Strachan nevyloučil pokračování u národního týmu Skotska

11.10.2015, 16:55
Aktuality
Skotsko si v roce 1998 zahrálo na světovém šampionátu, od té doby na účast na velkém turnaji čeká a jeho absence se protáhne ještě minimálně o dva roky. Ostrovní země neuspěla ani v kvalifikaci o mistrovství Evropy ve Francii, v dalších dnech či týdnech se pak rozhodne o budoucnosti kouče Gordona Strachana...

Někdejší kormidelník Celticu nebo Southamptonu k týmu přišel v lednu roku 2013 a o alespoň teoretickou naději na postup do Francie Skoty připravila čtvrteční výhra Irska nad Německem. Před dnešním duelem na půdě trpaslíka z Gibraltaru ztrácejí Skotové na třetí místo propastných šest bodů.

"Od začátku jsem říkal, že je třeba počkat na konec kvalifikace a ta končí v neděli. Ale neočekávejte, že promluvím hned po utkání, až po něm si sedneme a vše probereme. Jsou zde dva nebo tři lidé, s nimiž si potřebuji promluvit, abychom si vše vyjasnili, od toho se následně můžeme odrazit. Nestanovili jsme si žádný časový limit. Času bude hodně a v následujících 24 hodinách nás toho čeká strašně moc, trénink, rozbor na videu, k tomu předávání pokynů hráčům, je toho hodně. Ale musím říci, že je to neuvěřitelná zkušenost, na takovou práci můžete být pyšní. Vím, že v průběhu kvalifikace jsme podali několik výkonů, díky nimž byla spokojená celá země," nechal se slyšet Strachan.

Strachan v tuto chvíli není terčem kritiky. Naopak má podporu, jeho pokračování ve funkci si přejí například Kenny Dalglish nebo Alex McLeish.

"Nemyslím si, že národ je nějakým způsobem naštvaný, lidé jsou dle mého názoru zklamání kvůli hráčům, kteří do toho dali vše. Je mi 58 let a během kariéry jsem zažil spoustu pádů. Užívám si, že mohu být s hráči, je skvělé s nimi pracovat. Jak jsem říkal už dříve, nemáme třeba tolik skvělých fotbalistů, ale máme vynikající tým a když se podíváte na to, co jsme během kvalifikace dokázali, byli jsme vlastně krůček od lepšího umístění, někdy nás o to připravilo břevno, někdy změna směru střely míče, jindy zase tyč. Kvůli hráčům mě to opravdu mrzí," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten druhej kůň bez žokoje na pána druhej flek

Reagovat
jsemdement

Reagovat
Filip12

já bejt Gordonem tak mám o to angažmá STRACHana

Reagovat
Milan.B

tssa bummm

Reagovat
off-olda

Škoda jen, že jsi debil.

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ferguson6

Nesplnil očakávania a Škótsko bude jediná britská krajina, ktorá nrpôjde na MS. Musí odísť.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele