To nej z Gambrinus ligy - 9. kolo

07.10.2008, 08:25
Názory a komentáře
Aneb Souhrn pražského derby. Nejočekávanější zápas podzimní části sezóny je za námi a pohltil většinu rubrik. Slavia předvedla výkon, za který si zasloužila výhru, ze Sparty vyčníval v horším slova smyslu Kučera.

Hrdina kola: Velkolepý návrat pro Vladimíra Šmicra, který se podílel dvěma góly na výhře slávistů v derby prazskych "S".

Mizera kola: Nikoliv Tomáš Řepka, ale Štěpán Kučera znamenal mnohokrát hrozbu zranění pro slávistické hráče. Svými výkony a příliš tvrdými zákroky si říká o vyřazení ze základní sestavy.

Smolař kola: Teplický Merzič instinktivně zvedl ruku k hlavě, míč se odrazil ve vápně právě od ní a po proměněné penaltě přestali domácí Bohemians hrát fotbal ve snaze udržet nečekané vedení, což se jim také nakonec povedlo.

Tým kola: Slavia vede ligu a určitě právem. Kromě slabé patnáctiminutovky, kdy na konci poločasu nepustila Sparta soupeře k míči, hrála rozhodně jiný fotbal, než jsou na Letné zvykem. Ani trenéři Mladé Boleslavi či Jablonce toho svým hráčům moc vytknout nemohli.

Gól kola: Skvělým lobem se předvedl olomoucký Janotka. Po nádherné kombinaci snižoval v derby Vacek. Nejhezčí trefa se však vyvedla Michálkovi z Jablonce. Po odraženém rohu využil volnosti a zpoza vápna napřáhl ke své životní střele. Pokusem z voleje tak přímo do šibenice Lejsalovy branky nejspíše rozhodl utkání.

Událost kola: Bezesporu nejsledovanější zápas podzimu, a to derby pražských "S", ve kterém potvrdili svou střeleckou formu slávisté, když rozstříleli Spartu 4:1.

Moment kola: Teplice, Liberec, Slavia. Určitě těžcí soupeři, kdo ovšem čekal, že si Sparta z této série odnese jediný bod? Po bezbrankové domácí remíze se svěřenci trenéra Plíška mají aspiranti na titul nezvykle děsivé skóre 1:7. Reprezentační přestávka může letenským hráčům jen pomoci.

Překvapení kola: V neděli asi nikdo nečekal celkem snadnou dvougólovou výhru Jablonce nad Brnem. Překvapivěji však skončil zápas na Letné. Slavia nevítězí na Letné o tři branky každý den.

Zklamání kola: Zápas Ostrava – Liberec sliboval zajímavou podívanou a hra se doopravdy často přelévala ze strany na stranu, ale po šancích jakoby se zem slehla. Předvedený výkon Baníku pokulhával za moskveskou remízou, stejně jako ten liberecký za domácím vítězstvím nad Spartou.

Diváci kola: Kde jinde může být nejvyšší návštěva tohoto kola, než na derby pražských "S". Na Letnou si našlo cestu přes 20 000 diváků.

Prázdné sedačky: Opět v azylovém prostředí Bohemians Praha. Vítězství domácího celku, o kterém rozhodla penalta, nad Teplicemi vidělo 1622 věrných fandů.

Výrok kola: Sympatický trenér Sparty, Vítězslav Lavička, neztratil tvář ani po potupné porážce. Uznal sice horší individuální výkony svých hráčů, zodpovědnost za týden z toho nejhoršího snu však vzal na sebe. Své sparťanské srdce pak ukázal v odpovědi na otázku o případném odchodu. "Pokud by se Sparta odrazila dál, tak to akceptuju," řekl značně pokleslý Lavička.

Autor: David Křížka, Josef Gvoždiak

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No ten kučera,to bylo magoros.já chlapi vsadil za 100 u bwin na vyloučení sparty.kurz 7.a zase ukázalo jak rozhodčí drží ochranou ruku nad spartou.jako by nestačilo že jim tim škodí.pak hrajou poháry a tyhle zákroky jsou červené a spartani se diví,že je to přece normální takhle na kolena zajíždět,ne?:(((( Je to akorát trest pro spartu,rozhodčí tím že jim pouštej některé zákroky tak jim vlastně škodí. vyhrál lepší a hlavně fotbalovější.zkus te spartani zase něco koupit na slovensku,to sou panečku posily.to je skauting pane CHovanec.trenovat neumíte,manažering taky.tak nevim co tam děláte.

Reagovat
Kily

já jsem byl nakonec rád, že tu červenou Kučera nedostal. Poslední gól Slavie, kdy ho obešel Necid a přihrál do šance Šenkeříkovi, byl v mých očích pro Kučeru daleko lepším trestem, než vyloučení. To by pro něho vlastně nic neznamenalo, on se na hřišti stejně asi jen tak neobjeví

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se Kučera bude asi objevovat dál...není totiž kde brát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono těch likvidátorů tam bylo víc, to je na disciplinárku, co tam včera předváděli.

Reagovat
smazaný uživatel

no a co moje kilo?takže bylo fajn jak se to necidovi s velkým ale opravdu velkým štěstím povedlo ale já jim nechal kilo.:)))))) a hlavně psaly sami spartani že si musej šáhnout do svědomí.já bych si a nebo jako jejich šéf šáhnul na prachy.jsou přeplacený.kupujou hráče a pak do půl roku ti hráči se vracej zase zpět odkud přišli.manžeři na spartě vytřískaj a kluby okolní taky.ty sou tak najivní.:))) a bude hůř.chce to trochu kreativity při fotbale a ne atlety běhající tam a zpátky.vem te si příklad ze slavie ale to vám vaše EGO nedovolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Výrok kola: Rekordní návštěva na trénink: na trénink NHL přišlo do O2 arény 8500 diváků, na trénink Slavie na Letné přišlo 20 500 diváků.

Reagovat
smazaný uživatel

bezkonkurenčně

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře chlapec!!

Reagovat
Zajda

Dobře Slavia...myslím si že o titul budou bojovat Slavia, Brno, Sparta a Teplice...Bohužel i jakožto Slávista cítím že letos to Sparta nějak vydře snad ne...jinak super derby...fandilo se skvěle...

Reagovat
Kily

Teplice hrajou mizerně a na titul nemají, Brno o první místo taky podle mě hrát nebude. To už neplatí o Bolce, ta by mohla Slavii hodně potrápit. Sparta má kliku, že je teď reprezentační přestávka a místo ztrácení bodů bude mít dva týdny na to se sebrat. Pokud se jí to nepovede a po podzimu by její manko na první místo bylo dvouciferné, má po šancích na titul. Jinak rozdíl mezi Spartou a Slavií je dneska obrovský, stačí se podívat jenom na kvalitu kádru. Slavia má každý post zdvojený a troufnu si napsat, že i její lavička by včera s áčkem Sparty minimálně remizovala

Reagovat
Zajda

No Bolka nevím nevím..podle mého fakt Brno by mohlo když se vzchopí...Jinak s tou lavičkou máš pravdu Slávisti mají na každém postu dobrou náhradu....Souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

S teplicema a Brnem souhlasím... Ti na titul opravdu mít nebudou,vidím to spíš na MB,Libe,pražskáS a Baník. Jablonec nemá kádr na něco víc a navíc slabší jaro,Brno mi jako aspirant na titul fakt nesedí,stejně tak teplice... Baník jak to tak vypadá tak už taky ne,ale snad se rozjede. Chtělo by to překopat střední zálohu - opět... je tam obrovskej přetlak a ti hráči spolu stejně nedokážou hrát...

Reagovat
soukup

Brno při současnýžm stavu kádru, kdy máme 7hráčů mimo plus ty co stojí za karty a na lavičce máme stěží 4 hráče z dorostu, v základní sestavě hráče z lavičky na titul rozhodně nemá. pokud se to trochu pouzdravuje a Polách na kterým defakto stojí ofenzíva chytne aspoň trošku formu tak ještě budeme bojovat o poháry, ale jinak sotva. Ale hlavně, že v létě Uličný nechtěl žádný posily, že hráčů máme dost

Reagovat
smazaný uživatel

Lavicka je borec Jeho uprimna gratulace Jarolimovi ihned po zapase pred televiznimi kamerami. Malokdo by byl tak vstricny a uprimny po prohranem derby jako on.

Reagovat
alegre

Lavicka je fakt "pan clovek". Ten se do Sparty snad ani nehodi... Musi se tam citit jak sirotek.

Reagovat
božský John

Tak tým kola: 1.Slávka 2.Jablonec 3.Zlín

Gol:Michálek

Hrdina:Šmíca

Smolař:Sparťanští fans

Mizera:Kučera a Limberský,zhovadilé tábory ans při derby,Přihoda

Událost:Marodka Brna,odvolání Šilhavého,derby

Moment:Gól Tomáše Michálka-paráda

Překvapení:Teplice a 2 góly Zlína

Zklamání:FCB-LBC

Diváci: Derby,krom těch debilních hesel který nebudu opakovat nádhera

Prázdné sedačky:JBC-Brno..na to jakej fotbal hrajem strašně málo lidí+ticho...přiznám se ,já tam taky nebyl

Výrok: Souhlasí...

Reagovat
$dolar$

Mate tam zimu, ale fanousku u vas nikdy moc nebylo

Reagovat
božský John

To ne no...na starej Střelák..nepředělanej chodívalo klidně i 10 000...asi pred 8 lety třeba...ale my jsme nehráli nikdy atraktivní fotbal tak to bude tim i když teď hrajem pěkně..když svítí sluníčko tak je teplo..bo to je na kopci a svítí na staďák..

Reagovat
$dolar$

Jo mam jeste otazku je Zofcak u vas na prestup nebo hostovani? Predvadi totiz paradni vykony

Reagovat
božský John

Hostováni...na jare byl hostovat a vedeni ho chtelo na prestup tedkon ale spartani kejvli jenom na hostovacku..myslim na rok...

Reagovat
smazaný uživatel

BRNO , BRNO -je ostuda co předvádí za hru ???Hraje totálně hovno a divizní mančaft je i lepší.Brno a poháry hm tak možná v roce 2098..Když Uličnej chce střídat tak vlastně nemá za koho.nemá adekvátní náhradu.Zapoměňte na lepší příčky s takovým kádrem..beztak zase brno někoho prodá jak to dělá neustále-KALOUDA ......pokud to takhle bude dál tak nemoho hrát nic jiného než to co hrají doteď..

Reagovat
soukup

zase nepřeháněj, divizní mančaft by byl rád kdyby dostal jen bůra, problém Brna je hodně úzkej kádr a při současné marodce (Šural, Kalivoda, Došek, Živný, Dvorník, Lira + vyřazenej Besta) pak prostě není s kým hrát a hrajou hráči, kteří jen stěží mají na ligu (Baláž, Vrána)..... Ovšem to je problém Uličnýho, že nechtěl v létě rozšířit kádr, teď sklízí co zasel, ale až zase budeme kompletní tak bude Brno opět bojovat o poháry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele