Střelce Hlohovského už Fortuna liga přestala bavit, jde do Koreje

01.07.2017, 13:56
Aktuality
Slovenská nejvyšší soutěž přichází o svého nejlepšího střelce a nejužitečnějšího hráče uplynulého ročníku. Filip Hlohovský si ve 29 letech usmyslel, že už má domácí scény tak akorát dost, a vydává se bojovat o první korejskou ligu se Seongnamem. Tomu se upsal do konce roku...

Hlohovský Žilinu opouští s čerstvou bilancí 20 branek, kterými MŠK pomáhal k mistrovskému titulu. Ten je pro něho prvním v kariéře, další už ale na Slovensku, kde odchovanec Trenčína působil nepřetržitě, pravděpodobně nepřidá.

"O mém odchodu rozhodlo více věcí. V našem fotbale jsem dosáhl prakticky všeho. Byl jsem mistrem i nejlepším střelcem. Chtěl jsem teď vidět nové stadiony. Poznávat nové lidi. Novou krajinu. Korea je pro mě velmi atraktivní destinací," prohlásil Hlohovský v rozhovoru pro deník Nový Čas.

"Naše liga mi zevšedněla. Přestala mě bavit. Infrastruktura, málo lidí na tribunách nebo obava, že se z ní znovu někdo odhlásí. To všechno mě znechucovalo," dodal kriticky někdejší hráč Senice či Slovanu Bratislava.

Přesto se pro Hlohovského nejednalo o zcela jednoduché rozhodnutí a odchod ze Žiliny byl prý velmi emotivní. "Mrzí mě, že jsem opustil skvělé lidi. Hráče, trenéry, majitele. Tohle bylo to nejlepší, co jsem dosud v kariéře zažil. Beru je jako mou druhou rodinu," posteskl si.

"Doufám, že až se v prosinci vrátím, budou hrát v nějaké skupině evropské pohárové soutěže," nechává si možná dveře pootevřené Filip Hlohovský, kterého s loni prvoligovým Seongnamem čeká druhá polovina sezony a boj o návrat mezi elitu. Na přímý postup už to nejspíš nebude, baráž má ale čtvrtý klub tabulky stále na dosah.

Autor: Tomáš Daníček / cas.sk

Komentáře (338)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele