Stadion v Hradci má kolaudace kromě sportbaru, město proto dílo zatím nepřevzalo

02.10.2023, 17:10
Aktuality

Nový stadion v Hradci Králové získal v závěru září všechny kolaudační souhlasy kromě prostor sportbaru. Město proto zatím nepřevzalo od stavebního konsorcia v čele s firmou Strabag ani ostatní v září zkolaudované prostory stadionu. Aby se tak mohlo stát, budou zastupitelé v úterý jednat o tom, jak záležitost s nedokončeným sportbarem a převzetím stadionu vyřešit. ČTK to dnes řekla mluvčí magistrátu Kateřina Rohlíčková. Stavba arény pro až 9300 diváků začala v srpnu 2021 a s cenou 650 milionů korun bez DPH šlo o největší investici v novodobé historii města.

Prostory sportbaru není podle radnice možné zkolaudovat, protože po dokončení hrubé stavby v něm není hotový interiér. Jeho pořízení je podle radnice odpovědností městského fotbalového klubu FC Hradec Králové, který je nájemcem a provozovatelem arény. Vlastní pořízení interiéru je pak na podnájemci prostoru. Radnice v důvodové zprávě pro zastupitele uvedla, že interiér sportbaru by mohl být hotový do konce října.

Zastupitelé budou v úterý řešit převzetí stadionu od Strabagu včetně nezkolaudovaného sportbaru. Možností je to, že by závazek zajistit kolaudaci prostor sportbaru přešel ze stavebního konsorcia na město. K tomu však bude magistrát muset uzavřít se stavbaři dodatek smlouvy o dílo, případně dohodu o narovnání.

Stadion měli stavbaři v čele se společností Strabag podle města předat včetně kolaudací 30. června. To se nestalo, ale na základě dohody mezi radnicí a stavbaři město začátkem srpna převzalo jen dokončené a zkolaudované části stavby nutné pro odehrání fotbalových utkání. Na konci září kolaudaci získaly i další prostory, například ubytování nebo tělocvičny.

Podle Strabagu byl konečný termín dokončení díla 29. září. V polovině srpna primátorka Pavlína Springerová (Hradecký demokratický klub) uvedla, že město nevylučuje soudní spor se stavebním konsorciem ohledně termínu dokončení stavby stadionu a z něj plynoucích sankcí.

Na stadionu se od 5. srpna pravidelně hrají ligová fotbalová utkání celku FC Hradce Králové. Veřejnosti město stadion slavnostně otevřelo 3. září.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
fabec1222

Zápletka

Reagovat
bobis21

Tak doufám že to sportbar ještě na pár let natáhne.

Reagovat
lampas

Reagovat
Mönchengladbach

Spin-off "Sportbar".

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Neon

Reagovat
king23

Reagovat
romeo351

Reagovat
Losinho

Zbourat a začít od znova.

Reagovat
jsemdement

A my jsme si mysleli, že je konec první série.. .

Reagovat
ACSeRw!n

takze sance zije !!

Reagovat
Cotton

Dobrý epilog

Reagovat
Neon

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

A ono to půjde, né že né!

Reagovat
Axelrose

No proto. A ještě kvůli sport baru. Akorát mi není jasné, co v tom může to konsorcium firem víc udělat

Jó, už vím, pronajmout si to

Reagovat
Zemun

Pekný príbeh

Reagovat
Vopi11

A proč nám to tu tak sáhodlouze, ale zajímavě, vyprávíte?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele