Titul si zasloužíme my, říká Sneijder

18.04.2008, 09:18
Aktuality
Real Madrid míří za dalším španělským titulem. Šest kol před koncem letošního ročníku Primera División má Bílý balet náskok devíti bodů před Barcelonou. Podle záložníka Wesleyho Sneijdera skončí titul zaslouženě v Madridu.

"Hráli jsme lépe než soupeř ve většině zápasů a to je důvod, proč jsme první," uvedl Sneijder pro web Realu. "Tým, který vyhraje španělskou ligu, si to musí zasloužit."

"Nicméně do konce zbývá šest zápasů a žádný z nich nebude jednoduchý. Stejně jako nebyl ten proti Murcii, ve Španělsku jednoduché zápasy neexistují," pokračoval Nizozemský záložník. Zápas proti Murcii rozhodl jedinou trefou právě Sneijder a díky ztrátě Villarrealu a Barcelony zvýšil Real svůj náskok v čele tabulky.

Barcelona tak ztrácí devět bodů, třetí Vilarreal má ztrátu ještě o bod větší. "Barcelona teď měla několik zápasů, ve kterých nečekaně ztratila body. Ale abych byl upřímný, vůbec mě to nezajímá," dodal Sneijder.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
Gazza.8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Tým, který vyhraje španělskou ligu, si to musí zasloužit." ...to je pěkná ptákovina, takhle obecně to nelze nikdy tvrdit.

Letos si titul nezaslouží nikdo, ale jelikož Real je nejméně výsledkově tragický ze všech, to ho pravděpodobně získá, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud má tým 9 bodů fóra, tak si ho jednoznačně zaslouží...

Reagovat
Gazza.8

jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

Obecně to nelze tvrdit nikdy, pač zásluhy jsou hodně subjektivní. Např. může nastat situace podobná v Itálii, kde si ten titul "koupíš" a pak rozhodně není zasloužený, případně může o titulu rozhodnout chyba rozhodčího, kontumace a spousta dalších vlivů. (tím nenaznačuji, že letos k něčemu podobnému došlo)

No a letos to je tak, že všichni hrají hrozně, proto si to nezaslouží nikdo, a to i když má Real momentálně 9 bodů náskok, pač je tak jednooký mezi slepými.

A pokud to člověk bude brát jen dle dosažených bodů, tak je zbytečné mluvit o zaslouženosti, pač ta na to nemá vliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Není mi jasné, co myslíš tím "koupíš", ale jinak jsem vcelku pochopil, cos tím chtěl říct. Neberu to "jen" podle bodů, ale 9 bodů není nic těsného a žádný argument proti argumentu tak velkého rozdílu neuspěje.

Reagovat
smazaný uživatel

To je letos, ale vyjádření "Tým, který vyhraje španělskou ligu, si to musí zasloužit." - je myšleno obecně a to je chybné. Jinak to koupil myslím tu korupční aféru. A to že si to nezaslouží letos nikdo myslím tak, že herně Real hraje stejně špatně jako ostatní, akorát má víc bodů, ale dle nich nelze hovořit o zaslouženosti. A když kouknu, že mistr La Ligy prohraje v sezoně cca 9 zápasů, tak je to bída v porovnání s ostatními ligami.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by to měla být bída? Ukazuje to na kvalitu a vyrovnanost ligy. Na druhé straně Zaragoza má 34 bodů a je na sestupové pozici. V Itálii a Anglii by tento bodový zisk stačil na slušný náskok na sestupové příčky a to je tam odehráté o 1-2 kola navíc. Je tedy jasné, že mistr a ostatní týmy z čela nemůžou mít tolik bodů jako v jiných soutěžích. Jo a ta "korupční" aféra(když už se tomu tak říká) nebyla o žádném kupování.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jinak, Real v krizi, Barca v krizi, Valencie total v krizi, Sevilla i Villareal si taky krizí prošli, Zaragoza loni o poháry, letos pomalu sestup, atd. To není o vyrovnanosti, to je o nízké úrovni a o tom, že týmy nehrají to, na co mají.

Reagovat
smazaný uživatel

to je v kazde lize prosim te.. Chelsea, Totenham, Newcastle, AC Milan atd. Kazdy nekdy byl v krizi a Real byl na podzim v PD jasne nejlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastel je dlouhodobě mimo, Tottenham jo a kdo v Anglii dál? Většina hraje to, na co má, což ve Španělsku neplatí. Chelsea krizi nemá a ani neměla, prohráli jen 3krát. AC Milan je taky v Itálii jen jeden z mála, navíc i oni hrají v lize dlouhodobě nic moc. Všude to není ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

ze Chelsea nemela krizi protoze prohrala jen 3x je stejne tak "nahrane" jako kdyz reknes ze Real v krizi je a pritom ma 9 bodu naskok... No prohral dostkrat, tot pravda i v LM ale tomu se s jejich politikou nelze divit... (ja bych totiz moc nesrovnaval PD a PL, o forme jejich muzstev, jak mas v mnohem pravdu svedci poharove uspechy angl muzstev) PS: v Anglii jeste urcite LIverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Krátkodobé zaváhání Chelsea nelze nazvat krizí, to potká každého. Liverpool hraje taky stejně jako v minulých letech. iSrovnávat se to může. V Anglii, ale i jinde hraje většina týmů to, na co plus mínus mají a předsezonní předpoklady se celkem naplňují, což o tom svědčí. Né tak ve Španělsku, kde kdyby týmy hráli to, na co mají, tak by tabulka i získané body vypadala jinak. Valencie, Zaragoza i Sevilla by byli vepředu, Barca i Real by měli víc bodů atd. Tím nechci říct, že nejlepší je, když je vše dle předpokladů, i já mám rád překvapení, když outsider prohání favority. Ale né na úkor toho, že outsider hraje to co obvykle a favorité hrají prd. Letos je La Liga hodně slabá. A svědčí tomu i fakt, že ač Barca za poslední měsíc v lize vyhrála jen jednou, pořád je druhá. Dáno je to i nevyrovnaností výkonů, což se opět jinde až tak nevidí, jednou má Real náskok jen dva body, po pár zápasech už má náskok 9 bodů a opět po pár zápasech zase 4 atd.

Reagovat
smazaný uživatel

No myslim ze Real a Barca taky hrajou uz nejak patek nanic... A Real si titul jak rika Sneïjder zaslouzi, byt mnozi budou moci argumentovat tim ze je mezi slepymi jednooky kral...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouží? A z jakého důvodu? Kvůli bodům? Pač kvůli předváděné hře určitě ne! A body se zasloužeností nemají nic společného.

To bych totiž např. i na ME 00, když nás zařízl Collina měl říct, že to bylo zasloužený vítězství Holanďanů, či když Italy a Španěle na MS02 zařízli rozhodčí, že to byl zasloužený postup Korea či na MS06 když vypadli Australané, že to byla zaslouzžený postup Italů atd. Ale to je přeci nesmysl, ne?!

Reagovat
smazaný uživatel

protoze z 6ti "tezkych" zapasu se zatim odehralo pet (Barca, Sev. Vi) a Real nasbiral 4 vitezstvi a 1 prohru. A zaslouzi take proto proteze..kdo jiny???

Reagovat
smazaný uživatel

Proto tvrdím, že si to nezaslouží nikdo. Prostě ho získa .........(nejspíš Real) a tečka. O zaslouženosti bych letos vůbec nemluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc opět dáváš do souvislosti výsledek zápasu a zásluhy, což jsem ti v předchozím příspěvku ukázal, že to s tím nemusí mít nic společného.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty zapasy sem vybral proto, ze prehrali tezke soupere a ne poto ze udelali 12b. Ano ziska ho asi Real protoze ziskal nejvic bodu. A urcite si to kvuli tomu nezaslouzi no...hmmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych netrdil, že přehráli. Vyhráli, ale herně vždy lepší nebyli. A pak sezona samo, že není jen o několika zápasech, i když i to , jak se loni ukázalo, může rozhodovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Herne vzdy lepsi nebyli:) no urcite ne no, ale to tituly nedela:)

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlas. Pak ale přeci není nutné mluvit o zasloužilém titulu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No my uz se tady vlastne temaicky bavime tak nejak o vsem moznym no:) A zaslouzeny, to je ve sportu takovy neikovny a diskutabilni slovicko :) Ale myslim si ze, netreba podle tebe zaslouzi, ale podle me z PD si titul zaslouzi nejvic. Tot vse..

Reagovat
smazaný uživatel

To nevadí, dobrej pokec

Je to subjektivní, to jsem psal, vím, že se na to nehraje, ale když už to Sneijder řekl, tak to musí být něčím podložené. Navíc on pokud je to správně přeložené, mluví jak o letošní sezoně, tak všeobecně a ani s jedním neslouhlasím. Letos pač všichni hrajou bídně a tudíš titul získá ten nejméně tragickej tým a né ten nejlepší z dobře hrajících týmů. A všeobecně to taky nelze říct, pač jak už historie mnohokrát ukázala, výsledek vždy zasloužený není.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo na spravnost prekladu sem taky chtel uz upozornit, mnohdy se to do cestiny prelozi tak ze to nedava smysl samo o sobe No a ja bych proste rek ze zas takova bida mi to neprijde no ale, kdyz se clovek koukne na ostrovy tak (ted nemluvim o tom ktera lig aje lepsi:) tak je tam rozdil v tomto o cem se bavime! videt..

Jinak-vyrazim do mesta a timto to teda koncim tak fotbalu zdar

Reagovat
Gazza.8

ze vsech kteri prisli v lete do realu je jedninej kterej opravdu ukazal co umi a zaslouzi si hrat v zakladu

Reagovat
smazaný uživatel

a Pepe? a aj robben hra tiez dobre, pokial nie je zraneny.

Reagovat
satan_666

za co si to zaslouží?!

"Hráli jsme lépe než soupeř ve většině zápasů a to je důvod, proč jsme první, - v polovině zápasů co vyhráli je soupeř přehrával a navíc když se občas přidal k nim jeden takovej mužík s píšťalkou...

Reagovat
smazaný uživatel

no, abych pravdu řekl, tak nevím, kdy Realu sudí pomohli krom jediného golu Raúla v lize proti Huelvě(+ taky Raúla s AS Řím, ale to neni La Liga) Navíc, kdy Real poškodili... minimálně na Mallorce ta Ramosova červená + tedkonc ta Torresova byla taky minimálně sporná. Takže v sudích bych vedení Realu neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
satan_666

o Mallorce ani nemluv tam domácí zařízli jak kráva,penalta nepísknutá,neuznanej zcela jednoznačně regulérní gól a neexistující ofsajd při šanci sám na golmana...

Reagovat
smazaný uživatel

pentle? tak to si nevzpomínám, v tom případě sry

Reagovat
satan_666

to je jedno,podstatný byl ten gól a ofsajd - to snad ani nemohli udělat omylem,tam to bylo tak jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Ať je to jak chce, tak doufám, že už tady nikdo nebude tvrdit, že si to nejvíc zaslouží Villarreal.

Reagovat
smazaný uživatel

Že ho hanba nefackuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul zaslouženě vyhraje Real, byť jak už tu mnozí prohlásili, je jednookým mezi slepými.

Reagovat
smazaný uživatel

titul si v La Lize letos snad nezaslouží nikdo.....

Reagovat
smazaný uživatel

opět se projevil další inteligent z dresu bílých baletek .. .. Sezona musela stát moc peněz :) Tolik darů pro reaál to se jen tak nevidí .. že by se španělská liga pomale rovnala korupční itálii ?

Reagovat
smazaný uživatel

Netrep

Reagovat
smazaný uživatel

O 20 rokov pri pohlade na historicke data nebude nikdo lamentovat nad tym,ze bola vtedy liga slaba,pripadne,ze sa niekde piskla nejaka penalta co nemala...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bychom tuto sezonu mohli zrušti. Za 20 let si nikdo ani nevzpomene. . Já žiju přítomností a proto mě zajímá, jakou úroveň má ta liga i jak zápasy probíhají.

Reagovat
smazaný uživatel

Na jaře má výbornou úroveň .

Reagovat
smazaný uživatel

teď nevím, jestli se smát nebo brečet

Reagovat
smazaný uživatel

Ten finiš bude parádní, obzvláště se těším na sobotní bitvu Zaragoza - Recre .

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud sleduješ zápasy La Ligy tak nemůžeš říct, že má nízkou úroveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Má nízkou úroveň, stačí?

Reagovat
smazaný uživatel

Nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tobě se zápasy v lize líbí, mě většina ne. Toť celé. Ty třeba sleduješ všechny zápasy, já každý víkend 2-3. Píšu, jak to mi to připadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Říct to klidně může a ty si o něm můžeš říct,že fotbalu nerozumí... Je to věc názoru a o tom diskuze je

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak REAL DOTOHO.....barca na titul nema ....ved je slabucka.....v HUELVE 2-2 ????? ved to je smiesne ........REAL DOTOHO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele