STÁRNU, VÍ ARSENE WENGER

13.02.2007, 19:30
Aktuality
Arsené Wenger je neodmyslitelnou součástí Arsenalu posledního desetiletí. I sám francouzský kouč ale ví, že nic netrvá věčně a už pomaličku začíná přemýšlet o důchodu...

"Myslím, že klub může hrát na dobré úrovni více jak deset let, já ne," řekl Wenger pro French magazine. "Musím přijmout skutečnost, že za deset let mi bude 67. Tato práce vyžaduje fyzickou a instinktivní sílu, zvířecí síla vyžaduje touhu vyhrát. Musí to být součástí vás, ale může to zmizet věkem."

Wenger přišel na Highbury 28. září roku 1996, ani tak dlouhá doba mu ale nebere chuť na další vítězství. "Jsem posedlý úspěchy. Kvůli tomu jsem si možná dlouho nepřipouštěl, jak rychle čas plyne," říká dále bývalý kouč Monaka.

V padesáti začnete přemýšlet, co je na špičce hory a je smutné zjistit, že nežijete věčně. V tu chvíli je ten pravý okamžik na to položit si otázku ´jak ten zbylý čas využít, pokračovat jako dosud nebo se zaměřit na něco jiného´? Krédem mého života je každý den si říci, že zítra budu lepší než dnes. Nikdy jsem neměl rád jedince, kteří říkali ´nejsem v tom dost dobrý´," pokračuje Wenger, který může být na své dosavadní působení u kormidla "Kanonýrů" pyšný.

Za těch více než deset let změnil Arsenal v jeden z nejperspektivnějších klubů světa. Pouze tři hráči ze současného kádru mají na krku tři křížky - brankáři Mart Poom a Jens Lehmann a záložník Gilberto Silva. Wenger má na svém kontě řadu úspěchů. S Arsenalem třikrát slavil mistrovský titul (1998, 2002, 2004), čtyřikrát dobyl FA Cup (1998, 2002, 2003, 2005) a letech, v nichž triumfoval v Premier League, byl rovněž zvolen manažerem roku.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*1860

starneme kazdej, i my to vime asi vsichni..

Reagovat
smazaný uživatel

teda dobrý...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele