Týden v Ligue1 (21)

02.02.2011, 12:30
Aktuality
Zaujalo nás
Stěžejní téma aktuálního týdne je jednoznačné, zimní přestupové okénko je již za námi a událo se toho opravdu hodně... Nechybí samozřejmě ani pohled na nejzajímavější víkendová střetnutí a klasicky překrásný gól kola.

Událost kola: Zimní přestupové čachry v L1

Tady, na ef.cz, se většina událostí kolem uzávěrky zimního přestupního termínu 31. ledna točila kolem megalomanských přestupů Torrese a Carrolla v rámci PL; na své si ovšem přijdou i fanoušci francouzského fotbalu. Přestože L1 nezaznamenala v přestupech žádné extrémní turbulence a prakticky všechny ligové hvězdy zůstaly v tomtéž dresu, ve kterém hráli i na podzim, urodilo se i několik nenápadných, ale nesmírně zajímavých přesunů. Pojďme se tedy podívat na to, jak si jednotlivé kluby na přestupovém kolbišti vedly a nakolik změny v jejich kádrech mohou ovlivnit jejich ambice a celkové umístění.

LOSC Lille-Métropole

Stejně jako u Lorientu, i u Lille platí, že veškerou aktivitu vyvinulo na udržení svých největších hvězd. Jediným hráčem užšího kádru, který Dogy opustil, je pilíř obrany Rami, ale ten ještě zůstane do konce sezony na hostování a pomůže tak týmu v boji o titul, který mají Lillois nečekaně dobře rozehraný. Na další pokračování ságy o Hazardovi, Gervinhovi nebo Cabayem si tak musíme počkat do léta...

Příchody: Rami (Valencia - host.)
Odchody: Rami (Valencia), Salibur (Boulogne), Lyng (Nordsjaelland - host.)

Paris Saint-Germain

Přestože se v souvislosti s PSG hodně nahlas mluvilo především o Dimitri Payetovi z ASSE, nakonec zůstalo v pařížském táboře takřka vše při starém, až na jednu změnu - tou je Stéphane Sessegnon, který odešel do Sunderlandu. Trenér Kombouaré se hned začátkem přestupního období vyjádřil, že v kádru nehodlá udělat ani jednu změnu; nakonec sice musel oželet ofenzivního záložníka z Beninu, ale na druhou stranu má nyní po ruce kádr kompletně stavěný na svůj oblíbený systém 4-4-2. Ambice Pařížanů na titul tak moc neutrpěly, ovšem pouze za předpokladu, že si Ludovic Giuly udrží zdraví a formu; pokud tomu tak nebude, může Kombouaré ztrátu jeho náhradníka ještě hodně pocítit...

Příchody: -
Odchody: Sessegnon (Sunderland)

Olympique Lyonnais

Celý leden se Lyonem tiše nesly hlasy, že by mužstvo potřebovalo posílit zadní řady. Brazilská stálice Cris už přece jen nepodává takové výkony jako zamlada, talentovaný Lovren nemá zrovna železné zdraví a z Kijeva zapůjčený Diakhaté spíše zklamal než cokoliv jiného. Vedení lyonských se však rozhodlo, že trenér Puel má k dispozici dostatečně silný kádr, a žádnou novou tvář nepřivedlo; je otázkou, jestli se tím Lyon sám nehandicapuje v boji o titul, protože jakkoliv je ofenzivní fáze les Gones smrtící, okénka v obraně stály Puelovy muže už několik bodů. Tým navíc opustil střední záložník Jean Makoun, který zamířil do Anglie, což v praxi znamená jediné: pokud si Kim Källström neudrží nově nabytou formu z konce podzimu, je s mistrovskými ambicemi Lyonu zřejmě amen...

Příchody: -
Odchody: Makoun (Aston Villa)

Stade Rennais FC

Rennes byli jedním z klubů, které byly nejvýrazněji spojovány se jménem ex-sparťanského kanonýra Bonyho Wilfrieda; nebylo na tom koneckonců nic divného, protože Víctor Hugo Montaňo zatím střídá dobré výkony s horšími a jeho jediná náhrada Jirés Kembo-Ekoko nehraje na hrotu, nýbrž na křídle. Proto bylo poměrně překvapující, když se první ofenzivní posilou Rennes stal Razak Boukari: výborný hráč, ale další křídlo? Boukari se však ihned prosadil do základu a zaujal dobrými výkony, takže trenér Antonetti má vskutku z čeho vybírat. A nakonec se konkurence dostalo i Montaňovi: na mladého Nizozemce Johna Verhoeka jdou slušné reference, přestože doposud střílel góly jen ve druhé lize. Když k tomu připočtete letos dobře fungující defenzivu Rennes, není to s jejich pohárovými ambicemi ani přes drtivou prohru se Sochaux bůhvíjak nakloněné...

Příchody: Boukari (Lens), Verhoek (Den Bosch)
Odchody: -

Olympique Marseille

Stejně jako Lyon a Lille ani třetí celek, který by měl nejvážněji bojovat o titul, se svým kádrem prakticky nehýbal. Obhájce titulu opustil náhradní brankář Riou, což je zřejmě nejvýraznější jméno, které se v souvislosti se změnami u Phocéens v zimě objevilo; jinak si trenér Deschamps, kromě několika málo změn v širším kádru, vystačil s Fannim, kterého koupil už v prosinci.

Příchody: Goda, D’Ulivo (Ajaccio - návrat z host.), Mbow (Ajaccio - návrat z host.)
Odchody: Riou (konec smlouvy), Mbow (Cannes - host.)

Montpellier Hérault SC

Ani v Montpellieru se příliš věcí nepohnulo: jedinou novou tváří je velezkušený striker John Utaka, bývalý hráč Lens a Rennes, který přišel k momentálně šestému týmu tabulky z anglického Portsmouthu. Vzhledem k tomu, že trenér Girard preferuje rozestavení 4-3-3 s jediným hrotem a toho hraje letos výborný Giroud, to však vypadá spíše jako doplnění kádru a dost možná zaplnění místa po odcházející dvojici náhradních forvardů Lacombe - Armand.

Příchody: Utaka (Portsmouth)
Odchody: Armand (Cannes), Lacombe (Monaco - host.)

AS Saint-Étienne

V Saint-Étienne to evidentně myslí s atakem pohárových příček vážně: nejenže se jim podařilo odrazit útoky PSG, Tottenhamu nebo Chelsea na největší útočný klenot Payeta, ale navíc ještě Galtierova squadra slušně posílila: místo mizerně hrajícího Bergessia se podařilo přivést rozehraného Aubameyanga a pravou stranu zálohy posílí bývalý monacký kapitán Alonso. Jedinou výraznou ztrátou je naopak defenzivní záložník Guirane N’Daw, který si sice svojí nekompromisní hrou a tvrdou střelou z dálky vysloužil velký respekt v celé L1, ale na druhou stranu jeho nasazování vedle kapitána Matuidiho příliš nepřispívalo líbivosti herního projevu ASSE. Ten by se s aktuálním rozložením sil mohl posunout zase na o něco vyšší level; kromě výše zmíněných k tomu bude chtít pomoct i šikovný mladý ofenzivní záložník Ravet.

Příchody: Ravet (Grenoble), Aubameyang (AC Milán, host.), Alonso (Monaco)
Odchody: Grax (Troyes), N’Daw (Zaragoza - host.), Bergessio (Catania - host.)

Girondins de Bordeaux

Amalfitano, nebo Feret? Nebo snad Gameiro? Téma posílení ofenzivní síly Bordeaux bylo v přestupovém okně téměř na denním pořádku, ale nakonec situace dopadla úplně jinak, než se předpokládalo: jedinou (ale nutno uznat, že extrémně zajímavou) posilou je brazilský forvard André, který přišel z Dynama Kijev. Teprve dvacetiletý odchovanec Santosu už dokonce dvakrát nastoupil za brazilskou reprezentaci a ve svém novém působišti bude mít za úkol dát zapomenout na nepříliš povedené angažmá Maazoua, který odešel do Monaka. Útok Girondins opustili i nevyužívaní Bellion se Saivetem; vše tak nyní leží na slibné dvojici talentů Modeste - André.

Příchody: Jug (Interblock Lublaň), André (Dynamo Kijev - host.)
Odchody: Bellion (Nice - host.), Saivet (Angers - host.), Maazou (Monaco - host.), Cavenaghi (Internacional Porto Alegre - host.)

Toulouse FC

Toulouse má poměrně slušně rozehranou sezonu a trenér Casanova proto do kádru zasahoval jen minimálně; do mužstva se po dlouhodobém zranění vrátil Xavier Pentecote, díky čemuž mohl náhradní hrot Sören Larsen odejít pomoct Feyenoordu v záchraně v nizozemské nejvyšší soutěži. Jedinou posilou je devatenáctiletý gólman Mejía, už třetí hráč, kterého si Tefece vyhlédli v jihoamerických soutěžích; to je ale spíše investice do budoucna.

Příchody: Mejía (Fénix - host.)
Odchody: Larsen (Feyenoord - host.)

FC Sochaux-Montbéliard

Sochaux se po dlouhé době podařilo sestavit výborně fungující, harmonický a vyvážený tým, který má na to promlouvat do postavení na vyšších příčkách, a je proto logické, že se trenér Gillot rozhodl se svým kádrem nijak nemíchat. Zřejmě nejtalentovanější sestava současného ligového pelotonu tak zůstává beze změny; odešel pouze naprosto nevyužívaný Svěrkoš, který se bude snažit znovu nastartovat svoji kariéru v řeckém Panioniosu, a další náhradník Duplus.

Příchody: -
Odchody: Svěrkoš (Panionios - host.), Duplus (Vannes - host.)

Stade Brestois 29

Klub českých legionářů Ličky s Mičolou posiloval pouze kosmeticky a za největší úspěch se dá považovat udržení skvělého Nolana Rouxe, stejně jako dalších podzimních opor Kantariho nebo Baysseho. Klub opustili dva krajní obránci - pravý Filippos Darlas sice svoji šanci dostal, ale vůbec nepřesvědčil a právě jeho tristní výkony byly impulzem k přivedení Baysseho; nyní se řecký bek vrací zpátky do vlasti. Na levé straně potom klub pustil Dafova náhradníka Lorenziho hostovat do Arles. Jedinou posilou je pětadvacetiletý forvard Jonathan Ayité, který však v dresu Nimes bůhvíjak nezářil. Mladý defenzivní záložník Diallo Guidileye je oporou Troyes; k Brestu se však připojí až v létě, na jaře bude ještě pomáhat svému týmu v bojích o postup mezi elitu.

Příchody: Guidileye (Troyes), Ayite (Nimes)
Odchody: Darlas (Atromitos - host.), Lorenzi (Arles - host.), Guidileye (Troyes - host.)

FC Lorient

Pro trenéra Gourcuffa je největším úspěchem udržení Gameira; jeho odchod do Valencie se nakonec neuskutečnil a nic nebylo ani z avizovaných námluv s Bordeaux nebo sondujícími kluby z PL. Ofenziva lorientských zůstává tedy i nadále jednou z nejobávanějších v lize, a to se ji podařilo ještě posílit: z Arsenalu totiž přichází na hostování jeden z hrdinů francouzské zlaté devatenáctky, Gilles Sunu, kterému svoje místo uvolnil sporadicky nastupující Sébastien Dubarbier. Jinak zůstává kádr les Merlus pohromadě a vypadá jako dost možná nejsilnější v jeho krátké prvoligové historii; bůhví, kam by až mohl dojít, kdyby se podařilo posílit chybující kraje obrany...

Příchody: Sunu (Arsenal - host.)
Odchody: Joinel (Carquefou - host.), Dubarbier (Tenerife - host.)

Valenciennes FC

Valenciennes je zřejmě nejnenápadnější celek L1 a podobně se chová i na přestupovém trhu, přesto se však trenéru Montanierovi celkem pravidelně daří přivádět zajímavá jména: v létě to byl kamerunský talent Aboubakar, který už svoji šanci dostal a nepředvedl se vůbec špatně, teď v lednu se zase podařilo přivést Langila z Auxerre. To by mohla být pro Valenciennes výborná posila: jeden z nepodceňovanějších ligových hráčů vůbec dokáže zahrát kdekoliv v útoku nebo v ofenzivní záloze, má neskutečný fyzický fond a výborně presuje. Do obrazu hry Valenciennes pasuje výborně a není pochyb, že svému novému týmu pomůže k dalšímu umístění v klidných vodách středu tabulky.

Příchody: Langil (Auxerre - host.)
Odchody: Baldé (konec smlouvy), Bangoura (Vannes)

AS Nancy-Lorraine

Skromné Nancy vytáhne na jaře do bojů o zachránu prakticky beze změn v kádru: jedinou novou tváří je šestatřicetiletý gólman Ronan Le Crom, který byl po odchodu z Grenoble delší dobu volným hráčem; zkušený brankář má zaplnit mezeru po Gennaru Braciglianovi, který je dlouhodobě zraněný, avšak vzhledem k dobré formě Damiena Grégoriniho nejde o nic jiného než alternativu na lavičku.

Příchody: Le Crom (volný hráč)
Odchody: -

AJ Auxerre

Konec smlouvy hvězdy Auxerre Jeleńě se nezadržitelně blíží, už v létě bude k mání zadarmo, bylo tedy potřeba za něj přivést adekvátní náhradu : Korejec Jung Jo-Gook má být typologickou náhradou právě za Jeleńe, tedy velký, silný, stabilní útočník s perfektní střelou; mladičký Senegalec Abdou Fall je pak investicí do budoucna. Kádr opustil jediný hráč, ale je to poměrně překvapivé: Steven Langil sice nastupoval sporadicky, ale často patřil k nejlepším mužům na hřišti a své umění ukázal i v Lize mistrů. Fanouškům AJA nezbývá než doufat, že se na půlročním hostování ve Valenciennes dostane do podobné pohody, jako se mu to povedlo loni na jaře v Caen, a že to následně zúročí příští rok ve svém mateřském dresu.

Příchody: Jo-Gook (FC Soul), Fall (Jaraaf de Dakar)
Odchody: Langil (Valenciennes - host.)

Stade Malherbe de Caen

Caen je jedním z největších oživení ligy; po fantastickém začátku je potkal obrovský útlum a pád až do sestupových vod, nicméně nyní se tým kolem střelce El-Arabiho škrábe zase nahoru a se záchranou by nemusel mít problém. Základní sestava Caen je totiž velmi kvalitní; pokud byl někde výrazný problém, bylo to ve středu zálohy, kterou často propadávaly míče až do obrany a málokomu dělalo potíže poměrně ofenzivní středovou řadu týmu přehrávat. S tím by měl pomoct zkušený Grégory Proment, který přišel z turecké Antalye.

Příchody: Proment (Antalya)
Odchody: Nabab (Laval - host.)

OGC Nice

Nice získalo do bojů o záchranu sice jen jednu posilu, která ovšem může mít na finální podobu spodní části ligové tabulky výrazný vliv: David Bellion sice nikdy nenaplnil ambice, které do něj byly vkládány a díky nimž to jako mladík dotáhl až do Manchesteru United, nicméně je faktem, že právě takový typ vířivého, šikovného útočníka současnému Nice chybí v podstatě od roku 2007, kdy jeho kádr opustil právě Bellion, který se tak vrací na místo činu s jasným úkolem: vytvořit společně s Ljubojou a Moulounguim útok, který jihofrancouzský tým udrží v lize i pro příští rok. Místo mu uvolnil Beninec Poté, který odchází do Le Mans pomoci klubu k návratu do Ligue 1.

Příchody: Bellion (Bordeaux - host.)
Odchody: Poté (Le Mans - host.)

Racing de Lens

Tradiční severofrancouzský klub je jedním z nejvíce ohrožených celků; rozevírající se tlama L2 je pro RCL v současnosti více než reálná hrozba. Podporuje to i situace červenožlutých těsně po skončení přestupového okna: zatímco v kolonce posil se skví číslo 0, na druhé straně je jedno poměrně důležité jméno. Razak Boukari, skvělé křídlo, už naplňuje svůj mimořádný potenciál v dresu Rennes. Krajní obránce Ramos pak zamířil do Portugalska.

Příchody: -
Odchody: Boukari (Rennes), Ramos (Braga)

AS Monaco

Nejaktivnějším hráčem na přestupovém poli bylo v lednu bezesporu Monaco, a není se čemu divit; tristní postavení týmu na hranici sestupových příček si žádalo razantní řez. Knížecí tým opustili hned tři hráči, s nimiž se před sezonou počítalo: Mbokani se bude snažit svoji pověst zabijáka oživit na hostování ve Wolfsburgu, pravý záložník Alonso (jehož odchod Monaco avizovalo už v průběhu podzimu díky rozepřím s vedením klubu) posílí Saint-Étienne a tamtéž zamíří i Aubameyang, kterého si francouzské kluby přehazují skutečně jako horký brambor. To bude pro Monaco asi jediná hmatatelná ztráta, protože právě Aubameyang byl překvapivě jedním z jeho ofenzivních tahounů...
Prázdné místo v útoku se monačtí rozhodli zaplnit hostováním Ouwa Maazoua z Bordeaux a přijde také nesmírně zajímavý Georgie Welcome, kterého si možná pamatujete v honduraském dresu z MS 2010. Nejzvučnějším jménem je však bezesporu Mahamadou Diarra; střední záložník, který se v Realu Madrid musel spokojit s rojí náhradníka, má za úkol dát záložní řadě AS řád a pořádek. Kádr dále rozšíří ofenzivní záložník Lacombe z Montpellieru a zkušený Feindouno, rovněž ofenzivní univerzál.

Příchody: Lacombe (Montpellier - host.), Diarra (Real Madrid - host.), Welcome (Deportivo Montagua - host.), Maazou (Bordeaux - host.), Moukandjo Bile (Nimes), Feindouno
Odchody: Mbokani (Wolfsburg - host.), Costa (Vasco da Gama - host.), Gakpé (Nantes), Alonso (Saint-Étienne), Aubameyang (AC Milán, návrat z host.)

AC Arles-Avignon

Beznadějně poslední tým tabulky se rozhodl posílit zejména defenzivní fázi; místo podprůměrně hrajícího Mejíi přivedl Baldého, pětatřicetiletý borec přišel po vypršení kontaktu s Valenciennes a má pomoct ke zpevnění obranné hráze společně s Grégory Lorenzim, levým bekem, který se v Brestois nedokázal úplně prosadit; Francouz přišel na hostování. Romainem Rocchi, defenzivní záložník, přišel z izraelského Hapoelu Tel-Aviv. Naopak z ofenzivní fáze zmizela hned tři jména: kromě Charistease, který s týmem není už od listopadu, to jsou ještě Benjamin Psaume, jehož novým zaměstnavatelem bude druholigové Troyes, a ofenzivní univerzál Chafik Najih, který bude hostovat v Boulogne. Už tak slabý útok Arles se tím pádem ztenčil v podstatě na pouhá dvě jména, naopak obrana vypadá o něco stabilněji; přibude na samém dně L1 bezbrankových zápasů?

Příchody: Baldé (volný hráč), Lorenzi (Brest - host.), Rocchi (Hapoel Tel-Aviv)
Odchody: Psaume (Troyes), Najih (Boulogne - host.), Mejía (konec smlouvy)

Moment kola: Sochaux udělilo Rennes tvrdou lekci, Derby du Nord opět ovládlo Lille

O smrtící ofenzívě Sochaux jsme hovořili několikrát a v posledním kole se nám opět předvedla v plné nahotě; ambicióznímu Rennes s nejlépe fungující obranou celé ligy nasázeli neskutečných 5 branek, svému soupeři doma uštědřili debakl 5-1. Brankář Nicola Douchez týmové trápení podtrhl dokonce vyloučením. Vše vyzní ještě zajímavěji, když se podíváme, že pouze dva soupeři dokázali Rennais na podzim nastřílet alespoň 2 branky! S Les Lionceux se prostě musí počítat, doma jsou schopní nadělovat každému, kdo se jim postaví do cesty. Les Rouges et Noirs nicméně nemusí být nějak extra zklamáni z výsledku, nejbližší konkurence z Lyonu a Marseille totiž taktéž ztratila. Větším problémem by ale mohlo být zranění hvězdy a kapitána Kadera Mangana, na kterém je obrana rennských závislá více než narkoman na své denní dávce...

Nejvýznamnějším duelem víkendu v rámci L1 bylo bezesporu sledované derby dvou severně položených celků, v zápase mezi Lille a Lens se po 90 minutách opět radoval stejný tým jako na podzim, Lille potvrdilo svou první příčku nejtěsnějším vítěstvím 1-0. Racing, který se momentálně nachází na neuspokojivé sestupové příčce, může těšit alespoň fakt, že to z jeho strany nebyl tak ostudný výkon jako v podzimním duelu, kdy mu doma Les Dogues nastříleli 4 branky.

Hvězdy kola:

1. Kévin Gameiro (Lorient FC)

"Dejte mi míč a já už si nějak poradím." Mladý ostrostřelec nám proti Brestu opět dokázal své obrovské kvality rozdílového hráče, v na prvním pohled remízovém zápase v rozmezí pouhých osmi minut byl Gameiro dvakrát dlouhým centrem vyslán do samostatného úniku a scénář byl pokaždé stejný - přesprintování obránce, aby poté kulatý nesmysl uklidil rovnou z prvního doteku nezadržitelně k tyči. Liga mu je stále menší a menší...

2. Marvin Martin (FC Sochaux-Montbéliard)

V duelu mezi Sochaux a Rennes se očekávala vyrovnaná partie, nakonec vše skončilo demolicí hostí a největší podíl na tom měl bezesporu letos asi nejlepší pravonohý záložník celé ligy, právě díky práci Martina si Lvíčata vybojovala důležité dvougólové vedení; nejprve delikátním obloučkem z první neomylně nalezl hlavu spoluhráče Maigy, aby vše následně potvrdil umístěnou ranou zpoza vápna po kombinace s Boudebouzem. Otřesené Rennes se nakonec zmohlo pouze na korekci jedním gólem, než se sesypalo úplně...

3. Mevlüt Erdinç (Paris Saint-Germain)

Pařížané jeli v rámci jedenadvacátého kola na hřiště ligového trpaslíka Arles a očekávalo se jediné - demolice domácích po řádění trojice Nenê, Giuly, Erdinç. Výhra se nakonec nerodila vůbec snadno, výsledek 2-1 ve prospěch PSG mluví za vše, ale na gólech hostujících fotbalistů se ve finále opravdu podílela pouze výše zmíněná trojice. U první branky asistoval Brazilec, u druhé Francouz a turecký internacionál vždy fungoval jako poslední instance, která precizně umístila míč do požadované lokace, tedy mezi tři tyče Mervilleho svatyně.

Ideální sestava:
Gregory Jourdren (Montpellier) - Garry Bocaly (Montpellier), Perquis (Sochaux), Ludovic Sané (Bordeaux)- Marvin Martin (Sochaux), Carlos Sanchez (Valenciennes), Benjamin Nivet (Caen), Bakary Sako (Saint-Étienne) - Kévin Gameiro (Lorient), Modibo Maïga (Sochaux), Mevlüt Erdinç (PSG)
Náhradníci:
Nicolas Penneteau (Valenciennes) - Mamadou Sakho (PSG) - Franck Tabanou (Toulouse) - Túlio de Melo (Lille)

Gól kola: Franck Tabanou (Toulouse FC)

Když dá gól Tabanou, tak to je vždy lahůdka, pro nás známá věc. O víkendu nám to opět potvrdil, když si proti Saint-Étienne akci prakticky sám vypracoval a precizně ji i zakončil nádhernou křižnou ranou z pětadvaceti metrů, která o tyč zapadla do branky bezmocného Janota. Nádherný moment!

Autor: David Dobrovolný, Dominik Zezula

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad se Rennes oklepou a nahradi Manganu...jinak sem zvedavy na toho klucinu z holandu

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes se musí rychle chytit, jinak půjdou do kytek Teď je čeká těžký zápas s PSG, uvidíme jak to s nimi dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

nevis jak nastoupili vcera s tim remesem? zase dostat tolik golu

Reagovat
smazaný uživatel

tak sem si to nasel, i Antonetti rikal, ze Reims zahrali skvele, ted jen verit, ze zacnou slapat, kazdopadne v sobotu si match s Parizi ujit nenecham....

Reagovat
Godwinson

Doufám, že nezačnou .. :))

Reagovat
smazaný uživatel

k poharum to dokopou

Reagovat
Godwinson

Snad ne, přeju jim ten šestej, sedmej flek. Pohárový příčky musí uvolnit kvalitnějším týmům.

Reagovat
domingo

Já se klidně vsadím, že poháry letos udělá ASSE. Mají strašně silnou sestavu teď.

Reagovat
Godwinson

Mají. Ale já bych vsadil na Montpellier! ,) O víkendu uvidíš.

Reagovat
domingo

MHSC rozhodně neodepisuju, chraň bůh , ale ASSE prostě v tom pelotonu za elitní čtyřkou vidím nejvýš.

Reagovat
Godwinson

Jj, souhlas. Montpellier vyhrát pohár a Štěpání na pátej flek. :)))

Reagovat
Godwinson

Překvapivě klidný okno, čekal jsem od těch velkých ryb více. Zejména Lyon zklamal, ti posílit rozhodně měli a bude je to určitě mrzet! :) Bordeaux se taky nakonec nijak nepředvedlo, ale zachránili to na poslední chvíli alespoň tím Brazilcem. I když ne, že by to jejich problémy řešilo.

Naopak potěšil Montpellier, ze všech strašných spekulací se nakonec "podařilo" zrealizovat jen Utaku, pozitivní. Hostování Langila je chyba, moc tomu nerozumim.

A zklamal i Liverpool, doufal jsem, že pár hráčů vytáhnou ... ! ,))

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka jak pravdivé ty spekulace ohledně hráčů z L1 byly.

Reagovat
Godwinson

Jaký? K Montpellieru? Tam byly určitě některé pravdivé dost, některé už pak méně, ale na tom nesejde. Hlavní je, že z nich nakonec nic nebylo - skoro nic. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Ten Langil mě bude štvát ještě pěkně dlouho, ale pro Va'nnes je to dobře, konečně plnohodnotná náhrada za FBK...

Reagovat
Godwinson

Je to škoda, snad to Auxerre nebude mrzet. Tedy mrzet to bude asi hlavně jeho, protože si asi nezahraje víc jak v Auxerre.

Reagovat
Godwinson

- asi

Reagovat
smazaný uživatel

Lička je ale taky tahnoun Brestu, ne?

Reagovat
Godwinson

To zrovna ne.

Reagovat
domingo

Tahoun ani ne, ale je pravidelnej hráč základu, zapadl dobře a podává solidní výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

takže patří do kostry základní sestavy

Reagovat
domingo

V podstatě jo, oni mají dost úzkej kádr. Zato Mičola šel poměrně dolů, teď hrál po delší době v základu a dostal nejhorší známku ze všech.

Reagovat
iamek

Staci cist od Colana FB a vis proc sel dolu ...

Reagovat
domingo

Já jeho fb nemám :)

Můžeš to nějak shrnout?

Reagovat
smazaný uživatel

on byl zraněný či prostě pokles formy?

Reagovat
domingo

Nebyl zraněný, a teď navíc koukám, že jsem tě mystifikoval, hrává v základu už od 18. kola, takže teď 4x za sebou, v sezoně chyběl jenom 6x. Nevšiml jsem si ho .... což ale taky o něčem svědčí.

Reagovat
smazaný uživatel

no, snad se mu bude takhle dařit dál. A jeho kolonka se vstřelenýma gólama furt obsahuje nulu?

Reagovat
domingo

Nn, jednoho dal, někdy ze začátku, a má tuším ještě dvě nebo tři asistence.

Reagovat
smazaný uživatel

dobra liga, ale zabetonovana. Malo golov pada, francuzsky beton lepsi nez ten povestny presovsky

Reagovat
Godwinson

Holt jsou ve Francii nejlepší brankáři, no.

Reagovat
domingo

Ty, tohle není ale vůbec pravda. Beton znamená stoupnout si v osmi lidech do vápna a prostě to odkopnout, ať to stojí, co to stojí. To hrajou z celé ligy jenom Arles, kterým se to ale nedá vyčítat, protože prostě na ligu absolutně nemaj, Nice, a Nancy, kteří ale aspoň občas jdou do nějakýho toho brejku. Zbytek ligy nebetonuje.

Je totiž rozdíl mezi propracovanou defenzívou a prostým "ucpáním" toho prostoru před brankou. Málo gólů sice padá, ale všimni si, že u těch bezgólových a málogólových zápasů se opakujou většinou ty samý mužstva. Jsou to ti, kteří mají většinou extrémně silný stopery, skvělýho gólmana a ne zrovna elitní útočníky. Takoví jsou ale v každé lize.

Naopak když si vezmeš Lille, Lorient, Sochaux, Valenciennes, nebo i to PSG, tak to jsou ofenzivní mužstva, který se soupeře snaží jednoduše přehrát. K nim se pochopitelně podle formy přidává i Lyon, Marseille a Bordeaux - a to už máš skoro půlku ligy, co se snaží soupeře přehrát, pak přibližně stejnej počet brejkových mužstev a pak ty tři betonáře, který v lize beztak nikdo nechce

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsi na po hřišti zmateně pobíhající hráče Monaka

Reagovat
domingo

Jj, ale tak u nich je aspoň potenciál začít něco hrát

Reagovat
smazaný uživatel

ale stejně je Francouzská liga nudná, jak sem onehdá toto řekl Frankiemu :) Spolu s Italskou, aby ste v tom nebyli sami

Reagovat
smazaný uživatel

Já si třeba pod nudnou ligu představím portugalskou a španělskou.Ligue 1 je velmi zajímavá a vyrovnaná. No a o Serii A snad nemusíme debatovat

Reagovat
JozkokozleJ

Pocitatelna jednotka nudnosti - Seria A.

Par zapasov francuzskej ligy som tuto sezonu videl, a tie nudne vobec neboli. Pravda, jednym z nich bol Caen - Lille a to bolo A to je to klasicke, gusto a disputat resp. kazdy ma radsej inu klobasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Já mám SA rád. Nuda je pro mě PD.

Ale jak říkáš - proti gustu..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mně je asi nejlepší, resp. nejzábavnější soutěž Německá Bundesliga.

Reagovat
JozkokozleJ

podobne .

Reagovat
JozkokozleJ

PD je nuda vzhladom na malo napinavy boj o titul (Barca alebo Real - nic ine). SA je ale nuda na ihrisku ... viackrat som sa premohol a zapol si nejaky zapas, a nedje to... vzdy to vypnem, avsak respektujem, ze niekto ma rad sachy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem viděl Goalissimo a docela mě rozsekala Liga Pobřeží Slonoviny. Jak tam je postavené hřiště na nějaké vesnici se slaměnými domky a mezi palmami. To prostě nemá chybu

Reagovat
hribco

nebo i to PSG... preco ta nenavist ku parizu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tam toho je víc.. Už jenom to, jak vznikli.

Reagovat
Godwinson

Vy už tu nenávist proti PSG vidíte všude :)

Reagovat
domingo

Ale prd, akorát PSG prostě není tradičně nijak superofenzivní mužstvo a letos hrajou fakt hezky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele