Sparta v roce nula

23.01.2008, 17:41
Názory a komentáře
Zdeněk Pospěch dal sbohem pražské Letné a vydal se na sever. V Kodani podepsal smlouvu na tři a půl roku. Ve sparťanské kasičce zacinkalo zhruba padesát milionů korun. Na dlouhou dobu je to možná naposled, co v téhle truhle chřestí zlaťáky v takovém množství. Sparta se ocitá v roce nula.

Ze Sparty kvalitní fotbalisté vždy odcházeli za lepším. Ekonomické síle klubů ze západní Evropy a v poslední době i z Ruska a Ukrajiny prostě tuzemské kluby nemohou odolávat. Pro Spartu ale odchodem Pospěcha prakticky končí jedna etapa. Žádné astronomické částky za přestupy v nejbližší době očekávat nelze. Doba, kdy za Tomáše Rosického Dortmund vysázel půl miliardy korun, je pryč. Evropský trh postihla rozsáhlá recese. Ty tam jsou ale také časy, kdy Hübschman, Kováč nebo i Sivok odcházeli za hranice za částky kolem nebo i přes tři miliony eur. Respektive situace na trhu se zas až tak dramaticky nezměnila, ale zmiňovaní fotbalisté jsou prostě pryč (nepočítáme-li Sivokovo hostování) a noví jaksi nejsou na skladě.

Určitý podíl na tom má i fakt, že zatímco v devadesátých letech vedla cesta do zahraničí prakticky výhradně přes Spartu nebo Slavii, dnes prodávají "ven" i menší kluby. Reprezentační obránce Zdeněk Pospěch odchází do Kodaně za zhruba 50 milionů korun, tedy asi 2 miliony eur. Vzhledem k tomu, že je mu devětadvacet a za půl roku by jeho letenský kontrakt pozbyl platnosti, dá se hovořit o dobrém obchodu. Sportovní stránku věci nechme stát tiše opodál, bavíme se přeci o penězích. Kromě Pospěcha už toho současný sparťanský kádr hladovým vlkům z velkých klubů moc nenabízí. Regály jsou vybrané, zbývá jen pár kousků s pomačkaným obalem, nebo prošlou dobou trvanlivosti.

Libor Došek je sice nejlepší ligový střelec posledních let, ale dával vlastně někdy pravidelně branky na mezinárodním poli? Zájem anglického druholigového Burnley je bohužel odpovídající. Obchod století z toho nekouká. O Abrahama prý stojí za hranicemi také. Když dojde na jméno klubu, kam by měl odejít? Kde nic, tu nic. Oba borce navíc trápí zranění. Slušnou částku na Spartě očekávají za Michala Kadlece. Ten už ale přestupuje dva roky. Nejdřív Celtic, potom Hamburk, Leverkusen, Spartak Moskva a nejnověji Lyon. Pokud by se přestavil v létě na Euru v Rakousku a Švýcarsku, pak by snad možná jeho cena mohla vyletět ke třem čtyřem milionům eur. Byl by tedy on tím posledním. Ale co dál?

Na Spartu teď prostě nějakou dobu žádná závratná suma putovat nebude. Přesto není třeba věšet hlavu. Na Letné snad dostane prostor tolik proklamované budování týmu. Že by ve Spartě neměli na výplaty, to nehrozí. A jestli vedení klubu pomůže tenčící se peněžní potůček k promyšlenějším nákupům, nebude se žádný fanda Letenských zlobit. Třeba to bude kolektiv sehraných mladíků bez mezinárodního věhlasu, toužících po velkém fotbale, doplněný několika zkušenými hráči, kdo vrátí na Letnou Ligu mistrů. A ačkoliv Kladrubského, Koláře, Jeslínka nebo Nádeníčka dnes zná na západ od našich hranic málokdo, nikde není psáno, že to za dva roky nebude jinak. Vždyť kdo znal před půl rokem Šimůnka.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (136)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na tu fotku se spartani moc dobre podivejte,protoze to uvidite na jare casto.

Reagovat
smazaný uživatel

ta už je k vidění často

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby mela sparta kadr jako pred 10 lety tak by tam ten obrazek nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Viš jak to je,,kdby byly v řiti ryby........

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

přesne, trapná výmluva

Reagovat
smazaný uživatel

to by tam klečel Lokvenc

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze Sparta zas vykupi ty mlade dobre z Baniku a za 2 roky zas budou mit penez jak cip taci Reznik Rajtoral oba zaklad v 21

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo žika že je Baník proda??? Řeznika už ted sledujou zahraniční agenti a do Sparty ho určitě neprodají

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, velky penize jsou potreba vsude..

Reagovat
smazaný uživatel

řika

Reagovat
smazaný uživatel

Řezník ještě musí zabrat, zatím na to nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Se laskavě prober!!!! Oni mají daleko navíc než na spartu!!!! Zahraniční kluby je chtějí získat už ted a ty řekneš že skončí ve spartě . Myslim že maji kluci rozum protože kdyby přestoupili do sparty tak by je nenávidělo celé slezko a část moravy (ŽE MÍRO?? )

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, ta doba už je pryč! Poslední baníkovská vlaštovká směr Sparta byl právě Pospěch! Teď se prodává přímo, ne přes prostředníka (Sparta)!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem Spartan, ale doufam ze toho podelanyho Doska uz konecne prodaj. Nechapu co dela ve sparte hrac, kterej neumi ani chodit a kdyz se nahodou trefi do balonu, tak spali, zacne simulovat, sahat si na ten jeho pulmetrovej rypak a ohanet se rukama...

Reagovat
smazaný uživatel

jj je to kok.ot ale kolik už vam ziskal bodu????????

Reagovat
smazaný uživatel

ale docela mu to prochazelo..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano dal nejvic golu... Ale jakejch ? Je pravda, ze par golu hlavou dal pekne a to je snad jediny co mu trochu jde, ale taky kolik sanci spalil... A hlavne se mi nelibi styl " nakopavani na Doska".

Reagovat
Kapřík

Nejdřív si uvědom, že to neni Eto´o nebo Drogba, ale jen nadprůměrný útočník naší ligy, takže je jasný že nebude proměňovat každou šanci(to by už běhal někde na západě). A navíc během podzimu se Spartě zlepšila kombinační hra tak, že o nějakém stylu "only Došek" nemůže být řeč. Neříkám že jeho mlácení loktama do xichtu ostatním je zářná ukázka fair-play, ale rozhodně to neni takovej problém, jak se z toho všichni snažej dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Došek dohrává hodně zápasů s tampóny v nose, takže do něj obránci vcelku choděj, ale to tyhle myslitele, na který reaguješ, nezajímá. Oni si plivnou a je jim líp

Reagovat
Kapřík

Přesně tak. Já vím že je to boj proti větrným mlýnům, ale pořád tu je lepší diskuze než třeba na idnes.cz...tam chodím jenom abych zjistil kolik lidí obviňuje Spartu i z malé boule na svých trenkoslipech...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na idnesu je to taky vcelku dobré, u diskusí se pobavím dost.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je presne

Reagovat
smazaný uživatel

nadprůměrný?????!!!!!

Reagovat
Kapřík

Teď nevim jestli se směješ tomu, že jsem ho podcenil nebo přecenil. Tak šedý průměr to určitě neni, to by nebyl ani ve Spartě, ani na vrcholku tabulky střelců, na tom se snad shodneme. Ale zase nekriticky ho obdivovat nebudu(v naší lize už opravdu běhali mnohem lepší). U mě je to prostě silnej ligovej nadprůměr.

Reagovat
smazaný uživatel

tak spíš přeceňuješ pro mě je to normální útočník...takovej druhej Lokvenc...nemám rád typ těchto útočníků...góly dá to jo,to se musí nechat,ale nadprůměr není...

Reagovat
Kapřík

Nojo, právě srovnání s Lokvencem mi nepřipadá tak urážlivý. On hodně utrpěl tím debaklem na MS ale jinak podával celkově slušný výkony. Na to ale teď každej rád zapomene, když si může rejpnout(ale přiznávám: i já jsem se řechtal smíchy, když někdo na netu psal, že Zidane sejmul Materazziho protože mu vyčítal že hraje jak Lokvenc...). Pro mě je to prostě nadprůměrnej striker, protože gólů dává na českou ligu nadprůměrně, umí rozhodovat zápasy a svojí hrou je dost důležitej pro mužstvo(např. na sebe poutá obránce dělajíc tím prostor pro ostatní). A házet na něj špínu jenom kvůli tomu, že neběhá jako baletka, nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm,šak každý má svůj názor...a urážet jak kdo běhá mi přijde ubohý...At´si běhá třeba po čtyrech,hlavně že je platný pro mužstvo,to došek sice je,ale myslím že je

nahraditelnej

Reagovat
smazaný uživatel

Vetsinou si namastil skore na slabych mancaftech,rozhodovat tezka utkani neumi, tohle neni zadny nadprumer ale obycejny kolohnat co ceka ve vapne az mu neco pristane na hlave.

Reagovat
Kapřík

Kdepak, už hodněkrát právě tenhle kolohnát zachránil Spartu od ztráty bodů. Nemůžu se rozhodně podepsat po tu zběsilou kritiku na něj. Neříkám že je to nějakej světovej striker, ale když kritizovat útočníky ACS, tak spíš Kuliče...(asi mu stačila lukrativní smlouva a teď nechává své výkkony spíše jen tak plynout...).

Reagovat
smazaný uživatel

Kuliče vyhodit, na podzim nic nepředvedl a na jaro to taky nebyla žádná sláva.

Reagovat
smazaný uživatel

Radsi trikrat Kulice s cigarem v hube a do kombinace,nez gramlaveho Doska ktery jenom kouskuje hru a ztraci mice kdyz piskaji faul...,ale to uz je ta vase spartanska hra...

Reagovat
Kapřík

Ale ale ale! Vyčítat ti to, je jak házet hrách na zeď. Takže klidně pokračuj, třeba se časem s objektivitou potkáte...

Reagovat
Kapřík

A proto je asi nejlepší střelec podzimu, co? To že ho nemáš rád ještě neznamená, že je tak špatnej...u tebe si objektivita s diakritikou moc ruce nepodává, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Az na tu diakritiku, kterou sem nepochopil v kontextu, s Tebou souhlasil uplne:)

Reagovat
smazaný uživatel

*souhlasim

Reagovat
Kapřík

Tak to dík

Reagovat
Maritazzi

no ty si hustej, minulej rok, když vystřílel titul, zajímalo by mě cos tu psal? navíc jestli si někdy hrál fotbal, tak víš, že pro tyhle hráče je důležitej kvalitní centr, at už po něm chceš aby sklepl balon na půlce nebo zakončil u brány, a těžko bude dávat Došek tunu golu z vápna, když se v čechách necentruje od rohovýho praporku ale z rohu vápna, kdy centry bere golman, podívej se, Viduka - v Boro nedostal centr, a sice se prosazoval, ale né nějak moc, tenhle rok v Newcastlu dostává balony a skoro platí co šance to gol, prostě bez kvalitní přihrávky by gol nedal nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Nepsal jsem tu nic, protoze jsem sem nechodil. Vim jak se hraje fotbal, nekolik let jsem hral prazsky prebor, ale to neni vubec dulezity. Urcite bych netvrdil, ze je nadprumernej utocnik, mozna tak prumernej, kterej by se hodil nekam do Brna nebo tak. Urcite misto nej radeji vidim Slepicku nebo Holendu. Ten kluk nema zadnou praci nohama, to uz i Vaniak umi lip kompnout do balonu ( podle me nejlepsi golman v GB, ale jeho prace nohou je mizerna ) Ale samozrejme je tohle vec nazoru a presvedcovat te nebo presvedcovat me je opravdu zbytecne. Kazdy ma rad jiny typ utocniku.

Reagovat
smazaný uživatel

A to, ze se Sparte zlepsila kombinacni hra je naprosta pravda. A taky diky tomu uz tolik dikybohu nenastupuje.

Reagovat
smazaný uživatel

nenastupuje protože je zraněnej, sleduj zprávy o spartě, sparťane!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maritazzi

no nevim teda, Holenda i Slepička jsou jiný typy útočníků, všechno se odvíjí od herního pojetí, který Sparta dobrý neměla, a proto nepřipadlo nic jinýho než nákopy na Došana, ale i na tom se dá postavit hra, pokud útočník kerej je na hrotu dostane kvalitní balon a umí ho sklepnout (což podle mě umí), jak řikám, na některý týmy je Došek nutnost, a nemůžeš od něj čekat že veme balon, obejde tři hráče a zakončí, jeho místo je při kvalitnim centru ve vápně, příkladně sklepnout balon na polovině hřiště

Reagovat
smazaný uživatel

jj v tomhle mas pravdu. V tom je dobrej, ale ja tenhle styl nemam rad... Tak proto bych tam videl radsi nekoho jinyho a jinej styl hry. Treba jak ted na podzim, myslim ze to bylo proti jablonci hrala sparta fakt suprove na pruniky. A to voda na mlyn pro Kulice, ten kdyz dostane dobrej mic do behu tak je fakt trida. Takhle to na nej hrali v MB a jak tam byl dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jenže měl na přihrávky Matějovskýho,a byl s nim nakou dobu i s Peckou,přesně vědeli jak a co maj hrát...Kdežto Horváth má vybornou přihrávku,ale jen je furt zraněný,nebo vykartovaný...

Reagovat
Maritazzi

jo to je jasny, ale na kazdej styl musis mit typologicky spravny hrace, myslim ze takovej ten fotbal na pruniky, na to Sparta neni zas tak vybavena, ne ze by Réza nebyl rychlej, ale..., možná s příchodem mládí do sestavy to bude vypadat jiank (zeman, vacek, pak i petržela...)

Reagovat
smazaný uživatel

No ja si osobne myslim, ze sparta ma sestavu na dobrou kombinacni hru s pruniky. Taky zybtek sezony tak zacala docela hrat. Horvath je sice zranenej nebo vykartovej, ale myslim si ze silvestre ma taky paradni prihravku. Oba dva kluci si s micem naramne rozumi :)

Reagovat
smazaný uživatel

na kombinaci má hráče-nevím proč Bílek nemění styl hry-nakopávat se pořád nedá-čím víc stylů tím máš více možností soupeře překvapit-není to jen sparta, ale i další-evropa na nás nepočká-náše klubové koeficienty jsou rok co rok horší

Reagovat
smazaný uživatel

To je pořád řečí o tom jak, který klub dostává stamiliony za prodej svého hráče ! Že támhle ten klub má támhleto ! Že tenhle je bohatší a může si dovolit tohleto.... Vždyt hromada velkoklubů vydělávají na tom, že mají dobrý skauting. Vyhlédnou si mladého hráče v 17 - 18 letech, koupí ho za hubičku a za dva, tři roky ho prodají o 300% dráž. Podle mě velkou zásluhu na chodu klubu má především personál... A když není zázemí, tak se nemůže klub divit, že nemá peníze... Mně se v jedné věci líbí Slavia, poprvé se dostala do Ligy mistrů (sice tam toho moc nepředvedla), vyinkasovala cca 200 milionu a jak je krásně dokázala zúročit, zainvestovala do stavby stadionu, rozšířila kádr (ikdyž Standu Vlčka prodali), budují nové zázemí... Naproti tomu Sparta - získané peníze v Lize mistrů si rozdělili tamní funkcionáři, manažeři a předsedové. Podpora zázemí skoro nulová, od té doby co změnili majitele to jde s nimi pěkně z kopce. Mnozí z nás nadávali na Košťála, ale když tam je Křetínský tak je to ještě horší. Jediná útěcha pro Spartu může být, že jim Košťál na svazu odklepne přestavbu stadionu na nároďák. Takže budou mít stadion zadarmo ( i to se cení - líná huba holí neštěstí )

Reagovat
smazaný uživatel

joj to se pozna odbornik a kteri funkcionari a kolik kazdy si rozdelili? smim-li se ptat. Sparta postavila treninkove cetrum, oddluzila se, dokonce v posledni dobe rozsirovala kadr az moc, rekl bych. A ze byla pro Spartu utecha, ze ze seyho stadionu pujde do pronajmu? no zeptej se nejakeho spartana, co si o tom mysli... Nic neni cernobile

Reagovat
smazaný uživatel

A odbornik, bud tomu vubec nerozumis, nebo sedis na sekretariatu svazu. Rekni mi nejakyho talenta, kteryho prodali o 300% draz kdyz jich znas tolik

Reagovat
fantomas

comment viz výše, jen bych se opakoval

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jsem zapomněl napsat: ať neinteligenti na můj komentář NEODPOVÍDAJÍ. A pro autora, že má v nadpise článku chybu, místo Sparta v roce nula, tam mělo být SPARTA VŽDYCKY NULA

Reagovat
smazaný uživatel

i tvé IQ je nula,jak tak koukám

Reagovat
fantomas

myslim že si jedinej kdo se tvym forkum smeje a laskave nas neozančuj az neinteligenty když sám píšeš HOLÍ...navic s žádnýma pádnýma argumentama si nepřišel tak zmlkni

Reagovat
smazaný uživatel

S tim stadionem ses totalne mimo. Vis proc by mel bejt narodni stadion spolecne se spartou ? Protoze se Letna bude muset mozna zbourat kvuli tunelu z Brevnova do Holesovic. Jelikoz to nejspis porusi statiku. A prijde mi spravedlive, ze kdyz se musi stadion zbourat kvuli statni stavbe, tak by mela bejt nejaka kompenzace...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se smeje naposled, ten se smeje nejlepe. Uplne stejne reci vsichni meli loni.

A jak to dopadlo? Stejne jako to dopadne letos

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu prece sam neveris.

Reagovat
smazaný uživatel

snad jsem psal at neinteligenti nereagujou... a co to čtu?

Reagovat
smazaný uživatel

nvm co čteš ty,ale ja tu čtu jen to že se ztrapňuješ urážením sparty,nebo jen závídíš ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ááá, chytří sparťané už se perou mezi sebou...

Reagovat
smazaný uživatel

BTW ... fotbalovy klub je firma ... ktera chce videlat penize.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ano

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta Sparta .... vsak vy vite!

Reagovat
smazaný uživatel

dvakrát opakovaný vtip již není vtipem

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdy se nekdo chytne , ale dvakrat stejna rybka , to jsem necekal.

Reagovat
smazaný uživatel

šak sem to na tebe reagoval schválně,jako předevčírem

Reagovat
smazaný uživatel

však ještě tam je Slepička,toho prodají za dobrý peníze

Reagovat
smazaný uživatel

zadarmo je drahej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

No na nejaky vyhodny prodej uz tam toho fakt moc neni, ale nani se co divit, kdyz nejsme schopny(tim myslim vsechny cesky kluby)v Evrope skoro nikoho porazit(az na par vyjimek), tak kdo by ty kluky z cesky ligy za velky prachy kupoval?Leda blazen!

Reagovat
smazaný uživatel

= SPARTA VŽDYCKY NULA

Reagovat
smazaný uživatel

to je humor. Jsem se smíchem skoro potrhal ...

Reagovat
smazaný uživatel

To nééé, co bysme si bez tebe počali

Reagovat
smazaný uživatel

šak uvidí se kdo se bude smát na jaře :-*

Reagovat
smazaný uživatel

uvědom si, že jeslti se Sparta prodere na to první místo, tak to zaručeně bude jen díky rozhodčím

Reagovat
smazaný uživatel

Letos ani díky rozhodčím...

Reagovat
smazaný uživatel

třeba ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Letos by vam nepomohla ani naklonena rovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči jsou. Mladíků je, že by se dali přehazovat vidlema, jen jim dát šanci. Prostě se musíme přizpůsobit právě tomu, že už umí i jiný kluby prodávat do zahraničí, nic jinýho nezbývá. Každopádně věřím, že to Sparta vklidu zvládne. Už jedovejma žlázama vybavenejm seSHITcům

Prodej pospěcha je na pováženou: v létě by šel zadarmo, takže je dobře, že z něj něco bylo , ale na druhou stranu byl on jasně nejlepším našim hráčem a bude hodně chybět + šel do ne zrovna věhlasnýho klubu a ligy ...

Reagovat
Kapřík

Tak doufám taky. Jenom by mě zajímalo, jestli nevíš co je pravdy na těch sílících připomínkách slávistů, že jsme silně zadlužený? Mě se nechce věřit, že by nechalo vedení tuhle věc dojít tak daleko. Já měl za to, že trn z paty nám vytáhnul Šimůnek a popravdě jsem tuhle informaci slyšel zatím jenom od sešívek.

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak, když seSHITci zaměňujou svoje sny za skutečnost a pak to tady ještě ventilujou ...

Řekl bych to tak, že kasa plná není, to je jasný, ale že by měla Sparta nějaký nesplatitelný dluhy? To je vcelku blbost.

PS: Ale ať se Slávisti podívají sami na sebe - budou hrát na staďáku v nájmu a jestli je ten ENIC vážně někomu prodal, tak ten nájem nebude simbolická koruna ... . Dle mě, je pěkně natáhnou. Nakonec chtějí dostat zpátky aspoň něco z těch 400 mega, který Slávii ENIC postupně půjčil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako řešení toho problému z penězma vidím to, že se prostě nebude dvakrát do roka kupovat 6 - 10 fotbalistů po 5 - 20 milionech, ale prostě se bude dávat šance mladejm a koupí se jen hráči na posty, kde nás bude tlačit bota, takže tak 3 - 4 fotbalisti za sezonu. Když si to spočítáš, tak je to úspora zhruba 60 mega ročně + platy

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou hromadu nesmyslů v jednom příspěvku jsem dlouho neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

No právě to jsem si myslel. Je mi jasný že bez účasti v LM to není (naštěstí)na zběsilý rozhazování, ale zase mi nepřipadá reálný, že by tak schopný obchodníci jako J&T nechali ACS nějak drsně zadlužit. Přece by stačilo jenom omezit výdaje, drahý hráče prodat a dát víc šancí odchovancům, po čemž stejně většina normálních fanoušků prahne. Osobně tu očividnou úsporu výdajů moc rád beru, protože nad tím zběsilým nakupováním v létě ještě teď kroutím hlavou(ty kvanta záložníků mi prostě hlava nebere). Vždyť už i teď máme dost perspektivní kádr(Kůdela, Kadlec, Kladrubský, Jeslínek, Vacek, Hušek, Krob, Zeman...).

Reagovat
smazaný uživatel

já osobně hodně čekám od Kúdely , to je moderní krajní bek , kterej má všechny předpoklady k tomu , aby z něj byl jednou velkej hráč

Reagovat
Maritazzi

jeden off topic, Šimák ve Spartě nic moc, i když sem mu věřil, ale něco v něm stejně zůstalo: Jena - Wolfsburg 3:4 (za Jenu:Šimák 3 goly)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to sem taky na to čuměl...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud budou ve Spartě nadále fungovat Bílek,Křetínský a spol.bude to bída s nouzí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co porad brecite,vzdyt mate ten vas slavny double a nekolikrat jste byli v LM a Slavie stejne na jare vyboucne jako vzdycky tak, Kretinsky dela svoji praci moc dobre a Bilek se zbavuje nepotrebnych hracu tak o vam jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nadpis mi připadá hodně vedle. Odešel Hübschman, ukázal se Kováč. Odešel Kováč, uplatnil se Sivok. A kdo z nás před rokem a půl pořádně věděl o Šimůnkovi? Sparta je vlastně v roce nula pořád, neděje se nic co bychom neznali.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, navíc Sparta má pořád co prodávat - Kadlec, Kladrubský, Hušek, Došek, časem další mladí. Spíše netuším, kde autor vzal informaci, že Pospěchova smlouva na Spartě měla končit v létě, to mi přijde jako nesmysl vzhledem k zájmu Wolfsburgu a Kodaně a známému faktu, že v Evropě letí hlavně volní hráči. Liga mistrů na Spartě dlouho nebude, jejich koeficient je asi definitivně ztracen a s takovýmto kádrem ho jen tak zpátky nedostanou. Na silnější týmy to s Bílkem nikdy stačit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kapřík

Taky myslím. Jedinej rozdíl je ten, že Sparta už není jedinej klub který umí prodat výhodně hráče do zahraničí. Já osobně ale šíleně rád uvítám právě to, když se místo tohohle skupování nejlepších hráčů z ligy bude dávat víc šancí perspektivním hráčům a odchovancům.

Reagovat
smazaný uživatel

na jejich cene se vyrazne projevovala ucast sparty v lize mistru, ale i tak to slo dolu a dolu, hubschman i kovac pres sto, sivok uz jen osmdesat, simunkovi zase pomohl "zazrak" mladiku v kanade. mohli na penalty vypadnout s japonskem a sparta mela otazku stopera velmi pravdepodobne vyresenou. Hrace, kteri by mohli podobnym zpusobem zazarit na ms nebo me, v kadru nevidim. Kdyz se objevi bude jen dobre , treba prekvapi hainault, nejaky potencial v nem je, ale bude na letne liga mistru?

Reagovat
smazaný uživatel

Liga mistrů na Letné nebude, to přece všichni dobře víme. Jasně, cenu hráčů to ovlivní, ale neřekl bych, že tím začíná nějaká nová etapa, protože na LM bez Sparty jsme si už tak nějak pomalu zvykli. Jak již bylo řečeno, tak už teď se tam najdou hráči s velice zajímavou cenou, kteří by šli v případě potřeby peněz okamžitě prodat. Ale hlavně, i když nebude LM, tak budou repre turnaje nižších věkových kategorií, na kterých se nám v poslední době skvěle daří. Když se Lavičkovi zadaří, tak má Sparta opět na rok vystaráno.

A když ne? Rozhodně jsou rezervy v přestupní politice, kde se zbytečně ztrácejí desítky milionů. V tomto směru mě dost zklamal Bílek, který napřed skoro nechtěl žádné posily a nakonec za dvě přestupní období obrátil celej mančaft vzhůru nohama. Nejhorší na tom je, že v létě asi přijde zase novej trenér a začne dělat opět všechno nanovo. A to už bude Sparta opravdu v tom roce nula. Zase a znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted to vypadá, že Sparta nemá koho prodat, ale uběhne rok, dva a zas tam bude hráč, jehož cenu Sparta vyšroubuje ke sto milionům. Tím jsem si jistý... Ale je jasné, že ti hráči se tak dobře prodávat nebudou a bude hůř. Sparta je v Evropě srandovní a pokud chce pomýšlet na nějaký úspěch i na evropské scéně, musí hodně věcí změnit, tohle není tým, který by se měl měřit s průměrnými evropskými celky. Tohle není Sparta, v Lize mistrů by s tímto kádrem dělali jen ostudu, chtělo by sehnat do vedení leténského klubu schopnější lidi, Bílek s tím jeho spolkem, kterému velí Křestinský na to nemají a kdo říká, že jo, měl by si sundat růžové brýle....

Reagovat
Kapřík

Já si s tou celkovou kritikou Bílka a vedení počkám až po závěrečným ligovým kole. Jsem dokonce schopnej odpustit i druhý místo, když ta hra bude k něčemu vypadat vyhneme se excesům.

Reagovat
smazaný uživatel

má pravdu. Bílek dokáže zahrát pár vcelku pěknejch zápasů, ale dlouhodobě ten fotbal opravdu za moc nestojí. Na naší ligu to stačí, ale v Evropě se prostě musí přidat a to hodně.

Každopádně si myslím, že má Kříťa a Bílek poslední půlrok k tomu, aby předvedli, co v nich je. Uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Křetínský? On je šéf a on si rozhodne, jak dlouho v čele zůstane. Jsou v podstatě 2 možnosti jeho konce - vyprdne se na to, někoho dosadí na svůj plac a sedne si do představenstva ( což neudělá, je to právník, ti pořád do všeho musej kecat ), nebo prostě J&T Spartu střelí - chtěli vydělat, to se jim možná povedlo ( což nevím a je mi to srdečně jedno ), ale teď, kdy není koeficient alias výhled na další zisky, tak pro ně Sparta postrádá význam, leda by to pro tamní manažery byl koníček. Možná měli zůstat u golfu.

Reagovat
Kapřík

Já na Bílka zatím nemám jednoznačnej názor. Dělá kroky který jsou mi sympatický a taky mě občas pořádně naštve...vážně si počkám a budu se snažit býti optimistou. Ale máš pravdu, že v Evropě je to celkově bída a jestli s tím nic neudělá, tak je u nás vcelku zbytečnej.

Reagovat
Maritazzi

to co děláš z toho kádru, to vůbec neni pravda, ty kluci maj stále šanci, když sparta v roce 2001 dávala v lize mistrů porto, feynoord (pozdější vítěz UEFY) v tom týmu kromě Petra Čecha nebyl nikdo, kdo by byl nějak známější, vědlěo se třeba že je Jarošík talent ale nikdo nevěděl jak se uplatní (stejně je na tom bude za rok Vacek), v útoku hrál Kicl to bylo to co je neska Libor a Hartig, netřeba nic dodávat, postup do ligy mistrů je jenom o tom najít typologicky správný hráče do systému hry, kterej dokáže platit i na silnější týmy (viz tenhle rok Slavia), proto si myslim, že neni třeba kádr Sparty odsuzovat

Reagovat
smazaný uživatel

To je možná pravda, ale ten tým z nich nemá kdo udělat. Nebo věříš Bílkovi?

Reagovat
Maritazzi

abych řek pravdu. bílkovi nevěřim, nepracuje koncepčně, ale djeme mu ještě šanci, u mě jsou v ČR dva koncepční trenéři - Jarolím a Hřebík, oba ví, co je ted pro dnešní moderní fotbal potřeba, dokážou to praktivovat, jde o to, jak jim hráči vyjdou vstříc

Reagovat
smazaný uživatel

Hřebíkovi právě vstříc nechtěli a tohle je největší problém, když mají máknout, tak se jim nechce, tak co to jsou za fotbalisti, že si stěžujou na těžké tréninky? Ať jdou do prdele.

Reagovat
Maritazzi

právě proto jeho druhý angažmá nevyšlo, dá se říct, že tam bylo moc hvězd a málo pracovitejch hráčů

Reagovat
M11

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se nikdy moc přestupová politika sparty nelíbila. Kluci přišli z jinýho českýho klubu do sparty a pak pryč do ciziny. Myslím si, že by se sparta mohla taky poohlížet po zahraničních hráčích a nemyslím jen Slováky. Pokud budou nejlepší hráči pořád odcházet, tak se nikdy Sparta v lize mistrů se soupeři nevyrovná.

Reagovat
smazaný uživatel

Me se líbí jak každej mluví o tom, jaxe Slavie v CHL "nepředvedla" ale debakly Sparty v CHL nemusím připomínat, ale to je úděl hry proti podobně silným klubům. ALE prohry s kluby jako Fc Thun, Zulte Waregen, nebo treba Curych.. Pak se divte, že vaše hráči nikdo nechce do zahraničí...

Reagovat
Maritazzi

hele machře, když tady děláš takovýho experta, kdy slavia dokázala tohle- Sparta Praha - Feyenoord Rotterdam 4:0 (pozdější vítěz UEFY), Bayern Mnichov - Sparta Praha 0:0, Sparta Praha - Spartak Moskva 2:0, Feyenoord Rotterdam - Sparta Praha 0:2, Sparta Praha - Real Madrid 2:3 - po víc než vyrovanym zápase, Sparta Praha - FC Porto 2:0, Sparta Praha - FC Barcelona 1:2 - pěknej zápas, barca rozhodla o výhře minutu před koncem, Sparta Praha - Spartak Moskva 5:2, Sparta Praha - Galatasaray Istanbul 3:0, AC Parma - Sparta Praha 2:2 (sestava Parmy - Buffon - Zé Maria, Thuram, Cannavaro, Milanese - Stanič (84. Orlandini), D.Baggio, Giunti, Fiore - Chiesa / 22. 90./, Crespo (84. Maniero). Tr. Carlo Ancelotti.), Sparta Praha - Glasgow Rangers 1:0, Sparta Praha - CF Barcelona 1:0 (Siegl)? na to trošku zapomínáš jaký jméno udělala Sparta a její hráči v Evropě

Reagovat
Mustafa

Nic proti, ale vzpomínat na téměř 10 let staré výsledky, byť sebelepší, mně nepřijde jako nejlepší cesta. Přeci jenom s tím potenciálem co tu existoval v té době, ať už v podobě získaných zkušeností z pravidelných bojů v ChL nebo i finančních prostředků, bych si dneska představoval Spartu trošku jinde, než jen v urputném každoročním boji o ligový titul...

Reagovat
Maritazzi

to je jako to že on připomíná tři roky starý výsledky, navíc většina výsledků je z doby ky sparta byla zadlužená, a třeba Hřebíkovo tažení bylo z hráčema až na Petra Čecha neznámýma (v tý době), reagoval jsem jenom na to, že někdo psal něco o debaklech sparty v historii ligy mistrů, prostě slavia hrála ligu mistrů poprvý úspěch, ale až bude mít odehráno to co Sparta, tak at kritizuje její výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi trapak,porad zijete to vasi "slavnou minulosti"

Reagovat
Maritazzi

jedinej trapák seš ty, jenom zesměšnuješ ostatní, sám si rozumnej příspěvek ještě nenapsal, nemá cenu s tebou něco řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak promin,nebud nastvanej ja uz to vickrat neudelam...

Reagovat
smazaný uživatel

Heh já vytahuju 3 roky starý výsledky? Curych.. tak to je minulost, jako prase.. A Zulte Waregen (obuvníci) ... me kritizuješ za to, že připomínam Sparťanskou tragedii za poslední léta, ale sám se oháníš výsledkama, který sis přečetl v nějaký pamětní knize.. Měl by ses probrat

Reagovat
Maritazzi

z Waregemem to ostuda byla, Curych, na to muze mit kazdej clovek nazor jinej, ale vytahovat treba Thun dkyz byla Spart av nejvetsi krizi - tak proc bych ja nemohl vytahnout treba zapas kdyz jsme porazili Barcelonu? a v čem je ta slávsitická tragédie jiná až na to že sem jim podařilo postoupit do LM, přes slaboučkej Ajax (v tý době), kterje pak vypadl i v 1. kole poháru UEFA a neostal se ani do skupin

Reagovat
fantomas

ubohej spartane, s tebou nikdo nehne..

Reagovat
Maritazzi

ubohý jste vy, umíte jenom kritizovat, přitom to co za sebou sparta nechala ještě nechá, nikdo nesmaže, ale co, nemá cenu se s váma bavit, pokračuj v honitbě nad týmem mástra Yody

Reagovat
smazaný uživatel

At si rika kdo chce co chce, konecne se ukazuje jak je Sparta tragicka, porad jen vytahuje minulost, a breci. Nastava nekonecna nadvlada Vecne Slavie!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ten smích k tvému příspěvku zcela pasuje....

Reagovat
smazaný uživatel

To je totiz ten zaverecny smich takovy jako ma Fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je závist blbých slávistů,kteří žádnou historii ani nemaj a jednou se dostanou do LM (na 6 pokus to už snad muselo vyjít) a dělaj z toho bůh ví co.a kolikrát už v český lize vedla slavie po podzimu před spartou,v zimě byli řeči, že slávka už to nepustí,a vždy to dopadlo stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Nehodlám s tebou diskutovat, jestli to Slávka pustí nebo ne. Ale tvrdit, že Slavia nemá historii je drzá ubohost. Před válkou si Sparta mohla o výsledcích Slavie nechat zdát (i když taky měla dobré roky), jenže potom všechno zmršili komunisti, hlavně po roce 1980 byla Sparta Štrougalův prominentní klub (jestli ovšem víš, kdo byl Štrougal), po revoluci měla Sparta nejlepší výchozí pozici, kterou využila v třeba v LM, ale ta nadvláda Sparty se už smazává, loni uhrála Sparta titul, protože ostatní měli nepochopitelné výpadky - hráli, jakoby prostě nechtěli titul, jenže chybami se každý učí, to se možná stane Slavii, ale asi ne všem, uvidíme na konci ligy, v každém případě říct o Slavii, že nemá historii - o té samé Slavii, která na svou historii věčně vzpomíná a ostatní se jí kvůli tomu smějí - to může opravdu jenom mamlas. Uf, strašně jsem se rozčílil, tak se omlouvám ostatním za výlev srdíčka.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý deň,prepáčte že to sem píšem,ale prosím zájdite na náš futbalový web,ktorý síce mal nejaké problémy,ale to je už za nami,a preto navštívte náš futbalový portál.Na hl. strane sa dozviete novinky ohladne webu,pretože sme zhánali nového admina tak sa web trocha zastavil,ale to sa všetko napravilo,a preto sa môžťe ťešiť od februára na výrazné zmeny.Dakujeme že nás navštívite.Prosím nehnevajte sa že som to sem napísal,ale len tu človek nájde opravdových futbalových fanatikov(ak vás tak môžem bez urážky nazvať),fajnšmekrov a skvelých ludí,ktorý sa do futbalu rozumejú.

Dakujem velmi pekne.Ale fakt prepáčte.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele