Ten Hag po konci v LM: S Bayernem jsme hráli dobře, teď se soustředíme na ligu

13.12.2023, 10:51
Aktuality
Erik ten Hag (© AFP)

Manažer Manchesteru United Erik ten Hag po vyřazení z evropských pohárů odmítl, že by jeho klub neměl ve zbytku sezony o co hrát. "Rudí ďáblové" v úterý v závěrečném 6. kole Ligy mistrů podlehli doma 0:1 Bayernu Mnichov, ve skupině A skončili poslední a nezahrají si ani play off Evropské ligy. Ten Hag přesto výkon týmu ocenil a věří, že nyní se United začnou zlepšovat v anglické lize.

Manchester potřeboval k postupu nejen zvítězit, ale zároveň i remízu ze souběžné hraného utkání Kodaň - Galatasaray. United neprolomili trápení z aktuálního ročníku milionářské soutěže a Bayernu podlehli i podruhé, v 71. minutě rozhodl Kingsley Coman. Domácí pouze jednou trefili prostor mezi třemi tyčemi.

"Dnes to nebylo moc o gólových šancích, ani na jedné straně. Předvedli jsme velmi dobrý výkon, nezasloužili jsme si prohrát. Dobře jsme bránili, dobře presovali. Jen jsme toho nedokázali využít. Bayern je vynikající tým se skvělými hráči, kterým stačí málo, aby rozhodli utkání," řekl Ten Hag televizi TNT.

Manchester získal pouze čtyři body a ve skupině LM skončil poslední teprve podruhé v historii. "Postup jsme si neprohráli s Bayernem, to je jasné. Ve skupině jsme měli dobré zápasy, také jsme ale udělali hodně individuálních chyb," mrzelo nizozemského kouče, jenž v průběhu utkání přišel o zraněné obránce Harryho Maguirea a Luka Shawa.

"Rudí ďáblové" inkasovali ve skupině 15 gólů, což se ještě žádnému anglickému celku nestalo. Zároveň prohráli 12 z dosavadních 24 soutěžních utkání v sezoně. Stejný počet porážek měli za celý minulý ročník. Tradiční velkoklub skončil ve skupině o bod za třetím Galatasarayem a neprošel ani do play off Evropské ligy.

"Pořád je o co hrát. Teď se budeme soustředit na Premier League, abychom se umístili v první čtyřce a za rok byli v Lize mistrů znovu. A čeká nás i Anglický pohár," podotkl Ten Hag. "Hráči do toho dnes dali všechno a zaslouží si pochvalu, pracovali jako tým, jeden za druhého. Když ustálíme výkonnost, půjdeme nahoru. Já jako trenér musím ukázat hráčům cestu a oni to musí přenést na hřiště. Dokázat to můžeme jedině společně," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (74)

Přidat komentář
pobody's nerfect

Tak včera i Bayern hrál na půl plynu, takže se nemohly promítnout zásadní rozdíly výkonnosti. Jo byl to spíš remizovy zápas, což by united stejně nepomohlo. Na výhru absolutně neměli. Jsem zvědavý na NWD, prohra číslo 13 by byla velmi příjemná.

Reagovat
Likan7

Reagovat
ratusek

Nejlepší manažer a nejlepší hráč. od té doby to jde ještě do většího hajzlu než to bylo

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Čeká je rat-race o to chytit se do 5. místa a ideálně brzký exit bezvýznamného Mickey Mouse Cupu. Zda-li to vyjde je otázka, letos je ta liga našlapaná neskutečně a ani to extra místo v LM holt stačit nemusí a nějaký "velkoklub" se bude muset spokojit se sezonou bez Evropy.

Reagovat
Man__United

Aktuálně zranění a vykartovaní hráči, minimálně 5 by hrálo základ, tohle se prostě musí na hře zákonitě projevit

Lindelof, Maguire, Martinez, Shaw, Malacia, Casemiro, Eriksen, Mount, Fernandes, Amad, Rashford, Martial.

Reagovat
Csaplárova past

Odpusť mi moji nejapnou otázku, ale jaké je pro United oslabení absence hráčů jako Mount, Martial a Lindelof

Reagovat
TheTopFootbaler

S Mountem je ten problém nepřímej. Ten Hag ho nejspíš koupil, protože s ním chtěl pracovat, ale to se blbě dělá když je zraněnej no. On tu kvalitu má, ale nikdy se nedokázal v základu chytnout na tak dlouho, aby začal hrát smysluplně. Do nějaký míry to jde i za Erikem teda, proč pickoval McTominaye když mohl Mount hrát je mi záhadou

Reagovat
Csaplárova past

Smysluplně hrát musíš na takové úrovni, hvězdou být nemusí. Ale on měl ta čísla na začátku sezóny otřesné. Neměl přihrávky, neměl nic ...

Reagovat
TheTopFootbaler

Protože je úplně mimo ze zápasové formy, smrdí to druhým Donnym. Ten taky kvalitu má, ale pohřbil se a kdoví, jestli se mu povede kariéru zrestartovat. Jestli na jaře nezačne Mason hrát nějak pravidelně, čeká ho úplně to samý.

Reagovat
Csaplárova past

Reálně mají United šanci tak na 8. místo, výš je nevidím ...

Reagovat
O.Giroud

stále veľa tímov má z nich rešpekt, poháre dajú

Reagovat
Rudy

Ten respekt se rozplyne po 15 minutach prvniho polocasu

Reagovat
farwest

"Předvedli jsme velmi dobrý výkon". Tak to jsem asi viděl jiný zápas. Kdyby Bayern nehrál na půl plynu, tak je přejede dost výrazně. Každopádně přeju jim hezký výlet na Anfield

Reagovat
dominios

Tak na pomery poslednych tyzdnov to bol vysoko nadpriemerny vykon Bayernu ktory poriadne makal aby mal zapas pod kontrolou, akurat nepridali nadstavbu vpredu a nesli do velkeho rizika

Ale vykon to bol velmi velmi dobry a ziaden pol plynu! Zial, pod Tuchelom toho uz vyrazne viac neukazeme a toto je nas strop ak sa nepridaju len ciste individualne vykony Saneho/Kana ci Musialu.

Reagovat
TheTopFootbaler

No to jsme teda viděli jinej zápas, já si pamatuju celkem slušně vyrovnanou partii, která se hrála oboustranně ve vysokým tempu. Bohužel jsme začali uvadat jako první, což jsem tak nějak tušil. Výhra Bayernu o gól je asi fér, ale rozhodně se nedá říct že nehráli naplno si myslím. Opatrně a zodpovědně jo, ale byl to dobrej zápas

Reagovat
O.Giroud

hrozný zápas to bol. ManUtd musel vyhrať a nepredviedol snáď nič ani neviem či mali nejakú väčšiu šancu.

Reagovat
Greaber

Jedna střela na bránu za celý zápas, takhle se hraje, když nutně potřebuješ vyhrát

Reagovat
TheTopFootbaler

Prvních 15-20 minut jsme je hrozně tlačili, ale měli jsme z toho dát gól, což Ten Hag očividně chtěl. A to samozřejmě nijak neomlouvá jednu střelu na bránu, ale nevím no, fotbal není jenom o gólech žejo. Byť uznávám, že pro nezaujatýho fanouška to musela bejt větší nuda no

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
forrest

Fico!

Reagovat
oli9

Reagovat
r.mrazik

za nepostup v letosni LM muze Onana (a v jednom zapase Rash). jinak jsme vlastne vylozene spatne zapasy neodehrali

kazdopadne kdyz ti tam nejaky typek vyrobi takove chyby, tak je postup fakt tezka vec

Reagovat
martin.b

základem je prostě nedostat od Gala a Kodaně ve 3 zápasech 10 golů, to je prostě rázem 9 bodovej potenciál jako základ pro postup v pytli no

Reagovat
r.mrazik

v tom mas rozhodne pravdu

Reagovat
Kucka

Reagovat
iamek

Reagovat
kattos

Jako jo, ale je to golman který si vybral on a nasázel za něj fakt velký balík peněz který byl potřeba jinde...

Reagovat
r.mrazik

s tim souhlas, at si rika kdo chce,tak letosni leto a prestupy tomu tymu vubec nepomohly

Reagovat
Losinho

ale vybral si ho sám

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Rudy

V zime poslat nekam na hostovani a vyhry jsou zaruceny. Bude zbyvat jeste 18 zapasu, tj. 54 bodu. To vychazi na 81 bodu celkove. To bude na LM bohate stacit

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
martin.b

tohle dělá ten Hag dobře, veřejně tým neshazuje a nepřehání to s kritikou, čímž by šel médiím na ruku.

Reagovat
pobody's nerfect

Dělá to dobře. Letos prohrál jen polovinu zápasů. Tohle je alfa a omega. Jak poté hodnotí výkony je naprosto vedlejší. Evidentně ani není schopen tým namotivovat, což bylo vidět třeba o víkendu v lize.

Reagovat
martin.b

"Arteta came 8th his 1st and 2nd seasons, then 5th in 3rd season, Klopp came 8th followed by two 4th place finishes"

OK nějaká kritika na místě je, herní projev je teď bídnej, peněz do jeho týmu narvali už dost, v evropě špatný... pořád je to ale jeho druhá sezona, ve které se navíc potýká s většími komplikacemi než v té první, kde skončil 3. a s CC. Závěry bych dělal až po sezoně, zda ten tým někam posunul nebo ne.

Reagovat
SunFells

Reagovat
martin.b

nesrovnávám, dávám do kontextu. Zrovna tihle dva si tým museli vybudovat od základů, Hag nějakou osu s několika top hráči přebíral, má tam ovšem zas jiný překážky, s kterýma si neporadili už 4 kouči před ním.

Reagovat
SunFells

Taky další překážky sám vytvořil. Třeba tam dokáže fungovat, když nebude muset/moct dělat část práce za lepšího sportovního ředitele, ale i k mému překvapení už ukázal dost varovných signálu, že on tou spásou nebude.

Reagovat
martin.b

těžko říct no, zas až tak zainteresovanej nejsem. Pokud překážkami myslíš disciplinární kauzy... chce tam nastavit nějaký standardy, který se zákonitě museli potkat s nějakým odbojem, otázka jak to dokáže řídit po té sociální stránce, tam to třeba drhne a ztrácí tím respekt a důvěru no. Varovnej je recruitment, pokud v něm má silný slovo, hodně bych ho omezil.

Reagovat
SunFells

Překážkami myslím právě nábor. Dalšími varovnými signály pak jeho opakované chyby v pressingu, slabou kontrolu hry a neujasněné přesvědčení co chce hrát - po nástupu mluvil jinak než tuhle sezónu, jeho zhodnocení zápasů je často dost mimo tak mám pochyby zda si chyby vůbec uvědomuje, celkově jeho komunikace vypadá slabě (viz i to o kritice). Je nejasné, zda jeho dlouhodobá četná marodka je jeho omluvou nebo vinou, i přes obří investice jeho tým nepůsobí fyzicky tak dobře jako konkurence, přičemž jeho pingpong to bych řekl vyžaduje o to víc.

Reagovat
kattos

Reagovat
Muffi

Nedavas, jen opisujes cizi kraviny.

Klopp prisel po 8 kolech bez letni pripravy a prestupaku. V lize to slava nebyla, ale v EL se doslo do finale s kadrem, kde dynamiku na krajich obstaravali Alberto Moreno a Glen Johnsson.

4 misto znamenalo posun o cca 15 bodu v podstate s nulovym netspendem a pristi rok se k nemu pridalo finale LM.

Hag predvedl v Evrope kulovy a v lize je to stejna sinusovka jako predchozi roky. Jeden vyjde, zacne se mluvit o boji o titul a dalsi je z toho rozcarovani bez LM a vyhazov trenera.

Reagovat
martin.b

Glen Johnson

Reagovat
RickNash

přesně jak píšeš

jinak když se člověk podívá na lavičku, co měl Klopp na prvním zápase: Joe Allen, Jordan Ibe, Adam Bogdan, João Carlos Teixeira, Jerome Sinclair, Kolo Toure, Conor Randall.

Reagovat
pobody's nerfect

Jasně to samozřejmě beru. SAF taky nebyl úspěšný hned od začátku. Ale prostě ocekavas, že bude nějaký progres, i když třeba s výkyvy. Na mě současná situace působí tak, že sám neví, co by měl udělat jinak, hráčům je to u prdele a Hag není schopen zvednout jejich morálku a motivaci. Spíš to na mě působí tak, že ztrácí kabinu.

Reagovat
forrest

Nene, tady je taky nekdo nehejtr s objektivnim pohledem?

Reagovat
martin.b

objektivita je pro každýho subjektivní

Reagovat
SunFells

“I’m definitely upset and disappointed, definitely. I expected something different,” Ten Hag said.

“I wanted the team to use their performance and their result against Chelsea to build something, so it’s very disappointing.”

Jen z posledního týdne

Reagovat
martin.b

taky poslední týden byl zatím snad jejich nejhorší v této sezoně, těžko může ignorovat výkon s B-mouthem, fakt je ale ten, že v rozhovorech nepřikládá pod kotel, naopak se někdy až na sílu snaží hledat pozitivum i tam kde není, což je pro rozptýlení tlaku na tým za mě chytrý.

Reagovat
SunFells

Vyhledal jsem to právě kvůli tomu, že jsem ho viděl už párkrát se projevit způsobem, u kterého jsem si řekl, že tohle už je rozdíl oproti jiným top manažerům v PL.

Zároveň s tamtím jsem akorát našel i čerstvé vyjádření Linekera k němu, který má stejný dojem:

"I think that is the one area that I would criticise Ten Hag a little bit - I don't think he's handled situations brilliantly with various players. He's had a lot to deal with, but he's repeatedly been critical - openly and publicly - and that is the one thing, even when I played, that was unacceptable."

Reagovat
forrest

Vzdyt to jsou takovy diplomaticky nejasny odpovedi… v cem se chovaji jinak ostatni? Mne teda prijdou vsichni stejni, jen nekdy nekdo vic place…

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
LyEX

Musím povedať, že dobré odpovede, pomaly znižuje laťku United a dáva ich na úroveň Antverp a podobne, to je fajn, tam patria po tomto výkone, kedy vlastne nemáš čo stratiť, keď chceš mať šancu na postup, tak musíš trhať trávnik, ale ty vlastne hraješ kokot a "dobrý defenzívny výkon" predvedieš. Nevadí, že si síce klub, ktorý vyhodil na posily najviac na svete (a cez to strieda Evans Magora), ale skúsili sme LM a nesadlo to, tak o rok. Neviem kde ešte môže tento legendárny klub klesnúť, za mňa sa už viac nedá.

Reagovat
Man__United

Dokud se nezmění majitel, který udělá konečně pořádek ve sportovní struktuře tak to bude pořád stejné jen s jinýma trenérama, tohle už jsme zažili s JM i OGS, chyba v nich evidentně nebyla, když se to opakuje. Dobrý příklad je McKenna, který byl asistentem OGS, nešlo jim, byli odvolaní a McKenna je teď v Ipswchi, kde má podporu boardu, dostal je do Championship a jako nováček útočí na Premier League

Reagovat
LyEX

Evidentne je ten najväčší problém vo vedení, to by o tom nerozprávali fanúšikovia, bývalí hráči a podobne na pravidelnej báze, ale na druhú stranu tie milióny tam stále prúdia, tréneri si vyberajú svojich hráčov, za posledné roky často aj preplatili konkurenciu ako Alexis do City, resp. Maguire tiež mal o neho záujem City, čiźe s nejakou nepodporou vedenia nemôžem úplne súhlasiť. Za mňa aj výber manažérov bol strašný, dinosauri ako JM a LVG, následne OGS s nulovou skúsenosťou, teraz večný asistent hlavných trénerov.

Reagovat
Man__United

Jako dostal některé hráče které chtěl, jako Onana, Antony, Casemiro, Mount ale tím to asi končí, chtěl ještě stopera toho Korejce z Neapole co šel do Bayernu, dostal 35ti letého Evanse, chtěl top útočníka Kanea, ale dostal mladého, i když talentovaného Hojlunda, musel se spokojit s hráči na hostování jako Weghorst, Sabitzer jen kvůli zbytečně dlouhé sáze o prodeji klubu, která měla být hotová minimálně do konce minulé sezóny a stále není nic potvrzené, jako má svoje chyby, ale to má každý manažer, ale prostě celý board je špatně složený a manažer je jen špička ledovce.... Stále víc a víc jsou pravdivé že pravdivé slova Rangnicka, že celý klub potřebuje operaci srdcen

Reagovat
LyEX

Ako v poriadku hádať sa o tom nebudem, nemám žiadne bližšie informácie ohľadom týchto vnútorných zálžitosti, len si to dám do porovnania s Liverpoolom kde ten Kloop tiež často nedostal hráča, ktorého chcel, naopak kĺúčoví hráči odišli, pričom aj na začiatku svojej kariéry v LFC dostával hráčov ako Wijnaldum, ďalší príklad aktuálne leto pre LFC a Caicedo, Lavia a cez to ten herný prejav (predovšetkým zápal hráčov) je niekde inde.

Reagovat
Man__United

Tak v Liverpoolu už je taky zajety nějaký systém, Kloppovi to taky chvíli trvalo než to dál dohromady, přišel někdy ke konci roku 2015 a první seriózní úspěch finále EL bylo 2018, za těch 10 let je v United takový bordel, že prostě během roku a s majiteli jaké máme se neopraví za 2 roky

Tady se bohužel musí počkat jak dopadne příchod SJR a Ineosu, jaké přivede lidí o fotbalového oddělení a až pak se může řešit manažer, jsem si dost jistý že kdyby s ETH přišel Ovemars tak je situace daleko lepší

Reagovat
martin.b

*finále EL 2016, finále CL 2018 a 2019. Pokud už srovnáváme, Klopp během tohoto období přivedl Maného, Wijnalduma, Salaha, Robertsona, VVD, Alissona, Fabinha... každý z nich ten tým posunul, většina prakticky ihned, tam je prostě zatím hroznej rozdíl no.

Reagovat
Ingimir

"večný asistent hlavných trénerov"?

Reagovat
farwest

Jurgen Klopp: All I ask for Christmas is we sack another United manager.

Reagovat
mario23

Jako oproti ostudě proti v lize včera aspoň makali, snažili se, ale jen nasazením to nejde. Bayern byl bohužel jinde. EtH už mě taky štve, ale nejradši bych byl, kdyby jsme vyrazili hráče, který na to kašlou, jako je Anthony, Martial, Rashford, Sancho. Chybí zranění, protože po tom vystřídání jsme šli herně hrozně dolů, ale kdo z těch zraněných by hrál základ? Místo aby nás táhli ty předražený hráči, tak nás táhne odepisovanej Scotty a Maguire nebo Garnacho. Jsem fakt zvědav na lednové přestupy.

Reagovat
forrest

V lednu toho moc necekam… to bude zase max. nejaka hostovacka ve stylu Amrabat nebo Reguillon, pripadne zase nejaka hvezdicka z Eredivisie, za kterou vyhodime 100M a dame ji rovnou 250K plat, aby se z toho za pul roku vyklubal nekdo jako Sancho nebo Antony…

Navic tomu neprospiva i to castecny prevzeti klubu… ktery ma byt kdy? Nekdy az na jare? Takze v podstate asi nikdo nebude chtit delat nejaky zasadni rozhodnuti, nez si nastavi nejaky novy procesy…

Chtelo by to letos nejak tu TOP5 ukopat a v lete zacit opet znovu…

Reagovat
forrest

Kazdopadne ale toho plevele se zbavit - Martial, Sancho apod…

Reagovat
mario23

Neuvěřitelný, kolik miliard ten klub vyhodil oknem za nevydařený přestupy. Musíme se víc zaměřit na přestupy z anglický ligy. Chyba byla, že nepřišel Madisson. Když pominu, že je zraněnej, tak by to byla skvělá posila za polovinu nebo třetinu toho, co jsme dali za Sancha.

Reagovat
Free_player

Co jinýho jim taky zbyde Těžko doufat v poslední klíčový body zrovna proti týmu jako je Bayern, když ty body utekli proti týmům Kodaň a Galatasaray ( která imho soupiskově vypadá silněji než United). Buďme soudní - co by chtěli v další fázi LM dělat ?

Reagovat
forrest

No jasně, konečná by v LM pravděpodobně bylo další kolo, v EL třeba ne... ale bude lepší se teď plně soustředit jen na ligu, zbývá 22 zápasů a TOP4 se dá udělat.

Reagovat
Free_player

jj jáááásný " soustředit jen na ligu" to jsou typická slova každýho, kdo vylítne

Reagovat
Neutron

Wtf tak na LM sa uz sustredit mozme tak z gauca tak o co ide

Reagovat
Benzema

Myslite, že by ustal aj prípadnú vysokú prehru v Liverpoole?

Reagovat
pobody's nerfect

Jen horší než loni. Jinak vydrží

Reagovat
bbbauch

Pockej par dni a uvidis

Reagovat
Kincl

Tak díky za nic demente, z takové skupiny nepostoupit, to chce taky talent. Ale jen tam zůstaň, aspoň bude ManU jen na hraně hrajeme / nehrajeme LM a o titulech si nechají zdát dalších dvacet let.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele