Tambling: Lampard je nejlepším hráčem historie Chelsea

28.03.2013, 13:58
Aktuality
Poklony mu přichází ze všech stran. Z řad spoluhráčů, fanoušků, manažerů i bývalých fotbalistů. Složil mu ji i nejlepší střelec historie Chelsea Bobby Tambling. Tedy, zatím nejlepší. Sám legendární útočník doufá a nepochybuje o tom, že Frank Lampard zvládne jeho rekord překonat. Považuje ho totiž za nejlepšího hráče, který kdy v dresu Blues nastoupil.

Bobby Tambling drží střelecké maximum v Chelsea už více než 43 let. Svých 202 branek dovršil ještě v šedesátých letech minulého století - poté přestoupil do Crystal Palace. Nyní již vyhlíží svého nástupce. "Myslím, že se mu určitě podaří můj rekord překonat. Věřil jsem tomu už nějaké čtyři roky či pět let zpátky. Frank přemýšlí i podává výkony jako útočník a střelec," chválí produktivního záložníka Tambling.

Lampard se k absolutnímu maximu přiblížil na rozdíl pouhých dvou branek minulé ligové kolo proti West Hamu United. Svůj jubilejní 200. gól za Chelsea vsítil hlavičkou po centru Edena Hazarda. Tato branka byla zároveň v tomto malém londýnském derby trefou vítěznou.

"Samozřejmě bych byl velmi rád, kdybych zůstal držitelem tohoto titulu. Bylo by to krásné. Ale stejně vím, že jednoho dne přijde někdo další, někdo lepší. A kdo může být lepší než Frank Lampard? Když se podíváte, co Frank jako osobnost dokázal, a k tomu zohledníte, čeho dosáhla Chelsea za posledních deset let, je jasné, že není jen jeden z nejlepších, ale zřejmě ten úplně nejlepší hráč, kterého kdy Chelsea měla."

Už od začátku probíhající sezony v médiích, a nejen v nich, probíhají horlivé spekulace o tom, zda Frank Lampard prodlouží smlouvu v Chelsea nebo v létě klub opustí. Stávající kontrakt mu totiž v červnu vyprší. Tambling se připojil k řadě příznivců 35letého fotbalisty a jeho odchod ze Stamford Bridge by považoval za nesmyslný.

"Rozuměl bych tomu, kdyby nehrál tak, jako nyní hraje. Jenže on stále předvádí dobré výkony a stále dává góly. Tohle dělal vždy, za každého manažera v Chelsea, je to úžasný profesionál. Nechápu to. Nicméně nejsem členem klubu, takže všechno, co o tom vím, jsem se dověděl z tisku. Je mi však jasné, že když neprodlouží, velká spousta fanoušků bude zklamaná," dodal někdejší forvard západolondýnského celku.

Autor: Marek Ustohal / telegraph.co.uk

Komentáře (316)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele