Suárez byl po včerejším debutu oficiálně představen fanouškům

19.08.2014, 13:25
Aktuality
Vzhledem k tomu, že měl donedávna uruguayský kanonýr Luis Suárez veškeré autogramiády a veřejné prezentace zakázaná, mohl být fanouškům Barcelony oficiálně představen teprve dnes - jen pár hodin po svém premiérovém vystoupení v dresu katalánského giganta...

Uruguayského forvarda, který za kousnutí Giorgia Chielliniho na nedávném MS dostal čtyřměsíční distanc, ve čtvrtek částečně omilostnila sportovní arbitráž CAS. Ta sice ponechala délku trestu v platnosti, letní posile z Liverpoolu ovšem dovolila s novým týmem alespoň trénovat a hrát přípravné zápasy.

Včera si tak Luis Suárez v duelu o Trofej Joana Gampera odbyl alespoň čtvrthodinové cameo a částečně se tak podílel na demolici mexického Leónu 6:0. Ještě před výkopem zápasu si přitom užil prvních velkých ovací publika na Camp Nou. "Byl to památný den, děkuji vám všem za vaši lásku," napsal záhy Suárez na Twitteru.

Oficiální prezentace hvězdné posily se konala teprve před pár minutami a Luis Suárez se u té příležitosti vyznal ze "splněného snu". Co mě nejvíc překvapilo, je skvělá atmosféra v kabině. Už teď si přijdu jako součást rodiny," pochvaloval si Uruguayec. "Že jsem superstar? Hvězdy patří na nebe, já tu jsem proto, abych týmu pomohl k trofejím," dodal skromně.

Kromě rodáka ze Salta na tiskové konferenci vystoupil také jeden z významných členů představenstva Jordi Mestre, aby upřesnil detaily celého přestupu. Dle jeho slov se například Barceloně podařilo Suáreze získat za menší obnos (81 milionů eur), než s jakým počítala hráčova výkupní klauzule (99 milionů). Uruguaycova smlouva s katalánským velkoklubem nyní obsahuje rovnou 200milionovou doložku.

Autor: Tomáš Daníček / ČTK, football-espana.net

Komentáře (576)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele