Týden v Ligue 1 (8)

08.10.2010, 10:54
Názory a komentáře
Zaujalo nás
V osmém kole L1 prolomilo Auxerre podle očekávání svoji sérii bez výhry, což odskákali chudáci z Arles, konečně se probrali Jimmy Briand a Cédric Hengbart a Lille musí řešit nečekaný problém. Také se můžete podívat na jeden z nejhezčích dosavadních gólů sezony.

Událost kola: Zaútočí některý ze tří černých koňů na titul?

V úvodní čtvrtině sezony se vyprofilovaly tři týmy, jejichž výkony jsou velmi příjemnými překvapeními a jejichž kádry zároveň přislibují, že by se nemuselo jednat jen o počáteční entusiasmus, ale skutečnou konkurenci tradičním velkoklubům v boji o příčky nejvyšší. Kdo z nich má největší šanci dosáhnout skutečného úspěchu?

(Do tohoto seznamu nezpočítáváme nováčky Caen a Brestois - tyto týmy by neměly mít problémy s udržením se v soutěži, ale dlouhodobý pobyt na špici se u nich příliš očekávat nedá, přestože příklad loňského Montpellieru je stále čerstvý a vyvolává zajímavé asociace. Pokud se těmto týmům podaří trápit favority i nadále, podíváme se na zoubek i jim.)

První ze tří "komet" je Casanovovo Toulouse FC, které začalo sezonu ve fantastickém stylu, ale poslední dobou mu přece jen dochází dech a propadá se tabulkou dolů, i když nehraje nijak dramaticky hůře než předtím. Důvodem je ošemetná situace v útoku, kterou jsme podrobně rozebrali už na přelomu srpna a září: mladé pušky Santander a Tafer mají jistě velký potenciál, ale odtáhnout na pozici osamoceného hrota celý podzim (na jaře by už měl být k dispozici Pentecote, což je nicméně rovněž spíš nadějný příslib než špičkový útočník) je zatím nad jejich síly.

Toulouse i nadále těží z enormní síly záložní řady, která je s hráči jako Braaten, Didot, Capoue, Sissoko a Tabanou zřejmě vůbec nejsilnější v lize, ale vzhledem k situaci v útoku se nedá očekávat, že se ještě letos navrátí na pozice, které opustilo v září. Do boje o titul s nimi počítat příliš nelze, boj o poháry ale zůstává i nadále reálný.

Ještě hlubší propad se dá očekávat u AS Saint-Étienne, a to zejména v případě, že přes zimu neudrží svůj největší klenot a dosavadní nejzářivější hvězdu ligy, Dimitriho Payeta. Na rozdíl od loňské sezony se však určitě nedá očekávat pád do bojů o záchranu, a to ani v případě dramatické ztráty formy: zárukou je pevná obrana, tedy přesně ten prvek, který ASSE v nedávné minulosti nejvíce srážel k zemi. Tíha odpovědnosti vzadu už neleží jen na Jérémie Janotovi, potetovaném "zlém muži" v bráně, ale s příchodem skvělých posil Marchala a Bocanegry a se slušnými výkony nepříliš známého Bayal Salla se ji podařilo rozložit kvalitu na celou obrannou řadu, která najednou šlape mnohem lépe než dříve a dává "Les Verts" naději bojovat o pohárové pozice. (O Sylvainu Marchalovi se zmíníme i ve výčtu nejzajímavějších stoperů ligy).

A boj o poháry bude pro ASSE také maximum, jelikož co se ofenzivní fáze týče, je jejich závislost na Payetovi s Riviérem příliš výrazná a ani jeden z těchto forvardů není zrovna ukázkou hráče, který by si držel dlouhodobě excelentní formu. Pokud nicméně Payet bude v zeleném dresu řádit až do června, nabízí se paralela s předloňským Toulouse, které podobně táhl André-Pierre Gignac: tehdy z toho bylo čtvrté místo, a co je zajímavé - rok předtím skončilo Toulouse sedmnácté, stejně jako Les Verts loni! Bude se historie opakovat?

A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na aktuálního lídra tabulky, Antonettiho Stade Rennes. To zpočátku nevyvolávalo zrovna důvěru, drastická obměna kádru a spoléhání na hráče jako Théophile-Catherine, Danzé a Jirés-Ekoko evokovaly spíše klidný boj ve středu tabulky a stabilizaci pro pozdější, tučnější léta. Jenže podceňovat Antonettiho schopnost sestavit tým se rozhodně nevyplácí: všichni tři výše zmínění hráči hrají dobře, ve středu zálohy exceluje M’Vila (který míří mílovými kroky mezi nejlepší středopolaře celé Francie), jehož doplňuje podsaditý matador Dalmat, a ofenziva s už loni výtečným Marveauxem, znovuzrozeným Leroyem, dalším supertalentem Brahimim a ostrostřelcem Montaňem na hrotu šlape jako hodinky.

Navenek to tak vypadá, že Rennes mají v podstatě jen jeden opravdu vážný problém: nesmírně úzký kádr právě v ofenzivní fázi. V podstatě stačí zranění Montaňa a útok Rennes se "smrskne" na tutéž úroveň, co útok Toulouse: silná záloha schopná hrát skvěle dopředu, ale bez spolehlivého zakončovatele. Za těchto okolností je tipovat umístění Rennes značně vrtkavé. Pokud se ovšem povede v zimě přivést Erdinga z PSG, jak se poslední dobou spekuluje, a pokud do té doby tým nevypadne z pohárových příček, bude načase začít brát Antonettiho soubor smrtelně vážně.

Moment kola: Nancy - můj dům, ostatních hrad?

Domácí hřiště většinou mají výhodu v tom, že týmy na nich s podporou vlastních fanoušků snadněji získávají body. Ne tak Nancy. Fakt, že venkovní Nancy je mnohem nebezpečnější než domácí, je dlouhodobě známý a poměrně snadno vysvětlitelný - Nancy je totiž brejkové mužstvo, kterému se mnohem lépe hraje "do plných", než když musí před vlastním publikem tvořit hru; podobnou bilanci, i když ne tak vyhrocenou, má například i podobným stylem hrající Auxerre. Jenže letošní statistika Correova týmu už pomalu překračuje všechny meze - ze čtyř výjezdů na soupeřova hřiště si hráči ASNL připsali dvě výhry a dvě remízy, zatímco doma hned čtyřikrát prohráli!

Moussa Sow - z náhradníka hrdinou

Když Moussa Sow před sezonou měnil Rennes za Lille, měli všichni za to, že převezme místo univerzálního náhradníka do útoku po Pierre-Emericku Aubameyangovi, který odešel do Monaka. Lille navíc opustil i Sören Larsen, definitivně i Róbert Vittek a co se Túlia de Mela týče, jeho zdravotní karta už začíná pomalu připomínat "auxerrského fantoma" Alexandra Licatu. Novou sezonu tedy Dogy zahájily s pěticí Frau, Gervinho, Hazard, Sow, Obraniak, přičemž Gervinho, Hazard a Frau měli mít díky svým kvalitám a sehranosti bezpečně zajištěný základ.

Jenže trenér Garcia si novou akvizici hned na začátku sezony vyzkoušel na hřišti, a světe div se, byl to právě Sow, kdo v matném remízovém úvodu v celém týmu (společně s Debuchym) vynikal nejvíce - a protože ho výborná forma zatím nepřešla, staví trenér na trojici Gervinho, Sow, Frau, z nichž každý dal v deseti zápasech už čtyři góly, a za nejkratší konec tak tahá ten, kdo měl mít místo v sestavě nejjistější - loňský objev sezony a jeden z největších talentů světového fotbalu vůbec, Eden Hazard! Nechá Garcia svůj největší klenot vysedávat na lavičce, nebo rozbije fungující ofenzivu, která jeho tým vytáhla už na třetí místo?

Hvězdy kola:

1. Cédric Hengbart (Auxerre)
Probuzení loni zřejmě nejlepšího pravého beka soutěže přišlo pro Auxerre doslova za pět minut dvanáct: kdyby se zápas v Arles nepodařilo dotáhnout do vítězného konce, klesla by psychika týmu na samé dno a z nečekaného černého koně evropských soutěží by se rázem mohl stát celek bojující o holé udržení. Ale zejména zásluhou poměrně odvážně přestavěné sestavy (v níž se nováček Alain Traoré uvedl hned vítězným gólem), kapitána Benoïta Pedrettiho (který letos jako jeden z mála podává konstantně výborné výkony) a především právě Hengbarta, který famózním výkonem podpořeným třemi asistencemi celé galapředstavení týmu v modrobílých dresech odřídil, by se Fernandezovu mužstvu mohlo začít blýskat na lepší časy.

2. Jimmy Briand (Lyon)
Jimmy Briand je zvláštní fotbalista. V Rennes ho sužovalo jedno zranění za druhým, přesto v okamžicích, kdy se dostal na hřiště, býval nezastavitelný. Hned po přestupu do Lyonu odehrál vynikající přípravu a vypadalo to, že se okamžitě stane velkou oporou, jenže sotva začala soutěžní sezona, forma rychlonohého univerzála šla prudce dolů. Briand najednou jako by nebyl schopen trefit se ani do odkryté brány, míč mu uskakoval a lyonský útok s ním na křídle působil stejně jako loni, kdy na jeho místě hrál vyčpělý Sydney Govou. Jenže potom přišel zápas v Nancy a jakoby jeho um explodoval. Dva góly, kterými Lyonu vystřelil veledůležité vítězství nad houževnatě odporujícím soupeřem, mluví za vše.

3. David Ospina (Nice)
Přestože není pochyb, že místo mezi největšími hvězdami by si zasloužil stejnou měrou i Moussa Sow, strůjce teprve třetího vítězství Lille v sezoně, rozhodli jsme se upřednostnit právě kolumbijského gólmana, jehož famózní výkon bude hráče PSG v čele s Hoarauem strašit ve snech asi ještě hodně dlouho. Neprohrát na Parku princů je pro tým formátu Nice velký úspěch, ovšem mít v brance kohokoliv jiného než "gumáka" Ospinu, odjížděli by hráči z azurového pobřeží se skloněnými hlavami. Kolumbijcův výkon je zajímavý ještě z jednoho hlediska: už loni měl celou řadu vynikajících zápasů, ale nedokázal takříkajíc "zavřít bránu", udržet čisté konto při velkém náporu soupeře. Byl schopen nastřádat řadu excelentních zásahů, ale téměř pokaždé kapituloval. To, že se mu povedlo vychytat nulu právě na hřišti rozjetého PSG, může být pro jeho vývoj důležitější, než to napoprvé vypadá.

Ideální sestava: David Ospina (Nice) - Cédric Hengbart (Auxerre), Adil Rami (Lille), Michaël Ciani (Bordeaux), Romain Danzé (Rennes) - Blaise Matuidi (Saint-Étienne) - David Ducourtioux (Valenciennes), Yoann Gourcuff (Lyon), Dimitri Payet (Saint-Étienne) - Jimmy Briand (Lyon), Moussa Sow (Lille)

Náhradníci: Steve Mandanda (Marseille) - Kader Mangane (Rennes) - Rio Mavuba (Lille) - Ideye Brown (Sochaux)

Gól kola: Michaël Ciani

Až bude příště lorientský brankář Fabien Audard vyhazovat zdánlivě nevinný míč, určitě si dá mnohem větší pozor, aby se ve středu hřiště náhodou netrefil na nohu soupeře. Na první pohled nevinná chybička se pro Les Merlus stala pohromou vedoucí ke ztrátě celého zápasu, když si dlouhonohý stoper Bordeaux zase jednou po čase vybral svoji "geniální chvilku": jeho překrásně umístěný lob je jedním z nejhezčích gólů probíhající sezony.

Zde si můžete tento gól vychutnat.


Téma: Nejzajímavější jména na francouzských trávnících. Díl 3: Střední obránci

Se stopery je to v L1 poměrně těžké. Najdeme tu několik velkých hvězd, z nichž nejvýraznější jsou Cris, Marc Planus, Adil Rami, Mamadou Sakho a v letošní sezoně i původním povoláním pravý bek Rod Fanni. V našem seriálu se sice chceme primárně zaměřovat na mladé a talentované hráče, ale zrovna pozice uprostřed obrany je (společně s místem defenzivního záložníka) natolik klíčová a náročná na získané zkušenosti, že těch opravdových talentů po hřištích moc neběhá. Je tu nová posila Bordeaux, Vujadin Savić, který ale na začátku sezony nepřesvědčil a v současnosti už vysedává mezi náhradníky; je tu montpellierský Mapou Yanga-M’Biwa, jehož výkony jsou však zatím velmi nestálé a nevypadá to, že by se měl v nejbližší době "vyhrát" podobně jako jeho kolega Bocaly, ale máme-li vybírat mezi skutečně důležitými hráči svých týmů, musíme chtě nechtě do tohoto výběru zahrnout i starší a zkušenější hráče bez velké perspektivy pro případný další přestup. Ve třetím díle jsme výjimečně sáhli k rozšíření jmen o jednoho hráče, mix je však vyrovnaný, tři talentovaní zadáci a proti nim čtyři ostřílení borci.

Kader Mangane (Stade Rennais)

Rennes válcuje ligu a značný podíl na tom má i spolehlivá práce obrany pod pevnou taktovkou Kadera Manganeho - ano, toho Manganeho, který neměl mít ani jisté místo v základu! Jenže zkušený, klidný a nesmírně silný stoper zatím působí jako kopie auxerreského Adamy Coulibalyho z loňského roku: jako spolehlivá hora svalů čistí pokutové území svého týmu a neproklouzne kolem něj ani myš. Vždyť je také doposud nejlépe hodnoceným hráčem celé ligy podle L’Equipe! Mangane rozhodně není žádný mladík, a je také téměř jisté, že svými dosavadními výkony překračuje své dlouhodobé možnosti; pokud ale na podzim 2010 mluvíme o výčtu francouzských stoperů ke sledování, nemůžeme v žádném případě vynechat toho, který všechny ostatní poměrně značně převyšuje.

Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain)

Přestože je urostlému stoperovi, který je známý svými výstředními účesy, stále pouhopouhých dvacet let, zcela po právu je už v tak útlém věku řazen mezi nejlepší hvězdy ligy a to nejen mezi obránci. Pařížský rodák je již odmala věrný místu, kde poprvé spatřil svět a za "les Parisiens" hraje již osm roků. Ligový debut si Sakho připsal v sedmnácti jakožto střídající hráč proti Valenciennes a premiéra to nebyla jen tak ledajaká - na hřišti totiž již nebyl tradiční držitel kapitánské pásky Pauleta, ani jeho zástupce Armand a tak Mamadou přišel na hřiště rovnou i s páskou! Tento počin jej dodnes dělá nejmladším kapitánem v historii Ligue 1. V mládežnických kategoriích role kapitána samozřejmě taktéž nemohla patřit nikomu jinému.

Dnes od této doby uběhly již tři roky a fotbalista se senegalskými kořeny mezitím ušel pořádný kus cesty. Ne náhodou zápasy v Parku Princů sleduje hned několik skautů známých evropských velkoklubů, mnoho větších příslibů mezi obránci byste totiž i v rámci celého kontinentu hledali opravdu těžko. Vedle poctivé práce v obraně a na stopera pozoruhodné interakce s míčem bývá Sakho ceněn především právě díky svým na svůj věk výjimečným vůdcovským schopnostem, které z něj v očích mnoha odborníků dělají přirozeného nástupce samotného Liliana Thurama, bývalé opory kádru Les Bleus. K dosažení statutu opravdové hvězdy chybí už pouze jediný krůček - přestup do velkoklubu světového formátu, který bezpochyby časem přijde, hráč s takovým potenciálem totiž najde uplatnění opravdu všude.

Dejan Lovren (Olympique Lyonnais)

Když v minulé zimě tehdy neznámý mladý Chorvat přestoupil do Lyonu, bylo z toho pořádné "haló" - klubový prezident Jean-Michel Aulas se totiž vyjádřil o Lovrenovi jakožto o jednom z největším balkánských talentů vůbec a podobná chvála z úst ambiciózního podnikatele rozhodně nezní často. Šanci dostal bývalý hráč Dinama Záhřeb relativně brzy po svém příchodu a při své první sezóně ve třetím největším městě Francie rozhodně nezklamal, pomalu, nenápadně se začlenil do prvního týmu a do nové sezóny vstoupil již seznámený s náročností ligy a s ambicemi ukázat, že nepatří na lavičku, ale do jasného základu. Vše usnadnilo zranění jeho kolegy a kapitána klubu Crise, který mu bez větších prodlev uvolnil místo v sestavě a talentovaný stoper šancí nepohrdl, v dalších zápasech totiž nechyběl ani minutu. Pomohl mu i příchod nového spoluhráče Diakhateho, který s ním utvořil dobře se doplňující dvojici, přestože je stále občas znát jistá nesehranost.

Fandům defenzivně laděných hráčů dělá Lovren největší radost určitě především svým timingem, málokdy se stává, že by dlouhonohému borci někdo unikl i s míčem na noze. Cris se nyní již dokázal uzdravit, ale nabízí se tu jedna pikantnost - nebude muset po dobrých výkonech chorvatského reprezentanta i přes status hvězdy vzít zavděk lavičku?

Jacques Faty, Damien Perquis (FC Sochaux-Montbéliard)

Při pohledu na aktuální pořadí účastníků Ligue 1 napadne nezaujatého laika určitě jedna otázka - Není to čelo pelotonu trochu nezvyklé? Jedním z příjemných překvapeních ligy je bezesporu i klub, za který kope mimo jiné i Václav Svěrkoš, tedy Sochaux. Před sezónou jasný adept na sestup totiž zbořil veškeré papírové předpoklady a místo tuhých bojů na dně tabulky se vyhřívá na příčkách, které nejsou vůbec daleko od těch, zajišťujících poháry. Vedle na poměry L1 velice zdařile propracovaného ofenzivního projevu může za dobrou formu skromného klubu bezesporu i pevná obrana, kterou v samotném srdci hájí vedle komety mezi třemi tyčemi Dreyera i nesmírně chytře poskládaná dvojice stoperů.

"Oheň a voda", tak by se dala definovat spolupráce dvou takřka stejně starých francouských zadáků. Zatímco starší z dvojice bratří Fatyů, Jacque, funguje především jakožto vyvážeč a s hlavou nahoře často přesně posílá získaný balón na své kolegy ze zálohy, bouřlivák Perquis vládne především osobním soubojům a protihráči chodí na hřiště smíření s tím, že jim rozhodně nedá nic zadarmo. Vedle obranné práce je navíc velice platný i při standartních situacích svého týmu, o čemž svědčí již tři vstřelené branky v uplynulém ročníku. Jestli ale tato dvojice dokáže Sochaux dovést až do pohárů, nebo jestli přijde na scénu movitý klub, který je postaví do role konkurentů, to ukáže až čas.

Bruno Écuelé Manga (FC Lorient)

Defenzivní činnost Lorientu měla být letos největším kamenem úrazu; oba beci (Sosa i Morel) jsou totiž velmi ofenzivně ladění, a jistotu v zadních řadách tak zajišťovala skvělá dvojice stoperů Marchal - Koscielny, z nichž pro novou sezonu nezůstal trenéru Gourcuffovi k dispozici ani jeden. Postavit novou obranu na jedenadvacetiletém Mangovi, který nikdy neokusil atmosféru prvoligové soutěže, se tak zdálo být přinejmenším hodně riskantním krokem. Je-li ale mezi francouzskými trenéry někdo, kdo se riskantních kroků nebojí, je to právě Christian Gourcuff. A zrovna tento se mu povedl přímo výborně: Manga se po krátkém rozkoukání začal na hřišti chovat jako zkušený mazák, bez problémů diriguje celou obrannou činnost mužstva a ještě stíhá zaskakovat i tam, kde zrovna chybí jeho kolega Bourillon. Vzhledem ke svému věku, fyzickým parametrům a přehledu na hřišti (jímž trochu připomíná slavnějšího kolegu Sakha) se tak Manga zdá být velmi zajímavým zbožím zejména pro anglický trh.

Sylvain Marchal (AS Saint-Étienne)

Dost možná nejlepší ze všech neznámých stoperů ve Francii, to je Sylvain Marchal. Dříč, který nevypustí jediný balon; na hřišti působí jako šedá eminence, ale jeho přítomnost je pokaždé nesmírně znát. Zeptejte se Laurenta Koscielnyho, kdo mu v jeho první sezoně mezi elitou pomohl vyhrát se natolik, že po něm sáhnul sám Arséne Wenger - nebo fanoušků Les Verts, kteří kdyby měli přítomnost spolehlivého stopera ve svém týmu vyjádřit matematicky, znělo by to asi nějak takhle: sedmnáct. To je totiž počet míst, které Saint-Étienne překonalo za první měsíc Marchalovy působnosti - od nejhoršího nesestupujícího celku z jara 2010 až k vedení celé tabulky, prvnímu po 29 letech. Zkušenému matadorovi bylo letos už třicet let, ale útočníky soupeře bude zřejmě trápit ještě nějakou tu dobu. Přestože se nejedná o zářivého talenta, ani o hráče, který by svému týmu pomáhal góly a vytříbenou technikou, byla by škoda jej coby jednoho z nejméně doceněných "hlídacích psů" ligy nezmínit. Hraje totiž stabilně výborně.

Autor: David Dobrovolný, Dominik Zezula

Komentáře (46)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Nancy - můj dům, ostatních hrad?" - lépe bych to nevystihl

Reagovat
smazaný uživatel

Puvodni nadpis vypadal trochu jinak, ale takto mi prisel nejvystiznejsi..

Reagovat
smazaný uživatel

Ciani

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje Gervinho ?

Reagovat
smazaný uživatel

Posledni dobou se po slabsim uvodu dostava na tu spravnou provozni teplotu, jeden z nejlepsich ofenzivnich hracu ligy..

Reagovat
smazaný uživatel

na netu proběhla zpráva že by mohl jít k nám do Vale. Bych ho bral všemi deseti.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, ze lepsiho utocnika ve vasem kadru nevidim, nicmene nabizi se jedno ale - kde na nej vzit penize?

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik je jeho cena ? Tak mi v zimě budem schánět útočníka, protože máme jen Soldada a Aritze...a Gervinho není jen útočník ne ? co může ještě hrát ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak smlouvu by mel mir porad jeste na dva roky a Lille je zname hodne velkou sikovnosti na prestupovem trhu, ani bych se nedivil, kdyby si za nej rekli cenu v rozmezi 15-20 mega, koneckoncu treba Bastos je podobne kvalitni a prestupoval za 18..

Gervinho mi prijde nejlepsi jako tzv. volny podhrot, kdy neni svazovan nejakymi taktickymi pokyny a muze nejlepe predvadet sve umeni, jinak to je veskrze variabilni hrac, zvladne utocnika, kridlo (to hraje kuprikladu za repre Slonu mam pocit) anebo ofenzivniho zaloznika.

Reagovat
smazaný uživatel

*mel mit

Reagovat
domingo

Podle TM čtrnáct mega. Jinak zahraje výborně i pravý křídlo, v Lille vlastně nastupuje v 4-3-2-1 na pravé straně té dvojice za hrotem (ale dost si mění pozice).

Reagovat
smazaný uživatel

Dík oběma. Vale umí nakupovat, za dobrej půl rok jak v LM tak i v lize by prezident byl schopný a ochptný snad vysolit 14 mega.

Gervinho by se nám hodil jak na podhrota(takový druhý Silva) nebo do útoku...Křídla už máme dobře zdvojený.

Reagovat
smazaný uživatel

Vale mam docela rad, proto by se mi to rozhodne libilo, jak by s nim tak mohla vypadat ta ofenzivni cast sestavy?

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim, že máš Vale docela rád.

---------Topal(Albelda), Banega(Many, Tino)--------

Joaquin(Pablo)-----------------------Mata(Vicente)

----------------------Gervinho(Tino, Chori)-------------

--------------------Aritz(Soldado)--------------------

No zaleží co by se hrálo za rozestavění, když 442 tak v útoku a když 4231 tak na podhrotu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm..spickova sestava, da se rict. Navic by byla i dobra zajistena z lavicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

To je snad to poslední, co Valencia s tou přervanou ofenzívou potřebuje ...

Reagovat
domingo

Taky to moc nechápu, kam ho jako chcou vecpat. Hrot mají zdvojenej, podhrot taky, křídla taky. Jo kdyby se motali kolem Ramiho nebo Debuchyho, neřeknu ani popel...

Reagovat
Godwinson

Nejlépe oba, to by bylo něco.

Reagovat
domingo

Hlavně pro Lille, by hráli s obranou Émerson, Chedjou, Rozehnal, Béria

Reagovat
Godwinson

Dvě mouchy jednou ranou

Reagovat
smazaný uživatel

Halooo, máme dva útočníky a hrajem někdy 442, takže potřebujem třetího útočníka.

Reagovat
domingo

Tak když bude jeden ze hry, tak přehodíte sestavu, nebo půjde do dvojčlennýho útoku Dominguez... nevím, 7 kvalitních hráčů na 3 posty mi přijde přece jenom trochu moc. Gervinho by navíc chtěl (a měl) hrát v základu...

Reagovat
domingo

*9 hráčů na 4 posty

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zdvojené posty Navíc s naší pravidelnou každoroční marodkou...

Samo že bych chtěl spíš posily do obrany, ale tak spíš mluvím o tom, že bych Gervinhem nepohrdl, navíc když máme jenom dva útočníky. Chori navíc ani sám v útoku hrát nechce.

Reagovat
Godwinson

Právě, někdy. Jak píše domingo, Gervinho by musel hrát základ a co jsem tak pod PD četl, byla by škoda posadit kohokoliv ze současný dvojky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžem mít dva útočníky, když hrajem na dva útočníky a nemůžem mít na lavičce nějaký Tondu....Prostě tři kvalitní útočníci na dva posty je samozřejmost. Nehraje ten co má nejmenší formu, či ten který je zraněný.

Reagovat
domingo

Kdo vlastně jsi? Podle prvních dvou zpráv bych to tipoval na Kilyho, ale podle toho Haloooo zase Kopyho

Jo, jenže takhle bys mohl počítat, kdybyste to 4-4-2 fakt hráli furt. Takže ok, měl bys tři kvalitní útočníky na dva posty, ale k tomu taky 2 kvalitní AM, kteří by se do sestavy nedostali ani jeden - z toho jeden je letošní pompézní posila a druhý loňská pompézní posila. Prostě tam pro Gervaise místo nevidím, ať na to koukám, jak koukám... do tohohle systému byste hrota sice potřebovali, ale takovýho, kterej bude dělat prvního náhradníka do dvoučlennýho útoku a když hrajete jednočlennej, tak bude sedět na tribuně, případně kdyby se někdo zranil, tak na lávce - a kdyby se zranili oba, tak by naběhl do zápasu. Na to je ale ideální nějakej mladík s potenciálem, ne jedna z největších hvězd jedné z největších lig na světě...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, máme strašně moc ofenzivních hráčů ale strašně se to hodí, zranil se nejlepší hráč Ever, kapitán Vicente, nejlepší hráč v úvodu ligy Joaquin a všiml sis toho ? já ne....Prostě mít širokej kádr je super ale určitě bych přivedl spíš defenzivního hráče...no a jsem Kopy

Reagovat
domingo

A co jsi prohrál? :)

Přiveďte si toho Debuchyho, toho jsem ochotnej akceptovat jenom u vás, v Juve a v Liverpoolu...

Reagovat
smazaný uživatel

cena ? Btw Mathieu je neuvěřitelnej, tak dlouhý zranění měl snad 4 měsíce a vůbec to na něm není znát, zase nejlepší bek ligy.

Prohrál sem sázku s Kyslíkem ale neskutečně smolně, hráli jsme slovní fotbálek a prostě v prodloužení sem to měl lépe rozehraný ale nakonec to nějak uhaluzil, velká škoda...kdybych vyhrál, tak se Kyslík vrátil na EF...sem kokot, sorry všem...

Reagovat
domingo

To bych snad začal chodit pod vaše diskuse...

TM říká 4,5 mega, to mi přijde celkem málo, i když zase na francouzský poměry... každopádně letos má formu jako zvon (i když naposledy zavinil penaltu) a smlouvu má do léta 2012, takže bude otázka, jak Lille skončí a podle toho se uvidí, jak se mu bude chtít ven. Oni můžou klidně skončit druzí, Debuchy být nejlepším bekem soutěže, prodlouží smlouvu a bude mít cenu 12-15 mega... ale taky pátí, on neprodlouží a rázem to bude pro Lille poslední šance, jak z něj vytřískat prachy, a bude se ho snažit střelit, protože bude žádanej a jim nepřitečou prachy z pohárů.

Je mu 25, takže ještě nějakej čas má... asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Jj jinak teda R. Costa nehraje zas tak špatně jak ho tu nikdo na EF nemá rád, ještě neudělal žádnou chybu, sice je pravda že neudělá nic navíc ale to po něm nikdo nechce. Jinak bych toho Decha bral, brknu Emerymu.

Reagovat
Godwinson

Do Liverpoolu? Blázníš? Liverpool dobrý kšefty nedělá.

Reagovat
domingo

Výborně, jeho forma stoupá, dá se říct, zápas od zápasu. Třetí nejlepší hráč Lille zatím.

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

Copak?

Reagovat
božský John

Dneska se mi to nějak nelíblo no ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Jinak pěkný, ale žádná zmínka o Abdelovi? Teda ..

Reagovat
domingo

Toho udělám na LB.

Reagovat
Godwinson

Supr.

Reagovat
domingo

Jinak ta dvojika Perquis - Faty mi nápadně připomíná loňský duo Marchal - Koscielny... škoda, že jim je oběma šestadvacet, být jeden z nich mladší, tak možná bude zájem.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze o Fatyho by mohl byt urcite zajem treba v Italii, koneckoncu bratr mu tam (byt ne uplne uspesne) cesticku proslapal. A je jen o rok starsi nez takovej Rami.

A Perquis klidne do PL, minimalne tri roky by si tam svy odehral.

Reagovat
Godwinson

Štrasburk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele