

Bral bych ho, Sagna skončí a nikdo jinej pořádně asi nepřipadá v úvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

Corchia

Reagovat
Rarášek

O tom se taky mluvilo, ale Uchida mi příjde lepší teda. A ještě Richardse ze City,ale to je hovadina asi.

Reagovat
db18

Reagovat
Rarášek

Mě se Corchia vůbec nelíbí

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Rarášek

Přímo tebe jsem čekal. Ale to je v pořádku mě se nelíbíl ani Laurant, nebo Santi.

Reagovat
db18

Já teď nevim, jestli jsem ztratil přehled o Corchiovi nebo o Uchidovi

Reagovat
Rarášek

Jak píšu,mě se nelíbili ani Santi,nebo Kosc.. takže je dost možný,že se zase pletu

Reagovat
smazaný uživatel

To je teda hovadina !

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by Arsenal měl mít zájem zrovna o Uchidu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má na predný klub?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevim, slysim o nem poprve

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

Takze do Liverpoolu by podla tvojej logiky mohol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

když má na Schalke, tak má i na Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě ano, několikrát jsem ho viděl hrát hodně se mi líbil

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, na přední klub nemá. Dřív měl potenciál, možná ho pořád má, ale je už docela dlouho v útlumu. Sice poslední dobou šel docela nahoru, ale pořád nejsem úplně spokojený

Reagovat
Zaschrona

Everton teda praveho beka fakt nepotrebuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt je to dlouhodobe vas nejslabsi post. Coleman muze hrat v pohode kridlo a zaskakovat na RB podle potreby a soupere. Nevim, jak dobry je Uchida, ale nahradou za Nevilla+Hibberta+Heitingu by mel byt prave RB a DM

Reagovat
kiwwi

tak predpokladam, ze Coleman sa definitivne presunie na RB

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyz nebude mit zase rok formu jako loni, budou to lepit Stonesem

Reagovat
Zaschrona

Mel vloni problemy se zranenimi, k tomu klasicke problemy druhe sezony v PL kdy uz te obrany tymu soupere dobre znaji. Tyhle problemy ale ma zrejme zdarne za sebou, nicmene vloni to jeho formu hodne ovlivnovalo..

Reagovat
Zaschrona

Na pravem beku letos hraje skvele prave ten Coleman, ktery letos konecne dlouhodobe hraje na postu, ktery mu jednoznacne sedi mnohem vic nez ta pozice kridla - on zadne kridlo neni. Do budoucna to je jasny hrac do zakladu, ktery ma na to byt jednim z nejlepsich pravych beku v Anglii, dost mozna uz jim i je. Krome toho jeho nahradnikem by mel byt Hibbert, ktery si svoje urcite porad odehraje. A pak je tam mlady Stones, ktery by snad mohl zacit pomalu od pristi sezony dostavat prilezitosti i v acku, nicmene spis ocekavam, ze pro pristi sezonu bude plnit roli 4. stopera/pujde hostovat. Navic v pripade potreby tam zvladne zahrat Jagielka a za rezervu hraje velmi solidne mlady Browning, ktery si nedavno vyslouzil i pozvanku do anglicke 19ky. To je dle meho naprosto dostatecne pokryti, ktere v tuhle chvili neni okamzita nutnost zlepsovat.

V minulosti byl pravy bek slaby post, ted uz to podle meho neplati. Co se tyce odchodu, myslim si, ze krome Nevilla pujde skoro jiste pryc Fellaini a take pravdepodobne i Heitinga, nevidim prilis ruzove i budoucnost Muchy, kteremu konci smlouva a leto mozna nemusi rovnez prezit Hitzlsperger, malou sanci bych daval i pripadnemu prodeji Jelavice.

Z tohohle celeho mi vyplyva, ze musi priji golman, stoper, stredni zaloznik, podhrot, kridlo a utocnik, penez i mista v platech by na to melo byt dost. Ruku v ruce s tim jde i dnesni vyjadreni Moyese, ze tohle leto ocekava zacatek velke generacni obmeny v EFC s tim, ze musi najit cestu jak privest 5-6 novych hracu.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos hraje slusne, ale zase to neprehanej, ze uz je dost mozna jednim z nejlepsich v Anglii a podobne. Minuly rok byl zase jednim z nejhorsich. Celkove u nej vidim porad velky rozdily v jednotlivych vykonech, pokud by mel Everton hrat na prickach kolem LM a EL a jeste neco uhrat v poharech, je Coleman+Hibbert proste malo. Jagielku coby jednicku na stoperovi bych tam necpal a Stones je primarne taky stoper, navic oba vime, kolik prilezitosti dostavaji mladi hraci od Moyese. Nejaka levna alternativa na pravyho beka by se proste Evertonu hodila, kdyz Nev konci, Hibbert uz na to nema a Heitingu budete chtit zase prodat. O opaku me tezko presvedcis. A nemusi prijit zrovna Uchida. Na tu generacni vymenu se ale tesim

Reagovat
Zaschrona

Je pravda, ze Coleman letos mel par slabsich zapasu, ale vesmes se to pocetne nelisi od vsech zbylych hracu v tymu. Moc si nedokazu predstavit, ze by Coleman mel byt pro pristi sezonu nahrazen nekym jinym nebo by mel byt posazen na lavicku, i proto si myslim, ze nakup nekoho jako Uchida se neda ocekvat. Dvojka Coleman s Hibbertem by byla pro pripadny postup do LM malo, to souhlasim. Ono je taky potreba rozlisovat pripadny pristup Moyese, kdyz by s klubem postoupil do te LM a do EL - pokud se podari dostat se do EL, tak stejne to dle meho dopadne hlavne tak, ze EL budou hrat predevsim mladi hraci, tudiz tam by prave dle meho dostal prilezitosti treba ten Stones, v LM by urcite hrala vzdycky nejlepsi sestava, tam jde jeste o vetsi penize nez v te PL, narozdil od EL, kde tomu tak neni.. A pro ligu Coleman a Hibbert staci, Hibbo na to porad jeste jako cover ma, mel letos hroznou smulu na zraneni, vloni hral prakticky porad v zakladu a dalo se na nej spolehnout. Smlouva mu konci pristi leto, jeste do te doby urcite v kadru vydrzi a tolik penez, aby byl az pripadna treti volba, to klub nema. A ten Jagielka dost mozna jednicka byt nemusi, letos taky se zranenimi pravych beku musel hrat zaklad na RB - misto Heitingy prijde urcite dalsi stoper a v pripade zraneni pravych beku by tam opet sel urcite hrat on, Moyes mu tam veri.

Mozna by levna alternativa byla fajn, ovsem z hlediska potrenych posil to je myslim na seznamu asi az tak 8. polozka v poradi - takze maximalne by se to dalo jeste resit tim, ze by prisel nejaky hrac primarne na jinou pozici, ktery by ale prave na RB zvladl v pohode hrat, treba takovy Ecuele Manga nebo Onuoha. Nebo treba mlady Eric Dier, ktery zari ve Sportingu Lisabon a pred rokem ho Moyes nemohl koupit, protoze na nej penize nebyly, ted v lete to bude snad jine.. Ale i tak dle meho je ta pozice pokryta dobre.

Teda, ono to teda taky dost zavisi na taktice, kterou chce pristi rok Moyes pouzivat, teoreticky neni uplne vyloucene, ze by se mohl snazit hrat dlouhodobe neco uplne jineho, napriklad jako proti Stoke na kridelni beky - to by pak byl novy RWB potreba urcite..

Reagovat
smazaný uživatel

Jee, ty mluvis o necem jinym, nez na co sem poukazoval

Nemluvil jsem o hrani LM a EL, ale o tom, ze pokud chce Everton bojovat v PL o ucast v tech soutezich a zaroven neco uhrat i v domacich poharech, je samotny Coleman malo. Hibberta mam rad, ale nedokaze predvest nejakou pridanou hodnotu. I tak kolikrat dostal jako zaskok prednost nekdo jinej a kdybyste usetrili penize z tech zminovanych hracu, nejaka dalsi rozumna volba na RB by se hodila. Tony by se uplatnil i tak a mohl by se pripravovat na budouci angazma v klubu, zas tak nakladne jeho angazma neni. Ja zatim nemam v Colemana takovou duveru, abych jeho pozici videl jako neotresitelnou a nemel za nej zadnej poradnej backup

Reagovat
Zaschrona

Je pravda, ze Hibbert smerem dopredu toho moc nesvede krome centrovanych balonu, ale dozadu si vesmes svoje zvladne odehrat, je spolehlivy - dle meho jako backup staci bohate. Co se Colemana tyce, ja pevne verim tomu, ze se s nim da pevne pocitat jako s prvni volbou do tymu a myslim si, ze i Moyes v nej ma velkou duveru. Co se tyce dalsiho hrace, tak muselo by jit o nejakeho borce, co by tam zvladl hrat, ovsem primarne by prisel na nejakou jinou pozici, pravdepodobne stopera nebo nejaky hrac typu rekneme Anita, co by kompletne pozicne nahradil Nevilla. Jinak totiz pochybuju, ze by Moyes chtel z dlouhodobeho hlediska nekoho privadet za vetsi penize jen na toho RB - Coleman a Stones je potencialne dvojka, co to tam je schopna pokryt na dalsich 10 let, jeste k tomu ten Browning by to do toho acka mohl potencialne dotahnout. A z dlouhodobeho hlediska tam je hodne talentovany Jonjoe Kenny, ktery v 15 letech uz hraje za tym do 18 let.. A Moyes zadne velke faily v tom, ze by pustil nejakeho dobreho mladeho hrace, nema. Nejvetsi je John Ruddy, ktery by se ted hodil moc, ale jinak snad zadny z hracu, co pustil nebo poradne nevyzkousel, by na Everton ve sve kariere proste nemel..

Ale uvidime, treba skutecne Moyes bude chtit nekoho i na RB kupovat, dle meho nazoru to ale potreba neni. Pokud EFC za ty odchozi hrace dostane 25 mega celkove, prida se k tomu 5 mega jeste z prestupu Rodwella a minimalne nejakych dalsich 5 mega z TV prav, tak ma Moyes relativne krasny budget 35 milionu, za coz muze nakupovat tak, jak jeste nikdy nemel prilezitost. Pokud skutecne odejde Fellaini, tohle leto bude z tohohle pohledu neskutecne zajimave, vyjadreni Moyese v poslednich dnech to i dost prizivuji..

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusim to jeste jednou - Stones je CB

Reagovat
fantomas

Reagovat
Zaschrona

Tak proc proboha za Barnsley nastupoval a ted za rezervu neustale nastupuje na pozici pravyho beka? Je mi jasny, ze ma na stopera vyborny predpoklady, ale momentalne tam nenastupuje nikde a obrovsky pochybuju, ze by tam mel v nejblizsi budoucnosti nastupovat dokonce i za acko.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze Barnsley resilo problem na RB, hral tam jako zaskok. Jestli ho Moyes koupil na RB, tak je to docela vtipny. A ne, nepocitam s tim, ze by mel hned hrat CB za acko, nepocitam ale ani s tim, ze by mel nastupovat kdekoliv jinde.

Reagovat
Zaschrona

Zaskok, ktery tam hral celou sezonu.. Nemyslim si, ze by ho Moyes kupoval na RB, dlouhodobe urcite na CB. Nicmene, myslim si, ze postup bude podobny jako treba v pripade Lescotta nebo Colemana - nejdrive se v sestave prosadi jinde a az pak bude hrat na sve pozici -> Moyes nenecha hrat kluka, kteremu jeste ani neni 20 ve stoperske dvojce, to je uplne vylouceny, i kdyby byl sebevetsi talent. On je celkem schopny i dopredu, ma rychlost, umi solidne centrovat, on tam rozhodne marny neni. V priprave ocekavam, ze dostane sanci a pravdepodobne v dalsi sezone bude bud hostovat nebo nahradi na pozici 4. stopera Duffyho, ktery by pak sel hostovat. A pokud by se dostal Everton do Evropy, tak prave minimalne tam by se nejakych minut na hristi dockal skoro urcite..

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze tady se bavime o jednom z nejhorsich tymu Champu, ligy, v niz i Ramage vypada jako kvalitni fotbalista. Stones nema v PL sanci se trvale prosadit jako RB, proto by mel Everton na tu pozici nekoho sehnat, pokud teda jeste mate nejaky ambice.

Reagovat
Zaschrona

Nejsem si vubec jisty s tim, jestli je nebo neni se schopny na RB Stones prosadit, ja si myslim, ze nejaky rozhodne marny tam skutecne byt nemusi, hur nez Neville by tam hral jen tezko. A tedy, to by se mel nakupem noveho praveho beka typu Uchida, ktery nebude rozhodne nejaky extra levny, hodne prizabit Coleman, kteremu by hodne klesla minutaz? Pak by navic temer mohl karieru zabalit i Hibbert, ktery je ale porad spolehlivy pravy bek a jak se ukazovalo poslednich x let, i s nim v sestave se bez problemu muze hrat o pohary, dozadu si svoje jednoznacne odkope. Dle meho proste neni pravy bek neco, co by akutne EFC trapilo, nemam ten pocit, ze by takovy Uchida byl jakykoliv upgrade oproti Colemanovi a jsem toho nazoru, ze s Colemanem v sestave se muze hrat o pohary bez problemu. A nejaky specialni cover fakt potreba taky neni, ten je potreba predevsim na jinych pozicich..

Jak jsem uz rikal - nebylo by mozna spatne reseni v podobe univerzala, co tam bude schopny zahrat bez problemu - napriklad Nedum Onuoha nebo Fabian Johnson, nekdo takovy by se hodil..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sem ale ani jednou nerekl, ze to ma byt nekdo, kdo Colemana posadi, nebo ze to ma byt zrovna Uchida. Ja jen rikam, ze by Coleman potreboval konkurenci, protoze se na nej zatim nedokazu spolehnout. At je to klidne nekdo, kdo umi CB i RB, Stones stejne musi jit hostovat, pokud z nej ma neco byt. A neschovavej se prosim za klise typu "nemuze byt horsi bek nez Neville" nebo "Hibbert si svoje odehraje", protoze to prave vypovida o minimalnich ambicich

Reagovat
Zaschrona

Dobra, tak takhle s tim souhlasim, nekdo kdo tam zvladne zahrat by byl fajn. A za klise se schovavat nechci - ja jen konstatuji, ze nejakou vetsi kvalitu si klub jen tezko muze dovolit, takze s tim jak to je jsem celkem spokojeny..

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusi to byt extra kvalita, jen nahrada za Nevilla a z penez za Heitingu treba

Reagovat
Zaschrona

Jo, to by slo, o dost stoperech, co se mluvi (Ecuele Manga, Corluka nebo Alderweireld) plati, ze by tam zvladli zahrat - pokud by krome toho v kadru byli Jags, Distin a treba jeste ten Lescott, rozhodne by to bylo reseni. Navic eventuelne neni uplne vyloucene, ze by Moyes mohl jit po nejakem dalsim opravdovem mladem RB jako treba Dier ze Sportingu nebo Byram z Leedsu, ono hodne tezko rict, po kterych z tech mladiku, co sam jezdi casto skautovat na zapasy Champu, by pak eventuelne v lete koupil..

Reagovat
Godwinson

Manga určitě ne. Jsem tedy zastáncem toho, že každý hráč zahraje v podstatě kdekoliv, ale je to čistokrevný stoper a nikde jinde jsem ho nikdy hrát neviděl.

Reagovat
Zaschrona

V Lorientu tam nehral, protoze ho mnohem vice potrebuji na stoperu, dle meho by to ale zvladl a nehral by tam vubec spatne - hlavne bych si ho ale do budoucna pral v EFC videt jako nahradu za Distina..

Reagovat
Godwinson

Ani v Angers. Nevím, zda-li vůbec někdy. A Lorient často potřeboval spíše beka než stopera. Ale představa vidět ho v Evertonu je nesmírně lákává, to je pravda, protože jeho kvalita je obrovská, není vyhypovaný. Hodně bych jim ho přál, se Sakhem je porovnatelný nejen typově.

Reagovat
Bayern +

Tak na Manchestery a CFC by kvalitativne ani nemal, Tottenham je nerealny a ostatok by mal zvladnut, vratane Arsenalu aj LFC.

Reagovat
fantomas

Velkej oblibenec, na Ostrovech bych ho privital s otevrenou naruci. Sunderland nejspis bude muset shanet pravyho beka, ale ten uz snad tou dobou bude druholigovej. Na EFC by taky mel, tam se ale nejpr musej rozhodnout, kam teda pocitaj s Colemanem. No a WHU s WBA by teoreticky taky snesly upgrade. Moznosti teda v Anglii vidim a vzhledem k tomu, ze Ucida v Nemecku podle vseho stagnuje, takovej novej impuls by jemu i narodaku mohl jedine prospet.

Reagovat
smazaný uživatel

Pak jeste pripada v uvahu Fulham, kdyby se jim nepodarilo koupit Riethera, a teoreticky i Wigan, kde vyprsi smlouva Stamovi i Boyceovi.

Reagovat
Bayern +

Vidíš, wingback by mu možno sedel ešte lepšie.

Reagovat
fantomas

To by bylo ideální no, ale Učida by zase měl mířit výš než do Wiganu. To je ještě jinačí liga než WBA nebo zachráněnej Sunderland..

Reagovat
jv

Riether by měl být podle všeho hotová věc, když se nestane něco neočekávaného (čti skončí Jol).

Reagovat
smazaný uživatel

Btw divej na vikendovy kolo Champu. Forest hraji v Cardiffu, Brighton na Riverside, Eagles v Ipswichi, Foxes to dnes taky nebudou mit snadny. Pokud Bolton vyhraje nad Robins, tak...

Reagovat
Zaschrona

S Colemanem se vzdycky pocitalo dlouhodobe na praveho beka, jen hral na kraji zalohy, protoze penize na nakup praveho kridla nebyly penize a nikdo lepsi nebyl k dispozici, nicmene on zadne prave kridlo neni.

Reagovat
smazaný uživatel

k vám by seděl jak prdel na hrnec

Reagovat
jv

Herně by mu to vyhovovalo, akorát by si oproti Sagnovi asi moc nepolepšili, často se zapomene při návratu, chtělo by to nejdříve menší sousto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim vás, neví někdo jak se jmenuje tadyta písnička z tohohle videa?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vvaOXx5yQIw

Reagovat
kiwwi

Staind - So far away

Reagovat
smazaný uživatel

Dík moc.

Reagovat
kiwwi

Leicester - Birmingham

Schlupp, De Laet, Drinkwater, James, Keane vs. Morrison

http://popstreams.eu/stream3.html

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham nesmi prohrat

Reagovat
smazaný uživatel

Fergieee!

Reagovat
kiwwi

komu by nesiel stream, tak:

http://offside-streams.blogspot.co.uk

Reagovat
smazaný uživatel

Nagatomo stokrát lepší! Stokrát ne, ale chci vidět v PL spíše Yuta

Reagovat
smazaný uživatel

Uchida je lepsi, mozno nie tak rychly, ale o to pokojnejsi. Ziadna vyplasena zenska.

Reagovat
smazaný uživatel

a když už se tu mluví o ženskejch, tak Uchida rozhodně nevypadá jako ženská: http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/555861_530614713655899_771214780_n.jpg , rozhodně tu nijak nechci kydat na uchidu, protože je to dobrý hráč, a BL sleduji mnooooohem víc než PL, tak aby nedošlo k mýlce, navíc rozhodně nejsem kompetentní k tomu kohokoliv hodnotit, takže tím bych to uzavřel

Reagovat
fantomas

Lepsi je rozhodne Uchida. Minimalne vyspelejsi a pritom perspektivnejsi.

Reagovat
Arne

Jestli to tak je, proč ho vidíš ve WHU, WBA nebo i zmiňuješ Sunderland?

Reagovat
Bayern +

Práve som to mal namysli.

A mimoto, Allardyce pochybujem, že bude chcieť do svojho systému typologicky takého beka, akým je Uchida.

Reagovat
smazaný uživatel

V PL nechodi kvalitni hraci jen do prvnich 6 tymu, i tem mensim klubum se diky obrovskym penezum, ktery se v PL toci, podari ulovit kvalitni hrace

Reagovat
Arne

To je hezký, a pokud by ho Schalke už nechtělo, tj. byl by jen na lavičce, tak to není úplně mimo... Jestli je ale lepší než ten z Interu, tak by si měl vybírat mezi velkokluby ne jít hrát spodek tabulky PL. Peníze nepeníze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho neznam, takze soudim jen z toho, ze se tu objevily pochybnosti, jestli by mel na klub jako je treba Arsenal. Zalezi, na co se ten hrac sam citi, nekdy je holt lepsi jit do novyho prostredi tou snazsi cestou - tzn. vybrat si mensi klub, zvyknout si na ligu a tempo, a pak se dockat nabidky vetsiho klubu. Jen rikam, ze tahle moznost tady je a ani by to pro toho hrace nebylo financne nezajimavy

Reagovat
Arne

Tak finančně zajímavý pro něj můžou bejt i emiráty a asi tam nepůjde... Já si nedovedu představit, že by hráč šel z Ligy mistrů hrát o záchranu. Ten Everton, z těch zde jmenovaných, by tak jediný šel.

Reagovat
smazaný uživatel

Akurat to jeho vyhlasenie nejak nedava logiku. V Schalke chce zostat, ale ak o neho nebudu mat zaujem (co hrozi v pripade vykonnostneho prepadu), tak by sa pobral za lepsim?

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na Emiraty sere pes, bavime se o nejslavnejsi a nejbohatsi fotbalove lize na svete

Nemusis si to umet predstavit, ale podobny prestupy se proste stavaji, jenom treba v QPR jich mas za posledni dobu hned nekolik, pro nektery hrace to holt neni neprekonatlnej problem.

Reagovat
fantomas

Tak Nagatomo v Interu je do jistý míry omyl, že jo. Ten přestup je přestřelenej, i se na něj dost nadávalo, nebo se mu fanoušci vysmívali. To se s "kvalitnějšim Učidou" nijak nevylučuje.

A pak...netušim, jak je na tom aktuálně, a nechci hned do Arsenalu cpát Učidu pár let zpátky z Asijskýho poháru (který bych jakože fakt bral). Netušim, jak se prezentuje v klubu - takže sem logicky rezervovanější.

A vzhledem k tomu, že WBA má v klidu na top8, WHU na top10 a Sunderland s normálnim manažerem od příští sezony stejně tak, nepřijde mi, že bych ho nějak drsně podceňoval. Je mu 25 let, bral bych to pořád jako mezistupeň...navíc sem i psal, že by podle mě mohl mít i na Everton, pokud by byl ochotnej na sobě pracovat (čemuž nasvědčujou i jeho věty)..

Reagovat
Arne

Já SA nesleduju, ale co tak čtu, v poslední době už to není tak, jako když tam přišel a byl vyloženě k ničemu... Jinak West Ham mám rád, ale při vší úctě k němu i těm dalším dvěma, oproti Schalke je to prostě sešup. Ligu mistrů si s nima nezahraje.

Reagovat
fantomas

Tak pochopitelně že nezahraje, ale nebude to takovej sešup, aby s nima hnedka hrál o záchranu, jak tvrdíš. To docela pravděpodobně nebude hrát ani jeden z těch týmů (pokud to ted SAFC zachrání). A prostoru pro další přesun je tam habaděj. Hlavně ale - abych se vrátil k původnímu příspěvku - je Učida daleko tvarovatelnější, modernější, inteligentnější bek, což ho určitě může dělat atraktivnim i pro takovej Arsenal, ale já osobně si nejsem jistej (hlavně proto, že ho poslední rok a půl takřka nemám na očích), jestli bych mu od počátku věřil.

Reagovat
Arne

Tak když si udrží formu ze začátku jara, tak ani ten Arsenal by nebyl nereálnej... Každopádně z týmu, který za posledních x let chyběl v LM asi jen jednou a je stabilně třetí nejlepší v BL jít do týmu, který by se mohl zabydlet do top10, to je prostě krok zpátky. To fakt jedině, že by si na Schalke ani nekopl.

Reagovat
fantomas

Jako..nechtěl sem se pouštět do srovnávání lig, ale nedáváš mi na vybranou - Učida by přece nebyl prvnim hráčem, kdo by kvalitnější tým v jedný lize vyměnil za hůř postavenej tým v Premier League. Ta je prostě atraktivnější, divácky i marketingově, ať děláš, co děláš. A hráči na to evidentně slyšej.

Reagovat
stas87

urcite mas pravdu szabolcs ale dokazal ze nepotrebuje menit tim v ktorom o tie pohary bojuje za nejake 10 miesto v PL

Reagovat
Arne

Je bohatší a profláknutější, tím to končí. Čímž nepopírám, že to někomu stačí.

Reagovat
fantomas

Tim to sice končí, ale to je taky to nejdůležitější no. Tak to zkrátka je.

Reagovat
Arne

Aha, a na nějakou sportovní perspektivu teda kašleme, jo? I když u PL je to do značný míry asi pravda.

Reagovat
fantomas

No my s ní můžem dělat, co chcem, já se ti snažim říct, že fotbalisti na ní zvyknou docela často kašlat.

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitni fotbalisti holt casto nemaji problem s tim, aby sli hrat druhou polovinu PL, protoze je to proste PL. Ne kazdy se nacpe nekam, kde se hraji pohary, a riskuje, ze se tam neprosadi, protoze vi, ze bude na ocich i v Southamptonu, Fulhamu, Norwichi, Swansea...

Reagovat
smazaný uživatel

uchida není lepší jako nagatomo. Uchida je mnohem opatrnější, to je samozřejmě +, ale Nagatomo je blesk a má parádní skluzy. Jinak prototypem těchto obou hráčů dohromady je Baines. Kdyby byl Yuto méně zbrklí a měl lepší fotbalové myšlení, tak bych ho přirovnal právě k Leightonovi.

Reagovat
smazaný uživatel

a samozřejmě kopací techniku, ale tu by na Bainesovu úroveň nedostali ani za mnoho let

Reagovat
fantomas

Hahahaha..ne.

Reagovat
kiwwi

Davies

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapem ten boom japonskych resp. korejskych hracov v Bundeslige. To im ta sutaz az tak sedi? A mimochodom znalci, ktori podla vas tam najviac ziaria? Sona mam ako tak odsledovaneho, Hasebeho tiez, ale ten uz je tam matador a vykonnostne siel dole.

Reagovat
fantomas

Zařil by určitě Koo, kdyby se nezranil. To je génius.

Reagovat
smazaný uživatel

Akurat dnes zase Ono kuzlil v Sydney. Mimochodom, ako je na tom Inui z Eintrachtu?

Reagovat
db18

začátek měl dobrý Inui a Kiyotake, ale postupně už tolik nevyčnívají

Reagovat
smazaný uživatel

Kiyotake z FCN je docela zajímavej

Reagovat
Arne

Jsou dobří a za ten peníz se většinou vyplatějí, ale jsou přeceňovaní, dělají se z nich zázraci.

Reagovat
kiwwi

cize nieco ako francuzi z L1

Reagovat
Arne

To nedokážu posoudit, mě z těch francouzských hráčů přijde, že v PL se jich pořádně prosadilo víc než Asiatů v bundeslize... Mně jde o to, že Kiyotake odehraje dva dobrý zápasy a už je to novej Kagawa, nebo že třeba hraje Stuttgart s Hannoverem a máš na hřišti asi čtyři Japonce. Dortmund prostě udělal terno se Shinjim a všichni to teď budou zkoušet.

Reagovat
smazaný uživatel

Son (ac Korejec) mi vsak v Hamburgu pride tiez ako slusne terno. Skor sa mi zda , ze v Europe su tito Aziati vseobecne podcenovani , vid Park z Arsenalu.

Reagovat
jv

To je hráč od hráče, ale Son je momentálně jinde, než ti dva (Inui a Kiyotake).

Reagovat
Arne

Což to jo, ten je výbornej, ale tak jediněj, co je fakt top... Jinak u toho Parka mi to přijde spíš jako důsledek toho, jakej to byl typ hráče a žádná hvězda, než že by to mělo co dělat s původem.

Reagovat
smazaný uživatel

Japonci maji holt povest dricu, bojovniku a bezproblemovych loajalnich hracu

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Což to mají, ale samo o sobě to nestačí... Já bych byl taky dříč, bojovník a loajální hráč, ale k čemu to, když bych do balonu pořádně nekopnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ako Kagawa ?

Reagovat
jv

To se moc nepovedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bruuums!

Reagovat
kiwwi

*Bruuum!

Reagovat
smazaný uživatel

Vyliz siii!

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fantomas

Reagovat
kvasha16

je taaaaaaaaaam Kiwomya

Reagovat
kvasha16

and another

Reagovat
kvasha16

kto by nevedel o co ide, tak FA Youth Cup, semifinale Liverpool-Chelsea, prvy zapas

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

100.pre japoncikov v EPL

Reagovat
fantomas

Reagovat
EL Gringo

uz len Honda chyba

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Infi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele