Trenér Herdman skončil u reprezentace Kanady a převezme Toronto

28.08.2023, 22:18
Aktuality
John Herdman (© AFP)

Anglický trenér John Herdman skončil po více než pěti letech na lavičce kanadské reprezentace a od října převezme Toronto. U nejhoršího celku zámořské MLS vystřídá Boba Bradleyho, kterého klub v červnu kvůli špatným výsledkům odvolal.

Osmačtyřicetiletý Herdman pracoval pro kanadský svaz 12 let. Nejprve vedl ženskou reprezentaci, s níž vybojoval dva bronzy z olympijských her. V roce 2018 převzal mužský tým a o čtyři roky později s ním poprvé po 36 letech postoupil na světový šampionát.

V Kataru vypadli Kanaďané po třech porážkách v základní skupině, ale herně nepropadli. Herdman chtěl vydržet ve funkci až do příštího MS 2026, které Kanada spolupořádá. Svaz ale zamítl jeho požadavek navýšit reprezentační rozpočet.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
fabec1222

Tam by mohli chtít na to domácí MS někoho zvučnějšího jména, co? Co Low?

Reagovat
$dolar$

Tak to je skoda, na MS me moc bavili.

Reagovat
St. Pauli

Souhlas. Bavili. Ale zaroven od nich muj rozpocet ocekaval postup ze skupiny.

Reagovat
$dolar$

Jo, ale jestli si spravne pamatuju, tak proti Belgii je hrozne sejmul rozhodci, jinak by vyhrali..

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele