SPL preview - 12. kolo

03.11.2007, 11:41, aktualizováno 04.11.2007, 09:57
Previews
Dvanácté kolo skotské Premier League otevře souboj pátého Kilmarnocku s lídrem tabulky Celtikem. Na jeho zaváhání čekají druzí Rangers, ti hostí Inverness, a také překvapivě třetí Dundee, které však v Aberdeenu nečeká nic snadného. Motherwell se utká se St.Mirren, v souboji posledních dvou Falkirk hostí Gretnu, v neděli se kolo dohraje utkáním Hibernian - Hearts.
Kilmarnock FC - Celtic Glasgow  (sobota 13:30)
Vedoucí tým skotské ligy Celtic Glasgow zamíří ve dvanáctém kole na stadion v Kilmarnocku. Zelenobílí vedou ligu o tři body před Rangers a Kilmarnock se nachází se šestnácti body na pátém místě.

The Bhoys budou určitě spoléhat na kanonýra Scotta McDonalda, který jim v posledním utkáním proti Motherwellu svým hattrickem vystřílel vítězství. Celtic z posledních čtyř ligových zápasu získali devět bodů, ale ve středečním utkání v poháru podlehl Hearts 0:2. Glasgowští budou opět postrádat japonského specialistu na přímé kopy Shunsukeho Nakamuru, který má zraněné koleno a jeho start není jistý ani pro zápas Ligy mistrů proti Benfice. Obránce Lee Naylor, který byl vystřídán během středečního pohárového utkání, bude chybět kvůli viróze, naopak polský útočník Maciej Žurawski se vrací po zranění kolena.

Manažer Kilmarnocku Jim Jefferies se bude muset obejít bez Allan Johnstona a Granta Murrayho, který má problémy s kolenem. Jefferies je nešťastný, že bude muset udělat oproti poslednímu utkání proti Hearts, které Kilmarnock vyhrál 3:1, pár změn v základní sestavě. Kilmarnock uhrál v prvním zápase této sezony na půdě Celtiku bezbrankovou remízu a tento zápas určitě nebudou předem vzdávat. "Celtic hrál v posledních dvou týdnech vždy ve středu zápas a to si myslím, že bude pro nás výhoda," prohlásil obránce Kilmarnocku Frazer Wright.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.90 - 4.00 - 1.45
více informací
Aberdeen FC - Dundee United  (sobota 16:00)
Sedmý Aberdeen přivítá na svém hříšti, v rámci dvanáctého kola Clydesdale Bank Premier League, Dundee United, kteří překvapivě figurují na třetí pozici.

Manažer Aberdeenu Jimmy Calderwood bude postrádat hned několik svých opor - Jamieho Smithe (zranění kolení šlachy), Steva Lovella (stehenní problémy), Darrena Mackieho (problémy s kotníkem), Dereka Soutara a také Zandere Diamonda a Chrise Clarka, kteří potřebují odpočinek. "Myslím si, že dnes to bude proti Dundee velký zápas, protože United jsou sedm bodu před námi. Ale máme na paměti, že do konce soutěže zbývá stále dost zápasů," prohlásil Calderwood.

Svěřenci Craiga Leveina si v posledním utkání skotské ligy poradili s Glasgow Rangers, které porazili 2:1 a nyní budou chtít prodloužit vítěznou sérii na čtyři zápasy. Levein bude v zápase postrádat Craiga Conwaye, Lukasze Zalusku, oba mají problémy s nohou, Davida Robertsona, jenž má kýlu a Keitha Watsona, který má zraněné koleno. Fotbalisté Dundee také zvítězili v poháru nad druholigovým Hamiltonem 3:1. "Potěšující bylo to, že když jsme dostali gól, jak proti Rangers, tak proti Hamiltonu, okamžitě jsme zvýšili úroveň naší hry a šli za vítězstvím," řekl Levein.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 2.90
více informací
Falkirk FC - Gretna FC  (sobota 16:00)
Domácí mají na svém kontě pouhé dvě výhry z dosavadních jedenácti zápasů a jsou v tabulce předposlední. Mají ovšem dobrou příležitost naplno bodovat - hrají proti poslední Gretně. Manažer Falkirku John Hughes dával dosud hodně šancí mladíkům a v tomto trendu hodlá pokračovat, i když ne v takové míře. "Přiznávám, že jsem to přehnal, potřebujeme i zkušené hráče," říká Hughes. Do sestavy domácích se vrací obránce Milne, možná nastoupí už i Ross.

Gretna je zatím beznadějně poslední a fanoušci přestávají tým podporovat. Na to si hodně stěžuje manažer týmu Davie Irons, kterého hodně mrzel pohled na prázdné tribuny při poslední domácí prohře s Inverness. Kromě toho Ironse kdekdo kritizuje za jeho práci. "Už mám po krk takzvaných expertů, kteří se za každou cenu chtějí vyjádřit k Gretně," říká. "Dokážu přijmout kritiku za fotbal, ale ne za jiné věci." Hostům chybí dva hráči, Barr a Canning.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.35
více informací
Motherwell FC - St. Mirren FC  (sobota 16:00)
Dosud šestému Motherwellu se doma celkem daří a proti St. Mirren je papírovým favoritem. Domácí manažer Marc McGhee má pro sobotní zápas k dispozici takřka kompletní sestavu, jediným zraněným je záložník Stehen Hughes, který bude mimo hru ještě zhruba měsíc.

Rozjetí hosté hodlají před dlouho pauzou, kvůli reprezentaci, potřetí v řadě zvítězit. Tři body z Motherwellu by brali také z toto důvodu, že by svého hostitele dostihli v tabulce. "Poslední dvě výhry pro nás byly obrovskou vzpruhou. S důvěrou v sebe sama jsme nikdy neměli problém, ale ty dva skvělé výsledky nám nesmírně pomohly," prohlásil manažer hostujícího týmu Gus MacPherson. St. Mirren nastoupí bez obránce Maxwella a útočníka Darga.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.35
více informací
Glasgow Rangers - Inverness Caledonian Thistle  (sobota 16:00)
Skotská nejvyšší soutěž nabídne ve dvanáctém kole souboj "Davida s Goliášem". Desátý tým tabulky Inverness zavítá na Ibrox stadium, kde se střetne s místními Rangers. Glasgowský velkoklub se nachází na druhé pozici, o tři body za svými největšími rivaly ze Celticu.

Manažer Rangers Walter Smith bude mít opět k dispozici Jean-Clauda Darchevilla a Brahima Hemdaniho. Podsaditý útočník se zbavil potíží s kolenní šlachou a francouzský záložník se vrací na trávník po problémech s tříslem. Jezdci to určitě proti hostům nebudou mít tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. "Když se kouknete na Inverness, tak se jim na Ibrox Parku daří tak, jako žádným jiným týmům, které tu v poslední době hrály," varuje před outsiderem trenér Rangers.

Tým manažera Craig Brewster, který je mimochodem stále i aktivním hráčem, v týdnu odehrál svůj zápas v rámci poháru na půdě Aberdeenu, odkud si odvezl porážku 1:4. Brewster byl velmi rozčarovaný z obrany svého týmu, která nepředvedla příliš oslnivý výkon a nabádal ji, aby si proti útokům Jezdců počínala chytřeji. "Moji hráči budou v zápase připraveni na všechno a v každé situaci budou vědět, co dělat," prohlásil Craig Brevster.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 11.00
více informací
Hibernian Edinburgh - Hearts of Midlothian  (neděle 15:00)
Dohrávka 12. kola skotské nejvyšší soutěže se odehraje na Easter Road Stadium, kde domácí Hibernian přivítá Hearts of Midlothian. Hibs se nacházejí na čtvrtém místě tabulky, zatímco hostující Hearts jsou ke zklamaní všech svých fanoušků až na osmém příčce.

Francouzský záložník ve službách Hibernianu Guillaume Beuzelin doufá, že bude moct zasáhnout do tohoto prestižního derby dvou rivalů z Edinburghu. 28letý hráč nehrál poslední dva zápasy, jelikož podstoupil menší operaci kolene. Ale tento týden už s týmem trénoval a vypadá to, že by do utkání mohl zasáhnout. Střelec Steven Fletcher pokračuje po zranění v plné tréninkové zátěži, zatímco portugalský záložník Filipe Morais do zápasu nezasáhne, protože si musí odpykávat trest. "U Beuzelina je šance, že nastoupí," sdělil manažer Hibs John Collins pro klubové internetové stránky. "Celý tento týden trénuje, jako všichni ostatní hráči, kteří byli zraněni a ošetřovna je v posledních dnech mnohem klidnější," dodal.

Sebedůvěra týmu Hearts se značně zvedla poté, co vyřadili v poháru favorizovaný Celtic. Ovšem z posledních dvou ligových utkání si Hearts neodnesli ani jeden bod. "Tento zápas pro nás bude velmi důležitý, protože se nám vůbec nepovedly poslední dva zápasy proti Kilmarnocku a Dundee United. Musíme hrát tak, jak jsme hráli ve středu proti Celticu. Na Easter Road stadium to bude velice těžké, ale pokud předvedeme stejný výkon jako na Celtic Parku, pak můžeme vyhrát," prohlásil obránce hostujícího týmu Ibrahim Tall.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.25 - 3.05
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Celtic Glasgow1181232:1025
2.Glasgow Rangers1171328:1122
3.Dundee United1171317:1022
4.Hibernian Edinburgh1163219:1221
5.Kilmarnock FC1144314:1416
6.Motherwell FC1151511:1416
7.Aberdeen FC1143416:1515
8.Hearts of Midlothian1142518:2114
9.St. Mirren FC114167:1813
10.Inverness Caledonian Thistle1131715:2310
11.Falkirk FC1123615:259
12.Gretna FC111199:284

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
-Kopy-

Bezva

Reagovat
Shevchenko

Super.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dál.

Reagovat
HOST*morientes

nic moc...viděl sem lepší...na jiným webu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele