Ten Hag se zastal brankáře, s De Geou chce podepsat nový kontrakt

09.05.2023, 17:00
Aktuality

Premier League nabídne dramatický závěr rovněž v boji o Ligu mistrů a situaci si nepříjemně zkomplikoval Manchester United. Red Devils padli dvakrát za sebou a naposledy jim nepomohl David de Gea, jemuž se rychle dostalo povzbuzení z úst manažera Erika ten Haga.

Manchester United minulý týden prohrál v Brightonu a výsledek 0:1 zopakoval i na půdě West Hamu. Jedinou branku dal ve 27. minutě Saïd Benrahma a chybu udělal španělský brankář, který si nedokázal poradit s na první pohled hodně snadnou střelou.

"Chceme, aby zůstal a podepsal nový kontrakt," nastínil plány manažer Erik ten Hag.

"Má nejvíce čistých kont ze všech brankářů v Premier League. Nebyli bychom tak vysoko, kdyby nebylo Davida," pokračoval.

Manchester United stále drží čtvrtou pozici a ztrácí dva body na Newcastle, na rozdíl jednoho bodu se k němu ovšem dotáhl mocně finišující Liverpool. 32letý De Gea má kontrakt jen do konce sezony, týdně vydělává 375 tisíc liber a už několik médií přineslo informace o slovní dohodě ohledně prodloužení.

"Dle mého názoru neexistují žádné rozpaky a znepokojení, takové věci se zkrátka stanou. Jako tým se s tím musíte umět vyrovnat, ukázat charakter a odolnost a vrátit se zpět, tenhle tým to také dokáže," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (141)

Přidat komentář
vceradnesazitra

S ním nic nevyhrají, reflexy top ale vybíhání na centry nulové, kiksař a rozehrávka tragická. 7HAG si nad sebou podepsal ortel tím, že si chce nechat hráče jako DDG či průměrný Sabitzer.

Reagovat
Salfovic

To neděláš dobře, Eriku.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Front hell

Výborně

Reagovat
VTID94

Reynolds a McElheney chceli presvedčiť Garetha Balea na návrat na jednu sezónu za Wrexham

Reagovat
Pablos

to je mi novina

Reagovat
VTID94

Reagovat
avicii

Reagovat
Kaká10

Jak vidíte možné přestupy brankářů v PL? Budou hledat týmy jako United, Chelsea, Tottenham někoho? Pokud by někdo lepší na trhu vůbec byl. Skloňuje se často Raya, někde padá Onana, Sanchez přestal chytat z důvodu poklesu formy? Meslier chvilku vypadal jako solidní zboží, teď už asi ne. Pickford v případě sestupu zůstane, nebo by určitě odešel?

Reagovat
fenixLFC

sanchez prestal chytat lebo novy manazer jednak viac ocenuje steelovu kopaciu techniku a chce ich viac rotovat. meslier je poleno a u pickforda nie je vyluceny prestup ani ked sa zachrania, je to skoro ich jediny hrac ktory sa da spenazit a prachy budu potrebovat aby nedostali odpocet

Reagovat
Kaká10

Díky, Steela vlastně ani neznám a vynechal/neviděl jsem bod, kde a proč se ta pozice jedničky změnila. Pickford by mohl ke slípkám, tam by seděl. Jen u mě vyvolává pocit takového srdcaře, že by třeba neodešel ani v případě toho sestupu, finanční situace asi bude proti, jak říkáš.

Reagovat
Bandita_Harry

To máš veľké resty , ty si nevidel Sunderland till I die.

Reagovat
O.Giroud

Tottenham určite, Chelsea neviem aky ma plan s Mendym, ale teraz ma 2 ok brankarov, United zalezi ci si nechaju De Geu a ManCity, Newcastle, Arsenal, LFC maju brankarov vyriesenych. LFC akurat mozno bude hladat dvojku ak bude chciet Kelleher odist.

Z ostatnych by mali hladat noveho Brighton, West Ham. Ale ocakavam, ze Lloris, Henderson, Sanchez, Kepa/Mendy?, Raya by asi mali menit posobisko.

Reagovat
Kaká10

Právě Chelsea a United by asi nemuseli, vzhledem k tomu, co trh nabízí. Přesto se hodně spekuluje o posílení na pozici brankáře u obou. Celkově mi přijde těch golmanů o kterých se dá uvažovat nějak málo, žádnej top. Ani z ciziny nic zajímavého, probíral se Costa, ten se mi nelíbil na MS (samozřejmě malinkej vzorek), Unai Simon. Ani nevím co v Německu, k tomu by asi řekl víc Rudnevs. West Ham myslíš bude hledat? Areola je jejich a Fabianski ještě nebalí a ani výkonostně to není tak zlé, nebo?

Reagovat
O.Giroud

Hej no Chelsea má 2 dobrých brankárov, ale evidentne ani s jedným nie sú spoko. Ale ak neodídu tak ťažko príde nový aj keď Boehly no. U ManUtd sa špekuluje kvôli De Geovi, ale ak mu predlžia zmluvu tak asi nebude robiť za 200k dvojku síce sa im vráti Henderson, ale ten asi už si zavrel dvere do ManUtd.

Simon by mohol odísť už len preto nech dostane šancu Agirrezabala, čo tiež môže byť zaujímavý brankár. Costa sa ani mne moc nepozdával, potom ostavaju ten borec z Dinama Zahreb Livakovic a mozno z Benficy ten Grek, ale to su skor asi take prestupy akurat do lepsich lig.

Niekde som čítal, že by mal Fabianski odísť po sezóne ak nie aj ukončiť kariéru, ale tak možno to bol nejaký kec, ale možno konečne dostane poriadnu šancu Areola.

Reagovat
iamek

Henderson odchod a De Gea podepíše s tím, že ta dvojka může.

Reagovat
O.Giroud

Tak mozno De Gea sa chysta podpisat za 50

Reagovat
Mastný Chobot

Pred 2 mesiacmi by som povedal, že Sánchez do MU a Raya do Tottenhamu. Teraz to asi vyzerá len na toho Rayu, čo by ma veľmi netešilo, lebo si myslím, že by pre Spurs bol dobrý.

Reagovat
iamek

Prý hledat budeme i po podpisu smlouvy DDG.

Reagovat
r.mrazik

United brankare potrebuji extremne

bohuzel jeste vice potrebujeme stredniho utocnika,takze se vse podle toho,koho a za kolik do utoku privedeme

plus navic jeste neni vyresen prodej klubu,takze to je dost na picu

Reagovat
Ranoth

dobra sprava

Reagovat
iamek

Prý hrozí, že bude gólman cislo 2. Už vidim jak dvojka bere 200k týdně. Šašci.

Reagovat
Busby babes

bude to nesmysl ho podepisovat.

Reagovat
iamek

Naprostý. Doufám, že to je poslední wtf od ETH v podpisech.

Reagovat
r.mrazik

nema garantovane misto jednicky

jestli dostane smlouvu vice jak rok plus opce,tak jsme idioti

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

jestli dostane novou smlouvu, tak proste budem delat stejnou chybu jako s x hracema pred nim. Jones, Rojo, Bailly a dalsi... to je ten rozdil mezi nama a City. City se tech hracu bez milosti zbavi, i kdyz jsou u nich hrozne dlouho, jako treba Kompany. Anebo Hart. my jim dame dalsi smlouvu a pak misto nich nemuzeme privest nekoho lepsiho...

btw z pohledu dat je golman jednou z nejdulezitejsich pozic v tymu.

Reagovat
iamek

Nebo fakt proste nemáme prachy na kombo nový gólman + top striker :/

Reagovat
Busby babes

radsi sezonu s Butlandem nebo kdo nam ted dela dvojku nez nova smlouva za 200K a x let pro DDG.

Reagovat
iamek

Butland do Scotska a u Heatona se spekuluje konec kariéry. Takže Bishop/Kovář nástup

Reagovat
Busby babes

to uz je fuk, kdo z nich by tam byl.

Reagovat
Hlahart

Jsem měl za to, že jsi zastánce toho, že si do brány vždycky někdo stoupne

Reagovat
avicii

Hmm

Reagovat
Busby babes

tak jako... porad jsem. proto rikam, ze radsi sezonu s Butlandem

Ja mam fakt nejvetsi problem s tim, jakym zpusobem bychom pak budovali ten kadr, nez s jeho vykonnosti jako takovou. On si i pristi rok nejak svoje odchyta, bude uz nejspis prumerny golman, nevhodny do toho systemu, co chceme, ale da se i pres takovy handicap uhrat slusny vysledek. A kdo vi, treba ze sebe jeste vymackne jednu super sezonu, ale sazet se na to neda.

Problem je proste to, ze uz nema vykonnost a my do nej investujeme daslich x desitek milionu liber v situaci, kdy to vypada, ze penize nemame uplne na rozhazovani. to je chyba, ktera nas muze do budoucna brzdit a pristi leto si pak treba nebudeme moct dovolit privezt jednoho hrace.

Reagovat
r.mrazik

jen...pokud dostane 200 tacu tydnu,tak je to rocne 10,4 milionu

jeho podpis nakup dalsiho hrace limitovat nebude

Reagovat
Busby babes

takze proste vyhodis 20 mega liber za hrace, co na to uz vykonnostne nema na tyhle urovni. ted se na tohle leto mluvi o budgetu 100 mega. 20 mega je 25 procent toho budgetu, takze to to proste bude limitovat.

Reagovat
Hlahart

20 %, ne?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

jak jsem si rikal 1/5 tak se mi pak ta 5 pripletla i do cisla

Reagovat
r.mrazik

mluvi se o letosnim budgetu 100,jak pises

nerekl bych,ze se do toho pocita plat de gey (stejne jako ostatni platy),ale budiz...rocni plat 10 mega je teda 10 procent z budgetu

ale jak rikam,fakt bych nerekl,ze se to do toho pocita

jinak ja chapu,jak to myslis,jen mi jeho prodlouzeni o rok/dva nejak nevadi,pokud privedeme jineho golmana a ten bude chytat lepe

Reagovat
Busby babes

jako ve vysledku to neni tragedie, jen to pro me je dost plytvani zdroji, ktere vypadaji, ze budou minimalne letos dost omezene. a kdo vi, jestli Glazerove nakonec prodaj.

Pristi rok cil titul nebude, takze v tomhle ohledu je to asi jedno, jestli bude DDG chytat. jen si myslim, ze ted mame idealni prilezitost ho pustit no.

Reagovat
r.mrazik

zas tedy povazuju dost zasadni udrzet se v prvni ctyrce a k tomu nejaky kopyto v brane nepomuze

Reagovat
Busby babes

blby je, ze z DDG se to kopyto stava no

Reagovat
r.mrazik

to jo no

ale my,co jsme zazili Bosniche, Taibi, Carrolly a trpasliky Bartheze a dalsi,tak vime,ze muze byt i hure

Reagovat
jk

Bosnič top

Reagovat
r.mrazik

nejvetsi

Reagovat
Swarley

Reagovat
J0EL

Pfuu, Bartheza som svojho casu zboznoval ked som chytal za ziakov, tak to bol moj vzor tie jeho vylety mimo 16tky boli top

Reagovat
r.mrazik

fakt?

on mel svuj styl,takze se nedivim

kazdopadne ja byl rad,ze odesel a navic prisel Edwin a to bylo uplne neco jineho

Fabien byl trochu labil

Reagovat
J0EL

Jo, celkovo som zboznoval tu francuzsku enklavu v PL a ich futbal vtedy aj v repre. Preto aj som zacal fandit Arsenalu vtedy

Ale hej, on mal tu poslednu sezonu v United fakt slabu, ale bol to skvely brankar

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vodka

Reagovat
Hlahart

Tak já spíš narážel na tu poslední větu "btw z pohledu dat je golman jednou z nejdulezitejsich pozic v tymu."

Ale chápu, já bych taky nepodepisoval

Reagovat
kissak

"přivést"

Reagovat
Busby babes

dal jsem si zalezet

Reagovat
bbbauch

Busby babes 10.05.2023 09:47

Reagovat
Dawon

je to furt to same dokola a je evidentne uplne jedno, kdo tam o cem rozhoduje, proste fakt uz absolutne ztracim viru, ze se tam cokoliv v tomhle smeru zmeni nebo zlepsi. A vlastne ani nevim, ktera varianta by byla horsi - jestli Ten Hag ten podpis opravdu sam chce (v tom pripade bych v nej hodne ztratil duveru) a nebo ho do toho podpisu nuti lidi nad nim.

Reagovat
Busby babes

no, uvidime, jak to nakonec dopadne a jak ta smouva pripadne bude stavena no

Reagovat
Dawon

Jestli to bude treba na rok s tim, ze se zkusi privest nejaka mlada konkurence, tak asi jeste budiz...ale jestli dostane treba 3 roky za 150-200 tydne, tak to je proste katastrofa

Reagovat
Busby babes

jeste je otazka, co udelame s Hendersonem no.

Reagovat
Dawon

To je druha vec no...jestli ho nedokazem prodat, tak to bude tresnicka na dortu cele tehle golmanske kalamity...a historie napovida, ze presne to se taky stane

Reagovat
r.mrazik

golman je nejvic dulezity hrac tymu

nemuzeme tam mit golmana,co dela chyby jak de gea,jen se ale bojim,ze poridime spatne a proto bych si ho na rok/dva jeste nechal protoze vis,co od nej cekat

Reagovat
Gunner14

na 5 let minimalne

Reagovat
SunFells

Muhehehe, pokud De Gea bude dvojka na platu 100+, špatný management. Pokud bude jednička, tak nad ten Hagem už lámu hůl.

Reagovat
Petr.Petr

Jj lamej hůl. Ten Hag udělal top4 ve své první sezóně kdy půl roku musel řešit ufnukanyho ronalda. Artetovi se povedlo udělat lm až ve své 4 sezóně tak nad kým tady lames hůlku. Směšný

Reagovat
Pharrell

ETH . Ale proč ten Dubravka nedostal více šancí v MU při jeho hostování tam? V Newcastle chytal celkem dobře.

Reagovat
Busby babes

protoze nechyta ani v Newcastlu?

Reagovat
nani92

no, zrovna vtedy chytal DDG skvelo a nerobil ani zásadné chyby, ťažko povedať, či to je tým, ale ako keby ked mu odišla ako taká reálna konkurencia, tak opäť začal robiť tie blbé chyby

Reagovat
Csaplárova past

145 čistých kont. Kdyby se United udrželi na vrcholu i po odchodu Fergieho, tak by asi nejspíš překonal i Čecha. Věřím tomu. Měl by na to chytat za tým bojující o všechny trofeje ještě i v tomto věku, ale tu obranu neměli United tak dobrou v poslední dekádě.

Je ale s podivem vidět, že takový gólman už udělal tolik stejných chyb jako tu o víkendu.

Reagovat
Busby babes

jo, pod SAFem by na tom byl asi lip, mozna by i toho Cecha ohrozil, to tezko rict. ale podle me uz to neni golman do spickoveho tymu. Ne s tim, jak se fotbal poslednich cca 5 let zmenil. A jeho vykonnost spis klesa.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Mě by zajímalo jak golman s top rozehrávkou vs golman se špatnou rozehrávkou ovlivní build up a celkově xg týmu. Nevíte o nějákém článku nebo něco na twitteru? Jinak s De Geou souhlas

Reagovat
Busby babes

nevim, ale byla to prakticky prvni vec, co Pep resil po prichodu k City. Nejdriv s Bravem a rok nato s Edersonem. ale Harta odstavil okamzite no.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj

Reagovat
jk

xG chain nebo xG buildup pokud ti jde čistě o tu konstrukci hry.

https://ibb.co/3TSygkV

Reagovat
$$CaptainKokotko

Díky

Reagovat
supporter

Ten Hagu prober se.

Reagovat
nani92

ak nie sú peniaze na brankára, tak 2 ročný kontrakt nie je zlá voľba

Reagovat
Busby babes

https://www.espn.com/soccer/english-premier-league/story/4943518/the-var-review-victor-lindelof-jakub-kiwior-handball-penalties-michail-antonio-foul-on-david-de-gea

The VAR for this game, Stuart Attwell, has applied the exemption clause that the player's arm was not away from his body, and the ball would have hit his chest if it hadn't hit his hand. The logic is he hasn't prevented the ball from reaching its intended destination, because it would have been stopped by his body. However, the apparent deliberate movement of the arm to the ball by Lindelof trumps this, and a penalty should have been the outcome.

ty vykladu hrani rukou jsou fakt zajimavy obcas. Nemuzu rict, ze bych s tim souhlasil, ale WHU meli kopat penaltu podle Dale.

Reagovat
J0EL

Ved mu tu ruku vobec netrafil prave lopta isla od stehna

Reagovat
J0EL

Ok, sorry myslel som ze je to o Kiwiorovi

Reagovat
Busby babes

Reagovat
r.mrazik

smlouva na jeden rok plus rocni opce by mi vubec nevadila

pokud bude delsi,tak to bude kravina

noveho golmana potrebujeme,jen letosni leto bude potreba posilit jinde a s nejakym kopytem v brane na dobry vysledek sanci nemame

Reagovat
Busby babes

Arthur Melo has confirmed that he will leave Liverpool at the end of the season

No Premier League appearances

13 minutes played in total

Na tohle jsem uplne zapomnel, ze tam je.

Reagovat
Eichel

To je dosť smutný prípad, v Barcelone hral po príchode z Brazílie fakt veľmi dobre. Dokázal dobre diktovať tempo a dávať predfinálky. Škoda, že takto dopadol. Ono s tými brazílčanmi je to také všelijaké... často im zrazu začne šibať a to sa stalo aj jemu. Očividne sa mu už nechcelo moc trénovať a byť disciplinovaný.. a napríklad chýbal tímu, pretože sa vrátil zo zrazu s pohlavnou chorobou.

Reagovat
Remt

Kdyz prichazel, tak jsme někde psal, že se museli zbláznit v lfc, kde většinou řeší přestupy rozumně.. nevybírají minimálně kokoty a vezmou (i když jen na hostování) idiota, který je známý hroznou životosprávou a tím, je je to prostě idiot a labil. Navíc hráč co přihrává většinou jen dozadu a neudělá nic navíc. V čem je vlastně dobrý? Všechno špatně, ať táhne. Neměl ani přicházet.

Reagovat
cristiano.K.

potřebovali jsme si připomenout Lucase

Reagovat
Busby babes

#mufc's greatest players from Sir Alex Ferguson's most successful teams will be offered the chance to return to United in prominent roles if Sheikh Jassim succeeds in his bid to buy the club

The absence of #mufc's most renowned players within the United hierarchy is an issue that Sheikh Jassim is determined to address to ensure that the club takes advantage of the profile and experience of former greats [

@MarkOgden_

]

uz se zas rozjizdi PR. Jako pokud tim nemysli van der Saara, tak doufam, ze nikdo z ex hracu se do klubu nebude vracet jinak nez jako nejaci ambasadori.

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

asi tak nejak

videl jsem to uz na FB a tam jsou nekteri radi

jak kdyby takovy scholes,rio a dalsi mohli delat vyssi pozici v managementu

Reagovat
Neutron

Hmm, Cantona alebo Keane

Reagovat
iamek

Manchester United are in advanced talks with Kim Min-jae! He is United’s first objective this summer, the club want to trigger his release clause in early June

Pff. Bude posila?

Reagovat
Miguel19

Možná nejlepší stoper v lize. Ale to byl i Koulibaly

Reagovat
Busby babes

jako vsichni o nem basni, tak snad bude dobrej. a stopera budem potrebovat, Harry pujde a kdo vi, jestli Lindelof taky nebude chtit nekam, kde bude vic hrat.

Ale teda cekal bych, ze priorita bude utocnik/golman no.

Reagovat
martin.b

hele koho byste si vůbec na GK přáli ? přijde mi že těch jmen teď moc k dispozici není co by fakt představovali upgrade.

Reagovat
Busby babes

mluvilo se asi o trech, Raya, Costa, ten z AC , co jsem zapomnle jmeno... pripadne Sanchez z Brightonu?

Reagovat
Hlahart

Jako Maignan? Ten by byl imho hrozně drahej

Reagovat
Remt

Vždyť je to italská liga. Dali byste jim dvacet a ještě by vám líbali ruce

Reagovat
Ešte

Mozno to je len take vyhlasenie, aby sa na to De Gea uplne nevysral

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/opinion-man-utd-erik-ten-hag-blame-mistakes-squad-rebuild

Ten Hag has done extremely well to restore some credibility where no remained, all while winning some silverware along the way. If United recover their composure and get over the line ahead of Liverpool for fourth place, the manager should receive great credit and the faith and resources he requires to build a squad he can trust. If not, then patience, certainly not yet blame.

dobrej clanek. Nekvalifikace do LM bude neuspech, ale reci o vyhazovu, co tu nekteri predvadeli jsou proste uplne mimo.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Swarley

Reagovat
iamek

Reagovat
Neutron

Reagovat
andkoo

rychlo sa zabudlo na tu tragediu z druhej polovice minulej sezony, tam boli tie vykony snad este horsie ako teraz Chelsea...to ze drzime 4.miesto je maly zazrak

Reagovat
martin.b

Darwin Nunez has been taking extra language lessons in order to get his English up to speed, but it is fair to say that he is some way behind in terms of breaking down the language barrier and Klopp has struggled to get his point across at times this season. [@neiljonesgoal]

za 10 měsíců neudělat pokrok aspoň na nějakou A2 ať rozumí taktickým pokynům atd, to je celkem smutný. Pak už se trochu míň divím, že tam občas běhá jak splašenej kůň

Reagovat
aragorn

Bohužel. Nelámu nad ním hůl ale začínám se vážně obávat, že příští sezonu bude u nás jeho poslední.

On má v sobě obrovskej talent ale často působí jak kdyby byl v týmu první měsíc nebo se mu na hřišti úplně nechce. Zkrátka jak dopočtu.

Přitom je to hráč na 25+ každou sezónu ale možná ne v Anglii.

Reagovat
Busby babes

vska cisla ma dobry, do sanci se dostava, jen je nepromenoval. to neni o komunikaci s managerem, ne?

Reagovat
Busby babes

mozna precenujes jak moc je te anglictine realne vystaveny. v klubu muze mluvit portugalsky s dalsima, co portugalsky mluvi. dojit si nakoupit nebo objednat v restauraci zvladnes i bez nejake konverzace... zalezi jaky je jeho zivotni styl.

Reagovat
avicii

*španielsky

Reagovat
Busby babes

jo on je z Uruguaye. jsem uplne zapomnel.

Reagovat
martin.b

Já teda jazykovou barieru beru jako důležitej faktor pro psychickou pohodu. Soukromej život moc neřeším, ti kluci, obzvlášť jihoameričani podle mě žijou ve svý bublině. Hráčů tam sice pár má, kteří mu to ulehčují, ale i tak to na sebevědomí i správný porozumění pokynů od trenérů/hráčů musí mít vliv, a jde to taky vidět. Čísla špatný nemá, mně spíš znervózňuje ten herní projev no, ale tak furt je mladej a snad je to jen rozehřívací sezona :D

Reagovat
Busby babes

v kabine nejsem, tak netusim, ale je tam par spanelu, par brazilcu co mluvi portugalsky, kterou on umi taky. to je 7 hracu A tymu.

Reagovat
martin.b

Oni i angláni občas španělsky trochu komunikovat dokážou, ve škole ji maj jako jeden z hlavních cizích jazyků. Taky je fakt, že i trenéři Ljinders a Matos španělštinu/portugalštinu ovládaj, ale asi to nastavení v klubu není třeba jak v City, kde španělština zní ze všech stran.

Reagovat
VTID94

Ten Mamardashvili z Valencie vyzerá nádejne. A keď by mal byť len za 25 mega

Reagovat
Mastný Chobot

Vyborne meno

Reagovat
VTID94

ale je to fakt celkom talent

Reagovat
avicii

Tak predsa vraj ideme dat ponuku na už mnou spomínaného Ugarteho

Reagovat
Maresma

Nejakej seriozni zdroj nebo jen ten portugalskej Record?

Reagovat
avicii

Len ten

Reagovat
Swarley

Je to spanelskej zdroj a je tam, ze potrebujete nekoho "urgente", ale to se vi dlouho

Reagovat
VTID94
Reagovat
protiproudu

Reagovat
SunFells

#mufc's greatest players from Sir Alex Ferguson's most successful teams will be offered the chance to return to United in prominent roles if Sheikh Jassim succeeds in his bid to buy the club [

@MarkOgden_]

Tak pro tu prdel ...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Frony

Bebé sportovní ředitel

Reagovat
J0EL

Reagovat
cristiano.K.

Dáme čtvrté místo? Jestli jo, tak na ukor NUFC

Reagovat
iamek

With Sir Jim Ratcliffe’s partial takeover being the preferred option of the Glazer family, an imminent exodus of the rest of the #mufc top brass including chief executive Richard Arnold.

To je zlý sen

Reagovat
r.mrazik

Dá se čeká, že nový majitel si dosadi svoje lidi.

I proto je svinstvo, že to trvá tak dlouho

Reagovat
Busby babes

to neni svinstvo, to je normalni. obchod za 6 miliard liber, to se nedela mesic. I kdyz se ted dohodnou, finalni to muze byt klidne nekdy na konci leta a porad to bude rychlej prodej

Reagovat
r.mrazik

zdrzujou to,jsou to smejdi

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

To má byť minoritný nákup od neho?

Reagovat
Busby babes

co se ti nezda? pro me je to idealni varianta.

Reagovat
iamek

Nejhorší možná varianta. Absolutně nic se nezmění. Dva Glazerovci nám zůstanou na krku, peníze na posílení asi nebudou, dluh zůstane, o rekonstrukci OT a Carringtonu jsem nečetl ani slovo ( třeba se to zmínilo ). Za mě polovičaté řešení.

Reagovat
Busby babes

skoro vsechno, cos napsal ale neni pravda. Ano, dva Glazerove zustanou v boardu. ale nebudou mit na nic zadnej vliv, protoze vetsinu v boardu bude mit INEOS. Navic tahle nabidka na 50.1 procent ted ma v sobe mit i klauzuli, ze do 3 let vykoupi i ty zbyle Glazery. I tohle uz ale znamena nulovej vliv Glazeru na chod klubu, ti tam budou jen proto, ze veri, ze cena jejich podilu pujde jeste nahoru.

https://twitter.com/ole_was_right/status/1656642291287613441

Every lawyer on here is singing from the same hymn sheet:

-Joel + Avram involvement = irrelevant

-Price/share will likely be determinative

-FFP inherently limits spending; but United can self-sustain.

A pak tohle vlakno:

https://twitter.com/ole_was_right/status/1651356319050264576

1) influence. As everyone knows, 5 of the Glazers currently sit on the board— that’s why we’ve been shit for a decade. If this bid goes through, odds are, they’ll lose those positions. A corporate board serves at the pleasure of the shareholders. So, INEOS would be able to appoint whomever they like to the board, once they assume control. However, there can be a contractual relationship wherein a third party (ie the bastards) would be allowed to appoint a board member. This is fairly common. Likewise, majority shareholders will often times take input from significant minority shareholders. However, there’s no legal obligation to do so. If the bastards did get a board seat, however, it would be relatively insignificant. Decisions such as issuing dividends, assuming new debt, etc. will ultimately rest with the board as a whole (which will be controlled by INEOS). In short: the glazers are unlikely to influence the club’s decisions. That will rest with INEOS, and whomever they appoint.

2) debt? MUFC’s debt is always a contentious topic. It’s part of why so many of us are #GlazerOut. Each of the relevant loan agreements have “balloon” clauses (also called “acceleration” clauses). Basically, if a particular event (ie insolvency, default, etc) occurs, the entirety of the loan becomes immediately due and payable. In MUFC’s case, one triggering event for these acceleration clauses is “change of control.” Basically, if a new entity (INEOS) holds more than 50% of the company’s stock, it will trigger acceleration of the loan. Prior reports have indicated that SJR wants to clear the club of its existing liabilities. But, those reports were based upon him buying the glazers out entirely. So, we don’t know for certain, if that is still the approach he wants. This leaves us with a few options for handling the debt: 1) the debt could be paid using the money he saves by leaving the bastards with 20% equity; 2) the debt could be refinanced with the current debt holders; 3) the debt could be paid by INEOS via financing from a new creditor (hopeful under better terms). So, the options are plentiful. Frankly, we don’t know what is being contemplated at this point. I favor options 1 and 3 (provided that the new debt is on INEOS’s books, rather than the club’s).

Reagovat
iamek

Tohle beru. Polovina věci mi unikla.

Reagovat
Busby babes

jako jsou to vsechno zatim spekulace, bude zalezet na detailech. ale pokud INEOS koupi 50+ procent, tak proste to je Glazers out. Rozhoduje v ten moment o vsem Ratcliffe.

Reagovat
Busby babes

ja moc nechapu tuhle podporu Katarskyho bileho kone, kde nikdo ani nevi jak vypada, na verejnosti ho nikdo nevidel a kterej sice jede obri PR ale cela jeho nabidka vypada jako nejvetsi amaterina... druha vec je, jakym zpusobem katarani ridi PSG... tohle nekdo vazne chce a povazuje za lepsi?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele