Thiago Alcântara přestoupí z Barcelony do Bayernu

14.07.2013, 20:15
Aktuality
Bayern získává svou třetí a pravděpodobně poslední letní posilu. Z Barcelony se do Mnichova stěhuje Thiago Alcântara, o kterého úřadující vítěz Ligy mistrů začal usilovat teprve v posledních dnech. Oba kluby se dnes dohodly na přestupové sumě ve výši pětadvaceti milionů eur...

Dvaadvacetiletý střední záložník se rozhodl z katalánského klubu odejít a dlouho to vypadalo, že zamíří do Manchesteru United. O svého bývalého svěřence ale vyslovil zájem Pep Guardiola, nový trenér Bayernu, a dnes oba kluby dosáhly dohody.

Dvojnásobný mistr Evropy do 21 let v nejbližších dnech odcestuje do Mnichova k obligátní zdravotní prohlídce a následně podepíše smlouvu s platností do června 2017. Ze sumy pětadvaceti milionů eur zaplatí Bayern "pouze" dvacet, zbylých pět milionů dostane Barcelona z příjmů plynoucích z domluveného přátelského utkání. Podle oficiálního prohlášení klubu šel přestupu naproti i sám hráč, který se zřekl části platu.

"Thiago Alcântara byl velkým přáním našeho nového trenéra Pepa Guardioly a jsme rádi, že se nám tento velký transfer podařilo zrealizovat. Thiago byl nedávno zvolen nejlepším hráčem mistrovství Evropy do 21 let, je to fantastický fotbalista s velkou perspektivou," uvedl předseda představenstva Karl-Heinz Rummenigge, který dosud na Säbener Straße uvítal jiného záložníka Maria Götzeho a stopera Jana Kirchhoffa.

Autor: Petr Vaněček / fcbayern.de

Komentáře (829)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele