Trenér reprezentace Walesu Gary Speed spáchal sebevraždu

27.11.2011, 14:22
Aktuality
Do černé barvy se dnes zahalilo vše, co má něco společné s ostrovním a především velšským sportem. Ve věku 42 let svět opustil trenér tamního národního týmu Gary Speed, někdejší vynikající záložník spáchal sebevraždu. Motiv jeho činu není znám, podle vyjádření policie nebyly zjištěny žádné podezřelé okolnosti.

Speed se oběsil dnes ve svém domě v Chesteru, policie našla jeho tělo v ranních hodinách. "Chceme vyjádřit soustrast a kondolovat jeho rodině. Žádáme všechny, aby v těchto těžkých dobách respektovali soukromí rodiny," stojí v prohlášení tamní fotbalové asociace.

Speed se kormidla reprezentace Walesu ujal v prosinci loňského roku a v deseti zápasech slavil hned pět výher. Naposledy pod jeho vedením tým zvítězil v přátelském utkání 4:1 nad Norskem a zaznamenal třetí vítězství v řadě.

Speed se do dějin ostrovního a evropského fotbalu zapsal především jako aktivní hráč. Během své kariéry působil v Leedsu, Evertonu, Newcastlu a Boltonu a stal se prvním hráčem, který v Premier League nasbíral 500 startů. Nakonec se zastavil na čísle 535, za národní tým, v němž debutoval v květnu 1990 proti Kostarice, odehrál 85 duelů.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (334)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele