Sparta oznámila příchod Uhrinčaťa, slovenský obránce bude hrát v rezervě

17.01., 18:19
Aktuality

Jakub Uhrinčať se stal třetí zimní posilou pražské Sparty, kam zamířil na půlrošní hostování s opcí z Banské Bystrice. Dvaadvacetiletý obránce bude působit ve druholigové rezervě...

"Jakub hrál poslední dva roky pravidelně slovenskou nejvyšší soutěž a dokázal se kontinuálně zlepšovat. Líbí se nám jeho typologie a má potenciál, proto ho přivádíme. V tuto chvíli přichází do našeho B-týmu, kde dostane příležitost navyknout si na naše požadavky," řekl k nové akvizici sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Uhrinčať pomohl Banské Bystrici k návratu do slovenské nejvyšší soutěže, kde za rok a půl nastoupil do 44 zápasů, v nichž se třikrát zapsal mezi střelce a k tomu přidal asistenci.

"Cítím se skvěle. Dostal jsem příležitost být součástí největšího klubu v České republice a už se nemůžu dočkat momentu, kdy vyběhnu na trávník. Přicházím s pokorou, vím, že se nejprve musím aklimatizovat a poznat kluky v týmu," řekl po podpisu smlouvy Uhrinčať.

Spartu již během zimního přestupového okna posílili záložník Markus Solbakken z norského Vikingu a útočník Indrit Tuci, jenž dosud hrál chorvatskou ligu za Lokomotivu Záhřeb.

Autor: Jiří Vojík / sparta.cz

Komentáře (110)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Půlroční hostování s opcí do rezervy a odmítl Liberec. Zajímavý tah .

Reagovat
buxx

Ked ho nekupia moze stale ist do liberca...tam sa uchyti a po roku bude tvrdit ze zas ide do najväčšieho klubu ČR (SKS)

Reagovat
smazaný uživatel

A pak ho vymění za Šulce a on řekne, že si vždycky myslel, že v Plzni bude hrát .

Reagovat
lampas

Když se předvede v béčku, tak ho Sparta může klidně podepsat a pak v létě může jít v rámci ligy na hostování s mnohem lepším platem, jak by dostal teď ve Slovanu.

Reagovat
Marv

Reagovat
Mass

Však on nejde do Slavie

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem včera sledoval přípravnej zápas Slavie, tak jsem si říkal, jak ten titul dáme. Po příchodu Uhrinčata už si nejsem tak jistej .

Reagovat
buxx

Reagovat
JackDaniels.

What?

Reagovat
Strakosha

Wow, neskutečný humor

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
smazaný uživatel

Fascinuje mě jak všichni lidi ze Sparty pořád mluví o tom, jak je moc důležité mít zrovna ve Spartě co nejvíce českých hráčů a pak přivedou pouze posily ze zahraničí. OK, Slováka ještě beru, to je asi fuk. Ale proč si prostě pořád musí tak moc srát do huby?

Reagovat
srandamač

Jane Vacku? Jsi to ty?

Reagovat
smetos

Co říkáte na návrat Podryho? Za mě pořád stejnej snílek a snaha si z něj dělat legraci, ikdyž si za to může z velké části sám.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Neskutečný debil

Reagovat
letitfly

Já jsem za něj rád, prostě tam pasuje. Teď maj ty "charaktery" v show rozdělený úplně dokonale

Reagovat
Uwe háže buly

Mně to teď docela bavilo bez Novotného.

Reagovat
Lemond Laws

Budu radši dobrovolně poslouchat 3 hodiny Podroužka bez přestávky než 10 minut v kuse buřtíka

Reagovat
Zephyr

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Strakosha

Za mě Do těch podcastů mi prostě sedí na rozdíl od vedení ligového klubu,na to nemá dovednosti

Reagovat
Mass

O tom mluvili v tý době, kdy se zbavovali předražených vyhořelců po Stramovi. Teď opět se zahraničním trenérem je jasný, že si budou vybírat spíš v zahraničí. I když Rosický bude mít chuť pozkupovat různý Daňky, Ševčíky a Sejky, tak mu je Priske moc stavět nebude.

Reagovat
Neon

České hráče chtějí hlavně z akademie.

Reagovat
ACSeRw!n

ostatni sou nesmyslnne predrazeny a kvalita vetsinou nic moc

Reagovat
Bakary3

Nesmyslne předražený...

Co je pro S a S pár mega?

Já už jsem to někam psal, do Slavie sel za 25 m Kč Nečas snad v roce 92...

Takže pořád nechápu, proč se o takový částce v dnešní době mluví jako o nějaký astronomický

Reagovat
Luka3enko

Nejde o to že by Sparta a Slavia na ty hráče v lize neměla, ale jak říkal Rosa v jednom rozovoru za ty prachy co chcou ty české kluby seženem vyšší kvalitu za nižší peníze v zahraničí. Vyjadřoval se konkrétně k Sorensenovi, že ten přišel snad za 700 k eur a v lize by musel za méně kvalitního stopera zaplatit minimálně milion eur, což už je fakt rozdíl. Já jsem rád, že chodí do Sparty zahraniční hráči, protože to zvyšuje kvalitu ligy a čeští hráči tak mají mnohem větší konkurenci, takže je to nutí se zlepšovat.

Reagovat
Bakary3

Jo, tak tenhle pohled chápu, samozřejmě když můžeš koupit kvalitnějšího hráče za min peněz, tak to uděláš.

U toho sorensena to spíš vidím tak, že i v lize nebyl nikdo vhodný.

Jinak může to fungovat i tak, že máš u domácích hráčů "přirážku", protože jdeš víc na jistotu, jsou v tý lize ověřený, neučí se jazyk...

Zase ale chápu i ty naše kluby, že nechtějí pouštět za pár korun. Prostě mají nějaký náklady, který taky rostou a rostou a když už se jim jednou za čas objeví zajímavý hráč, tak na něm chtějí něco trhnout, protože sami vědí, že to je třeba zas na dlouhou dobu naposled...

Reagovat
žrout

Reagovat
ondrvo

Reagovat
Manik...

Reagovat
kilobyte

Kde se o tom pořád mluví? České hráče bereme z akademie.

Máš pocit, že je ve Spartě málo českých hráčů?

Reagovat
naheCZ

Tak vaše ideální jedenáctka má teď kolik? 3 čechy? Krejčí, Panák a Kuchta? Vlastně 4, na levé straně se točí Zelený či Ryneš, ale i tam by si předpokládám Priske představoval posilu ideálně. Já jen, že když jsme s takovou enklávou cizinců začali pravidelně nastupovat my, tak tu od vás (neříkám přímo od tebe) začali lítat výsměchy a kecy, jak to nemůže fungovat. No a teď je to u vás a všichni jste v pohodě. Já osobně proti tomu nic nemám, má hrát to nejsilnější, co je k dispozici, jen to klasické pokrytectví...

Reagovat
Pablos

A nešlo to náhodou nejdřív od vás ? Jako nevim, ale celkem bych řekl, že logicky ano, když Sparta za Štramáka byla první co jela třeba s 1-2 Čechy v základu.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
naheCZ

Vždycky to od někoho jde no, já se smál jenom tomu zmaru, jak jsem psal, měl je to úplně u prdele. Mě jde o to pokrytectví jako o celku, kritizovali to u nás a pak když ta stejná situace nastane u nich, tak je samozřejmě ticho. Samozřejmě, že úplně stejný případy byly i u nás, to jsem ani nikde nepopíral. Můj point nebyl o tom, kdo to začal, ale čistě jen o pokrytectví...

Reagovat
GabrielBatistuta

Nejde o pokrytectvi, jen o zaslepene fanouskovstvi. Jasne, ze svemu klubu nekteri toleruji to, co se jim u jinych nelibi. To je neco, cemu se divis?

Reagovat
naheCZ

A kde zas píšu, že se tomu divím? Já jsem akorát na to klasické pokrytectví upozornil, divit se tomu fakt nebudu, naivní nejsem. Mám z toho tak maximálně prdel...

Reagovat
žrout

Pokud vím, tak to šlo klasicky ze Sportu jako hejt na Slavii v posledních letech. Teď už to u Sparty samozřejmě problém není.

Za Štramáka se všichni jenom smáli a Sieglové do televize blekotali něco o "specifické české kabině", přitom problém Sparty byl úplně v něčem jiném.

Reagovat
kilobyte

Momentálně asi ty 4. Ale třeba Vitík je skoro základ. Tedy spíše řečeno hraje základ, protože podle minut je druhý sroper. Podle minut je v první top 11 hned 6 Čechů. Nově příchozí vytlačí asi jen Sadílka. Takže bych neřekl, že máme málo Čechů.

Sparta byla snad vždycky otevřená cizincům. Podle názvu, symbolů a historie Sparta není založená na lpění na českých hráčích. Což se třeba u Slavie říci nedá. Slovanský název, barvy.

Reagovat
letitfly

Jo tak proto hraje Bohemka jenom Čechy

Reagovat
kilobyte

Souvislost?

Reagovat
letitfly

"Před odjezdem Vršovičtí fotbalisté hledali vhodný název, AFK Vršovice by byl pro obyvatele Austrálie nevyslovitelný. Nakonec byl zvolen název Bohemians – Češi, který připomínal zemi, odkud zelenobílí hráči pocházejí."

wikipedia

Reagovat
kilobyte

To vím, ale jakou to má souvislost s tím, jestli je ve Spartě a nebo Slavii moc cizinců?

Reagovat
letitfly

To já taky nevim tys to psal v posledním odstavci, že to s tím souvisí

Reagovat
kilobyte

Ano. Historie Sparty souvisí se Spartou a historie Slavie souvisí se Slavií. Ale historie Bohemky asi nebude mít s tím souvislost.

Reagovat
Marisic

upřímně pochybuju, Ryneš je super

Reagovat
doshcz

Reagovat
dave30

Hlavně jich vzít co nejvíce (a je jedno, jaké jsou národnosti), ať je nemá nikdo jiný. Prostě něco jako jiné velké kluby, které za to pomlouváme a říkáme jim třeba...

Reagovat
ACSeRw!n

?

Reagovat
Marisic

upřímně jsem neslyšel o tom, že bychom chtěli mít co nejvíc českejch hráčů. Sice mě mrzí, že Sparta polevila co se týká nákupů z ligy ale zas hodně čechů nemusíme kupovat když je natáhnem z akademie. Máme v základu tak 4-5 čechů, není ještě tak zlý

Reagovat
r.mrazik

Českým hráčům chybí kvalita

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
j_mrazik

Sparta musí nakupovat hlavně v zahraničí. Za posledních 10 let snad jakýkoli nákup nadějného fotbalisty z české ligy skončil špatně. Jakmile si oblíkne ten dres, tak jde na 50 % výkonnosti z předchozího týmu.

Reagovat
r.mrazik

to myslis ted slavii ze jo?

Reagovat
j_mrazik

Ne, myslím Spartu. My je často nenecháme hrát, protože je koupíme, abychom obratem zjistili, že se nehodí trenérovi do systému a pošleme je na hostování.

Reagovat
r.mrazik

Ok

Reagovat
r.mrazik

Jinak...Krejčí byl dobrý nákup, Sadilek taky. Pešek před zraněním. Čvančara byl boží. Zelený se povedl.

Co si tak rychle vybavuju ty povedený nákupy.

Reagovat
Losinho

Zelený, Pešek a Sadílek už nebyli úplně mladíci, na což asi jéčko narážel.

Ale je to stejný jako všude jinde s mladejma.. pokus omyl.

Reagovat
r.mrazik

Jo. Mladíky jsem přehledl.

Je fakt že Daněk ani Ševčík se nechytli. Bohužel. Ta kvalita kádru šla hodně nahoru.

Z mladých pak jen Krejčí a ten měl vlastně štěstí, že ten kádr tehdy tak nahoře nebyl.

Reagovat
Kaspar

OT: Jak si uzivate tu dnesni vecerni ledovku? Rikal sem si, ze ve zpravach klasicky prehani, ale je to fakt humus, jeste me v tom ceka jedna jizda krokem domu

Reagovat
mrtvej ofsajd

V Plzni je to docela brutal. Všechny chodníky led.

Reagovat
Uwe háže buly

Přemýšlím,že se hodím do práce marod

Reagovat
pobody's nerfect

V Brně pohoda. Jdu z knajpy a zatím ani jeden pád.

Reagovat
Lemond Laws

s tím bojuju v jakémkoliv ročním období

Reagovat
Lovecour42

Uhrinčata to jsou děcka od Uhrina ne?

Reagovat
Kepy_FCB

Sarančata od Uhrinů

Reagovat
Mass

No uvidíme jestli Uhrin nepůjde do MB a nehoděj mu tam Uhrinče na hostování

Reagovat
Salfovic

Napadlo mě to samé

Reagovat
Coutinho10

bůh ví, co to koupili

Reagovat
Uwe háže buly

Baby Castrol.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
PJ

Reagovat
Cotton

Reagovat
icemike

Tohle asi nepotřebovalo článek, ne?

Reagovat
O.Giroud

tak je to Sparta

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
ACSeRw!n

do becka potrebujeme zkuseny posily

Reagovat
Strakosha

Výše opce?

Reagovat
r.mrazik

5 ovcí a 3 berani

Reagovat
dave30

Mně se líbí, jak někteří fanoušci odmítají, když nějaký opravdu velký klub kupuje hráče do své rezervy. Nicméně jejich "vlastní" klub dělá totéž...

Reagovat
Bakary3

Jako... Kteří fanoušci? Jen že tu nevidím v diskuzi jedinou zmínku, že by někdo nadával, že kupuje Sparta hráče do rezervy.

Reagovat
Strakosha

Snad jen ten zoufalec Newmi se tady vysmíval, že po tomto příchodu se bojí o titul SKS

Reagovat
Bakary3

Jo, ale že dělá Sparta posilu do B, tomu se nevysmival.

Reagovat
smazaný uživatel

fňuk. Začínám nabírat podezření, že jsi tu něčí zhrzená ex . A k tomu Uhrinčatovi, to je posila jako kráva .

Reagovat
dave30

Dobře, nenazývejme to rezervou. Nicméně ze svého širokého kádru tyto kluby každoročně uvolňují 10 i více hráčů na hostování (včetně těch, které právě nyní, nebo nedávno koupily). Když toto v minulosti činila např. Chelsea, to bývalo nářku...

Reagovat
Bakary3

Ano, ale píšeš to pod tenhle článek, že se tu tedy někdo měl vysmívat a evidentně jsi to asi mířil na fanoušky konkrétního klubu

Jen to tady prostě není

Reagovat
dave30

Já jsem vůbec nikde nezmínil, že se to píše pod tímto článkem. Navíc jsem v úvodu psal o opravdu velkém klubu a ne o S+S.

Reagovat
Lemond Laws

Hezky se z toho snažíš vybruslit

Reagovat
Bakary3

Jojo

Reagovat
dave30

Mně se líbí, jak někteří fanoušci odmítají, když nějaký opravdu velký klub kupuje hráče do své rezervy. Nicméně jejich "vlastní" klub dělá totéž...

Kde v této větě píši něco o tom, že to ti fanoušci píší pod tímto článkem. A ano, chybu s rezervou jsem uznal (mělo být hostování...). A o tom opravdu velkém klubu to tam máte také. Snad jste se nedomýšleli, že jsem tím myslel Spartu nebo Slávii...

Reagovat
Lemond Laws

Ok, hezky bojuješ

Reagovat
dave30

Klidně to rozporuj. Ale jak???

Reagovat
Emmett Brown

Na áčko Sparty to naozaj zatiaľ nie je, ale zaujímavý ťah od neho, skúsiť to v béčku.

Reagovat
žrout

Já se jim nedivím, když to s Goljanem tak vyšlo

Reagovat
ACSeRw!n

protoze logicky jeden prestup vse zmeni

Reagovat
žrout

Co všechno?

Reagovat
GabrielBatistuta

Nic

Reagovat
žrout

Taky mi to tak přijde

Reagovat
Radin

Já to chápu. Béčko taky potřebuje zlepšit a ti mladí to zrovna úplně vysoko nedrželi. Navíc se může chytnout a dostat do áčka

Reagovat
Lemond Laws

Supr analýza přestupu, díky

Reagovat
Losinho

22letej Slovák do béčka

Reagovat
r.mrazik

Půlrok v becku a pak může jít hostovat. Nebo pomazr zpátky, pokud v něm nic nebude.

Reagovat
Mupi

Vy Čínani máte v poslední době takovou zvláštní přestupovou politiku. Spousty hráčů jako Birmančevič se povedla a některý posily vypadají, že jste je našli na ulici. Ale jinak se to u vás dost zvedlo, čínský prachy dělají svoje asi no

Reagovat
r.mrazik

jojo, a to nemame Zmrdika,ty cinane jeden usatej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele