SPARTA SNADNO PŘEHRÁLA AMERI

04.07.2007, 23:01
Aktuality
Fotbalisté pražské Sparty se po sobotním vítězství nad Bánskou Bystricí dnes střetli v druhém přípravném utkání pro nadcházející ligový ročník s vítězem gruzínského poháru FC Ameri Tbilisi. Pěknou fotbalovou podívanou shlédlo na Letné přes dva tisíce diváků.

Tbiliský klub je v České republice na soustředění a dokázal už přehrát Kladno a remizovat s Libercem. Ameri, které se představí v předkole letošního ročníku Poháru UEFA, ale na mužstvo trenéra Michala Bílka nestačilo zejména díky úvodní dvacetiminutovce, kdy se sparťané gólové prosadili hned třikrát.

Sparta začala od prvních minut přebírat taktovku utkání a již v 5. minutě vystihl chybnou rozehrávku soupeře Miroslav Slepička, přihrál Pavlu Horváthovi a ten přesnou střelou k tyči nedal Kvachakhiovi šanci – 1:0. Druhý úspěch si domácí připsali po čtvrthodině hry. Na Matušovičův centr si na hranici velkého vápna naběhl Karol Kisel, který se parádně trefil k tyči soupeřovy branky povedenou šajtlí – 2:0. O pouhé dvě minuty později se mohlo letenské publikum radovat potřetí. Pavel Horváth rozehrál zprava standardní situaci a útočník Jan Holenda se zády k brance pohotově hlavou trefil za záda gruzínského gólmana – 3:0.

Sparta si i v dalších minutách první půle vytvořila tlak a šance, ale nový muži v rudém dresu Jiří Kladrubský a Jan Holenda své brankové příležitosti nevyužili. Hostující fotbalisté zahrozili pouze z rychlého protiútoku, ovšem gólovou šanci si prvním dějství nevypracovali.

Do druhého poločasu provedl Michal Bílek hned osm změn v sestavě a zápas byl mnohem vyrovnanější. Hosté hrozili ze standardních situací, ale stav zůstal stejný. Sparta mohla zvýšit díky Janu Rezkovi a Miroslavu Slepičkovy. V závěru utkání ještě neuvěřitelně neproměnil obrovskou šanci na snížení jeden z hráčů Ameri. Po centru hlavičkou minul odkrytou braku Zdeňka Zlámala z metru.

AC Sparta Praha – FC Ameri Tbilisi 3:0 (3:0)
Branky: 5. Horváth, 15. Kisel, 17. Holenda
Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Pospíšil
ŽK: Kobauri
Diváci: 2 040
Sestava Sparty – 1. poločas: Grigar - Pospěch, Řepka, Kadlec, Kladrubský - Kisel, Hušek, Horváth, Matušovič - Holenda, Slepička.
Sestava Sparty – 2. poločas: Zlámal - Kladrubský, Hušek, Mareš, Zabavník - Vršajevič, Bíro, Sylvestre, Petržela - Rezek, Slepička (68.Holenda).
Sestava Ameri: Kvachakhia - Kobauri, Chikviladze, Davitnidze, Davitashvili - Gostridze, Dekanosidze, Jeladze, Dolidze - Dobrovolski, Didava.

Autor: Petr Hašek / sparta.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No, přátelák no . Ale z těch hráčů bych si dokázal cca 16 oblíbenejch kvalitních vybrat, je to rozjetý slušně. Neříkám, že so dostaneme do LM nebo, že obhájíme o parník titul, ale posílili jsme slušně. Bravo vedení. Ikdyž odchod Volešáka nestrávím asi ještě hodně dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

S těma prachama to není umění. Navíc zatím posílení žádná sláva, ten Abraham to může převážit do kladů, ale envím, no...

Reagovat
HOST*Stouch8

Mě zajímá ten Vršajevič, doufám, že se prosadí

Reagovat
HOST*1860

Kdo je to ten Biro? a proc nechytal Postulka? jinak co by dal jakej koli tym ze stredu tabulky i za tu druhou sestavu.. uvidime, jak se v sezone prosadej, ja jim opet fandit nebudu..

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufam i když Sparta na střelce ze zahraniči maji smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

jojo viz Igor Ale třeba se tenhle chytne....nevíte někdo kdy hrajou další přípravu doma?Jinak Biro hrál za béčko myslim, je to mladej kluk z Mostu

Reagovat
smazaný uživatel

jeste abrahama a je to ok

Reagovat
smazaný uživatel

Abrce ne, je to svině. Já bych bral hlavně nějakýho dobrýho stopera

Reagovat
smazaný uživatel

stopera určitě potřebujem !!

Reagovat
HOST*Corector

Pane autore máte tam jednu hrubou chybu!

Reagovat
HOST*aaa

dvě hrubé chyby!!!

Reagovat
HOST*Corector

Já vidim jen ty nové muže

Reagovat
HOST*fotbalista

Sparta?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele