Sturridge dostává šanci, Chelsea chybí útočníci

23.12.2009, 20:01
Aktuality
Chelsea, jako každý další anglický klub, nyní čeká hektické vánoční období plné fotbalu, ve kterém bude londýnské celek postrádat trojici zraněných. Mimo hru jsou Nicolas Anelka, Michael Essien a Deco. Nabízí se tak šance pro ty méně využívané.

Zanedlouho navíc Chelsea opustí i Didier Drogba, Salomon Kalou a John Obi Mikel, kteří odcestují na Africký pohár národů a Carlo Ancelotti si tak bude muset vystačit s tím, co bude mít k dispozici. Podle svých slov budou mít šanci ti, co tak často nehrají.

"Anelka má menší svalový problém a nejbližší zápasy zmešká," odůvodnil Francouzovu absenci Carletto. "Máme jisté problémy, protože nám bude chybět Anelka, Essien i Deco."

Trio zmešká sobotní zápas s Birminghamem a také ten pondělní s Fulhamem, ve kterých budou Blues hájit čtyřbodový náskok na čele tabulky. Minimálně zápas s Brums však ještě stihne Didier Drogba, kterému by měl dělat v útoku parťáka Daniel Sturridge, který má obrovskou příležitost, jak na sebe upozornit.

"Sturridge má velkou šanci ukázat své kvality," řekl Ancelotti. "Proti West Hamu se ukázal v dobrém světle a na Birminghamu by mohl začít od úvodního hvizdu. Ve své útočníky hodně věřím, není to jen Drogba, není to jen Kalou nebo Anelka, ale také právě Sturridge a Borini. Proti Fulhamu možná budeme mít k dispozici pouze je, v lednu se pak vrátí Anelka," prozradil v závěru Ancelotti.

Autor: Ondřej Holzman / sports.yahoo.com

Komentáře (319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele