Thuram a Makelele se rozloučili s francouzskou reprezentací

18.06.2008, 08:45
Aktuality
Francie totálně propadla na evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku a její tým čeká obměna. Očekává se odvolání trenéra Raymonda Domenecha, jistou věcí jsou pak odchody dvou zkušených hráčů - s národním dresem se totiž loučí Claude Makelele a Lilian Thuram...

Francie jako úřadující vicemistr světa patřila k favoritům mistrovství Evropy a očekával se minimálně postup ze základní skupiny, místo toho přišel krach. Jeden bod a skóre 1:6 udělalo ze země galského kohouta největší zklamání šampionátu a Makelele s Thuramem se tak neloučí tím nejlepším způsobem.

Thuram v reprezentaci odehrál 142 zápasů a dal dvě branky. Obě byly velice důležité a zaznamenal je v semifinále světového šampionátu v roce 1998, kdy otočil průběh zápasu s Chorvatskem. Se šestnácti zápasy je pak rekordmanem v rámci evropských šampionátů.

"Tohle je konec mé reprezentační kariéry a jedné velice důležité etapy mého života. Je zde spousta smutku," řekl po porážce od Itálie Thuram.

Makelele odchod z mezinárodní scény ohlásil již před několika roky, v roce 2005 ale své rozhodnutí vzal zpět, podobně jako Zinedine Zidane. 35letý záložník Chelsea nebyl členem francouzského týmu v letech 1998 a 2000 a jeho největším úspěchem je tak stříbro z MS v Německu.

"Tento turnaj byl mým posledním za Francii. To, že jsem měl možnost oblékat francouzské barvy, to je moje trofej," řekl Makelele, na jehož kontě je 71 reprezentačních startů.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Měli jste to udělat už před Eurem..

Reagovat
j_mrazik

Oba dva velice kvalitní fotbalisté, ale řekl bych, že už za zenitem. Francie potřebuje obměnit kádr, nového trenéra a tím pádem novou strategii. Ostatně to, co všichni víme. Je s podivem, jak Zidane dokázal před 2 lety dostat Francii až do finále MS. Teď je třeba rozložit tu váhu mezi více hráčů. Takový "Zidane" se rodí jednou za 10 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Hořký konec.

Reagovat
j_mrazik

Taky jsem jim přál lepší odchod. Teda hlavně Thuramovi. Odehrál vůbec někdo v Evropě víc mezistátních utkání než on?

Reagovat
Pharrell

j

Reagovat
smazaný uživatel

SUper hráčí,ale čas se nedá zastavit....

Reagovat
smazaný uživatel

www.trpaslikcerveny.ic.cz

Reagovat
smazaný uživatel

No jak se tam píše že makelele vzal své rozhodnutí zpět...Někde sem čet že když reprezentační trenér povolá hráče do repre, tak hráč to musí přijmout...jinak dostne zákaz hrát 5 zápasů ve svém klubu..a to se stalo makelelemu...Tak se do repre radši vrátil...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že to bylo tak nějak podobně...

Reagovat
smazaný uživatel

všechna čest. Byli to borci

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsou staří a na mistrovství hráli blbě, ale za mlada hráli výborně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele