Týden v Ligue 1 (24)

25.02.2011, 09:51
Aktuality
Stěžejním tématem pravidelného týdenníku protentokrát nebyly pouze boje ligové, ale i mezinárodní, podívali jsme se totiž blíže na situaci francouzských týmů ve sledované Lize mistrů. Samozřejmě nechybí ani rozbor nejzásadnějších zápasů, odehraných v Ligue 1.

Událost kola: Lyon a Marseille bojují o účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Po zhruba dvouapůlměsíční odmlce odstartovaly očekávané boje v Lize mistrů, tentokrát už se ale nejednalo o zápasy v rámci skupiny; na řadu totiž přišly vyřazovací boje, kde sebemenší zaváhání může znamenat pohromu, v tomto případě tedy konec pokračování v milionářské soutěži. Ze tří klubů L1, které letos do LM nakoukly, jak dobře víme, postoupily do jarní části pouze dva, Lyon s Marseille se dokázali umístit na druhém místě ve svých skupinách, Auxerre ve skupině smrti skončilo poslední, to se už tedy soustředí pouze na ligu.

Oba celky Olympique pro úvodní osmifinálové duely nemusely cestovat, své slavné protivníky (Lyon prověřil slavný Real, Marseille neméně silný Manchester United) totiž přivítaly na svých domácích stáncích. Prohru nepoznala ani jedna z francouzských nadějí, podobně tomu bylo ale i s výhrou - zrodily se dvě cenné remízy, které ponechávají šance do odvet velmi otevřené pro všechny strany.

OL hráli v úterním termínu a přizpůsobili tomu i ligové boje - na jejich žádost odehráli duel s Nancy již v pátek, aby měli více času na potřebnou regeneraci. Přesto je postihla jedna citelná ztráta; největší hvězda Lisandro nebyl schopný kvůli zranění nastoupit, místo něj nakonec hrál jiný Argentinec Delgado. Trenér Claude Puel vyrukoval na svého svěřence se spíše defenzivněji zaměřenou taktikou a v útoku se spolehl především na rychlé protiútoky, zajímavých šancí nám ale lyonští nabídli v prvním poločase povážlivě málo; v jediné gólové šanci z celé petačtyřicetiminutovky se ocitl Gomis, který ale netěžil z přesného pasu spoluhráčů, nýbrž z chyby zkušeného Casillase, touto nabídkou ale pohrdl a pouze trefil právě reprezentačního gólmana Španělska, který tak částečně odčinil svou hrubku.

Celek z Madridu atraktivitě prvního poločasu taktéž příliš nepřidal, proti zahuštěnému středu si nevěděl příliš rady a jedinou vážnější šanci měl Di María, Lloris byl ale pozorný. V poločase druhém se už ale děly věci. Mourinho si o pauze evidentně neodpustil pořádné promluvení do duše svým svěřencům a Real zvýšil obrátky. Po zbytečné chybě Bastose a následném faulu nastřelila superstar Bílého baletu, Cristiano Ronaldo, z mistrně zahraného přímého kopu tyč, chvilku poté Ramos hlavičkou po rohu orazítkoval branku l’OL podruhé, tentokrát zadunělo břevno a Lloris & spol. mohli děkovat všem svatým.

Zlom nastal v 64. minutě, Portugalský kouč poslal na hřiště diváky bouřlivě přijatého Benzemu, který se podruhé za poslední dva roky vrátil na Stade Gerland, opět pouze v roli střídajícího hráče. Tentokrát však střelecký půst nedržel, po pouhé minutě Francouze na hřišti se přes osu Özil - Ronaldo dostal míč právě k reprezentačnímu útočníkovi Les Bleus, který si balon lehce potáhl, počkal, až se gólman Lloris položí a následně zacílil i s trochou štěstí přesně mezi nohy svého bývalého spoluhráče.

Lyon si poté konečně uvědomil, že by se mohl koncentrovat i na útok, vyrovnávací branka se nakonec opravdu dostavila. Volný přímý kop z kopačky Pjaniće neomylně nalezl hlavu Crise, ten prodloužil hlavou přesně na svého útočného kolegu Gomise, který si věděl rady, a potrestal tak chybu obránců Realu, kteří ho trestuhodně nechali samotného na malém vápně tváří v tvář bezmocnému Casillasovi.

Další branka i přes několik málo šancí nepadla, remíza 1-1 hovoří spíše ve prospěch Španělů, OL přesto nemusí házet flintu do žita. Pokud v Madridu vstřelí první branku, mohla by být odveta ještě velice zajímavá. Nerozhodným výsledkem se prezentovali i marseillští, kteří podobně jako Lyon postrádali svojí největší ofenzivní oporu, reprezentant André-Pierre Gignac si o víkendu proti Saint-Étienne poranil kolenní šlachy a na fotbal nyní může na několik dní zapomenout. Do odvety by však, podobně jako lyonský Lisandro, měl být v pořádku.

Do prvního poloviny utkání vstoupil aktivněji protivník z Manchesteru, na hráčích OM byl znát patřičný respekt ze slavných jmen v sestavě anglického klubu a zpočátku se z jejich strany příliš ofenzivních výpadů neurodilo. Naopak soupeř si chtěl zajistit postup už ve Francii, nejvíce se v tomto ohledu činil Portugalec Nani, s kterým měl bývalý hráč Red Devils Heinze opravdu veliké problémy, i proto mu později musel chodit více vypomáhat spoluhráč Ayew, což se později ukázalo jako velmi platný tah.

Pozoruhodných šancí zase tolik nebylo, brankáře Mandandu trochu zaměstnala pouze střela Fletchera, která ale postrádala lepší umístění, další nebezpečnou akcí už Manchester za úvodních čtyřicet pět minut neukázal. Ten, kdo čekal, že se něco zásadně změní v polovině druhé, ten byl asi zklamaný. Marseille sice konečně převzala iniciativu a bylo znát, že chce domácí výhodu využít naplno, vždy ale Deschampsovy svěřence zradila přesnost. Brandaovi dvakrát chyběly pouhé centimetry, aby se ve vyložené šanci dostal k míči.

Samotní United ve druhé půli nepředvedli prakticky nic, jediný nebezpečný hráč z úvodu Nani se vytratil úplně, Berbatov vůbec nepůsobil jako ten gólostroj, který momentálně kraluje všem střelcům Premier League, další světoznámá hvězda Rooney taktéž nedokázala svůj tým nějak významně pozvednout, střídající Paul Scholes, který měl Rudým ďáblům dodat potřebnou přesnost, taktéž zapadl do průměru. Za řeč stál pouze střed obrany, dvojice Vidić - Smalling hrála jistě, skoro jako by spolu hráli celé roky, kdo by na první pohled řekl, že Chris Smalling je pořád ještě zelenáč. Pro MU veliký příslib do budoucna.

Suma sumárum, mezi OM a Manchesterem branka nepadla, marseillští jsou tedy v o fous lepší situaci než konkurence z Lyonu, pokud se jim v Manchesteru podaří vstřelit alespoň gól, budou mít Angličané ještě pořádné trable s postupem. Pomoci by v tomto ohledu určitě mohl i rekonvalescent André-Pierre Gignac, který by už měl být zdravý.

v Moment kola: Gameiro a Rennes to myslí opravdu vážně. Auxerre musí okamžitě začít.

Žádný jiný zápas 24. kola nebyl výraznější než střetnutí Gourcuffova Lorientu s Tiganovým Bordeaux, v němž Les Merlus ukázali, že doma jsou schopni zesměšnit prakticky každého, a Les Girondins naopak museli spolknout další z řady hořkých pilulek. Především ale vykulminovala forma momentálně zřejmě nejnebezpečnějšího hráče ligy, jehož kredit na světovém přestupovém trhu stoupá závratnou rychlostí.

Letošní ročník L1 potvrzuje slova o jedné z nejvyrovnanějších soutěží na světě, ale navrch přidává ještě jeden poměrně unikátní (a to i v nedávné historii ligy samotné) prvek; totiž vpravdě nevídanou cirkulaci aktuálně nejlepších hráčů. A nejedná se přitom jen o nějaké projevy z nouze ctnosti, kdy bychom mohli nějakého fotbalistu označit za momentálního ligového krále zkrátka proto, že nikdo jiný nehraje lépe; mluvíme o skutečně excelentních výkonech, podpořených pravidelným střílením důležitých gólů. Většinou, hovoříme-li o takovéto formě, máme na mysli celé sezony, nebo přinejmenším půlsezony - ne tak ve Francii. Počítejte s námi - za 24 kol se v pozici regulérního postrachu celé ligy prostřídali hned 4 (!) hráči: Dimitri Payet, Youssef El-Arabi, Nene a aktuálně Kévin Gameiro, a to ještě nepočítáme srpnovou epizodu Daniela Braatena, který byl sice v samém úvodu ligy skutečně k neudržení, ale munice mu došla už po čtyřech kolech, což je na nějaké dlouhodobější "vzpomínání" poněkud málo, a Moussu Sowa, který byl sice v závěru podzimu naprosto nezastavitelný, ale na rozdíl od výše zmíněných mu forma jakž takž slouží pořád. Celkově se tedy toto číslo může vyšplhat až na 6 hráčů, a to už je opravdový unikát.

Ale zpátky ke Gameirovi - faktem je, že momentálně po francouzských trávnících neběhá lepší ofenzivní hráč. Lehkonohý útočník, který se svojí křehkou postavou a hubenými nohami vzbuzuje v porovnání se silovými francouzskými stopery spíše úsměv, je aktuálně zřejmě nejžádanějším zbožím na ligovém trhu. A není se čemu divit - navzdory své výšce (pouhých 168 cm), nebo možná spíše díky ní, je prakticky nepolapitelný a představuje permanentní a obrovské nebezpečí pro soupeřovu branku, a to i díky tomu, že kromě klasického hrotového útočníka zvládá hrát bez problémů i útočníka staženého nebo pravé křídlo, má fantastickou střelu prakticky z jakékoliv pozice a jeho kopací technice se v L1 může rovnat opravdu jen málokdo. Gameirova dlouhodobá forma a s tím pramenící gólový apetit navíc roste sezonu od sezony: když končil v roce 2009 coby mládežnický reprezentant svoji první sezonu v Lorientu, skvěla se na jeho účtu slušná cifra 11 branek a ve Francii se už naplno mluvilo o velkém talentu. Sezonu potom definitivně prorazil se 17 přesnými zásahy, a co se letoška týče, má jich na kontě už 15 - a vzhledem k tomu, že do konce zbývá odehrát ještě 14 kol, lze těžko věřit tomu, že by své osobní maximum nepřekonal i podruhé. Přidejme k tomu fakt, že zatím neměl problémy se zraněními, navrch přihoďme informaci, že je mu teprve 23 let, a na druhé straně rovnice se objeví jasný výsledek - momentálně se nejvíc mluví o zájmu Arsenalu. Výborné Gameirovy výkony jsou pro Christiana Gourcuffa zároveň radostí i starostí: Lorient s ním v sestavě i podruhé za sebou útočí na pohárové pozice (sice z prostředku tabulky a vzhledem k nevyrovnanosti domácích a venkovních výkonů s největší pravděpodobností bez naděje na úspěch, ale přesto útočí), což je věc v historii klubu vpravdě nevídaná, ale o to tvrdší může být pád v okamžiku, kdy elitní střelec svůj klub opustí. O tom, že se to stane už toto léto, pochybuje málokdo - Gameiro se už dostal do seniorské reprezentace a vzhledem k jeho kvalitám, věku a postavení je pochopitelné, že požádal vedení Les Merlus o přestup.

Kromě zápasu Lorientu s Bordeaux bychom však měli zaměřit pozornost na další dvě střetnutí, která sice nebyla ani zdaleka tak zábavná, ale napověděla mnohé o osudu dvou týmů, jejichž síla se zdála být před začátkem sezony totožnou a totéž platilo i o jejich předpokládaných cílech: Rennes a Auxerre.

Rennes je už nejspíš naplno "namočené" v boji o titul. Je sice pravdou, že v extrémně vyrovnaném ligovém pelotonu červenočerným nikdo nezaručí, že se budou v samém závěru sezony strachovat o "pouhé" pohárové místo, nicméně zatím to vypadá, že se trenéru Antonettimu daří vybudovat dokonalé moderní mužstvo: Rennes mají sestavu složenou z extrémně silných, vytrvalých, houževnatých a atletických hráčů, jejichž hlavní předností je prakticky nevyčerpatelný fyzický fond, ale kteří zároveň nepostrádají přesně ten druh fotbalového umu, který v současnosti zdobí jeho nejúspěšnější aktéry. Je jistě předčasné prorokovat Rennes nějaké výraznější proražení na evropské scéně, ale při pohledu na to, jak plasticky Antonetti svůj kádr doplňuje a pracuje s ním - přestože mnohá jména či pokusy mohou budit na první pohled spíše jen shovívavý úsměv - něco takového nelze rozhodně vyloučit. Aktuálně druhý tým tabulky totiž naposledy dokázal přehrát Toulouse na jeho hřišti, a to je vzhledem k faktu, že právě Toulouse má ve svém středu rovněž fyzicky excelentně disponované hráče, kteří jsou zároveň velice schopnými fotbalisty, jakési potvrzení prognózy o Rennes coby adepta na nejužší ligové příčky. Nějaké "odpadnutí" pochopitelně vyloučit nelze - koneckonců tým zatím nepotkala žádná větší krize a není tudíž jisté, nakolik by se s ní Antonetti, neřkuli jeho zpravidla mladí a nezkušení klíčoví hráči, vypořádali - ale ve světle jakési ohromné vnitřní síly týmu, který nepoložil ani nedávný výprask v Sochaux, se nejeví příliš pravděpodobně. Les Rouge et Noir mají v ideální formě prakticky nepropustnou obranu, silný a zároveň kreativní střed zálohy, nesmírně rychlá a běhavá křídla a versatilního a přizpůsobivého hrotového útočníka s perfektní střelou. To jsou ingredience, ze kterých se ve fotbale 21. století nejlépe tvoří úspěch.

Na druhém konci tabulky se nachází AJ Auxerre, malý burgundský klub, který dokázal v jedné sezoně sehrát vyrovnanou partii s AC Milán a AC Arles-Avignon (není jistě třeba dodávat, že kromě onoho AC v názvu nemají tyto kluby prakticky vůbec nic společného). Právě domácí utkání s otloukánkem ligy mělo být tím impulzem, který nastartuje notně povadlou Fernandezovu družinu k cestě do klidného středu tabulky, leč nestalo se tak - je sice pravda, že Arles k bodovému zisku pomohl především skvělý brankář Planté a jeho neméně skvěle postavené tyče, nicméně dohánět na domácí půdě jednobrankové manko v 84. minutě je signálem, že něco se musí urychleně změnit, pokud se Auxerre nechce regulérně namočit do bojů o záchranu. Silou kádru patří bělomodří jednoznačně do první poloviny tabulky; koneckonců, uzdravený Ireneusz Jeleń začal prakticky ihned po svém návratu střílet důležité branky, a navíc je nutné vzít v úvahu fakt, že žádný jiný klub nebyl v průběhu sezony natolik zdecimován zraněními jako právě AJA. Vzhledem k tomu, že silná základní sestava a slabá, či dokonce prakticky neexistující lavička (což je třeba příklad Rennes) je charakteristickým znakem většiny francouzských týmů, lze poměrně lehce předpokládat, že do podobné situace by se mohl dostat prakticky kdokoliv; pro AJA samotné to ale rozhodně není žádnou omluvou. Potupnou remízou s posledním týmem vzaly definitivně za své i poslední zbytky nadějí vkládaných do nějaké famózní závěrečné jízdy, řízené uzdraveným duem Pedretti-Jeleń a končící někde kolem šestého místa, a místo toho vstoupila do tábora burgundských krutá realita boje o záchranu. Scénář, ve kterém se tým po zranění čtyř nejlepších a nejdůležitějších hráčů (Hengbart, Jeleń, Ndinga a Pedretti) propadne až téměř na samé dno a po jejich návratu se začne mohutně škrábat nahoru, sice nevypadá nijak nepravděpodobně, nicméně psychické rozpoložení v kabině a zároveň největší zbraň, která Fernandezův tým vždy zdobila - totiž enormní taktická připravenost, s matematickou přesností prováděná pečlivá obranná hra a nasazení všech hráčů na 110% - se zdají být na bodu mrazu. Nepříjemná situace pro tým z města, ze kterého to není do Berlína až tak daleko, jak by se na první pohled zdálo...

V samém závěru našeho Momentu se ještě zmíníme o Lille, které se po delší době opět "zadrhlo", vypadlo z Evropské ligy s PSV a v domácí soutěži prohrálo v Montpellieru. Faktem nicméně je, že Montpellier je známý svou schopností udolat naprosto každého a zároveň s kdekým prohrát, a co se Evropské ligy týče, nastoupili za Lillois až na pár výjimek (Landreau a Debuchy v prvním zápase, Rami, Emerson a Mavuba v odvetě) pouze náhradníci. Garciův tým nicméně rozhodně nečeká nic lehkého: hned v dalším kole přivítá zvedající se Lyon a o týden později jede na marseilleské Vélodrome. Pokud se Dogám tento dvojzápas nepodaří "přežít", dostane boj o titul pořádně ostré kontury. O těchto zápasech se v příštích Týdnech určitě rozepíšeme podrobněji.

Hvězdy kola:

1. Kévin Gameiro (Lorient FC)

Kdo jiný by měl být největší hvězdou kola? Démon v oranžovočerném dresu má momentálně dost možná nejlepší formu ze všech hráčů ligy vůbec, Bordeaux popravil hattrickem a dokonale tak prohloubil krizi Tiganova celku, o jejíchž důvodech a příčinách jsme se podrobně rozepsali minulý týden. Jeho spolupráce s Morganem Amalfitanem je pastvou pro oči snad každého fanouška; pokud tito dva fotbaloví básníci bretaňské město po sezoně opustí, čeká Gourcuffův tým přetěžký souboj o udržení pracně nabytých pozic.

2. Jonathan Ayité (Stade Brestois 29)

Pětadvacetiletý tožský křídelník nebyl součástí brestské sestavy, která na podzim šokovala celou ligu šňůrou výborných výsledků, a tudíž si nevydobyl během oné jízdy takový kredit jako třeba Roux, Lesoimier nebo Lička. Přestože však není žádným hvězdným fotbalistou, má velmi slušnou střelu a dokáže být pro svůj tým mimořádně prospěšný. Byla to právě jeho spolupráce se špílmachrem Grougim, která srazila k zemi totálně z formy hrající Monaco - dva góly, z toho jeden z penalty, kterou zařídil právě Lička, budiž přímým důkazem.

3. Yoann Gourcuff (Olympique Lyonnais)

Fotbalový virtuoz se v novém prostředí konečně definitivně rozkoukal a posledních několik zápasů patří mezi nejlepší hráče Les Gones. Forma Lyonu má stoupavou tendenci a právě zapracování Gourcuffa má na tomto trendu zásadní podíl; bývalá hvězda Bordeaux si zvykla na nové prostředí a už zase hraje přesně tak, jak mají fanoušci rádi. Odevzdané Nancy si z lyonského svatostánku odvedlo čtyřbrankový příděl a sám Gourcuff, kromě toho, že "odřídil" cestu svého týmu za vítězstvím, otevíral v závěru prvního poločasu skóre nechytatelnou střelou do růžku soupeřovy branky.

Ideální sestava 24. kola:
Vincent Planté (Arles) - Maxime Baca (Lorient), Mapou Yanga-M’Biwa (Montpellier), Sylvain Armand (PSG), Franck Tabanou (Toulouse) - Sambou Yatabaré (Caen), Yoann Gourcuff (Lyon), Morgan Amalfitano (Lorient) - Kévin Gameiro (Lorient), Guillaume Hoarau (PSG), Jonathan Ayité (Brest)
Náhradníci:
David Ospina (Nice) - Paul Baysse (Brest) - Michel Bastos (Lyon) - Jimmy Briand (Lyon)

Gól kola: Jimmy Briand (Olympique Lyonnais)

O Jimmy Briandovi, respektive o jeho kolísavé, často podprůměrné formě, bylo již letos řečeno spoustu. V zápase proti Nancy jako by všem pochybovačům chtěl sdělit - "Ještě mě neodepisujte!" S blížícím se koncem zápasu nikým neobtěžovaný Bastos nacentroval, francouzský útočník se odhodlal k netradičnímu zakončení, krásně se do vysokého balonu položil a senzačně vystřihlými nůžkami zamířil přesně pod břevno Gregoriniho branky.

Autor: David Dobrovolný, Dominik Zezula

Komentáře (79)

Přidat komentář
onze

PSG

Reagovat
Godwinson

Těch první zápasů v LM je velká škoda. Hlavně od Marseille jsem opravdu čekal vítězství a vytvoření si dobré pozice pro odvetu, což se jim nepovedlo. Francie mohla celkově do pohárů udělat větší díru, ale třeba se ještě něco velkého povede.

Co se týče ligy, čekám, že bude po následujících dvou kolech Lille někde na třetím fleku :)

Hrozně špatná zpráva je, že se zvednul zájem o Hamoumu, mého koně na pravé křídlo v Montpellieru, nepříjemné.

Reagovat
domingo

Zas na druhou stranu ma Lille uz pak docela veget, krome mace v Lorientu. Takze ani to treti misto by nic moc neznamenalo... kazdopadne ve me zacina hlodat takovy podezreni, ze to nakonec vyhraje Lyon, ten je znamej nacasovanim formy a navic tym s rozehranym Gourcuffem ma proste oproti ostatnim obri vyhodu...

Hamouma snad nebude vymyslet koniny a pujde nekam, kde bude hrat. Ocekavam do tydne zajem Aston Villy

Reagovat
Godwinson

Jj, ono se takhle těžko tipuje. Prohráli v Montpellieru, ve Francii je každej zápas těžkej, trávník zelenej, míč kulatej, znáš to. :) Hodně napoví ten zápas s Lyonem. Osobně bych byl nejradši, kdyby první dvojku tvořil Lyon s Marseille, do předkola už bych Lille poslal. S tim, co je čeká v létě s kádrem (nejspíše) je to předkolo akorát. Ale jsou tam ještě PSG, zevlouni z Rennes, bůh ví, jak to nakonec bude.

No, Hamouma, jak řikám, ideálně do Montpellieru. Ale takový PSG, který se v jeho souvislosti zmiňuje by bylo taky skvělé. I když, ať si radši přivedou toho Payeta, ten už je k nim stejně celej natěšenej.

Reagovat
domingo

Tak jsem koukl a jeste maji venku ASSE a PSG, ale i tak je ten los relativne v pohode.

Reagovat
smazaný uživatel

prečo tu nieje aj "Týden v Premier League " ?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se teď hrál FA Cup.

Reagovat
domingo

A preco se na neco takovyho nekdo pta kazdej druhej tyden?

Proste se nikdo nedomluvil s vedenim EF, ze to bude psat. Nehlede na to, ze k PL vychazi milion statistik, medailonku, spekulaci a tak.

Reagovat
božský John

Protože je domingo línej a Frankie to samý a flákaj to

Reagovat
Godwinson

Koukám, dnes skvělé zápasy v L2, snad to naladim.

Reagovat
smazaný uživatel

prosimtě,kde se koukáš na ligue 2??já sem se koukal na bet365 ale dnes tam žádný zápas neni...dík

Reagovat
Godwinson

Donedávna taky na betu, od té doby, co ho zpoplatnili na Equipu, textově :) Jinak existuje atdhe.ws, které mi moc neběží a fromsport.com, kde se dá najít slušnej přenos, ale teď tam neni napsaný žádný zápas z L2, to se snad k večeru změní.

Každopádně uvažuju, že si hodim nějakej kredit na ten bet, tam to bylo sledování jedna báseň :(

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi strašně líto Grenoblu. Z toho se už nevvyseká

Reagovat
Godwinson

No, to je jen dobře, když už se z toho nevysekají :)

Reagovat
smazaný uživatel

já mam hozeno na betu ale ligue2 tam stejně neni...

Reagovat
Godwinson

Nevim proč tam neni, ale vždy mají nějakej zápas, takže asi nějaká výjimka :)

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Mně bzli vždz sy mpatičtí

Reagovat
Godwinson

Ona opravdu ta L2 nikde neběží, skandál. :)

Reagovat
Godwinson

Évian

Reagovat
smazaný uživatel

Évian

Reagovat
Godwinson

Reagovat
domingo

Myslis, ze nas kamos da nekdy gol, at mu muzem na fb poblahoprat? :)))

Reagovat
smazaný uživatel

To já nevim, ale jestli ho dá, tak to bude řádná děkovačka ve stylu "There is only one Ibra!!" Hraje ale vůbec?

Reagovat
domingo

Vubec, je rad, ze se dostane na lavku

Reagovat
domingo

Taky na to koukam, ten Dijon je takovej divnej tym. Asi se dneska prezrali horcici.

Ale Evian v lize stejne nechci

Reagovat
Godwinson

Těžko říct, ono tam momentálně neni moc na výběr - Sedanu se škaredě nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Évian ztrácí 4 body, to můžou ještě v pohodě dohnat.

Postupující Le Mans, Ajaccio a Sedan a dá se. Nantes už bohužel ze druhý ligy snad nikdy nepostoupí... Méty podobnej případ, ty jsou dokonce zralý na sestup.

Reagovat
domingo

Le Mans, Boulougne, Tours/Le Havre asi...

Pral bych si Le Mans, Tours, Ajaccio, z te nabidky, co tam je. Korsicani nemaji spatnou formu.

Reagovat
Godwinson

Samozřejmě, že můžou, ale vzhledem k povaze jejich nezdaru se mi to jeví jako problematické. Ale poslední dobou jsou s tím tipováním na štíru, takže snad to zafunguje i tady :)

Pokud by mělo postoupit Ajaccio, to radši ten Évian :)

Reagovat
Godwinson

jsem

Reagovat
Godwinson

Ale pěkně Ribas, už přešla fáze spekulací, možná by ho Nicollin mohl zkusit. :)

Saivetovi se taky docela daří.

Reagovat
Pipo123

pre fanúšikov Ligue 1 respektívne Ligue 2, neviete čo je zač ten Benoît Costil ? brankár Sedanu, vraj slušný talent

Reagovat
domingo

No asi totez, cos ted napsal Ja ho teda pamatuju z Caen, delal jim dlouho dvojku, kdyz mu bylo snad osmnact, ale chytat jsem ho nevidel. Sedan ale dostava malo golu.

Reagovat
Pipo123

tož o to pokoj, já som len čítal že ho sleduje PSG, tak či by na to mal

Reagovat
Godwinson

Jen to ne! Ať si koupí někoho jiného.

Reagovat
domingo

Tezko rict, ale silne pochybuju o tom, ze by byl lepsi volba nez Ospina.

Reagovat
Pipo123

Ospina je ale asi drahšia voľba ? on je fakt taký dobrý, videl som nejaké zákroky, videa atd. ale já stále nejak neverím týmto južanským brankárom aj ked v Laziu je skvelý Muslera

Reagovat
domingo

Drazsi bude urcite, ale tak PSG by snad nemelo vadit priplatit si za kvalitu, navic je mladej a Nice by se penize hodily, protoze ten tym, co maji, je fakt silenej.

Reagovat
Pipo123

a on je Coupet už úplne mimo ? já som mu docela veril ked tam prichádzal, asi to zranenie ho dorazilo

Reagovat
Godwinson

Edel byl teď v sestavě kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes těšim se až Rennes skončí do druhý místa a vytře Lyonu aspol. prd*l

Reagovat
smazaný uživatel

domingo, máme tu dalšího adepta na sázku, tentokrát na jednoduchou obtížnost..

Reagovat
domingo

michale, co ty na to? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Do druhýho místa? Asi bych byl srab... O co by šlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak.. Ty myslíš tohodle Michala.. No nic.

Reagovat
Godwinson

Gemblér

Reagovat
Godwinson

a

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když jsem minule viděl kluky, jak jsou z tý sázky smutní, tak bych asi měl něco podarovat na oplátku..

Reagovat
Godwinson

Ještě to nech, ono, po Lens má Rennes zabijáckej los, kde ztratí spoustu bodů, to tě hned rozesmutní.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, já doufám, že to Rennes dá.. Navíc Lyon teď budou jen remizovat.. Maj tam Lille, venku Sochaux, doma Rennes, doma Nice..venku Toulouse..

Reagovat
domingo

To vidim tak na 10 bodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme..

Reagovat
Godwinson

Těžko říct, už radši tipovat nebudu, pro zachování atraktivity soutěže. Jisté je jen jedno. A to sice, že rupnou v Montpellieru.

Reagovat
domingo

No jeste se neraduj, snad jsem to v tom clanku trochu zakrikl.

No ale kdyztak se ozerem vsichni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě S tím jsem do toho šel.. Koupíme i nějaký doutníčky a bude pohoda..

Reagovat
smazaný uživatel

jakou sázku???

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Mně byli vždy sympatičtí ...po jednom šestipivu se píše hůř

Reagovat
Godwinson

Delvin Ndinga se právě zotavil ze svalového zranění a již zítra by znovu na sebe mohl upozornit případné zájemce. Dvaadvacetiletého defenzivního záložníka Auxerre údajně pozorují Ajax a pařížské Saint Germain.

Reagovat
smazaný uživatel

V Ajaxu by nebyl vůbec špatnej. PSG je s defenzivními záložníky na štíru, tam si ho taky umim představit...

Reagovat
Godwinson

Na to jsem si hned vzpoměl. Spekulace o Diarrovi, teď tohle. Oni fakt jako první letní posilu přivedou nějaký DM.

Reagovat
domingo

At jdou do prdele oba dva.

Reagovat
Godwinson

Ještě si počkej, strejda Houllier vyhlásí svůj zájem později.

Reagovat
domingo

Strejda Houllier uz v te prdeli je

Jinak o Delvina se zajimal uz i Hodgson, ale ten je ted nastesti pryc, takze snad zadny manevry nebudou.

Reagovat
Godwinson

Správně.

Zítra jste koukám v tv, to asi neodolám. Snad je udoláte.

Reagovat
domingo

Se stredem Pedretti-Ndinga a relativne rozehranym Irkem bysme mohli, ale porad mam strach z te leve strany obrany.

Reagovat
Godwinson

Moussa Sow letos vstřelil v dresu Lille již sedmnáct soutěžních branek, je rovněž nejlepším střelcem Ligue 1. 25letého kanonýra nyní pozorně sleduje italský Juventus, jenž by hráče rád přivedl v letním přestupovém okně.

Reagovat
Pipo123

čomu sa smeješ ?

Reagovat
Godwinson

Sow do Juventusu. To by byl poslední hřebík do rakve inteligentní přestupové politiky Juventusu.

Reagovat
Pipo123

tak oni moc love nemajú, všetko záleží od toho či budú hrať LM alebo nie, ak nie tak tažko dajú 16 mil za Alberta a nejakých 14 za Matriho Sow by mohol koľko asi stáť ?

Reagovat
Godwinson

Jj, tak nějak to bude. No, těžko říct, Francie není nijak drahá destinace na kupování kvalitních hráčů, což tedy sice neni Sowův případ, ale i přesto, Lille bude v létě pod palbou nabídek, těžko budou chtít prodávat nějak nad rámec. Na druhou stranu, Sow zažívá životní sezónu, po ní bude naprosto ideální čas ho poslat za solidní sumu dál. Tipoval bych tak 8-12 :)

Reagovat
domingo

Sow je kopytak s formou, nic vic, nic min. Rozhodne neni lepsi nez Toni s Quagliarellou, o Alexovi ani nemluvim. Pro Juventus by byl idealni treba ten Benzema, a to je, pri vsi ucte k Sowovi, uplne jina liga.

Reagovat
Godwinson

Expresska

Reagovat
domingo

Ja jenom rikal, cemu se smejes :)

Reagovat
Godwinson

Vim, napsal jsi to přesně, ale já narážel na tohle:

Guillaume Hoarau letos nastřílel za Paris Saint-Germain i přes několik zranění 15 soutěžních branek, což neušlo pozornosti několika skautům anglickýh klubů. 26letého francouzského reprezentanta pozorně sleduje Aston Villa, Birmingham a Tottenham, tým z hlavního města Francie by za svou ofenzivní hvězdu požadovalo alespoň 12 milionů liber.

Reagovat
domingo

Houllier strikes back!

Reagovat
Pipo123

Benzema to bol taký sen, drahý sen

Reagovat
Godwinson

Matri bude dobrej, ne? Teda, ta opce na něj mi přijde hodně nadsazená, ale co už dneska. :)

Reagovat
Pipo123

Tak ukazuje sa v dobrom svetle, bol o neho záujem, hovorilo sa o AC a Janovu, nakoniec teda Juve, tá opcia je strašná, to je pravda. Bude to zaujímavé, tým že Juve na silu zbiera hráčov na hosťovanie a má vysoké opcie si kope tak trocha hrob, ak nebude LM tak he nereálne aby uplatnili všetky tie opcie.

Reagovat
Godwinson

No, to je pravda. A s tou LM to u nich nevypadá nijak růžově, i když stát se může leccos. Každopádně tabulka, jak je teď, by se mi docela líbila, jen místo AC by mohl být Parma.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele