Spartak Moskva, představení soupeře Baníku

16.09.2008, 18:53
Aktuality
Moskevský Spartak bude prvním soupeřem Baníku Ostrava v letošním ročníku poháru UEFA. První zápas je na programu ve čtvrtek 18. září 2008 na ostravských Bazalech. Odveta se odehraje o dva týdny později v Moskvě.

Mužstvo Spartaku

Spartak Moskva je tradičním ruským klubem, který však v posledních letech ztrácí svou dominanci z let sovětské éry. Letos prošlo mužstvo krizí, při které proti němu vystoupili dokonce i vlastní fanoušci. Vše vyústilo ve výměnu generálního ředitele, prodání ikony klubu Jegora Titova a vyhazov hlavního trenéra Čerčesova. Mužstvo v létě opustily i další zkušené opory Maksim Kaliničenko a Roman Pavljučenko. Spartak teď obtížně hledá přirozeného lídra a kapitána pro mužstvo. Minulý týden našlo alespoň náhradu za trenéra Čerčesova, kterou se stal Dán Michael Laudrup.

V tuto chvíli je Spartak až na šestém místě ruské Premier Ligy s velkým odstupem na vedoucí Rubin Kazaň. V závěru sezony mužstvo tedy čeká pouze souboj o místa zaručující alespoň předkolo Ligy Mistrů. S tou se v letošním ročníku Spartak rozloučil právě v předkole, kde ho s přehledem vyřadilo ukrajinské Dynamo Kiev.

Ideální sestava

Pletikosa - Fathi, Kováč, Stranzl, Jiránek - Maidana, Mozart, Pavlenko, Bystrov - Wellinton, Baženov

Branku Spartaku Moskva hájí zkušený Stipe Pletikosa. V obranné čtveřici mají prakticky předplacené místo oba Češi. Na pravém kraji Martin Jiránek a ve středu Radoslav Kováč, vedle něhož nastupuje rakouský reprezentant Martin Stranzl. Levý kraj patří jarní posile z berlínské Herthy Maliku Fathimu, případně argentinci Rodriguezovi. Na obou krajích může alternovat univerzál Šiškin oplývající výbornou kopací technikou.

Ve středu zálohy operuje patnáctinásobný reprezentant Brazílie Mozart. Mozart kromě tradiční brazilské techniky disponuje i kvalitní střelbou a buldočí zarputilostí, se kterou na hřišti soupeři nedaruje jedinný centimetr. Vedle něj nastupuje Kovalčuk, tvořivý Pavlenko anebo případně jako defenzivní štít Kováč. Na levém kraji zálohy hraje argentinský talent Maidana a vpravo jeden z nejrychlejších hráčů v Rusku Vladimir Bystrov. Ten bývá často neoblíben kvůli tomu, že své bleskové úniky rád zakončuje teatrálním pádem do pokutového území.

Útok v ideálním případě zdobí brazilec Wellinton a reprezentační útočník Baženov. Nad startem obou útočníků proti Baníku Ostrava ovšem visí otazník kvůli zraněním. Nejpravděpodobněji by při jejich absenci měl nastoupit vysoký Dzjuba podporovaný ofenzivním křídlem, případně podhrotem, Ivanem Saenkem.

Fanoušci

Tvrdé jádro fanoušků Spartaku je nechvalně známé nejen v Rusku, ale i za hranicemi svého státu. Řádení spartakovců před nedávnem zažila i pražská Sparta rovněž během utkání poháru UEFA. Kromě výtržnictví v ulicích Prahy docházelo i k fyzickým útokům na domácí fanoušky a během utkání jeden z ruských fandů vnikl i na hrací plochu. I proti Baníku se do české republiky chystá velká skupina ruských příznivců a utkání budou provázet speciální bezpečnostní opatření.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

uz se nemuzu dockat

Reagovat
smazaný uživatel

Rusové se budou opět chovat jako idioti

Reagovat
smazaný uživatel

V televizi to náhodou nedávají,že?

Reagovat
trepka

Bude to na ČT4 Sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Wow díky za skvělou zprávu

Reagovat
smazaný uživatel

Mám vsazeno na domácí,stejně jako u sparty Snad mě nezklamou Rusové a baník hodně podcení...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bych se neodvazil vsadit nebo tipovat. Preju to Baniku, ale Spartak je v dvojzapase urcite favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš čo ja by som doma tipol 1:0 alebo 1:1 pre Baník a vonku 2alebo 3:0 pre Spartak (Je to len môj typ )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hodil jsem si to tam,ne že bych byl přesvědčenej,ale i zdánlivě prohraný matche skončí úplně jinak. A na baníku to je otevřené

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím Baníku,ale co si budeme povídat favorit je Spartak a taky bude podle toho vypadat průběh a nevsadím si na Baník nemají na Saprtak sice to nebude výsledek např.1:4,ale tak 1:2 nebo 1:3 to skončí a Baník se zase nepodívá do skupiny poháru UEFA.Co se týče Sparty těžko říct,ale Dinamo má super tým a uvidíme tam bych to viděl na výsledek 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu ale týmy ktoré podceňujú a sú favoritmi dvojzápasu neraz padnú tvrdo na hubu a naopak taký baník môže prekvapiť. Veď sú to európske súťaže kde je možné všetko.

Reagovat
smazaný uživatel

Do pytle oni to budou dávat ČT4 a nám zrovna momentálně nefunguje digitál

Reagovat
smazaný uživatel

olša: a to ani nevíš,že 200 hools spartaku nabídlo férovku baník hools

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle sem slysel, ale prej to byl jenom medialni vymysl

Reagovat
smazaný uživatel

myslím,že čt udělal skvělý výběr matche.Bude skvělá atmosféra,tak si diváci příjdou na své.A chachaři s komsomolcama si dají taky někde pěkně do rypáku!I can´t wait!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mma problem nejde mi CT4 a ten zapas musim videt nevite kde na netu se na to da divat???

Reagovat
smazaný uživatel

mozna to bude na myp2p.eu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele