Sparta vzdala čekání na Kováře, získala Vindahla Jensena z Alkmaaru

25.07.2023, 18:24
Aktuality

Peter Vindahl Jensen se přesouvá z Alkmaaru do pražské Sparty, kterou posílil formou ročního hostování s opcí. Letenský klub toužil po návratu Matěje Kováře z Manchesteru United, vzhledem k blížící se kvalifikaci o postup do Ligy mistrů však nechce déle čekat...

"Matěj Kovář společně se svojí agenturou a Manchesterem United nadále zvažují, jak bude pokračovat jeho kariéra. My jsme si přáli, aby to bylo ve Spartě, ale v tento moment už nemůžeme nadále čekat, blíží se vrchol našeho léta v podobě kvalifikace Ligy mistrů. Jak jsem řekl už v průběhu soustředění v Rakousku, pokud teď nemůžeme přivést Matěje, musíme na to reagovat," okomentoval brankářskou situaci ve Spartě sportovní ředitel Tomáš Rosický.

"Peter má zkušenosti ze zahraničních lig i evropských pohárových zápasů. Je to brankář, který má fyzické parametry i schopnosti, které si u tohoto postu představujeme. Jeho výkony ve druhé bundeslize jsme v minulé sezoně pravidelně sledovali," dodal na adresu nové posily.

Vindahl Jensen přišel do Alkmaaru před dvěma lety z Nordsjaellandu, po první sezoně však ztratil pozici jedničky na úkor zkušenějšího Hobieho Verhulsta, jehož od ledna mezi třemi tyčemi vystřídal australský reprezentant Mathew Ryan. Pětadvacetiletý dánský gólman odchytal za Alkmaar 48 soutěžních zápasů, v nichž desetkrát udržel čisté konto.

Druhou polovinu loňské sezony strávil Vindahl Jensen na hostování v Norimberku, kde měl nahradit zraněného Christiana Matheniu, od května ale sám absentoval s kolenem.

Rodák z Helsingøru má na kontě čtyři starty za dánskou reprezentaci do 21 let.

Autor: Jiří Vojík / sparta.cz

Komentáře (328)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele