U kormidla Saint-Étienne po sezoně skončí kouč Galtier

09.05.2017, 18:00
Aktuality
S hledáním nového trenéra může pomalu začít vedení Saint-Étienne. Francouzská média už minulý týden přinesla informace ohledně chystaného odchodu Christopha Galtiera, klub něco podobného sice rychle popřel, dnes ovšem byly informace tisku potvrzeny...

Galtier se Saint-Étienne v posledních letech atakoval pohárové pozice, triumfoval v ním v Ligovém poháru a opakovaně si s ním zahrál Evropskou ligu, letošní sezona ovšem příliš úspěšná není. Ambiciózní celek je na sedmém místě tabulky s minimální šancí na posun vpřed, naopak se může reálně propadnout až na desátou pozici.

"Strávit v ASSE sedm let bylo ctí a zároveň důvodem k hrdosti. Děkuji klubu za to, že mi umožnil vyrůst po trenérské stránce. Hlásím se k hodnotám klubu a jeho fanouškům. Děkuji představitelům klubu za to, že mi dali tuto příležitost. Chci poděkovat všem hráčům a zaměstnancům, bez nichž by toto dobrodružství nebylo možné. A také děkuji fanouškům za jejich podporu a za to, že tým nutili hrát na hranicí možností," rozloučil se Galtier.

Galtier v tuto chvíli stále je vůbec nejdéle sloužícím trenérem v Ligue 1 u kormidla jednoho klubu.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Pyroman

Odvedl za ty roky skvělou práci, ale letos už bylo hodně vidět, že on i klub potřebují změnu. Snad se povede najít dobrou náhradu, spekulovalo se o Duprazovi, což by teda žádná výhra nebyla.

Reagovat
Israha

Dupraz? . Jo, to byste si pomohli...koukatelné by to bylo snad ještě méně než letos, a potáceli byste se okolo středu tabulky, Dupraz podle mě neumí pořádně nic jiného, než hrát o záchranu, cokoliv víc je nad jeho kompetence. Montanier? Hantz? Ti spíš...noční můra by pak byl Girard

Reagovat
Pyroman

Údajně ho fakt vedení má vyhlédnutou jako jednu z variant. Já ho mám docela rád, jak loni zachránil Toulouse bylo parádní, ale souhlas, on je vyloženě motivační typ do bojů o záchranu. Těch nočních můr je k dispozici víc - Girard, Courbis, Fournier...

Reagovat
Israha

Fournier není až tak noční můra, obyčejný průměrák, ale nic strašného. A Courbis? Bavíme se o trenérech, to on někdy reálně byl? . Antonetti je taky celkem úděsná, a ne úplně nereálná představa...i když s ním by aspoň byla sranda, no.

Co je vůbec s Gillotem? Ten mi přišel vždycky jako hodně zběhlý a orientující se kouč...a na Galtiera by stylem mohl solidně navázat.

Reagovat
Pyroman

O něm jsem dlouho neslyšel, podle Wiki je po konci v Číně už nějakou dobu volný. Je pravda, že to by nemusela být špatná varianta, rozhodně lepší, než někteří zmiňovaní. Sen by bylo najít někoho, jako je Conceciao v Nantes, ale to se asi jen tak nepovede.

Reagovat
Israha

Tak u těchhle neznámých ksichtů je to vždycky hit or miss. Si vem Genesia...znalý poměrů v klubu, znalý šířky a možností kádru, a nakonec tam letos hraje naprosto brutálně pod možnosti a má víceméně kliku, že Gourvennec s Garciou se probrali až příliš pozdě. A to loni, když to bral po Fournierovi, vypadal, že by na to mít mohl...já si myslím, že ASSE nepotřebuje nic od základů měnit, jen to vhodně přesměrovat, navázat. Nějaký neznámý týpek s šílenou snahou o inovaci by možná spíš uškodil...

Reagovat
Pyroman

Jo, nějaké totální překopávání by určitě neprospělo, ale chce to někoho, kdo bude schopný navázat na to, co tam vybudoval Galtier, a zároveň to někam posune. Příští sezóny bude L1 na špičce narvaná jako už dlouho ne, a pokud se ASSE trochu nenakopne, reálně hrozí, že hodně rychle ujede vlak a na dlouhou dobu z toho bude jen střed tabulky. Ono kromě shánění nového manažera to chce i výrazně okysličit kádr. Sám jsem zvědavý, co se přes léto bude dít.

Reagovat
smazaný uživatel

uz je cas na zmenu, L1 sledujem pravidelne, to muzstvo zacalo tuto sezonu stagnovat, pohare s toho pre ASSE nebudu. By ma zaujimalo kam jeho kroky povedu, mal by na to trenovat napr. PSG?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta

Reagovat
aurelio

Do Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

"Hlásím se k hodnotám klubu a jeho fanoušků."

Reagovat
smazaný uživatel

Ist k uhlavnemu rivalovi by bolo nechutne svinstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt ke svinim zelenym odesel v roce 2008 prave z Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

druhy krat do stejnej rieky nevstupis

Reagovat
Langi

Tak delal jen asistenta ci co...tohle by se asi rozdychavalo hur

Reagovat
Stamby

Reagovat
Israha

Dosáhl s ASSE maxima, rozumný krok, tenhle konec. Letos to bylo přešlapování na místě, s danými prostředky už to neměl kam posunout. Přeju mu nějaké atraktivní angažmá...sice fotbal praktikuje defenzivní a úporný, ale ví, co dělá a dokáže produkovat solidní výsledky.

V Ligue 1 ale bude chybět (předpokládám, že nezůstane - výš je plno, do Lyonu místo Genesia teoreticky, ale tam by nešel, je klubista...a nevím, jestli by pro něj mělo smysl jít někam níž a hrát střed tabulky).

Reagovat
Pyroman

Teoreticky Nice, ti Favreho dost možná neudrží, údajně jedná s BVB. I když je otázka, jestli by si tam Galtier pomohl, vzhledem k tomu exodu, co v létě proběhne.

Reagovat
Israha

Tam by musel začít v podstatě od píky, mi přijde, že tam pro svůj fotbal vůbec nemá vhodné hráče. Ale teoreticky, kdyby dostal jakés takés prachy na posily, možná by tam něco vytvořil...

Reagovat
El Fáňos

já si ho už dlouho přál do OM, ale ten García asi ještě chvíli zůstane. Přeju mu ať se daří, výborný trenér ze sympatického ASSE!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele