Sydney FC přibude rival ze západu. Závazně se tvoří nový klub

13.04.2012, 17:47
Aktuality
Zaujalo nás
Australská A-League se tenčit nebude. Po suspendaci Gold Coast United se totiž stát New South Wales, jehož centrem je více než čtyřmilionové Sydney, od příští sezony rozdělí na dva tábory. Východ bude reprezentovat čerstvě bývalý zaměstnavatel Kisela s Lavičkou, západ následovník Sydney Rovers, prozatím ukrytý pod pracovním názvem West Sydney FC...

Abychom chápali kontext, jak je už naznačeno v perexu, myšlenka posílení nejlidnatějšího státu Austrálie není ničím novým. Už v září 2009 byl odklepnut projekt Sydney Rovers jakožto 12. člena A-League, jehož vstup do velkého světa fotbalu měl být proveden výkopem zahajovacího kola ročníku 2011-12. Tomu však nakonec bylo zamezeno nelepšící se finanční podporou mužstva. Vedení Australské fotbalové federace (FFA) se tehdy ztrapnilo, když vše protahovalo, zatímco se muselo hryzat do rtů, že dříve neslyšelo na lépe zajištěné návrhy.

Už tehdy se nicméně ředitel FFA Ben Buckley vyjádřil v tom smyslu, že i případná další sydneyská franšíza bude mít jeho podporu. Po odpadnutí ošklivého káčátka Zlatého pobřeží a angažmá vhodnějších investorů, už tedy nebylo co řešit; a pro změnu se přirozeně jedná v cukuletu, již s ohledem na následující sezonu. Totiž vstoupit do ročníku s devíti olicencovanými kluby - s ohledem na ještě nedávno plánované osazenstvo o 12 účastnících - to už by i na skandály opředenou FFA bylo příliš.

Nic k řešení se nenaskytlo hlavně proto, že divácká podpora klubu náležícího regionu Greater Western Sydney od téměř rok starého krachu nikdy neochabla. Naopak to jsou právě fanoušci, kdo se nyní významně podílí na formování, respektive počátečním etablování nového klubu. A to je vpravdě příjemná změna oproti prvoligově chudnoucímu Queenslandu, kde se fotbal těší mizerné popularitě. Ve čtvrtek večer se zhruba 300 aktivních podporovatelů vydalo na první schůzku s významnými činiteli a některými australskými legendami včetně Marka Bosniche (někdejšího brankáře ManUtd, dnes experta Fox Sports a rodáka ze Sydney), aby společně rozjeli dohady o budoucí identitě a kultuře klubu.

Za místo konání byl zvolen takvzaný Mounties Club v Mount Pritchard, kde sídlí momentálně nejváženější fotbalový orgán území - Mounties Wanderers, účastník New South Wales Super League, čili technicky vzato druhé nejvyšší soutěže, pokud nebereme v úvahu osamostatněnou A-League. Příště, 17. dubna, se fórum posune zase jinam a postupně se pokusí "projezdit" celý region, aby se mohlo vyjádřit co možná nejvíc příznivců, ať už přesvědčených nebo potenciálních. Konkrétně se teď bude cestovat více na východ, do Riversideského divadla v Parramattě.

Občanské fórum po australsku

Nejhlavnější slovo při hromadné debatě mělo pět osob: kromě jmenovaného Marka Bosniche a pochopitelně Bena Buckleyho i Kyle Paterson (úvodní řečník, patrně mluvčí "nové" fanouškovské komunity), Lyall Gorman (hlava A-League a někdejší předseda Central Coast Mariners) a Robert Sestan (viceprezident New South Wales Super League). První podnětný proslov měl potom bývalý golman Aston Villy; podle něho by tenhle mančaft měl být jakýmsi průsečíkem členů státní Super/Premier League, klub by měl být obklopen aurou úzké spolupráce, čímž Bosnich patrně narážel i na možné čachry s fotbalisty. Došlo tedy k nastínění konceptu "klubu dělnické třídy" - metafora marxistického proletariátu bude utvářena vnitřní sounáležitostí, puncem "fanouškovského týmu" a charismatem outsidera.

Na pozadí Buckleyho ujištění rozdováděného davu, že tenhle případ bude "jiný" a nebude se opakovat několik měsíců staré nedorozumění, se pak rozjela diskuze na četná témata. Jedním z nich - pro mě celkem kupodivu - byl i herní styl ansámblu, který dosud logicky nenabyl žádné konkrétní podoby. Také proto patrně lze vzít fanouškovu relativně obecnou, neškodnou prosbu o "Cruyffův systém 4-3-3 a kombinační hru plnou rychlosti, síly a technické zdatnosti" za jakýsi prazáklad diskuze na téma vhodného kormidelníka pro "West Sydney" (název není oficiální). Prozatím se nejvíc hovoří o "profláknutých", až hvězdných mužích...

Skloňována jsou tedy jména jako Paul Okon (převážně 90. léta a Club Bruggy, ale i Itálie, Anglie; 28 reprezentačních startů; svého času kouč australské osmnáctky či asistent GCU), Tony Popovic (legenda Sydney, Crystal Palace i stálice národního výběru; velmi loajální člověk - tři roky dělal asistenta u Sky Blues, nyní vykonává funkci řadového kouče Eagles) nebo dokonce Frank Farina (byl dlouho manažerem Brisbane Roar, což by se mělo hodit, stejně jako šest let strávených u repre; opravdu velké jméno s minimální vazbou na region). Dále jsou pak ve hře ještě tři manažeři z NSW Premier League, tedy elitní regionální soutěže. Klíčové teď každopádně bude ani ne tak to, kdo se historicky prvním lodivodem stane, jako spíš kdy se jím stane. Pochopitelně čím dřív, tím líp.

Vůbec nejzásadnějším okruhem k vyřešení byl výběr domovského stadionu. Jestliže v A-League není úplně běžné, že by byl mančaft striktně vázán na jediný stánek, který za cizí vymění jen v případě velmi akutní potřeby, jako tomu tak je zpravidla v Evropě, dá se docela dobře počítat s tím, že i "West Sydney" bude rotovat. Ben Buckley sice představil dlouhodobější vizi: vybudovat pro nový klub vlastní fotbalový chrám, to ale samozřejmě momentální situaci neřeší. Co by mohlo, je trojlístek hřišť v Parramattě, Penrithu a Bankstownu (jak navrhuje jeden fanoušek na Twitteru) - s tím, že favoritem se zdá být prvně jmenované místo, jež za svůj výchozí bod mělo pojmout už Sydney Rovers. Hlavně ale ne na ANZ Stadium (Olympijský stánek v Sydney a dějiště slavného barážového zápasu o postup na MS 2006), hromově se skandovalo na fóru.

Ruku v ruce s tímto problémem pak mimochodem kráčí rovněž otázka umístění klubového centra či tréninkových lokací - i s tím souvisí plánovaná tour po jednotlivých částech regionu. Nejvážnějšími kandidáty se zatím zdají být města Parramatta, Campbelltown či Blacktown.

A název? Sydney Magic, Sydney Dream? Asi ne. Přesto by některé z takhle patetických přízvisek nově formovaný klub mohl či měl přijmout za své, a to dle jistého Carlose Romera, jenž toto přání vyjádřil na svém twitterovém účtu. Na samotném fóru - což je podstatnější - ale zavládla nevzácná shoda ohledně jasného vymezení se proti ukotveným "východniarům". Proto by název měl od pohledu říkat, že další vyslanec New South Walesu pochází pro změnu z opačného konce rozlehlého státu. Zároveň se předběžně ustavilo, že bezejmenní fotbalisté stále oficiálně bezejmenného týmu budou k lítým bitvám vybíhat v červenočerné barevné kombinaci. Tím pádem se zase vyhraní proti Sky Blues; a půjdou ve šlépějích manchesterských, milánských, liverpoolských či melbournských rivalů.

Harry domů nevolá

Vznik útvaru, který opět zaokrouhlí počet účastníků A-League na 10, byl oficiálně ohlášen 11. dubna 2012. Návrh podpořila také (a především) premiérka země Julie Gillard, jež uvolnila balík osmi milionů australských dolarů (6,3 milionů eur) přímo na rozvoj kopané ve Western Sydney. To samozřejmě velmi kvitoval Ben Buckley. Rovná polovina investic dohromady poputuje vstříc ženám (milion AUD) a přestavbě centrály státní, NSW League (tři miliony). Zbytek půjde nejspíš z drtivé většiny na samotný provoz rodícího se klubu; což je pro FFA příslib, že nedojde k opakování případu Sydney Rovers.

Zároveň to nepřímo otevírá poslední opravdu zásadní otázku - a sice, co s prázdným kádrem? Přirozeně se nabízí výprodej toho, co zbylo z Gold Coast United. To sice jako takové pokračuje, je však nad slunce jasné, že talentované ofenzivní klenoty jako Halloran nebo Harold v "neprvoligovém" týmu působit nebudou. Jiní si už angažmá zajistili či zajišťují - tady lze jmenovat nejlepšího levého beka soutěže Traorého (Melbourne Victory), kapitána Thwaitea (Perth/Incheon) nebo ohromně nadaného Jamese Browna (Newcastle Jets) -, další jsou s "West Sydney" intenzivně spojováni a povětšinou jde o borce, kteří se v GCU ani moc neprosadili; jako Severino, který ale vedle ostatních čeká na to, kdo bude jmenován trenérem. Třetí, notně samostatnou kategorii pak tvoří Harry Kewell. Rodák z Western Sydney, který na otázky novináře odpovídal v duchu, že "to moc nevidí" a "že je v Melbourne spokojený nejen on, ale i děti a vůbec celá rodina".

Ať už s Kewellem nebo bez něj, z tohohle poupěte zatím bohudík kouká konečně seriózní projekt; a snad tedy vážně míněný pokus o zabudování další pevné součástky ligové struktury. Možná za to může premiérčina konkrétní podpora, možná přesun z problematické oblasti Queenslandu - každopádně rovněž mě zatím vývoj situace naplňuje optimismem. Ten nechybí ani mnohem důležitějším aktérům uvnitř fóra, takže nezbývá nic jiného než si přát, ať jim tenhle elán vydrží co možná nejdéle...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No...jestliže je to nový klub, tak se výraz "rival" moc nehodí.

Reagovat
rufus

Myslím, že v tomhle případě to ani moc nevadí. Je zřejmé, že ve smyslu rival je myšlen soupeř a nemá to souvislost s žádnou historickou vazbou.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že to tak nemyslí, ale pak by se víc hodil výraz konkurent, soupeř atd. Doufám, že se autor moc neurazí, že do něj reju .

Reagovat
rufus

Asi by se opravdu více hodilo použití výrazu konkurent nebo soupeř, ale i takhle to zní dobře. Hůř by znělo třeba spojení odvěký rival, případně zmínka o tom, že se můžeme těšit na nové derby.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to je postavený na mém vnímání slova rival. Při vyslovení slova rival se má člověku otevírat kudla v kapse, na tváři se objeví vražedný úsměv a v žilách začne pěnit krev .

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

jsem rad, ze nejsem tvuj rival v lasce

Reagovat
rufus

Tohle mě právě u slova rival moc nevadí. Asi to v tomhle případě nevnímám tak vážně. Ale u slova derby by mě to už přišlo nevhodně použité.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...tak si říkám, že až budu opět psát komentář s nadsázkou, tak to někam do pravého dolního rohu připíšu. Pozoruji, že ty mé násilné komentáře berou lidi vážně (viz. předzápasové prognózy před utkáním v Jablonci) .

Reagovat
fantomas

Kravina. To je stejný jak s derby...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to tak nevidím.

Reagovat
fantomas

Tak...už sem na PC, takže ti to můžu vysvětlit pořádně a polopatě. Tohle totiž vůbec nesouvisí s nákym tvym/vašim náhledem na slovo rivalita, i když ani ten nesdílim. Tohle spíš souvisí s vaší úzkostlivostí, s jakou byste neustále připomínali, že vy máte za derby jen ty zápasy, kde se porve nejvíc lidí apod...(viz ta tvá kudla, i když sem nadsázku pochopil - doufám).

V textu je slovo "rival(ové)" použito jednou jedinkrát, a to v souvislosti se zcela zaběhlými derby + tim melbournskym, který zkrátka v australskym měřítku derby je, ať se třeba stavíš na hlavu. Pak je použito v nadpisu, a to čistě logicky: kdybych tam dal to tebou navrhovaný slovo soupeř, bylo by to zavádějící ze dvou prostých důvodů: 1) západ by se v první řadě jevil být západem země, což neodpovídá, 2) rázem by pozbyla smysl ta volba Sydney FC, protože nově vzniknuvší tým bude samozřejmě "soupeřem" i pro zbylých osm mančaftů. Takže tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jdi do prdele. Já vůbec neposuzuju derby podle toho, kolik se na něm porve lidí. Pokud jde o slovo rival...narážel jsem na jeho použití v nadpisu, který mě hned trknul do očí. Prostě mi tam sedí míň než ta, která jsem uvedl já. Pod rivalem si představím klub, se kterým mě pojí nějaká historie, tradice a delší dobu trvající soupeření.

Reagovat
fantomas

No jo, ale to uplně kroutíš význam slova. Rivalita sama o sobě znamená soupeření - v přenesenym slova smyslu, budiž, vyhrocenější soupeření. Což samozřejmě bude i tohle, protože Sydney FC dosud neměla s kym řádně soupeřit, takže se to spíš bude prožívat o to víc, než že by si fanoušci řikali "aha, to nemá tradici, kašlem na to".

Nehledě na to, žes mi furt nevysvětlil, jak by sis ten nadpis představoval. "Sydney FC přibude soupeř ze západu. Závazně se tvoří nový klub"? Opravdu? Ani minimální smysl to potom nemá no (resp. maximálně ten nesprávnej), a bude to souviset s tvym citem pro češtinu nebo nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

Nahoře jsem navrhoval slova konkurent a soupeř . Jo, když to budeš brát podle výkladu slova rival ve slovníku, tak je to v pohodě. Ale v oblasti sportu, alespoň dle mého názoru, se za tím slovem musí také něco skrývat. A to mi v tomhle případě nepřijde. Apropo, nemusíš se čertit. Já jsem jen řekl svůj názor. Neměl jsem v úmyslu tě ztrapňovat, srát se do tebe, nebo tě nutit k zamyšlení.

Reagovat
fantomas

No dobře, však já taky nechtěl atakovat tvou filozofii - tu poznámku na rvačky při derby sem si moh odpustit, vim, že seš v tomhle směru jaksi přijatelnější než takovej trevor -, spíš výtku jako takovou, která prostě nedává smysl. Kdybych to měl v textu, budu ti, s přimhouřenim všech očí, rozumět...ale v nadpisu si tam dosaď konkurenta nebo soupeře a vzejde ti kravina. Leda kdyby se to celý přeformulovalo, to by teprve bylo potřeba konfrontovat přímo tvuj náhled na rivalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, přijatelnější . Zrovna dneska jsme se bavili s Trevorem, že on jezdí na výjezdy o dost dýl jak já, přesto se ještě v podstatě nedostal do problémů. Za to já je přímo přitahuju .

Reagovat
fantomas

Tak myslel sem celkově v otázce rétoriky apod...

Reagovat
smazaný uživatel

No...to záleží, o čem se se mnou bavíš . Jak to tu jednou říkal prospero: Dřív jsem si myslel, že je lepší před Sanchou nemluvit špatně o Wohnoutech. Teď si myslím, že je lepší před ním o nich vůbec nemluvit."

Reagovat
fantomas

Tak přijdeš mi umírněnější prakticky ve všech ohledech no, i když charakterově sem tě neměl moc příležitost poznat. Koneckonců ty ses mě víceméně zastal dole pod dolarem, to trevor by ho zapalcoval a ještě přidal komentář jako "přesně, vidláci jedni".

Reagovat
smazaný uživatel

Trevora si nakloníš, až se místo toulek po černém kontinentu, Tramtárii, Indii apod. podíváš také k našemu severnímu sousedovi .

Reagovat
fantomas

Já vim no, moc dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, to umíš tak dobře anglicky, nebo si informace o těch méně oblíbených fotbalových destinacích sháníš v rodném jazyce?

Reagovat
fantomas

Všechno v angličtině, neblbni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mohl jsi mít předchůdce a zdědit archiv. Nebo máš tlumočníka...Emil Holub také neuměl moc ty jejich jazyky a procestoval celou Afriku.

Reagovat
fantomas

:))

Reagovat
smazaný uživatel

zastal tebe

Reagovat
fantomas

No mimo jiné, ale zastal. Ty máš fakt občas neuvěřitelný problémy s chápánim.

Reagovat
smazaný uživatel

jak muze byt nekdo takhle vztahovacnej

on se zastal ty ligy a ty to vztahnes na sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Teď si přijdu jako tři sta let mrtvej filozof, o jehož výroku se přou dva studenti na UK.

Reagovat
fantomas

Zastal se ZÁJMU o ligu, kterej snad NĚKDO (jako třeba já) musí vyjádřit, prokázat - a právě to tobě vadí, nevoní nebo co já vim...

Reagovat
rufus

Nevidíš, že to dolar dělá schválně?

Reagovat
fantomas

Sorry, já se v něm fakt nevyznám. Seš šťastnej člověk, jestli ty jo.

Reagovat
rufus

Od té doby, kdy prohrál sázku, vrátil se a začal účelově provokovat ho už moc nečtu. Teď zrovna přispíval do diskuze, kterou čtu a je to vidět na první pohled, že si z tebe dělá srandu.

Reagovat
fantomas

I kdyby jo, prostě je potřeba mu dát zase jednou najevo, že se chová jak primitiv (pokud i to dělá schválně, tak tim hůř no). Ono mu to třeba dojde.

Reagovat
rufus

To tady spíš skončí s trollingem dřív Filip než dolar.

Reagovat
rufus

Se nediv, když máš tendenci se vybavovat s kdejakým policajtem, který po tobě něco chce. A oni pro podobné debaty většinou moc pochopení nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jábych to řekl asi takhle: Mám rozvinutý smysl pro solidaritu a provokování . Krom toho mám asi pro policajty nesnesitelný kukuč a nepříjemnou rétoriku. Z toho asi pramení ty trampoty se strážci zákona (díkybohu zatím nicotné).

Reagovat
rufus

To já mám hlavně ten smysl pro provokování. Dokonce mi jednou učitelka řekla, že mívám pohled arogantního hajzla. A tím stejným pohledem já koukám na policajty, když s nima komunikuju, zvlášť když už mám něco vypito. Nejhorší je, že já se s nima nikdy bavit nechci, no a většinou to skončí tak, že se jim snažím tak trochu provokačně vysvětlovat, že nic špatného se neděje..

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže máme Martyho . Mimochodem, Michal říkál, že za to může možná on, že na nás vylítli čerti z dodávky .

Reagovat
rufus

Co tam sakra dělal, že je vyprovokoval? Já doteď nemám tušení proč se tam najednou tak vyrojili..

Reagovat
smazaný uživatel

Prý se jim rumovým nedopatřením otřel o auto.

Reagovat
rufus

A to se stál klidně mohlo. Nejhorší je, že se s nima pak nedá bavit. Chceš jim slušně něco říct a jediný, co odpoví je "jménem zákona budete dělat co já vám řeknu".. A když se zeptám na důvod, tak mi řekne, protože to on řekl.. Vždycky mě tímhle dokážou vytočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá varianta je, že dostali příkaz vysílačkou: Sejměte toho blonďáka v černý bundě .

Reagovat
rufus

A to je možná pravděpodobnější varianta.

Reagovat
rufus

Ještě jednou se do toho připojím. Musím tady souhlasit s fantomasem, protože v nadpise to slovo rival je použito podle mě dobře. Sedí tam hezky, je vidět, že je tím myšleno soupeř a nikoliv nějaký tradiční konkurent.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

koho proboha zajima tahle liga?

Reagovat
smazaný uživatel

Sázkaře, fantomase, pár zdejších nadšenců.

Reagovat
smazaný uživatel

Například mě zajímá celkově světové dění, včetně Austrálie. Nechci zůstat omezen a myslet si, že jsou tyhle země dneska stále fotbalově nerozvinuté a jelikož se chci zapojovat do diskuzí na nějaké úrovni, měl bych mít všeobecný přehled. A tyto články tomu napomáhají, alespoň co se fotbalu v pro nás exotických zemí týká.

Reagovat
smazaný uživatel

Svou fotbalovou rozvinutost prokázala Austrálie na MS 2006 a snad taky na posledním Mistrovství Asie .

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím reprezentaci, ale i jejich ligu. Ale jinak souhlasím, její reprezentanti to jasně ukazují.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jejich ligu nesleduju, ani to neplánuju. Jen jsem na vypsáním úspěchů jejich reprezentace podpořil tvůj komentář. Jo a zapomněl jsem dopsat jedno jméno, které mluví za vše - Harry Kewell .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jmen je víc, že jo. Mark Schwarzer, Brett Emerton, Craig Moore, Mark Bosnich, Mark Viduka, Harry Kewell etc...Já taky ligu nesleduju, ale to jen proto, že není kde. Ale rád si o tom počtu a obohatím se.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosnich

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Nečekal sem, že si tu kravinu obhájíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý gólman to byl. Ale během angažmá v Chelsea se jednou pořádně ztrapnil (ne svým výkonem).

Reagovat
smazaný uživatel

Byl hroznej

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, bylo jich víc. Ale Kewella jsem měl nejraději. Hlavně v době, kdy hrál za Leeds a v Poháru UEFA prohnal Slavii. Jinak z Australanů mě ještě zaujal Chipperfield (snad se to tak píše) a určitě Bresciano. A zapomněl jsem na Tima Cahilla, to je taky frajer .

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bych to takhle odstupnoval - 5. Bresciano, 4.Schwarzer, 3. Cahill, 2. Viduka a nejlepsi 1. Kewell

Reagovat
smazaný uživatel

Já to mám jednoduchý. 1. Kewell, 2. Cahill...jiné australské hráče jsem si neoblíbil.

Reagovat
fantomas

Bresciano před Emertonem a Neillem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak udelej svuj zebricek, at se ti taky muzu vysmat

Reagovat
fantomas

I kdybych chtěl, tak ty se mi se svym přehledem vysmát opravdu nemůžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, protoze se lisime v nazoru na jedno misto

Reagovat
fantomas

No tak já bych to i mírně zpřeházel samozřejmě. Spíš je prostě vrchol dávat před tyhle dvě stálice reprezentace jedno z největších, ne-li největší, zklamání australskýho fotbalu (pochopitelně vzhledem k potenciálu a tomu, co se od něj slibovalo).

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Já si článek o australské lize vždycky rád přečtu. Je občas zajímavé sledovat, jak tam některé věci chodí úplně jinak.

No a když tě to nezajímá, tak to nečti

Reagovat
cetto

já bych třeba bral i nějaké okénko do Afriky

Reagovat
domingo

Jako ligove okenko? Srsly?

Reagovat
fantomas

Můžeš už jednou provždy skončit s tim otravovánim?

Reagovat
smazaný uživatel

prestan si uz konecne obhajovat kazdej clanek co napises, je to neskutecne trapny

Reagovat
fantomas

Wtf? Ty seš fakt ohromně otravnej hmyz...

Reagovat
smazaný uživatel

staci se podivat pod kazdej clanek co napises, vzdycky vyvadis jak certik z krabicky, kdykoliv nekdo napise neco na adresu tvyho clanku, jak maly urazeny mimino

Reagovat
fantomas

Možná kdyby primitivové jako ty jednou drželi hubu...

Reagovat
smazaný uživatel

strasne vztahovacnej clovek jsi

Reagovat
fantomas

Prosim?

Reagovat
smazaný uživatel

nekdo zkritizuje neco, co mas rad a ty to hned vztahnes na sebe a urazis se

Reagovat
fantomas

Což je strašně nečekaný, když je tu ta liga propagovaná jenom mnou.

Reagovat
Losinho

Já si neumim představit, že by někdo svůj článek neobhajoval.

Reagovat
smazaný uživatel

neser furt

Reagovat
Filip12

,,projekt''

Reagovat
Oxbow

Toho Gold Coastu je mi liti hroznej mancaft, ale krasny mesto, kraasna arena!!!!

Reagovat
fantomas

Mančaft nebyl hroznej. Právěže hrozně talentovanej, akorát nezkušenej no. Hráli jeden z nejhezčích fotbalů tam - oproti postoupivšímu Perthu to byla uplná pohádka např.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nekdo sleduje australskej fotbal Jak se tam hraje?Je ten fotbal koukatelnej?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ty budes asi autor co?

Reagovat
fantomas

Fotbal je koukatelnej jak kdy, jako ostatně v každý lize. Ale kvalita je tam hodně slušná, hlavně teda mezi mladýma - je to obecně dost mladá soutěž. A tři až čtyři týmy maj i velký stratégy v čele, takže jsou poměrně vyspělý po taktický stránce.

Reagovat
Oxbow

Jinak, urcite se s tebou nechci hadat, ja je letos videl 5krat mozna 6 krat, ale porad je to silene malo!!! Takze se s tebou nechci rozhodne hadat, ale nez jsem se pred rokem a kousek vratil z Gold Coastu, tak jsem na ne "pravidelne" chodil, i z duvodu toho, ze mi fotbal hodne chybel ... ale jejich hra se mi nelibila, silene naivni a takticky neusporadana, ale fandil jsem jim

Reagovat
Oxbow

promin, reakce na Fantomase!!!

Reagovat
fantomas

Jj, naivní to oni sou, i neuspořádaní. Jen se ohrazuju proti tomu "hroznej"...kvalita tam je, jen fakticky nekontrolovatelná, nevyvážená.

Reagovat
Oxbow

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele