Sponzoři zájem o fotbal neztratili, přesto kluby musí šetřit

23.07.2009, 13:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ekonomická krize

Reagovat
pospech11

tak zajímal by mě ještě Liberec když už jsou u těch top klubů

Reagovat
smazaný uživatel

tk doufám, že Kladno nespadne docela se mi líbí jak hrají...třeba doma se Slávií to byl dobrej fotbal ( minulou sezónu)

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta ma rozpocet pol mld Kc?

To kde preboha davaju?To by sa dal poskladat iny kader,nepochopim.

Reagovat
smazaný uživatel

jn a to si nezakopou příští sezónu ani poháry:D

Reagovat
didosh

Má a to už několik sez.!Nechápu proč nepřivedou posilu zvuč.jména nebo aspoň nevylepší zahr.scouting

Reagovat
smazaný uživatel

Daneček si za to nakupuje nábytek do novýho bytu:-)

Reagovat
didosh

To je nejvet.parazit co na Sparte profituje!

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové, Sparta má samozřejmě velikánský rozpočet, ale taky největší výdaje.. Nejen, že se vystavělo nové centrum mládeže, ale taky je kasa vyprázdňována za platy, koupě hráčů, provoz stadionu atd. Navíc Sparta může koupit draho opravdu velké hvězdy, ale ještě nikdy se jí nepodařilo, že by se ta kopě vyplatila.. Proto jde teď raději cestou hostování a teprve potom, jestli se uvidí, že bude hráč pro tým přínosem mohou se zaplatit vysoké částky Jako třeba bude asi výdaj na Hubníka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak smysl to dává. Budoucnost ukáže.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň nějaká změna.. Takhle by to asi dál už nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jste konečně přitáhli toho Jirouše, je to v expresu

Reagovat
smazaný uživatel

Hašek o něj údajně hrozně moc stál, tak doufám, že to nebude jen tak..

Reagovat
soukup

pokud zaplatíte tu pálku za Hubníka(čemuž nevěřím), tak by mě zajímalo jestli budete schopni zaplatit ještě třeba za Pamiče, kolik ten má opci, tak 10M?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to tolik bylo, tak v tom není asi vůbec žádný problém.. Sparta není v nějaké peněžní tísni

Reagovat
soukup

tak tys tady psal o nějakých 50M v Hubníkově opci, to by už s váma docela zamávalo bych řek, navíc pokud byste nepostoupili do LM (jakože to tak moc nevypadá) a ta vaše loňská ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

o 50 milionech sem asi nemluvil, ale vem si to takhle: Ta opce tedy může být na 50 mio, ale ta investice se vyplatí, protože ten hráč na Spartu rozhodně má (určitě i na víc), takže má velký potenciál buď se Spartou udělat dobrý výsledek a zaplatit se tím, nebo taky o dost výhodněji ho prodat Takže to není ani tolik výdaj jako spíš náklad (investice).. To samé je i u Pamiče. Zatímco kdysi se kupovali v podstatě zajíci v pytli za nějakých 20 milionů a neprosadili se, což pokladnu dost burcovalo.. Teď se jede jiným stylem.. Hráče zkoušíme na hostováních a další kvalitní se snažíme vychovat.. btw. třeba zrovna Folprecht by mohl být dokonce v základní sestavě

Reagovat
soukup

chápu, ale ještě si to musí uvědomit i vedení sparty a nebát se tolik prachů za jednoho hráče opravdu dát a to bude možná ten problém, von to je docela problém celýho českýho fotbalu, že nám všici utekli peněžně, před deseti lety se v ČR dávalo za největší přestupy kolem 20M a teď - pořád se dává kolem 20M zatímco fotbal jinde žije už v mnohem vyšších částkách...

Reagovat
smazaný uživatel

Vedení právě tohle očividně dělá. A jelikož si nemůžeme dovolit platit tolik peněz za zajíce v pytli, tak to je jediné řešení

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta je jen za loňskej rok -156 mega, předtím -48 mega, za dobu Křetínského -500 mega a to nikdo nepřizná vše. Dluhy dělá už jen provozem, to je největší průser. Klub nemá necelejch 8-9 mega na Jirouše, kádr samé hostovačky. Co až ti hráči odejdou? Řepka hraje poslední rok, z kádru nezbude nic a se samejma juniorama se hrát nedá (a v přípravě to na jejich větší zapojení vůbec nevypadalo). Netahej tu lidi za nos, že je na tom Sparta finančně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

*-250 mega, ne -500, překlep

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, ukaž mi ty čísla.. Není to náhodou kvůli půjčkám na mládežnický centrum? Protože, jestli tomu tak je, tak sám usoudíš, že to je dobrá investice, která se vrátí až za nějaký čas. Sparta samozřejmě potřebuje příjem z LM, kvůli tomu zahrnuje tyhle úsporný řešení.. Jenže to vypadá spíš ku prospěchu věci

Reagovat
smazaný uživatel

http://sportreport.lidovky.cz/sparta-dluzi-pres-miliardu-dda-/ln-sport-fotbal.asp?c=A080714_164808_ln-sport-fotbal_mis

http://www.tyden.cz/rubriky/sport/fotbal/rekordni-ztrata-sparty-loni-prodelala-156-milionu-korun_102364.html

http://www.tyden.cz/rubriky/sport/fotbal/gambrinus-liga/sparta-priznala-mame-stamilionove-dluhy_96133.html

Nevim v jaký ekonomický realitě žiješ, ale Sparta na tom není dobře, dělá to přesně stejně jako před lety Slavia - půjčkama od majitele a zvyšování základního jmění, ale to klub "ozdraví" jen na papíře a ty půjčky se pak musejí vrátit (Slavia takhle dodnes platí ENICu). Jediný co zachránilo Slavii byla LM a k tý má Sparta v tuhle chvíli hodně moc daleko.

To mládežnický centrum si už schovej, dokončilo se v roce 2003, co by se do něj loni investovalo? Kolik opor vlastně za těch 6 let Spartě dalo? V podstatě vlastně nikoho, talenty co Sparta v tuhle chvíli má si musela koupit jako dorostence. Takže odpověď zní - ne, tímhle to není. Ani nevim, kolik na to celkově ukradla od státu, 30+20 mega je veřejně známo, pak chtěli dalších 90.

Žádný úsporný řešení se nedějí, vaří se z vody. Vyhodit za půlroční angažmá Petera dokupy 20 mega (a to bude ještě chtít odstupný za rozvázání smlouvy), vyhodit 20 mega za slabýho Kušníra - to nejsou úspory. Podobně ti nakoupení talenti, zase o kus starší, už je jim 19, 20 let, v kádru pro ně není přes ty hostovačky místo, tak k čemu jsou? To je pořád že mají čas, že do budoucna a podobný kecy, ale teď jsou ve věku, kdy mají pomalu začít hrát ligu, "B" tým je málo. A už vidím Kaloudu se Střeštíkem, jak se koukaj z lavičky na nějakýho Folprechta a budou úplně v klidu.

Jediná investice Sparty je V. Kadlec, ale to je téma možná za 2-3 roky. Včera byla opakovačka derby a bylo jasně vidět, že na ligu ještě nemá, chodil tam od ničeho k ničemu. Nebo odejde hned za nižší prachy, taky možnost. Tak jako tak z tý sumy půjde velká část do Vršovic. Otázka jaká bude jeho cena, když se Sparta pořádně do evropy ani nepodívá. Jeden hráč ale klub nevytrhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Z těch dluhů se počítá z výroční zprávy J and T.. Tam nemáš zaručeno, že dluhy šly přímo ke Spartě, stejně jako to povídá Otava.. Sparta je určitě v mínusu, určitě ve větším než Slavie, ale to, aby pořád je to ekonomicky nejsilnější klub v republice. Je pravda, že se poslední dobou nedostali do LM a tím se ztratilo opravdu hodně peněz, jenže musíš brát v potaz, že při "porcování vepře" se počítá se třemi možnostmi rozpočtu (S LM, S UEFou, s ničím), sponzorů paradoxně v krizi přibývá, takže se pořád ještě nic neděje.

Mládežnický centrum je pořád ještě ve splátce, nechápu proč bych to neměl psát.

Kušnír šanci dostal, celkem ji využívá taky je v základní sestavě a na jeho místo se dlouhodobě s nikým jiným nepočítá (což moc nechápu ) Peter ještě nikam neodešel, tam byl ale problém v přístupu kdy se mu nechtělo trénovat a po několika zápasech za béčko dokonce měl konflikty s trenéry. Tohle se samozřejmě nedalo předpokládat.

Možná, že ty hostování můžou někomu připadat jako důkaz toho, že je Sparta ve finanční tísni, ale já v tom naopak vidím zlepšení situace kdy se hráči opravdu budou muset snažit, aby se do kádru dostali, a pak je teprve koupit potom co se uvidí, jestli mužstvu mají nějaký přínos.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele