Sparta prodloužila smlouvu se stoperem Panákem

20.12.2023, 15:34, aktualizováno 20.12.2023, 16:13
Aktuality

Sparta si pojistila novou smlouvou obránce Filipa Panáka. Úřadující ligoví šampioni o tom informovali na klubovém webu, délku kontraktu neuvedli.

Panák prodloužil smlouvu na Letné znovu po dvou letech. Osmadvacetiletý stoper překonal vážné zranění kolena, kvůli kterému od listopadu 2018 do července 2021 neodehrál jediný ligový zápas, a zařadil se mezi defenzivní opory Pražanů.

"Jsem šťastný, že tady můžu pokračovat. Už jsem tady dlouho a každý den si to užívám. Ze začátku byly sice trochu komplikace, ale teď jsme na něco najeli a jsem rád, že to funguje," uvedl Panák, jenž působí v týmu lídra prvoligové tabulky od února 2019.

Bývalý hráč Karviné pomohl svému týmu v minulé sezoně k mistrovskému titulu a před pár dny i k postupu do vyřazovací části Evropské ligy. Za Spartu odehrál Panák 70 soutěžních zápasů a vstřelil tři branky. V lize má celkovou bilanci 116 utkání a devět gólů.

Autor: ČTK

Komentáře (91)

Přidat komentář
kilobyte

Když je fyzicky v pohodě, tak je top. Jen je potřeba mu dávat oddechnout.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Vždycky když člověk vidí Deliho v dresu SKS, srdce zaplesa...

Reagovat
_Franklin_

To si rikas fanoušek Slavky? A nepoznas Tijaniho

Reagovat
Pablos

A pritom už jste oba jak dementi

Reagovat
_Franklin_

No radsi zmenili foto, ale Deli to fakt nebyl

Reagovat
Kocour Klapuška

Stacila expreska

Reagovat
Bex5

Ted jo ... pockej ale za mesic, kdyz se nebude hrat, jak bude kazdej clanek dobrej.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Co ten Solbakken?? Už je podepsáno?? A nějaký tipy na další posílení??

Reagovat
pobody's nerfect

Hlavním cílem by mělo být podepsat birmancevice a nejspíš i vindahla. Pak až se dívat na další možné posily.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jo, to snad vyjde, všichni doufáme

Reagovat
Nuno čomes

Co na tom Vindahlovi vidíte?

Reagovat
mayday

Taky nevím, že působí jak debil a často po kdekom řve nepočítám, ale poměrně pravidelně zakiksuje. Být Spartou gólmana na novou sezonu teda řeším jinde.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
r.mrazik

Tak jo

Reagovat
Selänne

Reagovat
ACSeRw!n

Sparte nefandis, takze te chapu

Reagovat
ACSeRw!n

tezky sehnat nekoho lepsiho.. tohle je momentalne sazka na jistotu

Reagovat
Nuno čomes

No jistotu úplně nevím nebylo by od věci prostě vytáhnout a zkusit nějaký český talent.

Reagovat
7kaka7

spíš co v něm kdo nevidí? Udělal 2 velký chyby za podzim v dost zápasech nás podržel, hodně situacím předešel. A hra nohama je samostatná kapitola, tam společně s obranou posunuli rozehrávku Sparty na uplně jinou uroveň ale to oecní někdo kdo selduje zápasy Sparty celých 90min a pamatuje si jak špatná ta výstavba hry kolikrát byla

Reagovat
ondrvo

Reagovat
dest1l

Přesně tak, začátek sezóny po příchodu byl trošku kostrbatější, ale to stejné platilo loni s Kovářem,

řekl bych že od listopadu už je to velká jistota a za mě aktuálně nejlepší brankář ligy.

Reagovat
naheCZ

Birmančevič i přes tu opci asi bude těžké získat ne? Tou opcí jste vlastně určili jeho cenu a za ty peníze po něm půjde beztak někdo, kdo bude moct nabídnout lepší podmínky. Vindahl je taková dánská verze Koláře, takže tam by to měl být menší problém.

Reagovat
ACSeRw!n

uvidime, mozna Birma uprednosti misto, kde se mu dari za o neco mensi penize, nez zas nekde zacinat odznova

Reagovat
pobody's nerfect

Jinam dají cenu aspoň o polovinu vyšší. Nemají důvod, aby byla takhle nízká.

Reagovat
Uwe háže buly

Kolik je ta opce?

Reagovat
naheCZ

2M Euro by měla být, aspoň jsem to nedávno viděl někde na Twitteru.

Reagovat
naheCZ

Budou chtít víc jinde, ale na to jim taky ty ostatní kluby řeknou nasrat: Proč my by jsme měli platit víc, když tamhle o něj stejně příjdete za tu částku? Tou opcí prostě byla určena cena, za kterou ho jsou ochotni prodat. Jiná by byla, kdyby se snažili domluvit se s hráčem, aby u vás nepodepsal, že ho můžou prodat za víc.

Reagovat
pobody's nerfect

Opce byla stanovena na začátku hostování. Za podzim ve Spartě ukázal že je schopný a jeho cena je někde jinde. Pokud klub usoudí, že stojí přinejmenším za 5M, je jeho koupě za 4 skvělý byznys. A to i za předpokladu, že může jít do Sparty pouze za 2

Reagovat
naheCZ

Z pozice nakupujícího: Když vím, že hráč bude stejně prodán za 2M na konci sezóny, proč bych nabízel víc?

Z pohledu prodávajícího: Když vím, že hráč bude stejně prodán za 2M na konci sezóny, proč bych měl odmítat nabídky ve stejné výší?

Reagovat
pobody's nerfect

Právě proto. Pokud se běžně na trhu pohybuje hráč srovnatelné kvality za 5M, proč za tohoto konkrétního nenabídnout 4M? Je o milion levnější než jiná alternativa. A úplně stejné z pohledu prodávajícího. Vím, že mám 2M jisté, ale jeho momentální hodnota na trhu je 5M. Proč ho nezkusit prodat jinam za cenu 4M? Dostanu více, než je nutné minimum a zároveň bude atraktivní i pro potenciální kupce, protože je i tak pod cenou.

Reagovat
naheCZ

Ale tak jasný, toto je takový krásný pohled, kdy vlastně obě strany se krásně takto domluví, pro oba vlastně výhodný byznys že. Akorát mi taky přijde dost naivní. Fotbal je tvrdý byznys, každý si chce ty ceny stlačit tam, kam se mu to hodí. A v tomto případě má prodávající daleko horší pozici na smlouvání. Něco jiného by bylo, kdyby šlo fakt o extratřídu hráče, ale furt se tady bavíme o skoro 26letém fotbalistovi, co se neprosadil v Toulouse a hostuje v české lize, kde mu to sice perfektně sedlo, ale furt na trhu budeš mít dost různých alternativ s větším potenciálem na budoucí zhodnocení...

Reagovat
pobody's nerfect

Jasně že se jedná o velké zjednodušení. Každý hráč je něčím jiný, nenajdeš dva stejné. Předpokládám, že skončí ve Spartě natrvalo. Hraje fakt výborně a byla by škoda, aby liga přišla o takového hráče.

Reagovat
naheCZ

Jako liga by přišlo o hodně zajímavého hráče no (osobně by mě to ale zas tak nevadilo ). Takových křídel se v lize moc neobjeví no. Sparta samozřejmě bude dělat vše pro to, aby to u nich podepsal, ale vše bude záležet na něm, protože zájemci určitě budou...

Reagovat
Greny

Pak ale nechápu proč chcete třeba vy stahovat Ewertona z Baníku který na něj má opci s tím že ho možná otočíte někam za vic, když jste cenou opce Baníku dali nějakou částku za kterou jste ochotni ho prodat a proč by vám měl někdo dát víc?

Reagovat
naheCZ

Vždycky chceš vytřískat víc, to je snad jasný ne? Když vycítíš, že se ti to povede, tak to udělat můžeš. Ale ve chvíli, kdy tam je opce, tak ji může ten klub kdykoliv využít a ty už nemůžeš o ničem vyjednávat. V tu chvíli je prostě určená cena. Tam to jedině může shořet na hráčově nezájmu. A tu možnost jsem taky ve svém příspěvku zmínil. Ve chvíli, ale kdy hráč by v pohodě do toho klubu přešel a ten tu opci uplatnit chce, tak vlastně nikdo nemá důvod za něj nabízet víc a ty taky vlastně nemáš už pádný důvod, proč ty nabídky odmítat. Situace kolem Ewertona bude asi prostě tak, že ten taky preferuje přesun někam ven...a jestli si ho můžeme i předčasně stáhnout (což je teda celkem zvláštní u hostování s opcí), tak toho využiješ že...

Reagovat
r.mrazik

Tou opcí jsme určili cenu pro Spartu

Reagovat
7kaka7

Akorát Peter je absolutní profík a Kolář salámista, co místo kariery v zahraničí ji v 29 bude končit, jako trojka ve Slavii.

Reagovat
naheCZ

Vyhořet ti může absolutně každej. A co si budeme, když tě někdo málem na hřišti zabije, tak jistota se ti už asi nevrátí nikdy. I když jasný Kolářův přístup byl diskutabilní už předtím. Každopádně můj point byl o kvalitě, za čímž si jednoznačně stát budu. Nemůžu říct, že ve výsledku Kolář platnej nebyl, na druhou stranu hlavně v předkolech toho posral víc než dost. Časovaná bomba na kiksy a to stejný vidím i u Vindahla, což je ostatně i důvod, že skončil tady že.

Reagovat
7kaka7

Tak kvalitu má/měl Kolář nepochybnou... což bohužel pro Spartu dokazoval pravidelně v derby

(tam si nevybavím snad jedinej kiks) a imho to tak trochu ukazuje, že když se zasoustředil a vyhecoval na zápas tak byl top, a určitě mohl dokázat víc.

Reagovat
7kaka7

A u Vindahla uvidíme, zatím jednoznačně větší přínos, než chybovost (bodově jeho chyba měla vliv akorát na Betisu). A jak řikáš, od brankáře, co přijde do Sparty na hostování, asi nejde uplně čekat, že to bude Courtois ve vrcholné formě.

Reagovat
naheCZ

Měl i Kolář dlouho dobu právě, ale pak si ty kiksy začal vybírat v předkolech a v kombinaci s naším žalostným zakončením jsme padali dolů U vás se to třeba nestane, ale zákonitě se to spíš stane, že chyby žádnou přicházet i v době, kdy to bude bolet.

Reagovat
Uwe háže buly

Hráč to může být dobrý, ale měli by se zaměřit na jiný posty

Reagovat
Nadržený šimpanz

Za mne je to OK příchod. Ještě by to chtělo alternaci na křídla

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, křídlo minimálně jedno a pak ještě hrot. Pak až řešit dm, i když je možné, že s ním teda počítají do obranné trojice.

Reagovat
mario23

Nebo náhrada za kapitána? :-)

Reagovat
mario23

Útočník?

Reagovat
kilobyte

Na střed máme 3 hráče a Pavelku. To je dost málo.

Reagovat
Uwe háže buly

Na hrot jen Kuchtu.

Reagovat
kilobyte

Na hrot máme Olatunjiho a Sejka. Bylo by dobré přivést místo Sejka útočníka, který by s Olatunjim bojoval o pozici dvojky. Ale ten střed nás tlačí víc. Ať už kvalitativně a nebo kvantitativně. Když se to navíc vezme čistě postově, tak za Kairinena je tam jenom Pavelka. Což v podstatě není náhrada za Kairinena, protože tam hraje úplně jinak a je pro nás použitelný jen do určitých situací. Kdyby se Kairinen zranil, tak jsme víc v prdeli, než kdyby se zranil Kuchta.

Reagovat
Strakosha

Já doufám, že zrealizuje Slavie dvojici Staněk 2mil € a Olayinka za 3mil €

Reagovat
Man__United

Spartu moc nemusím, ale tomuto borcovi nejde nepřát! Měl by jet na Euro, to by byla největší odměna za to čím si prošel

Reagovat
smazaný uživatel

Čím si prošel?

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nic extra, jenom asi tři roky kvůli zranění nemohl hrát fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Takže teď budeme nominovat hráče na základě doby strávené ve špitále? Já chápu, jak to myslel, ale hráči by měli být povolání na základě výkonnosti nezávisle na tom, čím si prošli. Pokud potvrdí formu i na jaře, tak by tam být měl.

Reagovat
Uwe háže buly

Však nikdo nepsal, že by ho nominoval na základě toho, čím si prošel. Jen že by to pro něj byla největší odměna.

Reagovat
freeSanchinho

Reagovat
mario23

Vždyť je to jeden z nejlepších stoperu v lize. Proč by tam neměl být?

Reagovat
Bakary3

Takže zjevně o Panákovi víš jen to, že se jmenuje Panák, a přišel jsi mudrovat do diskuse?

Reagovat
7kaka7

právě dle výkonnosti měl být teď na podzim nominován nebyl nominován právě proto, že v době Francovi 5letky byl 3 roky zraněnej a nestihl se dostat do jeho povědmí

Reagovat
kilobyte

To bylo ještě to nejmenší. On měl o zranění ještě problém s ledvinami a játry.

Reagovat
r.mrazik

Kvůli tomu koleni měl tuším nějakou infekci a lezlo mu to do ledvin a málem umřel

Reagovat
Greny

Legenda Slavie

Reagovat
kilobyte

Dost se o něm mluvilo.

Reagovat
Greny

Však Tvrdík ho oznámil na jedné velké tiskovce jako posilu Slavie

Reagovat
KingMaster13

On Chaluš a Trubač no Triumvirát

Reagovat
Greny

OT : Schick

Reagovat
pobody's nerfect

Reagovat
81Tomas

Reagovat
naheCZ

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

uz aby Bonifac prestoupil

Reagovat
Lemond Laws

Tak aspoň, že ted zmizí... a patrik to rozjede. Boniface třeba zranění (ne že bych mu to přál), únava po turnaji... uvidíme

Reagovat
ACSeRw!n

pravda na AFCON sem zapomnel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
pobody's nerfect

OT: vidím, že kritika sázkovky se bez milosti cenzuruje, kolik za to asi platí?

Reagovat
Greny

Jsou věci které se nevyplácí, navíc když to je budoucí sponzor naší ligy...

Reagovat
Greny

Ještě dodám slova klasika : sdílejte to než to smazou

Reagovat
Lemond Laws

*zdílejte

Reagovat
20DollarsInMyPocket

betano je sracka

Reagovat
mario23

Kdo myslíte, že ze Sparty odejde? O koho bude enormní zájem?

Reagovat
pobody's nerfect

V zimě nikdo. Musela by přijít fakt skvělá nabídka. Po sezoně půjde Krejčí.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Krejčí, Vitík rovnou, Haraslín a Kuchta po předkolech

Reagovat
mario23

4 hráče během tak krátké doby. Tomu nevěřím. Max 2 z nich.

Reagovat
Selänne

Haraslín a Kuchta

Reagovat
Uwe háže buly

Pokud se trošku povede Haraslinovi euro, tak je to víc než tutovka. Možná i bez eura. Kuchta určitě ne.

Reagovat
r.mrazik

Krejčí a Kuchta.

Na hraně jsou pak Haraslin a Vitik

Reagovat
KingMaster13

Můj tip že buď nikdo a nebo Haraslín

Reagovat
Chamezjunior

Tomu klukovi nemůže nikdo přát nic špatného. Když si vzpomenu, jak přicházel do Karviné jako útočník do Béčka, vypracoval se na nepostradatelného hráče a odcházel jako TOP hráč, který byl schopen zahrát jakýkoliv post. Přestup do Sparty jsem mu přál a snad i díky němu se dal do kupy a vypracoval se na jedno z nejlepších stoperu v lize. Pany, ať se daří a hlavně zdraví!

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Imos

OT: Prodej Slovanu pokročil, Kania jde do klubu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele