Sparta na vzestupu?

04.09.2009, 20:45
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Reprezentační vítr okolo nás ševelí jako zběsilý. Každý se pouští do úvah, kterak se nám na Těhelném poli povede. My jsme se však v exkluzivním článku zamysleli nad situací v jednom z našich "evropských" klubů, Spartě.

Podívejme se tedy do letenské kuchyně, která zatím vypadá, že po neslavném vaření v minulé sezóně konečně pomalu nachází správnou kombinaci ingrediencí. Během nadcházející pauzy totiž mají šéfkuchaři Chovanec s Haškem výjimečnou příležitost pro zlepšování souhry či taktické vyspělosti svých oveček.

Obrana zdá se býti neoblomná. Tak se dá jednoduše charakterizovat zřejmě největší devíza letenských. Obranná dvojice Hubník - Řepka se nyní nachází v téměř reprezentačním rozpoložení, a tak nemá Blažek větší problémy. Pokud se však kdokoliv dostane přes neoblomné stopery, brankář Sparty většinu šancí spolehlivě pochytá. Horší je to však s obrannými kraji. Levá strana Pamiće občas zůstává otevřená, neboť tento Chorvat si rád občas vyrazí na útočný výlet a ne vždy se stačí zasunout zpět. Totéž platí i o jeho kolegovi z protější části hřiště, Kušnírovi. Ten se navíc potýká s velice kolísavou formou. Jeden zápas dokáže odehrát velice kvalitně, podruhé zas dává balón pozdě od nohy, nevedou se mi přihrávky či zbytečně vytváří tlak na sebe i celou obranu. Ideální není ani komunikace s Žofčákem (popř. Kaloudou), kteří působí na jeho straně hřiště. Nutno však podotknout, že se tato činnost zlepšuje. Stále je však na čem pracovat...

Střední řada je tou nejvíce se měnící součástí soupisky Pražanů. Pravá strana je sice víceméně vyhrazena Žofčákovi, nicméně na jeho pozici dostává prostor Kalouda. Ten přišel z Ruska značně nerozehrán a je to vidět i na jeho práci na hřišti. Občas jako kdyby nevěděl co s míčem. Vzorová není vždy ani jeho defenzivní práce pro tým. Nicméně u tohoto novice platí jednoduché - chce to hrát, hrát a hrát! Levá strana je pak okupována mladým "masem". Pracovitý a po většinu zápasu velice aktivní Zeman dokáže rozpohybovat leckterou obranu, chybí mu však větší klid při centrování a chvílemi i větší přehled o hře. Nicméně i u tohoto hráče lze říci, že je na dobré cestě na vrchol. Pokud na "jeho stranu" někdo proklouzne, většinou nese na dresu jmenovku Střeštík. Snad nejdiskutabilnější letní přísun na Letnou. Ještě jsem ho neviděl odehrát pořádný kus zápasu. Jistě, oproti jeho bývalému spoluhráči z Brna Kaloudovi nedostává tolik prostoru, avšak v momentě, kdy se na hřiště dostane, měl by méně máchat rukama a více makat. Jak kupředu, tak dozadu. Ani jeho sehranost s týmem není z nejlepších. Na tohoto hráče čeká ještě hodně práce. Střed nyní patří dvojici Kovba, Vacek. Nutno podotknout, že velice správně! Kovba je, zdá se mi, o veliký kus dále než jeho konkurent Hušek. Jeho ustavičné přihrávání dozadu, zbytečné zbržďování hry, občasná "malá domů" z poloviny hřiště či zbytečné ztráty balónů nikterak nepřispívají pohodě týmu. Kovba sice není na takové výši, jako býval ve Slavii například Tavares, nicméně můžeme hovořit o velice solidní posile, která rychle zapadla do týmu. O tvůrci hry Vackovi netřeba hovořit. Dle mého soudu je tím nejlepším článkem zálohy.

Útok? Jednoznačná parketa pro rozjíždějícího se Wilfrieda. Kolik on zvládne soubojů a udrží míčů, jednoduše radost pohledět. Jen mu chybí parťák. Jedním slovem, zabiják. Mladý Kadlec se snaží, nicméně ještě stále nevydrží v plném tempu po celou dobu hry. Navíc jeho muskulatura ještě plně nedorostla, a tak je pro silnější obránce lehkou prací odstavit ho od míče. Kapitola sama pro sebe je Rus Prudnikov. Snad nejméně zapadající kousek do sparťanských puzzlí. S Wilfiedem si vyjdou jen málokdy vstříc, spíše působí jako dva samostatné články týmu. Ani jeho práce s balónem není kdovíjaká a obejít protihráče v rychlosti je pro něj stále ještě problém.

V současné chvíli tedy musí Sparťané bezpodmínečně najít druhého parťáka k Wilfriedovi. On sám totiž všechno nezvládne. Já osobně stále nejvíce věřím Prudnikovovi, jen to od něj chce větší práci pro tým a méně hry na sebe. Na tom je dozajista potřeba v reprezentační pauze zapracovat. Dále Kuckův návrat do týmu a jeho sehrání se staronovými tvářemi bude jistě velice důležité. Od věci jistě nebude ani pilování standardních situací a střelba do branky. (Střelba všude okolo, především pak do vyšší pater hlediště jde všem českým týmům, Spartu nevyjímaje, na výbornou.)

Autor: Filip Horký

Komentáře (82)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Hmm...co třeba Holenda? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak zraněný hrače jestli sis nevšiml tak tam nezmiňoval... jako třeba Kladrubskýho.. na toho se moc těšim

Reagovat
smazaný uživatel

najs článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kapříci se třeli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

Reagovat
didosh

Zajímá mě jak letenští zapracujou do sestavy Kucku!!!Podle mě do ní patří

Reagovat
smazaný uživatel

ale místo koho???

Reagovat
smazaný uživatel

na místo Vacka . . . Nic proti němu, ale Kucka je lepší!

Reagovat
smazaný uživatel

jenže kucka je spíš defenzivní a vacek je klasický tvořivý záložník... a konečně to vypadá, že se dostává do formy, letos zatím hraje hodně dobře....

Reagovat
smazaný uživatel

Kucka je bezpochyby lepší a především má výbornou kopací techniku... Nejsem Sparťan ale Slávista a pokud bych nějakého hráče chtěl do Slavie tak je to právě Kucka... Nebo Wilfried, protože v případě, že Šenkeřík vypadne z formy nebo se zraní nemáme moc náhrad (jedině Vlčáka, který není v ideální střelecký formě)...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na jaře hrál Kucka ofenzivního záložníka a hrál moc dobře. Navíc ještě zvýší sílu SParty ve vápně při standardkách. I Vackovi by prospělo, kdyby bojoval o místo v sestavě s Kuckou . . .

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek

Reagovat
smazaný uživatel

No, zmínka o Bergerovi, Holendovi se objevit určitě mohli, ale jinak pěkný článek. Jinak se tady s komentářema poslední dobou nějak roztrhl pytel, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Skončila okurková sezóna, už se zase hraje naostro.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej rozbor. Čas ukáže. Podle mě ale Sparta pořád stagnuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec nepatří k nejlepším, ale jestli bude dostávat stále tolik prostoru, za 2 - 3 roky z něj může bejt zabiják... jinak s Wilfridem bych do útoku postavil Holendu(až se uzdraví), do středu zálohy zapracovat Kucku a později dalšího maroda Kladrubského, ale bude tam už velký přetlak, proto jsem rád že nevyšel ten Matějovský, jinak Prudnikov se mě vůbec nelíbí, možná si ještě nezvyknul, ale jako velký talent mi rozhodně nepříjde, to už je lepší Kadlec, má tah na branku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, když to srovnám ještě tak o 5 let zpět, tak je to fakt velkej rozdíl. Jména k nám chodily lepší, soupeři z nás byli posraný, vyhrávalo se často v poslední minutě, prostě kdysi jsme kralovali v republice suverénně, tam když jeden rok neměla Sparta titul tak to byla tragédie. Teď mi ti kluci připadají takový nemastný neslaný, uvidíme co z toho bude...Samozřejmě věřím v titul, ale vidím to zas tak na 2-3. místo.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
vanGomm

Kolik let nebo roků ještě budou hrát Řepka,Blažek nebo P.Berger za Spartu?V roce 2010 ,coř je co nevidět je jim dohromady 111 let.Na 3 lidi průměr 37 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim te Berger, ten uz si nikdy za Spartu nekopne, alespon doufam. Absolutne nechapu proc sme ho vubec brali. Mega komedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby měl Šmicer s kým chodit na golf

Reagovat
frank

Berger patřil na jaře k nejlepším hráčům, navíc od dobrého zdroje vím, že bude na jaro fit (tedy pokud se neobjeví nějaké komplikace jako u Rosy) a do budoucna může ještě pár let kopat. Berger

Reagovat
Godwinson

no, já to docela tenhle rok vidim na titul mimo Prahu ..

Reagovat
smazaný uživatel

Brno nevydrží, Ostrava je ještě nestabilní, Boleslav taky nevyrovnaná, s Libe vůbec nepočítám - tak snad že by do toho kecal Jablonec?

Reagovat
soukup

Jabko snad ne, to bych nepřežil (snad si to John nepřečte)

Reagovat
smazaný uživatel

Mě jsou docela sympatický, ale stejně ať to počítám, jak chci - titul bude v Praze.

Reagovat
soukup

jo to mě taky, ale neuvěřitelně by mě štvalo, že by titul měl i Jablonec a my bysme si to zase šolíchali někde uprostřed

Reagovat
Godwinson

já bych Bolku nepodceňoval, takže bych řek, že se budou tahat s Jabloncem, otázkou je, jestli ten vydrží, to samý platí o Teplicích ... těm bych to přál, ale tam ten titul asi nepůjde :)

Reagovat
smazaný uživatel

hodně dobrý článek ..

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvetsi zabou na prameni ve Sparte je Chovanec, tenhle slovenskej pseudotrener tam nema davno co delat! Kdyby aspon z pulky trenoval tak jak keca do medii, to by se krasne zilo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, že jde Sparta opět nahoru. Malými krůčky a pomalu, ale ano. Ovšem stráží to nevyrovnanost jako v Olomouci. Zatím na mistra ligy a kvalitní Evropu ještě dost chybí. Místy bych s autorem nesouhlasil.

Pamič - velmi poctivý, rychlý bek, do zadu hraje většinou spolehlivě, ale chybí mu kvalita na podporu útoku, což je u moderního beka klíčové. Doufal jsem, že se do toho dostane, ale začínám pochybovat.

Vacek - mám ho rád, ale rozhodně mu ještě moc moc chybí, hlavně tah na branku a překvapivá přihrávka

Kovba - Přehled a rozdělování míčů super, ale rychlíky nestíhá a špatně hraje hlavou

Zeman-začal hrát i dozadu, občas velmi dobrý, občas bídný

Celkově bych v lize rád viděl střed Vacek-Kucka proti slabším soupeřům. Pravdou je, že nám hapruje útočník k Bonymu, skoro se zdá, že byl vedle něj opravdu nejlepší zatracovaný Holenda. Ale snad se ještě vykope Prudnikov.

Celkově bych v lize chtěl vidět

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se teda Pamič vzadu moc nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Pamic je rozhodne lepsi cast obrany nez Ondra Kusniru,ten ma par svetlouckych momentu jinak je to tragedie a jsme zvedavej kdy konecne dostane prilezitost misto neho Kuncl aby se ukazal,protoze horsi nez Ondra bejt asi nemuze...jinak Pamic by mel zlepsit svoji zbrklost a hlavne hru pravou nohou protoze je to ortodoxni levak a vsechno se snazi hrat jen levackou.

V zaloze urcite Kovba misto Huska,to je jasna vec i kdyz taky se jeste musi zlepsit.Zeman a Zofcak zatim hraji super.Jako ofenzivni zaloznik zatim asi Vacek,jenze jeho vykonost s minutama v zapase znacne klesa,zejmena druhy polocasy ma strasny,jestli je to ubyvanim sil tak by na tom mel hodne rychle zapracovat,jinak doufam ze se postupne zacne dostavat do hry Juraj Kucku a zejmena v domacich soubojich se slabymi celky jako byla bohemka Kladno apod. by mel Kucka hrat v zaloze spolecne s Vackem a bez DM.Utok jednoznacne Bony jenze prave kdo k nemu.Vasek Kadlec na to porad jeste nema,max na jeden polocas,Prudnikov zatim velike zklamani a presne souhlasim s clankem ze kdyz hraje tak s Bonym vubec nespolupracuje a jeho prace s micem je zatim strasna,mozna by mu prospel usmudlanej gol protoze jinak snaha se mu uprit urcite neda.Idealni k Bonymu by mozna ten Johny byl,jenze je stejne zranenej a Jirous se zatim moc na tom hristi boji...

Celkove si myslim ze jsme nastoupili dobrou cestu a snad se budeme porad jen a jen zlepsovat a podari se ukopat postup do vyrazovaci casti EL a co nejvic bodiku v lize

Reagovat
soukup

no já bych si od Kuncla moc nesliboval, tu poslední sezónu u nás hrál půlku tragicky a půlku proseděl, takže defakto už přes půl roku nehrál

Reagovat
smazaný uživatel

no ale snad horsi nez Ondra byt nemuze ted hral pohar v Usti ale to jsem samozrejme nemohl videt,takze je to pochopitelne velka neznama,ale sanci alespon s nekym slabsim by mohl urcite dostat

Reagovat
soukup

tak jo šanci jo, třeba až budete hrát u nás, to byste mohli postavit i Střešťu, aspoň bude sranda

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodně může, Kušnír hoří v obraně a nejvíc mě na něm serou ty trapný simulace, ale dopředu je často velmi dobrej, jeden z mála hráčů Sparty, kterej se nebojí udělat kličku a ofenzivní hra pravý strany na něm docela stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Krasny proc to nevezmes za Chovance mas v tom docela jasno ale na titul to neni

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby to takhle viděl Chovanec,tak by Sparta byla úplně jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta na vzestupu?.....Já myslím, že jo. Určitě je vidět pokrok kupředu, nikoli dozadu. Sparta je na vzestupu už jen proto, že fanoušci začali konečně pořádně fandit a vůbec se pročistila atmosféra. Velký dík patří webu spartaforever.cz

Mám trochu obavu z toho, že až odejde Bony (a když mu vydrží současná forma, může to už být klidně v zimě), budeme v útoku úplně neschopný...

Jak dlouho bude vůbec Holenda mimo hru?

A jak už tu někdo psal, tak i já jsem zvědaví, jak to Chovanec sestaví, až se mu naplno vrátí Kucka a Kladrubský.

Reagovat
smazaný uživatel

no Kladruba je mimo hru do zimy takze na to je casu dost,ale urcite uz by mel Huska kopnout do riti,alespon na hostovacku ho soupnout.Holenda to zraneni ma taky docela vlekly a zatim jsem o jeho navratu neslysel ani popel.A to s tim fandenim je svata pravda a presne jak rikas - Spartaforever.cz

Reagovat
smazaný uživatel

IMHO se Sparta zvedá, ale do určitý míry se jí daří ze setrvačnosti... Křetínský a Chovanec jsou pro Spartu největší zlo...

Reagovat
C-M@ster

"Ta nase Sparticka, to je ta particka, ta hodne golu dava a nikdy neprohrava..."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marek Jarolím do Jablonce. Paráda!

Reagovat
Bakary3

Jsi slávista ? Pro mě to neni paráda, v poslední době Slavii táhnul a dával hodně golů, nebejt ho na jaře.. Hodně se zlepšil, vždycky makal.. Jinak nechápu, že když hrál špatně a Volešák si zasloužil hrát víc, tak byl v béčku, a teď, když si to zaslouží víc Jarolím a Volešák hraje prd, tak Jarolíma prodaj.. Je to furt nějak obráceně

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi blázen? Právě že Jarolím vůbec nemakal a letos skoro nehrál, stačil jen odchodit Tiraspol. Jediný co letos předvedl byl gól z přímáku. Volešák nehraje nejlíp, ale on je úplně něco jiného než Jarolím, srovnávej s Belaidem, kterej přebral taktovku a je přecijen ochotnější zabojovat, nemluvě o rychlosti. Na jaře dal hattrick Plzni a co dál? V podstatě nic. Pro Jablonec to bude posila, ale na Slavii nemá, resp. on nemá na to aby hrál v pohárech.

Reagovat
Bakary3

Tak Belaid je jasná volba, to víme všichni. Ale já srovnávám s Volešákem, to Jarolím aspoň dal nějakej ten gol.. A ten jeden odchozenej zápas, to asi nebude ten pravej důvod, oni si snad něco museli udělat, nebo co.. Mimochodem nechápu opět to, že Jarolím si zase přivede spoustu hráčů (Vasiljevič, Ivanovič), aby poslal pryč jiný.. A ještě na něm podle mě proděláme a posílíme, teď už se to musí říct, konkurenci.. Na druhou stranu to může bejt dobrý, že Jarolím nebude mít svázaný ruce nějakejma příbuzenskejma vztahama a nikdo mu to nebude předhazovat (myslím Karla, ale Markovi to taky určitě pomůže )

Reagovat
centos

S fanouškama moc dobrý vztah neměl, ne?

Reagovat
Bakary3

To nevim, asi jak u koho, mně nevadil, ale tohle asi nebyl hlavní důvod jeho odchodu..

Reagovat
Bakary3

Jinak souhlasim se článkem, Sparta jde opravdu nahoru, má druhej nejmladší kádr ligy a na její fotbal se po dlouhý době dá koukat.. ALE- je otázka, jestli zůstane Hubník (Hoheneder jeho kvality podle mě prostě nemá), Řepka a Blažek taky nebudou hrát věčně.. Další ze základu, co ve Spartě hostuje- Pamič- to je hrozný, co předvádí, podle mě, až se uzdraví Kladrubský, tak ho může v klidu nahradit. A další "hosti", jako Kalouda, Střeštík, Prudnikov a Jirouš nemaj v tom týmu skoro žádnej význam, spíš jsou tam jako rozšíření kádru,to radši ať dostávaj šanci mladíci..

Reagovat
smazaný uživatel

Především Jirouš je kvalitní přestup... Sokolov zaplatil Liberci za přestup a za půl roku (nebo rok, nevím přesně) dostane od Sparty tolik co dal Liberci

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že tam je ten otazník...takový škaredý nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Původně tam byla" Vidina Evropy"

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem to myslel jinak. Umíš psát dobře. Ale měl bys informovat širokou věřejnost o klubech, které mám raději než spartu

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, takovéto nemravné nadpisy mohou negativně ovlivnit malé děti.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno jsem se díval na kádry Sparty od poloviny 90. let až do roku 01/02..a myslím si, že se kvalitativně dnešní Sparta s nimy nedá srovnávat. Chápu, že prostředí toho trhu je natolik odlišné a na Letné dělají co mohou..ale když dnešní kádr srovnám s jinými evropskými mužstvy, se kterými jsme kdysi hrávali vyrovnaná utkání(nemyslím Real, Inter apod. samozřejmě), tak obrovsky zaostáváme..srovnání snesou dle mého jen blažek, stoperské dvojice a možná bony..ale jinak je Sparta pořád nekonkurenceschopné mužstvo. Netvrdím, že ti hráčí nemají slušnou úroveň, ale Sparta prostě dělá přestupy max do 20, 25 milionů..dnes už prostě hráči nechodí "ven" pouze přes Spartu

Reagovat
smazaný uživatel

hrávala utkání

Reagovat
Bakary3

S tim ale souvisí to, že dolu šla kvalita celý ligy, takže tvůj komentář mi nepřijde zrovna trefnej..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se nezhoršila kvalita českých fotbalistů nějak rapidně...nedávno odešli hráčí jako Morávek, Svěrkoš..a kdby jsi i měl pravdu..tak jsem hovořil spíš o tom, že kdyby se tu narodil nový Poborský třeba dejme tomu v Plzni..tak Sparta toho hráče nezaplatí a on přestoupí rovnou do zahraničí..dřív to tak fungovalo..top hráčí šli do zahraničí přes Spartu..dnes už je prodávají přímo..prostě situace na trhu se změnila...to je realita..

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze odchazejici Moravek a Sverkos jsou kvalitativne uplne jinde nez byli treba Rosicky a Baros kdyz odchazeli z GL...

A to, ze Sparta nekupuje to nejlepsi z ligy podle me paradoxne skodi reprezentaci. Hraci, ktery chodili do ciziny ze Sparty meli uz za sebou pomerne dost zkusenosti z poharovy Evropy atd. Ted odchazi kazdej kdo zazari treba v nejaky ty Plzni hned pryc, kde konci na lavicce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo asi tomu tak je... Ale to, že neodcházejí ze Sparty do zahraničí je jedno - jde o to, že ty hráči nezůstanou dost dlouho ve klubu kde se jim daří, ale jdou rovnou pryč... A taky je jedno jestli budou chodit do Sparty nebo Slavie - oba dva kluby mají podobný postavení...

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu...tím spíš to ale potvrzuje to, co jsem říkal..Morávek by stáli zlomek toho, co třeba Baroš...a Sparta je nezaplatí

Reagovat
smazaný uživatel

To je nesmysl, Baroš v době odchodu do Liverpoolu rozhodně nebyl lepší než Svěrkoš.

Reagovat
centos

V době prvního Svěrkyho odchodu možná i jo.. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si to, moc velký rozdíl mezi nimi nebyl. O SVěrkoše měl v té době třeba vážný zájem Inter Milán.

Reagovat
smazaný uživatel

možná je to tím že sparta není to co bývala.

Reagovat
Kubin1989

Poslední šance na dnešní fotbal - lístek za 700 Kč

Reagovat
smazaný uživatel

heh sralta a prej na vzestupu .. krom utkání (jenom dama) s panathinaikosem.. je to bída a utrpení...ruku na srce.. líbí se vám spartanum hra ???? mě ne .. bony dává goly se štěstím bohužel nikdo jinej ejni a vacek vše nezachrání

Reagovat
Ligter

Ach jo, Sralta je tak špatný ekvivalent. ::smile: A jinak to není nic světoborného, ale pořád jim věřim '( v týhle sezoně)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

High five

Reagovat
smazaný uživatel

yeah

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze sparta v zakladni skupine ev. ligy neuhraje ani bod a udela si ostudu sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě se taky v mládí nevěnujou? :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele