Sparta po ospalém začátku sezony odvolala kouče Hapala

27.07.2018, 14:09
Aktuality
Jenom necelých pět měsíců byl trenérem prvního týmu Sparty Pavel Hapal. Letenským nevyšla letní příprava a daleko k dokonalosti má rovněž jejich vstup do soutěžní části sezony, na výkony a včerejší porážku 0:2 od Spartaku Subotica nyní vedení zareagovalo odvoláním kouče, jehož povinnosti dočasně převezme sportovní ředitel Zdeněk Ščasný...

Hapal začátkem března nahradil kritizovaného Andreu Stramaccioniho a s pražským celkem nakonec obsadil páté místo tabulky. Povedený není ani vstup do nového ligového ročníku, Sparta se nejprve natrápila na domácí výhru nad nováčkem z Opavy a včera selhala v Srbsku, po prohře 0:2 od Spartaku Subotica jí po roce hrozí další rychlý konec v pohárech.

"Výkony týmu nebyly dlouhodobě podle našich představ a situaci jsme po předvedeném výkonu a výsledku v Srbsku museli řešit. Zbývají pouze dva dny do ligového utkání v Jablonci a za šest dní odveta se Suboticou. Očekáváme zcela odlišný přístup a obě utkání chceme zvládnout. Převzetí týmu sportovním ředitelem považujeme za řešení dočasné," sdělil generální ředitel klubu Adam Kotalík.

Hapal tak nedostal pěkný dárek k dnešním 49. narozeninám a není jediným, kdo přišel o svou práci ve Spartě, končí rovněž jeho asistent Oto Brunegraf.

Autor: Tomáš Pavlík / sparta.cz

Komentáře (930)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele