Titul s Twente je pro mě nejcennější, říká McClaren

07.11.2012, 10:21
Aktuality
Steve McClaren už toho v trenérské branži zažil poměrně dost, nicméně hlásí, že jeho největším úspěchem dosavadní kariéry, tedy té trenérské, je nizozemský ligový titul, který vyhrál v roce 2010 s Twente. Na ten vzpomíná nejraději...

Jednapadesátiletý anglický kouč má i jiné úspěchy. Když Manchester United v sezoně 1998/99 získal slavný treble, byl to právě McClaren, kdo dělal asistenta Siru Alexi Fergusonovi. V sezoně 2003/04 pak nečekaně vyhrál s Middlesbrough ligový pohár. Později trénoval anglický národní tým či německý Wolfsburg, ale triumf v Eredivisii s Twente řadí nejvýš.

"Vést Twente, to pro mě hodně znamenalo. Po 34 zápasech skončit první v tabulce znamenalo, že jste porazily týmy jako Ajax, PSV a Feyenoord, což je pro mě největší úspěch," uvedl McClaren, jenž se letos v lednu na lavičku celku z Enschede vrátil.

A McClarenovi se opět daří. S Twente je po jedenácti kolech na čele tabulky, když vyhrál devět zápasů, a útočí na podobný úspěch jako v roce 2010. Druhý titul by mu případně pomohl ještě více smazat vzpomínky na neúspěšné působení u Albionu, který vedl v letech 2006 a 2007, a nedokázal se s ním kvalifikovat na Euro 2008.

"Přiznal jsem, že to pro mě přišlo trochu brzy, ale byl jsem mladý, ambiciózní a cítil, že tu práci zvládnu. Nakonec mě ale dohnala nezkušenost a trocha smůly, zkrátka to na měl bylo moc brzy," uvedl McClaren, jenž skutečně na svou štaci u anglické reprezentace nemůže spoléhat příliš v dobrém. Na druhou stranu mu tato zkušenost dala nové možnosti. "Nelituji toho. Jako bývalý trenér Anglie jsem dostal možnost trénovat v zahraničí," přiznal McClaren.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

Stoch - NKufo - Ruiz, to bol mančaft vtedy

Reagovat
smazaný uživatel

Perez, Tiote, De Jong, Boeschker,

Reagovat
smazaný uživatel

De Jong bol vtedy len žolík, to skôr Janssen

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol, sice v tej sezone tretia varianta, ale nastupoval dost casto i v zaklade, vychadzajuca hviezda. Theovi vysla hlavne ta potitulova sezona pod Preudhommem.

Reagovat
smazaný uživatel

omyl, Luuk mal az po sezone....my fault....asi beriem to, ze mne sa pacil viac futbal pod Miskom, preto to mam tak v pamati.

Reagovat
AjaxFans

Který Boeschker?

Reagovat
smazaný uživatel

Sander predsa

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme Boschker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

co ti poviem - labuznik

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proč, ale přijde mi hrozně nesympatickej (plus ještě to jeho (ne)angažmá u Forest... pff)

Reagovat
AjaxFans

S Twente se mu daří no,ale snad už začnou taky trochu klopýtat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele