Sparta přitvrzuje v boji proti chuligánům

06.11.2007, 13:57
Aktuality
Pouze slušné diváky chce na svém stadiónu vedení fotbalové Sparty Praha. Nejúspěšnější český klub měl poslední dobou problémy s vlastními fanoušky, jejichž výtržnosti stále zesilují. Sparta proto zveřejnila soubor tvrdých opatření, které mají nevhodnému chování v ochozech zamezit.

Sparťanští fandové sice chodí povzbuzovat svůj tým v hojném počtu, poslední dobou však rostl počet projevů antisemitismu nebo nedovoleného používání pyrotechniky. V noci na sobotu dokonce několik chuligánů vniklo na stadion, kde postříkalo střídačky a zanechalo transparent varující před dalšími blíže neupřesněnými kroky vedení.

"Sobotní incident nás netěší, ale není primární a klíčový. Pro nás je v tucho chvíli důležité, aby na zápasech vládla přátelská atmosféra," uvedl šéf Sparty Daniel Křetínský.

Sparta nyní přišla s několika opatřeními, které mají nepřístojnostem zamezit. Výtržníci budou identifikováni už během zápasu, vzápětí okamžitě vyvedeni a hrozit jim bude zákaz vstupu na další utkání.

To sice není úplně v souladu s platnými zákony České republiky, klub se však problému nebojí. "Bude to naše jednostranné opatření a my budeme rozhodovat o tom, koho na stadion nepustíme bez účasti policie. Výklad zákonů je možná jiný, ale my budeme rádi čelit žalobě diváků, kteří se budou domáhat vstupu do Axa Areny," uvedl Křetínský.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
HOST*s.a.f.c

že fandové ve věku 12-13 let ..si delají prdel né.????..a tak na nekoho to hodit museli né?

Reagovat
HOST*

12-13 let tak proste ty spratky na fotbal nepoustet a je to

Reagovat
smazaný uživatel

To jo 12 leti kluci to delaji.. tomu verime vsichni v te Sparte jim uz jebe vsem... Nevim co si tim rasismem dokazuji je to traps pro cesky fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

trapas

Reagovat
HOST*riong

to není jenom o mladých.. Kdo nebyl v AXA Aréně nepochopí!!!

Reagovat
Shevchenko

Nikdo tam nechce prosímtě

Reagovat
HOST*Pavel

12-13 let?? Pan Křetínský zjevně na fotbal nechodí....

Reagovat
HOST*Andtej

JA byt 12 tiletej tak se bojim na ten stadak vubec prijit. Dobrej vtip pane Kretinsky a nebo to blbe napsali a ma tam bejt 62-63 lety

Reagovat
satan_666

pokud chtějí slušné fanoušky tak tam zbydou tak leda pár starejch dědku co jen občas všem zanadává...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*delpieomafia

kokoti celej ceskej fotbal je na picu jedu do anglie cago fanousci krasneho fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

jako jestli chcou slušné fandy tak to nebudou mýt návštěvu protože každý fanda sparty je prostě trotl

Reagovat
HOST*

to bych chtěl vidět, jak tu návštěvu myjou

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím že doma je maminky vždy před fotbalem umyjou

Reagovat
HOST*HOST*HOST*

Podle mě jediným dlouhodobým řešením je zavést podobné tresty jako v Anglii. Kdo se výrazněji proviní proti pravidlům, dostane mastnou pokutu (anebo dostane příděl veřejně prospěšných prací) a hlavně bude mít doživotní zákaz vstupu kamkoli na fotbal. Jinak se takových chuligánů nezbavíme nikdy.

Reagovat
HOST*

kdyby chtěli mít slušný fandy tak by museli mít slušný hráče!NO,NE!

Reagovat
HOST*big boy

svatá pravda

Reagovat
Slejdy

sparta je divna v tomto smeru .. a pritom je to nej klub ceska .. nechapu nekdy fakt

Reagovat
HOST*

12-13 let???? kravina, tohle je prostě vo starších jedincích, který maj v hlavně jen slámu a jdou na fotbal jen proto, aby se mohli chlastat, nadávat hráčům atd. tyhle lidi nemaj na fotbale co dělat, a s tou anglií to nebude tak lehký, tam to maj i v zákoně, ale tady to neni

Reagovat
HOST*torres

Myslím že lidi pro fotbal tolik nežijí jako jinde v okolních zemích.V Anglii nebo Německu se na fotbal chodí fandit a když tam ste tak to je opravdu zážitek.Když dete na fotbal v čechách tak za kilo zažijete hnusnej fotbal,vožralí fanoušky co ničí stadion a pak křičí že chcou novej a nebo lidi co se tam chodí jenom mlátit...Stojí to tady fakt za piču..Zamyslete se nad tím

Reagovat
smazaný uživatel

Slova, slova, slova. Už nechceme jen slyšet slova, ale chceme vidět činy, pane Křetínský. Ať tyhle kundy, co kurví Spartě pověst táhnou do hajzlu. Stejně jsou to jen ztroskotanci, kteří si tímhle léčí svoje živostí neúspěchy. Kurva, už něco dělejte a vykopejte je ze stadionu

PS: to, co udělali ti takylidi s tím vloupáním, je jedna z největších fanouškovských demencí, co jsem kdy viděl. Už to překonalo napadení klubového autobusu cesou z Jablonce a dohání to dokonce i ty frašky Baníkovců a Sparťanů ve vlacích (těžce zraněná ženská a Proč? ... ). Napíšu to ještě jednou: demence některejch skorolidí, co se hlásí ke Spartě, je neomezená. Opravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele