SPARTA HUBNE!

18.01.2005, 23:49
Aktuality
Na konci zimy se stávají diety nedílnou součástí života mnoha lidí. Každý chce na jaro vypadat dobře, zhubnout jak se tak říká "do plavek". Někdo používá metody méně, jiný více drastické. Fotbalovou Spartu Praha na jaře čeká dieta doslova redukční. Tu naordinoval nový trenér Jaroslav Hřebík. Po vyhlášení zeštíhlení kádru přestalo chutnat hned několika hráčům, kterých by se odchody mohly týkat.

Konec účinkování trenéra Františka Straky byl pro hráče Sparty podle jejich vyjádření šokem. Skončilo období česneku a olivového oleje a začalo období dřiny, které se nazývá zimní příprava. Ta je pod Jaroslavem Hřebíkem už tradičně velmi tvrdá. Letos je ale motivace pro hráče o to větší, že podle trenérova prohlášení bude na startu druhé poloviny ligy čítat kádr pouze dvacet tři hráčů. Tři brankáře a dvacet mužů do pole.

V médiích se samozřejmě naplno rozjely úvahy o tom, který z hráčů se na náklady Sparty už připravuje pro jiný klub. Nejčastěji se objevují jména Vladimíra Labanta, který sice za bývalého Hřebíkova působení u týmu zažíval své nejlepší období kariéry, ale čas nemilosrdně ubírá jeho výkonnosti, Radka Hochmeistera, kterého přivedl trenér Straka jako velkou posilu, nicméně mladík velká očekávání více než nesplnil, a Miroslava Baranka, který patří prakticky k inventárnímu vybavení klubu, ale v poslední době už nedostává tolik prostoru, kolik by si přál.

Dalšími dvěma hráči, o kterých se spekuluje, jsou Milan Pacanda a Pavel Pergl. Jejich odchod je podmíněn výměnou do Baníku Ostrava. Na jejich místa by přišli Matušovič s Pospěchem. Na otázku ČT, která směřovala k tématu výměny, reagovali hráči po návratu ze soustředění na Kanárských ostrovech rozdílně. Milan Pacanda uvážlivě zhodnotil své možnosti, ale podotknul, že by rád i nadále hájil barvy Sparty, kde má podepsaný kontrakt na čtyři roky.

To Pergl byl poněkud méně prozíravý. Příkrým tónem do kamery sdělil, že "tam bych nikdy nešel". Vzhledem k tomu, že hráč je zboží a případné výměně do týmu úřadujícího mistra by se mohl jen velice těžko bránit, mohla by v budoucnu tato věta Pergla možná hodně mrzet. V aklimatizaci v novém týmu by mu rozhodně nepomohla.

Stoupající napětí v kádru Sparty je evidentní na první pohled. Rozluštění hádanky zná pouze trenér Hřebík. Situaci ještě může zkomplikovat i nákup nových posil, které by přirozeně opět zvětšily přetlak na některých postech. Každopádně odpověď budou hráči i zbytek fotbalového národa znát ještě před dvacátým osmým lednem, kdy v tu chvíli již přebudovaný sparťanský kádr odlétá do Španělska na přípravný turnaj do Olivy.

Autor: Petr Kozlíček

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak to tak momentálně vypadá, tak by měl Matušovič přijít bez hráčské náhrady, takže by zůstal i Pacanda, což by bylo super. Teda doufám že by ho neposlali někam jinam

Reagovat
HOST*john smith

Pacanda mne hodne zklamal. Myslim si, ze Straka delal jenom dobre kdyz ho nestavel. "Talent" z Brna nicim neprekvapil. Ani tu svou povestnou techniku moc nepredvadel. Nechci ho nejak kritizovat, ale aspon nejakou tu sanci dostal a stejne zkazil co se dalo. Marek Cech, Meduna, Labant, Strihavka jsou Sparte docela zbytecni. Hlavne ale Marek Cech, nechapu jako ho mohli koupit. Neskutecne poleno - no proste komediant.

Reagovat
HOST*

Vidis a ja bych zrovna rekl, ze hlavne ze zacatku patril Cech k nejlepsim obrancum Sparty. A Pacanda?Vzdyt nebyt jeho,kdo by ty goly daval? Jen skoda,ze se pak zadrhnul.....:( I kdyz alespon se rozestrilel Jun.

Reagovat
HOST*

Ja si myslim,ze Cech na zacatku sezony hral dobre ale pak jeho forma klesala.To sami Pacanda

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Antisparťan

Zkurvená Sparta!!!!!!!!!!!!!!

Banik pičo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

spartu vlastnia slovaci a tak aj dopadne ako vsetky kluby na slovensku

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Dragys

Právě proto, je tu Marek jen na hostování s opcí. Zjistili jsme, že nic moc a pustíme ho zpátky. Nebo na jaře překvapí a rozehraje se. Uvidíme. A to samý je u Meduny a taky bylo u Koubskýho. Můžem uplatnit opci, ale taky nemusíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta chudne! není schopná koupit ani Filla, prestože trenera zaujal, jak by pak mohli koupit Matušku?

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jen par dnu a Matusovic bude na Letne, to je relaita takze ten tvuj nazor je nejak mimo Ono se to pomlouva, ale podivej se o pul sezony zpet jak skvele "posily" privedl Banik

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Matušovič skoro na letné(všichni víme že jistě )Sparta je prostě Sparta-nejlepší,nejbohatší, nikdo nemá šanci,děkuju nashledanou

Reagovat
HOST*

myšleno v česku samozřejmě,ale za chvíli budem stoupat Evropou

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rad ze aspon nekdo se tu Sparty zastal

Reagovat
HOST*

oni jenom žárlej že je sparta nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je fakt super, se chlubit tím, že je nejbohatší. No a co, že je nejbohatší????A že nejlepší? Tak třeba loni ligu nevyhrála, tkakže nejlepší je zatím Baník, ale to je ejdno, každopádně je prostě povinnost, když odkoupíte celou ligu být nejlepší. A navíc jste je nv Česku nejelpší, v Evropě hrajete tužku.

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdíl hrát proti Blšanům, které hrajou v azilu a na Old Traford. Sparta má tak akorát na naší ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, ze letos Sparta na evropskou konkurenci nemela, ale kazdy rok to tak nebylo. Nebude asi nahoda, ze byva nasazena pri losech LM, to si musela necim zaslouzit. Takze doufam, ze uz pristi rok to bude mnohem lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

To tak bude vzdycky, ze ceske kluby musi prodavat nejlepsi hrace, aby se uzivily a uz je prakticky jedno, jestli prodavaji do Sparty nebo Sparta do zahranici. Sice Sparta z toho ma vetsi zisk, ale ten musi investovat do sveho rozpoctu, aby mohla kupovat to nejlepsi u nas, takze to vyjde nastejno. Nadavaji vsichni, ale to je dano urovni ceske ekonomiky, s tim nic neudelame.

Reagovat
HOST*Blackjack

Ono není zase až tak těžké být v České lize nejlepší. Na to stačí dostatečně silná kasa. Ale její setkání s Evropskou realitou bylo dost bolestné.....

Reagovat
smazaný uživatel

To je konec, Mario kerej na podzim skoro nehrál jde do Itálie (Livorno) a hvězda Maty za skoro stejný prachy (neboť 25 mil. je prd) do Sparty. Buď má Maty naprosto neschopnýho manažera, nebo baník zk...ené vedení,ale asi obojí. V online rozhovoru na banicek.com to ostatně Maty naznačuje, že ho k tomu dotlačila snaha vedení někoho určitě prodat, stejně jako Mara nakonec musel zase do Německa... ! to nedopadne dobře, na jaře bude chodit zase 6 000 ale ne kvůli nezájmu ale na protest

Reagovat
HOST*Spartička

zabalte to, je mi vás líto, to s tím Jarabinským a Chovancem je svatá pravda-ani jeden nic neumí

jo, a přečti si co si fanoušci o Matym myslí na www.spartaforever.cz

Reagovat
HOST*Blackjack

Odchod Komnackeho, respektive prichod Jarabinskeho byl asi to nejhorsi co mohlo Banik po tom podzimnim utlumu potkat. To zase panove z vedeni pekne podelali....

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec ne, naopak je to nejlepší trenér co byl k mání

Reagovat
HOST*

ševci!!!!!!§

Reagovat
HOST*

Chces snad rict,ze za to jak Banik hral mohl Komnacky?No a Jarabinsky teda nejlepsi neni...to uz hur mohli sahnout snad jen po Chovancovi.

Reagovat
smazaný uživatel

však uvidíme! už jednou dokázal s baníkem neskutečný věci to nezapomeň. zaslouží si důvěru, byl to on kdo vlastně dal základ mistrovského týmu . Komňacký za to taky "skoro" nemohl. Hráči ten titul holt neunesli, a pak se na podzim už nezvedli. Jiný trenér by je ale třeba vrátil na zem. Komnackýmu se to nepovedlo a proto prostě musel odejít

Reagovat
HOST*

Je pravda,ze Komnacky ten "vzestup" nekterych hracu Baniku nezachytil,ale myslim si,ze pokud by dostal cas, bylo by to v poradku. Prichod Jarabinskeho zatim vzhledem k tomu co se v aniku deje nevidim jako dobry tah.

Reagovat
smazaný uživatel

jaro odpoví, já mu věřim

Reagovat
HOST*

Ale ja Jarabinskemu neverim ani nahodou....

Reagovat
HOST*sparta forever

Jarabinský asi pořád nechápe že by toho trénování měl už nechat. Zajímaly by mě jeho trenérské úspěchy ( jestli teda vůbec nějaké měl- napadá mě jediný, že ho turci neubodali )

Reagovat
HOST*

Sparta i Banik maj ted stejnej problem.Sparta nechce Hřebíka a Banik zas Jarabinskýho!!! Hlavně že má Sparta maga útok Pacandu a Matušoviče Slavie,Banik,Teplice a Liberec vubec nebudou stíhat rozjetou Spartu Chtěl bych aby se vrátil Straka,ale i Hřebík dokáže ze Sparty udělat mistra ligy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To by musel být pořádná dřevo, aby to s takovýma financema nezvládl.

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec nechapu co Sparta na tom Matušovičovi vidí, sice je mladej, a když má den, tak dost dobrej, ale jeho forma je dost nevyspitatelná, alespoň v Baníku se mi to tak zdálo. Snad se ve Spartě rozehraje(doufam). Já bych ve Spartě daleko radsi viděl Pitáka, Kučeru, nebo Kobylíka. Taky moc nechápu tu trenerskou rošádu, jakmile Straka dostal Spartu z úzkých, tak byl vykopnut.

Reagovat
HOST*

Matusovic je v soucasnosti nejlepsi hrac nasi ligy na tom nikdo nic nezmeni davno mel byt v repre............... Skoda ze ho banik ztratil................ stejne on bere Spartu jako prestupni stanici jinak by do Sparty nesel...............................BANIK PICO FCB FCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele