Sparta může vyhrát na Rangers, řekl Němeček. Současná Sparta se mu líbí

02.11.2023, 22:11
Aktuality
Fanoušci Sparty (© AFP)

Bývalý český a československý reprezentant Václav Němeček si pochvaluje současnou Spartu a líbí se mu, že má určitý herní styl. Zamlouvá se mu práce dánského trenéra Briana Priskeho, jenž podle něj vštípil letenskému celku disciplínu. Věří, že Pražané by mohli za týden zvítězit na hřišti Glasgow Rangers ve 4. kole Evropské ligy.

Řekl to v rozhovoru s ČTK po besedě ke knize Národ Sparta, která vychází k nadcházejícímu 130. výročí založení klubu.

"Současná Sparta se mi líbí. Myslím si, že konečně máme určitou tvář a styl. Kluci makají, to se mi líbí. Nejenom, že se na to dobře dívá, ale padají krásné góly a akce. Škoda, že jsme tady na Letné nedali gól Glasgow Rangers (0:0). To by bylo mnohem veselejší, ale jinak jsem spokojený," uvedl šestinásobný ligový vítěz s Pražany, kteří jsou momentálně v lize druzí o bod za Slavií.

Priske se ujal Sparty před minulou sezonu a ihned s ní získal první titul po devíti letech. "Předtím jsem ho neznal. Postupem času se jasně vyprofilovalo, jaký fotbal s námi chce hrát, co dělá s hráči. Osobně jsem ocenil, že od začátku jeho práce byla jasně vidět disciplína. Stále tvrdím, že bez ní to nejde, nejde dělat kolektivní sport chaoticky. Bylo vidět, že kluky umravnil," prohlásil šestapadesátiletý rodák z Hradce Králové.

"Samozřejmě to nešlo hned, to bylo vidět a je to zcela logické. Odehráli jsme strašlivé (ligové) derby na Slavii (loni v říjnu při prohře 0:4). Myslím si, že to byl zlomový okamžik. Vystoupení se mi hrubě nelíbilo. Bohužel od první chvíle i kvůli brzké chybě jsme to odevzdali. To se mi na tom nelíbilo, že jsme rezignovali. Ale všichni se z toho poučili a začali se chovat jinak," podotkl Němeček.

V říjnu Priske prodloužil smlouvu s Pražany do roku 2026. "Beru to jako logický postup klubu, protože odváděná práce je skvělá. Začleňují se další mladí hráči, dlouhodobost je namístě," řekl někdejší hráč Toulouse, Servette Ženeva nebo čínského klubu Ta-lien Wanda.

Příští čtvrtek se úřadující čeští mistři představí ve skotské metropoli. Oba týmy mají ve skupině C po čtyřech bodech, první Betis Sevilla šest a poslední Aris Limassol tři. První celky z každé skupiny projdou do osmifinále, druzí v pořadí se v play off utkají o postup do stejné fáze Evropské ligy s mužstvy z třetích příček v Lize mistrů. Mužstva na třetích místech přejdou do nižší Evropské konferenční ligy.

Němeček považuje souboj s Rangers za klíčový v boji o postup do další fáze EL. "Pevně věřím, že bychom tam mohli vyhrát. Podle toho, jak jsme tady proti nim hráli. Pokud kluci nebudou utlumení atmosférou, která by je naopak mohla vybudit, protože na Rangers jsou skvělí fanoušci, tak věřím, že bychom mohli dát gól a tři body urvat," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Na "Jezdce" má i osobní vzpomínku, jelikož se s nimi v sezoně 1991/92 v dresu Sparty utkal v 1. kole tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí. První utkání Pražané doma vyhráli 1:0, v odvetě pak prohráli 1:2 po prodloužení. "Díky gólu Sigiho (Siegla) v prodloužení jsme postoupili dál, protože tenkrát platilo pravidlo o vstřeleném gólu na hřišti soupeře," zavzpomínal Němeček.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Libej se se Spartanem

tvuj kluk je ti vsim

Sparta hezka zustane

ze vsech nejteplejsi

Reagovat
Y.N.W.A

Hola hej

Mi ho tam dej...

Reagovat
Y.N.W.A

Ne, sorry, tohle je ubohý

Reagovat
srbic13

ok

Reagovat
doshcz

Reagovat
fsada

Myslím si , že Sparta bude ráda za remízu na Rangers , mile rád se budu plést

Reagovat
Neon

Jakože za remízu nebude ráda?

Reagovat
srbic13

si myslim, ze i ta remiza bude zadat takrka bezchybny vykon

Reagovat
kilobyte

Bude hodně záležet na zdraví obraně. Pokud bude k dispozici aspoň jeden z dvojice Vitík a Krejčí, a jeden z Preciado a Ryneš, tak by to mohlo být dobrý.

Rangers by doma měli hrát více aktivně, čímž by mohli mít v obraně více prostoru. To by nám mělo vyhovovat.

Reagovat
dave30

A co "reprezentant" Panák? Ten by to měl jistit, ne?

Reagovat
kilobyte

Pokud se nedá Krejčí nebo Vitík dohromady, tak do stoperské trojky máme Sorensena, Panáka a někoho z trojice Gomez, Vydra a Zelený. Gomez moc nepřesvědčil, Vydra skoro nic neodehrál a Zelený je po zranění a předtím neměl formu. Navíc možná bude potřeba na levém wingbeku.

Reagovat
KingMaster13

No Krejčí rozhodně nebude a Vitík možná ale bude mít nějaké omezení určitě. Jako nevypadá to dobře.

Reagovat
kilobyte

Tak Vitík už je ready a dokonce se vrátil i Haraslín a Preciado. Tak snad se dneska nikdo nezraní a utkání odehrajeme v poklidném tempu.

Reagovat
ratusek

Rangers tak od 65.minuty ukázali, že taky fotbal hrát umí a měli tam pěkné fotbalové momenty.

Reagovat
Losinho

to jejich tempo je v domácích zápasech úplně jinde.. bohužel kočka myš

Reagovat
Mass

Ty sleduješ Rangers?

Reagovat
PBLead

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Mr.Mike

New york rangers

Reagovat
Losinho

Jen když jsem ožralej a nejde se mi vyzvracet.

Reagovat
kilobyte

To už neokecáš. Od teď už nejsi pravý fanoušek Slavie.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
KingMaster13

Měli z nich doma udělat sekanou. Venku ta remíza se uhrát dá ale oni reálně potřebují spíš vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele