TŘETÍ PŘEDKOLO LIGY MISTRŮ

11.08.2005, 22:48
Aktuality
Poslední díl kvalifikace Ligy Mistrů má za sebou svou první polovinu. Jednou nohou v hlavní soutěži je obhájce z Liverpoolu, dobře nakročeno k postupu mají i další dva velkokluby Manchester United a Inter Milán. Slavia v Bruselu prohrála o gól a její naděje na první účast mezi elitou stále žije.

FK Sarajevo - Dynamo Kyjev   0:1
Branka:   12. Maksim Shatskikh

Slavia na stadiónu Anderlechtu Brusel nezačala dobře, už v sedmé minutě prohrávala. Zetterberg dlouhým pasem vyslal kupředu Barta Goora, ten utekl obraně a přesně mířenou ranou k tyči překonal brankáře Kozáčika. Ovšem i hosté se starali o to, že se hrál atraktivní fotbal a zanedlouho zaslouženě vyrovnali. Napřed byli blízko Vlček a Piták, gól však přišel až z kopačky Lukáše Jarolíma, který využil přesný pas Suchého. Slávisté pak měli navrch, mohli přidat druhý gól, ale domácí se vzchopili a naopak to byli oni, kdo šel opět do vedení. Běžela 38. minuta, když se hlavou po rohovém kopu trefil Mbo Mpenza. Po přestávce útočili hlavně domácí, nechtěli se spokojit jen s jednogólovým vítězstvím, Goorovu ránu pěkným zákrokem zlikvidoval Kozáčik. I slávisté kousali, motorem protiútoků byl především Jarolím, ale neuspěli ani Vlček, ani dělovkou těsně nad Gedeon. Naopak vzadu měli sešívaní často i štěstí. Výsledek 2:1 do odvety nic neřeší, šance obou týmů na postup jsou otevřené, přesto mírnými favority zůstávají Belgičané.

Fenerbahce SK - RSC Anderlecht   1:0
Branka:  32. De Souza Alex

Kyperský celek Anorthosis Famagusta byl v zápase se skotským mistrem Glasgow Rangers jasným outsiderem. První branky se hosté dočkali až v 65. minutě, šťastným střelcem se stal Novo. Druhý uklidňujicí gól vsítil o pět minut později Ricksen. Vzápětí však kyperský klub snížil na 1:2, Frousos se dostal po chybě Rodriqueze k zakončení a překonal Waterreuse. Na víc se kyperský mistr nezmohl.

Red Bull Salzburg - Šachtar Doněck   1:0
Branka:  10. Alexander Zickler (pen.)

Panathinaikos si přijel do Polska pro tři body, nebo v horším případě pro bod, ale odešel s nepořízenou, po prohře 1:3 bude mít co dělat, aby postoupil. Úvod zápasu tomu však moc nenasvědčoval, Řekové se hned ve čtvrté minutě dostali do vedení zásluhou Olisadebeho, který pohotově dopravil do sítě míč odražený z břevna. Vyrovnat se o něco málo později podařilo Brožkovi a krátce po poločase strhl vedení na stranu Wisly Uche Kalu. Vše dovršil třetí brankou Frankowski. Ke konci utkání se Panathinaikos probral a nadechl se k závěrečnému tlaku, avšak kýžené branky se nedočkal.

Spartak Moskva - Celtic Glasgow   1:1
Branky:  42. Roman Pavluchenko - 21. Paul Hartley

Norský tým si doma vydobyl proti papírovému favoritovi velmi dobrou pozici do odvety, belgické Bruggy totiž prohrály 0:1, když k radosti domácího publika rozvlnil síť hostujícího týmu Iversen.

Glasgow Rangers - CZ Bělehrad   1:0
Branka:  90. Nacho Novo

Manchester si podle předpokladů poradil s maďarským Debrecínem 3:0, první branku vsítil Wayne Ronney, na další dvě přihrál Nistelrooyovi a Ronaldovi. Maďarský soupeř tak bude v odvetě bojovat asi jen o čest…

Valencia CF - IF Elfsborg   3:0
Branky:  6. Vicente, 58. David Silva, 70. Fernando Morientes

Španělský Villareal si odvezl cenné vítězství z Evertonu. Do první šance zápasu se dostal v sedmé minutě Beattie, ale brankáře Villarealu nepřekonal. Ve 23. minutě se však mohli radovat hosté, Figueroa z úhlu prostřelil Nigela Martyna. Tři minuty před poločasem se ale mohl radovat i Everton, když James Beattie vyrovnal na 1:1. Druhou branku Villarealu k neradosti domácího publika vsítil Josico. Tento výsledek vydržel i druhý poločas.

Werder Brémy - Dinamo Záhřeb   2:1
Branky:  47. Miguel Hugo Almeida, 85. Daniel Jensen - 43. Bosko Balaban

Betis se dočkal branky až v devadesáté minutě zásluhou Edúa a nutno dodat, že zcela zaslouženě. Španělský celek totiž nastřelil tři tyče a za celý zápas si vytvořil hned několik brankových příležitostí.

Benfica Lisabon - FC Kodaň   2:1
Branky:  25. Manuel Rui Costa, 86. Manuel Rui Costa - 36. Atiba Hutchinson

Pokořitel Dynama Kyjev, švýcarský Thun, pokračoval ve spanilé cestě do hlavní soutěže Ligy mistrů i ve Švédsku. O příznivém výsledku do odvety rozhodl ve 34. minutě Adriano Pimenta. Nová brazilská posila zužitkovala přihrávku Andrease Gerbera. Domácí Malmö může naříkat nad špatnou koncovkou. V domácím dresu se sice na hřišti pohyboval velezkušený Jari Litmanen, ale do šancí se nedostal. Veliké příležitosti spálil na začátku teprve devatenáctiletý Marcus Pode a další spoluhráči ho následovali. Thun se celou druhou půli soustředil na bránění a brejky, ale žádný nebyl příliš nebezpečný.

Ajax Amsterdam - Slavia Praha   0:1
Branka:   76. David Kalivoda (pen.)

Vlastní gól Juliena Escudého v nastaveném čase notně pozvedl akcie Brönby Kodaň. Nizozemští vicemistři z Amsterdamu sehráli v Dánsku povedené utkání a hlavně dvě vstřelené branky jsou pro odvetu dobrou devizou. Skóre otevřel Švéd Rosenberg, velká letní posila Ajaxu, když využil přihrávky Pienaara. Domácí ale reagovali rychle - po nedorozumění obrany Ajaxu vyrovnal Skoubo. Když v 73. minutě skóroval Babel, Brönby začalo zoufale tlačit. Dobrou příležitost měl za deset minut Elmander, ale Vonk ho vychytal. Až v nastaveném čase blokoval Escudé pokus Retova a nešťastně vyrovnal.

CZ Bělehrad - Levadia Tallinn   1:0
Branka:  

Slovenský tým si po domácím zápase se Celticem vystřílel střelecký prach a proti Partizanu se netrefil ani jednou. Artmedia ale i přesto uhrála sympatickou remízu 0:0. Měla i na víc, v závěru utkání se dostala do několika vyložených šancí, ale Vaščák ani Kozák brankáře hostů nepřekonali.

FC Curych - Besiktas JK   1:1
Branky:  90. Alexandre Alphonse - 3. Matias Delgado

Šachťor Doněck si pravděpodobně tento ročník Ligy Mistrů nezahraje, prohrál totiž na svém vlastním bojišti s milánským Interem 0:2. Ukrajinský tým byl však v první půli lepší, bohužel se mu nepodařilo proměnit nadějné šance. V závěru udeřili hosté, Šachťor srazil do kolen Obafemi Martins a Adriano.

Lazio Řím - Dinamo Bukurešť   1:1
Branky:  53. Massimo Mutarelli - 21. Ionel Danciulescu

Přestože se Rosenborgu v domácí lize nedaří a dokonce došlo ke změně trenéra, na Ligu mistrů má velikou naději. Zápas ale začali výrazně aktivněji domácí a mladý Nikolita byl hned blízko ke vstřelení branky. To se povedlo až ve 30. minutě Konstantivu Jacobovi, když zakončil spolupráci Bostiny s Nicolitou. Jacob mohl vzápětí stav zdvojnásobit, ale v jasné šanci zaváhal. Rosenborg byl v první půli téměř neviditelný, za druhý poločas si vyrovnat zasloužil. Kýženého úspěchu dosáhl aktivní Helstad. Norský hráč se ocitl v 85. minutě tváří v tvář brankáři Khomutovskimu a vyrovnal.

MŠK Žilina - Slavia Praha   0:0

Pouze Basilej a Anderlecht dokázali ve středu vyhrát na domácím hřišti. Skóre načal ve 27. minutě Degen, když za záda bezmocného Reinkeho dorazil zablokovanou střelu Chipperfielda. Obrana Brém nepůsobila dvakrát jistě, druhou ránu jí zasadil chvíli po přestávce Rossi, čímž přivedl vyprodaný St. Jakob Park do stavu extáze. Pro německý tým vypadalo utkání špatně až do třiasedmdesáté minuty. Díky Miroslavu Klosemu, který předvedl samostatnou akci a její úspěšné zakončení, zůstává odveta naprosto otevřenou záležitostí pro oba zúčastněné.

Toulouse FC - Liverpool FC   0:1
Branka:   43. Andriy Voronin

Obhájce titulu, FC Liverpool, má suverénně nakročeno do základní skupiny. Anglický klub nastoupil v bulharské metropoli opět bez Milana Baroše. Branky zařídili jeho přímí konkurenti z útoku, svoji extratřídu však opět prokázal hlavně Steven Gerrard. Poté, co prakticky sám protlačil Liverpool dvěma předkoly, zajistil luxusní náskok do odvety i v Sofii. Na gól přihrál nejdříve Cissému ve 25. minutě, o šest minut později si na jeho standardku naběhl Morientes a španělskému kanonýrovi připravil i třetí branku. Domácí dokázali pouze snížit chvíli před pauzou zásluhou Dimitrova.

BATE Borisov - Steaua Bukurešť   2:2
Branky:  40. Artem Radkov, 90. Gennady Bliznuk - 58. Dorin Goian, 84. Nicolae Dica

Už po deseti minutách předvedl sílu Lokomotivu Moskva Aleksandr Samedov, když po přihrávce Lebeděnka nedal brankáři Payerovi nejmenší šanci. V dresu domácích nastoupili i Radek Bejbl a Marek Kincl, který po dvaceti minutách propásl dobrou příležitost ke snížení. Po většinu hrací doby byl zápas velmi vyrovnaný a šance se rovnoměrně střídaly na obou stranách. V 75. minutě se Rapid dočkal vyrovnání. Obránce hostí Bikey uviděl za faul v šestnáctce druhou žlutou a domácí kopali penaltu. Odpovědnost na sebe vzal Slovák Valachovič a nezaváhal.

Tampere United - Rosenborg Trondheim   0:3
Branky:   20. Miika Koppinen, 22. Y. Kone, 82. Y. Kone

Stadión José Alvaladeho očekával další díl tažení zelenobílých pohárovou Evropou, jenže Sporting zaváhal s italským Udine. Po úvodním tlaku přišel po necelé půlhodině šok. Miguel García fauloval ve vápně Berretu a rozhodčí Vassaras ukázal na značku pokutového kopu. K penaltě se postavil Vincenzo Iaquinta a dokázal brankáře Ricarda překonat. Domácí se hodně snažili alespoň vyrovnat, ale obrana italského mužstva fungovala výtečně. Když se navíc chvíli před koncem v dobré šanci ocitl kanonýr Liedson, zastavil ho pro změnu praporek pomezního signalizující ofsajd.

Odvety jsou na programu za dva týdny.

Autor: Radim Šantrůček, David Kubáň, Petr Starý

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neviete ako sa vola jeden 19rocny portugalsky talent, ktory uz hral aj v repre. je dobry tusim v priamych kopoch.

Reagovat
HOST*yarda

Za co hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

uz som to nasiel. Manuel Fernandes. ale dik za snahu

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, koukni na chat, trefil jsem to taky, def.záložník, Benfica, 19 let...

Reagovat
Xavi

Já si pamatuju jak byl Sporting asi tak před 2lety v LM, tak za něj hrál myslím že se jmenoval Ervin Sanchéz a ten kopal drsně trestňáky!!!! Levák... Sice to není ten co myslíš, ale připomenulo mi ho to...

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape to nebyl Sporting, ale Boavista Porto. Ten boreček je z Bolívie a teď hraje za Orient Petrol. Nohu má parádní, ale už je mu dost přes 30.

Ještě ke Slávii, už dlouho mě nenadchnul žádnej stoper tak jako Kompany, je úžasnej, připomněl mi Hyypieho v nejlepší formě, ale Kompany má ještě navíc perfektní přihrávku a umí vyvést balon dopředu. ManU, Arsenal a další velkokluby by si měly pospíšit. PL by mu nádherně seděla.

Reagovat
Xavi

Jo jasně Boavista!!! Máš pravdu!!! Jo a Kompany hrál fakt drsně!!! Sice nevím čím ti připomenul Hyypieho...? Ale na to že hrál stopera, tak byl úplně všude - Obrana, záloha, útok... stíhal úplně všechno a když vepředu ztratil balon, tak ho hned vzadu zase vybojoval... Hyypieho jsem teda takhle po hřišti nikdy lítat a zapojovat se do útočnejch akcí neviděl!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Připomněl mi Hyypieho přehledem na hřišti, absolutní jistotou ve vzdušných soubojích, ale ještě navíc ty lahůdkový přihrávky, vyvážel balony jako kdysi Sammer, nebál se udělat kličku nebo nějakou fintu, no lahoda pro oči, takhle má hrát stoper a ještě k tomu se na hřišti pohybuje ladně jako levhart, fakt se na něj dá dívat. V 19ti letech je to hotovej fotbalista zralej pro velkoklub typu ManU, Arsenalu či Chelsea když si ho představím ve dvojici s Terrym tak si nedovedu představit lepší dvojku (nefandím Chelsea). Vím o něm už od jeho 17 let, ale včera jsem ho viděl hrát poprvé celej zápas a maximálně mě nadchnul. Podle mě už teď strčí do kapsy všechny Nesty, Ferdinandy apod. Nechápu že po něm už někdo nesáhl Andrlecht mu je evidentěn malej, všechny tam převišuje minimálně o třídu a 500 mil Kč který za něj požadovali se mi zdá absolutně směšnejch. Jestli ještě někdy vyhraje obránce zlatej míč, tak to klidně může být tenhle kluk.

Reagovat
HOST*

Ja uz jsem kdesi cetl, ze je Inter s nim predbezne dohodnut.

Reagovat
Xavi

nejlepší dvojka by byla Puyol - Ayala

Reagovat
sansiro

Nejlepší dvojka bude na MS Nesta-Cannavaro To nemá konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ayala - Samuel, Ferdinand - Terry, Nesta - Cannavaro, Lucio - Edmilson. myslim, ze to je jedno. ide hlavne o styl akym bude tym hrat.

Reagovat
sansiro

Všechny ty stoperské dvojičky jsou zajímavé, ale mi se fakt Nesta s Cannavarem líbí nejvíce. Jestli budou ve formě jako teď, tak to bude docela síla.

Reagovat
smazaný uživatel

vsechny sou sila. No Edmilson a Lucio budu stracat tym, ze hraju za Braziliu, cize vypomahat im nebude v obrane skoro nikto a takticky to tiez bude volne a preto budu stracat, preto hovorim, ze pojde o styl akym bude tym hrat.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, oni ty útoky zbrzdí Emerson, pokud si zas nebude hrát na brankáře, a Gilberto Silva. Navíc při brazilském útočném potenciálu, bůhví jestli budou mít soupeři na útoky vůbec čas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kompany byl neuvěřitelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ervni Sanchez, ten je na přímáky fakt neuvěřitelný, už to tak kope přes deset let...taky už mu je těch 36 On byl dobrý i v repre, třeba Bolivii(!!!) dotlačil na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Athletico Madrid chce Rosickeho ale Micueda alebo jak sa to pise. kde sakra beru tolko prachov na tolko prestupov. dopredele Bianchi, Kezman, Torrres,Petrov, Rosicky,Maxi Rodriguez,Galletti,Ibagaza,Luccin,Velasco,,Perea,Pablo,Antonio Lopez a Leo Franco. kurnajs. tak to by bol sakra dobry tym. no Bianchi je skvely trener a ked to schopne posklada tak mozu utocit aj na maxima.

Reagovat
Xavi

To by bylo pro Rosu to nejlepší!!!

Reagovat
smazaný uživatel

pre Barcu nie

Reagovat
smazaný uživatel

prokletí madriďáků??? žádná obrana

Reagovat
HOST*yarda

Nešťourej se ve starých ranách Já doufám, že až budeme v půlce sedmí s dvacetibodovou ztrátou nejlépe na Barcelonu, tak to snad někomu z vedení přejde z prdele do hlavy, že toho Ramose či Lugana či někoho jiného měli v létě koupit

Reagovat
HOST*yarda

Ano, souhlasím! Rosický bude hrát zbytečně další sezónu v Borussii, která ani v Evropě nebude. Atlético taky ne, ale má rozhodně větší potenciál dostat se hodně vysoko, tipuju do čtvrtého místa. Až se všechny nové posily sehrajou, tak to bude docela mašina

Reagovat
HOST*yarda

Za takovejch 20-22 mega je jejich... On za to stojí

Reagovat
HOST*PUYOL

Jeho cena je 15 mega,ale tolko asi nemaju..

Reagovat
HOST*yarda

Tak teď jsem slyšel 12, ale to mi přijde málo. Taky nevím, odkud Atlético ty prachy furt tahá

Reagovat
HOST*Fugas

tak v to že vyharjem 2:0 v Doněcku tak to sem si nemyslel. ale je to příjemný překvapení. I když jak sem slyšel tak se bude hrát na San Siru před zavřenym stadionem je to pravda???? to je kvůli tomu derby s AC v LM???????

jestli to pravda je tak to bude ještě otevřený

Reagovat
sansiro

Jo, je to pravda. Trest bude trvat dokonce 6 zápasů. Takže případné 3 zápasy v zákl. skupině taky bez nich. To je velký handicap. Možná bude Inter podávat lepší zápasy na hřištích soupeřů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele