SPARTA VDĚČNÁ ZA REMÍZU

29.07.2004, 14:02
Aktuality
Ještě sedm minut před koncem prohrávala pražská Sparta na hřišti Apolelu Nikósie 2:0 a byla kousíček od naprostého debaklu v zápase 2. předkola Ligy Mistrů. Naštěstí v pravý čas rozhodl Tomáš Sivok – po jeho přihrávce nejdříve skóroval Pacanda a druhý gól dál střelou z dálky sám.

Spatra inkasovala už v 6. minutě – po nedorozumění mezi Hochmeistrem a Blažkem skóroval Alexandru. Poté se Sparta několikrát dostala k zakončení, ale Voříšek, Meduna, ani Pacanda neuspěli. Pak znovu zahrozil Alexander, ale Pacanda odpověděl střelou do tyče kyperské branky.

Po změně stran Apoel ukázal, že část Kypru patří Řekům – po centru Germanov se hlavou "á-la Dellas" trefil Charalambidis a nejednou to bylo 2:0. Sparta chvíli tápala, ale pak se rozhodla otevřít hru. Na gólmana Morfise se valil útok za útokem, ale až v 83. minutě se prosadila nová posila Sparty Milan Pacanda. Míč mu sklepl Tomáš Sivok, který byl na hřišti sotva minutu. O několik minut později se Sivok radoval znovu, když sám srovnal skóre na 2:2 a zajistil Pražanům dobrou výchozí pozici pro odvetu.

Zápas potvrdil, že Sparta má v předkolech Ligy Mistrů pomalejší rozjezd a v domácí odvetě bude o co hrát, i když k postupu teď stačí i remíza 1:1. Trenér Straka může být spokojen i s výkonem některých posil, zejména Milana Pacandy. Do zápasu nezasáhl Jan Šimák, který teprve dohání fyzičku po roční pauze.

Včera byly sehrány také další zápasy 2. předkola LM. Největší překvapení se zrodilo v Baku, kde domácí remizovali s CSKA Moskva. Nevíce gólů viděli diváci v Tbilisi, kde padlo celkem deset branek. Útočník Wisly Tomasz Frankowsi se trefil hned čtyřikrát a jeho kolega Macej Žurawski dvakrát. Zápas nakonec skončil 8:2 pro hosty a Wisla je tak prvním téměř jistým postupujícím. Dobrou pozici pro odvetu má také Doněck, který vyhrál v Jerevanu 3:1.

Souhrn dalších zápasů:

Pjunik Jerevan - Šachťor Doněck 1:3

Rosenborg - Šerif Tiraspol 2:1

Young Boys Bern - CZ Bělehrad 2:2

Nova Gorica - FC Kodaň 1:2

Baku - CSKA Moskva 0:0

Žilina - Din.Bukurešť 0:1

HJK Helsinki - Maccabi Tel-Aviv 0:0

Skonto Riga - Trabzonspor 1:1

FC Bruggy - Lok. Plovdiv 2:0

SK Tirana - Ferencvaros 2:3

Hajduk Split - Shelbourne 3:2

Djurgaarden - Kaunas 0:0

G. Tbilisi - Wisla Krakov 2:8

Autor: Petr Táborský

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TRAPAAAAS!!

Reagovat
smazaný uživatel

hm,tak Ferencvaros vyhrál venku a ještě 3:2 Jestli to doma udrží,tak to bude (případný) soupeř pro Spartu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, Bille, to "Hm" na začátku si nech, jooo?! To je moje poznávací značka

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu se z tebou hádat si přece jen o něco zkušenější,nežli já Odteď budu používat "hmm" P.S.Moje poznávací značka je:blbý a naprosto nedávajcí smysl příspěvek

Reagovat
HOST*yarda

OK. A mimochodem: "jsi" ne "si"

Reagovat
HOST*Bill

hmm :-) ,tak jsem se k tvým obětím nakonec přidal

Reagovat
smazaný uživatel

A vůbec,mělo by tě to těšit,že du v tvých stopách

Reagovat
smazaný uživatel

A já myslel, že si to ani neuvědomuješ, že to tam vždy píšeš...

Reagovat
HOST*Monkeyfucker

já spartu moc rád nemám ale teď jim to přeju venku 2:2 a doma 2:1 to je v pohodě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele